Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλημέρα σας! Πολύ όμορφα τα έργα σας, μπράβο σε όλους!

Εμείς αρχίσαμε τα πασχαλινά τσουρεκάκια, έπρεπε λοιπόν να βρω ένα τρόπο ώστε η μικρή μου να βοηθήσει τη μαμά της:

e622ca4f2de42ca298fea782e3c0dac5.jpg
afc1ec792c1f5dab4b056c1ef44dc135.jpg

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ καλο!
Σκεψου την πιθανοτητα να σκαψεις το πανω μπρατσι και να βαλεις ενα μοτερακι να γυρναει τον αξονα με μπαταριουλα 9βολτη και διακοπτακι!
Θα ξετρελλαθει η μικρη!

Καλημέρα, το σκέφτηκα αλλά μάλλον θα γίνει σε άλλη έκδοση!

Προς το παρόν, δουλεύει χειροκίνητα. Μάλιστα η λαβή δεν είναι κολλημένη αλλά γυρνάει και αυτή ώστε το κομμάτι ξύλου που κρατάς για να γυρίσεις το αναδευτήρι να μένει σταθερό στο χέρι σου.

Μπραβο Γιωργο, πολυ ωραιο το μιξερακι -και λειτουργικο!!! :))

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

οι ωραίες κατασκευές συνεχίζουν να έρχονται, μπραβο σε όλους.
Οι ατάκες σου Μπάμπη θα έπρεπε να έχουν δικό τους νήμα... Lol.

Καλημέρα και ΜΠΡΑΒΟ σε όλους σας!!!!

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Γιώργο πολλά μπράβο...
Και για την ιδέα και για την κατασκευή. Τυχερή η μικρή που έχει τέτοιο μπαμπά. :grandpa:

Πρώτη προσπάθεια με υγρό γυαλί. Μέχρι τώρα όλα κύλησαν ομαλά .................
Για να δούμε τι θα δούμε όταν & αν στεγνώσει.
Αν πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος θα το πάμε μάλλον για κάτι τέτοιο.

Το μονο που μπορει να παει στραβα εκτος απο την θερμοκρασια περιβαλλοντος και τις αναλογιες, ειναι οι φυσαλιδες (που σχεδον οτι και να κανεις παντα θα υπαρχουν) και να σου ρουφηξει το ξυλο ρυτινη και να κατεβει η σταθμη.

Πολυ ωραιο το μιξερ! Μου θυμισε λιγο τη ραπτομηχανη μου! :award:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Το μονο που μπορει να παει στραβα εκτος απο την θερμοκρασια περιβαλλοντος και τις αναλογιες, ειναι οι φυσαλιδες (που σχεδον οτι και να κανεις παντα θα υπαρχουν) και να σου ρουφηξει το ξυλο ρυτινη και να κατεβει η σταθμη.

Καλά πάει κ σήμερα. Έχει σκληρύνει κ λαμποκοπάει.

Απο φουσκάλες;

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κώστα έβαλες καθόλου φλόγιστρο για τις φυσσαλίδες ή απλά δε σχηματίστηκαν εξ'αρχής;

Τίποτα δεν του έκανα Νικόλα.

Πήγα & το ξεκαλούπωσα πριν λίγο. Ούτε εγώ δεν το πίστευα ότι θα γινόταν τόσο διάφανο.
Να δω τώρα πως θα το τρίψω & πως θα το ξαναγυαλίσω. Έτσι μου έρχεται να το αφήσω όπως είναι μην το χαλάσω.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Τίποτα δεν του έκανα Νικόλα.

Πήγα & το ξεκαλούπωσα πριν λίγο. Ούτε εγώ δεν το πίστευα ότι θα γινόταν τόσο διάφανο.
Να δω τώρα πως θα το τρίψω & πως θα το ξαναγυαλίσω. Έτσι μου έρχεται να το αφήσω όπως είναι μην το χαλάσω.
Εγώ θα έλεγα να το τρίψεις. Πάρε τα χοντρά με το τανκς και μετά όλα τα νούμερα. Στο τέλος νερού, μια κρέμα και θα γίνει καλύτερα απ'ότι είναι τώρα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πότε να το ξεκινήσω το τρίψιμο κ. Παύλο? Χτες το μεσημέρι έγινε η "χυτευση". Στο κουτί επάνω λέει για 4 plus ημέρες για να σκληρύνει εντελώς.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πότε να το ξεκινήσω το τρίψιμο κ. Παύλο? Χτες το μεσημέρι έγινε η "χυτευση". Στο κουτί επάνω λέει για 4 plus ημέρες για να σκληρύνει εντελώς.
Κάνε μια δοκιμή σε ένα σημείο που δεν επηρεάζει και δες πως πάει. Αν γίνεται σαν μαστίχα άστο κι άλλο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εννοείται οτι θα το τρίψεις... :grandpa:
Κι όπως λέει κι ο pilot θα γίνει τέλειο.

george_av πολυ καλο το μιξερακι για την μικρη σου, ειναι οντως τυχερη

Κωστα για σιγουρια ασε τη ρητινη καμια βδομαδα, γιατι μπορει να σου βγαλει προβλημα στο σημειο που ενωνει με το ξυλο, πολυ ομορφο εγινε και σιγουρα θα το κανεις και καλυτερο (θα προτιμουσα λευκες πετρες)

Κωστα εγινε παρα πολυ ωραιο! Ο συνδυασμος ξυλου και γυαλιου ειναι πολυ ιδιαιτερος και εντυπωσιακος.
Για το τριψιμο εχω τις αμφιβολιες μου αν θα γυαλισει οπως τωρα. Εγω θα δοκιμαζα μονο τα πλαινα και βλεποντας.
Δες το πρωτοτυπο που ανεβασες. Ο τυπος σιγουρα το εχει τριψει και ειναι θαμπο.

Αν το τριψιμο γινοταν πανω σε τορνο ειναι διαφορετικα. Ισως και με τον μινι αλοιφαδορο της proxxon.