Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλημέρα κύριοι. Θα το τρίψω από Μ. Δευτέρα κ βλέπουμε.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο συνάδελφοι,πολύ ωραία όλα.:a0210:

Κώστα καί εγώ θά φοβόμουν τό τρίψιμο,θά έκανα μιά δοκιμή από κάτω (πατούρα) νά δώ άν θαμπώνει,καί άν οι φόβοι μου επαληθεύονταν,θά τό άφηνα έτσι παίρνοντας μόνο μέ κάποιο τρόπο τίς ατέλειες από το καλούπι.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τρίψιμο με το τριβείο 240, 320, 400.
Θέλει πολύ δουλειά ακόμα.
Θα το πάω με το χέρι 600, 800, 1000 με νερό κ βλέπουμε.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Είναι που θα περιμενες την Μεγαλη Δευτερα.
Χαχαχαχαχαχα!!!!!

Θα βγει πολυ ομορφο!

Είχε στεγνώσει καλά & είπα να το ξεκινήσω.

Καλά πάει αλλά δεν έχω "πάστα γυαλίσματος". Για πες καμιά καλή (ελάχιστη ποσότητα θέλω - μικρό σωληνάριο).

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Είχε στεγνώσει καλά & είπα να το ξεκινήσω.

Καλά πάει αλλά δεν έχω "πάστα γυαλίσματος". Για πες καμιά καλή (ελάχιστη ποσότητα θέλω - μικρό σωληνάριο).

Όταν φτάσεις 2000+ θα λαμποκοπήσει.
Μην σε νοιάζει για ειδική πάστα, η Yorkshire μια χαρά είναι, πολύ καλή δουλειά κάνει και η οδοντόπαστα.

Επειδή βαριέμαι με το χέρι να το τρίβω σαν κατάδικος μέχρι τα 2000 grid αλλά όμως δεν έχω γυαλόχαρτα Velcro 125φ, στα 1000 κ τα 2000 grid, αν ετοιμάσω δύο κ τα βάλω στο τριβείο θα κάνω άραγε δουλειά?
Να κοψω δίσκους 125φ κ να τους κολλήσω με CA πάνω σε ένα έτοιμο γυαλόχαρτο 400 grid?

Αν καταφέρεις να τα κολλήσεις καλά, να πατάει όλη η επιφάνεια χωρίς εξογκώματα, θα δουλέψει μια χαρά.
Αλλιώς ξάπλωσε ένα γυαλόχαρτο στον πάγκο, ρίξτου λίγο νεράκι, και κρατώντας το ξύλο στο χέρι σου τρίψτο.

Κωστα μπραβο χαρα sτην υπομονη σου!! Υπηρχε καποιο θεμα αν το αφηνες χωρις τριψιμο, παρα μονο εκει που χρειαζοταν?

+++

Σημερα ετοιμασα καποια καλουπακια για το υγρο γυαλι. Καποια διαμπερη, καποια οχι και ολα θα διαμορφωθουν σε διαφορα σχηματα αφου πεσει η ρητινη. Δεξια ειναι ενα ετοιμο καλουπακι σιλικονης σε σχημα πυραμιδας οπου θα μπουν 1 η 2 λαμπακια παλαιας κοπης :)

26269113057_681a0403ae_b.jpg

Μιχάλη πολύ ωραία δείχνουν, πιστεύω θα βγουν τέλεια όταν τα τελειώσεις.

Κωστα μπραβο χαρα sτην υπομονη σου!! Υπηρχε καποιο θεμα αν το αφηνες χωρις τριψιμο, παρα μονο εκει που χρειαζοταν?

+++

Σημερα ετοιμασα καποια καλουπακια για το υγρο γυαλι. Καποια διαμπερη, καποια οχι και ολα θα διαμορφωθουν σε διαφορα σχηματα αφου πεσει η ρητινη. Δεξια ειναι ενα ετοιμο καλουπακι σιλικονης σε σχημα πυραμιδας οπου θα μπουν 1 η 2 λαμπακια παλαιας κοπης :)

26269113057_681a0403ae_b.jpg
Καλή επιτυχία Μιχάλη.
Αυτά τα λαμπάκια μου θύμισαν την εποχή που μικρός παίζαμε κρυφτό και είχαμε φακούς. Τέτοια λαμπάκια έπαιρναν.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

+++

Καλή επιτυχία Μιχάλη.

*** Δεν γίνεται να το τρίψεις μόνο εκεί που "χρειάζεται" Μιχάλη. Θαμπώνει αμέσως. Θέλει όλο από την αρχή τρίψιμο, όπου υπάρχει υγρό γυαλί.

Τελικά όμως σε αποζημιώνει το αποτέλεσμα. Δεν είναι τόσο δύσκολο τελικά. Καλό βράδυ σε όλους.

Last edited:

Έμ, μάστορά μου, η καλή δουλειά δεν βγαίνει με ψέματα, πρέπει να "στρώσεις κώλο".
Στο τέλος όμως πάντα αποζημιώνεσαι... Όπως αυτό που βλέπω. :grinning-smiley-043

Πιάνουν τα χέρια σου μαστροΚώστα!

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απίθανο Κώστα, '' τα αγαθά (στην προκειμένη περίπτωση τα καλλιτεχνήματα ) κόποις κτώνται '' :award:

Πολυ ωραιο βγηκε το ρολογακι με το υγρο γυαλι Κωστα. Σχετικα με γυαλοχαρτα 125αρια με velcro, η festool φτανει μεχρι πολυ ψιλη κοκκομετρια, αλλα (για το rotex τουλαχιστον που ξερω) οι τρυπες αναρροφησης εχουν αλλη διαταξη απο το standard των υπολοιπων.

Μιχαλη, πολυ ωραια θα βγουν και αυτα που ετοιμαζεις, ειδικα το δευτερο με το κοχυλακι μου αρεσει πολυ.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα Κύριοι. Σας ευχαριστώ.
Πολύ το ευχαριστήθηκα. Από τα πιο πολύπλοκα σε τεχνικές εργάκι μου.

Ποτέ δέν πλήτουμε σέ αυτό τό forum,πάντα θά έχουμε νέα ενδιαφέροντα.
Μπράβο Κώστα πάρα πολύ ωραία η βάση ρολογιού μέ τό υγρό γυαλί,σύν τά εσωτερικά πού τό περιβάλλουν.
Μιχάλη καλή συνέχεια,πολύ καλή ιδέα μέ τά λαμπάκια φακών.

Κώστα οι σφιγκτήρες αυτοί είναι από τό Praktiker μέ 1 ευρώ ? γιά τήν απλή δουλειά τους καλοί μού φαίνονται,πώς τούς είδες ?