Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ποτέ δέν πλήτουμε σέ αυτό τό forum,πάντα θά έχουμε νέα ενδιαφέροντα.
Μπράβο Κώστα πάρα πολύ ωραία η βάση ρολογιού μέ τό υγρό γυαλί,σύν τά εσωτερικά πού τό περιβάλλουν.
Μιχάλη καλή συνέχεια,πολύ καλή ιδέα μέ τά λαμπάκια φακών.

Κώστα οι σφιγκτήρες αυτοί είναι από τό Praktiker μέ 1 ευρώ ? γιά τήν απλή δουλειά τους καλοί μού φαίνονται,πώς τούς είδες ?

Δημήτρη καλημέρα & σε ευχαριστώ. Η βάση είναι από μικρό κομματάκι κοκορευτιά (support by Babis).

Τα σφιγκτηράκια αυτά (μεταλλικά) είναι από το Praktiker, αγορασμένα όμως πάρα πολύ καιρό πριν. Μαγκώνουν πολύ καλά αλλά χάνουν εύκολα το κόκκινο πλαστικό τους που έχουν μπροστά. Το πρόβλημα αυτό λύνεται με λίγη κόλλα ή με λίγη ταινία.

Πρόσφατα είδα στο Youtube, γνωστό Έλληνα Diyer, να χρησιμοποιεί τα κλασσικά ξύλινα μανταλάκια που χρησιμοποιούμε όταν απλώνουμε τα ρούχα & πολύ μου άρεσε !!!

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Δημήτρη καλημέρα & σε ευχαριστώ. Η βάση είναι από μικρό κομματάκι κοκορευτιά (support by Babis).

Τα σφιγκτηράκια αυτά (μεταλλικά) είναι από το Praktiker, αγορασμένα όμως πάρα πολύ καιρό πριν. Μαγκώνουν πολύ καλά αλλά χάνουν εύκολα το κόκκινο πλαστικό τους που έχουν μπροστά. Το πρόβλημα αυτό λύνεται με λίγη κόλλα ή με λίγη ταινία.

Πρόσφατα είδα στο Youtube, γνωστό Έλληνα Diyer, να χρησιμοποιεί τα κλασσικά ξύλινα μανταλάκια που χρησιμοποιούμε όταν απλώνουμε τα ρούχα & πολύ μου άρεσε !!!

Ευχαριστώ γιά τήν απάντηση,καί μιάς πού είπες γιά μανταλάκια,είχα φτιάξει πρίν πολλά χρόνια μιά βάση μέ μανταλάκια καί βίδα - πεταλούδα γιά τέλειο σφίξιμο,γιά διάφορα,περισσότερο γιά ηλεκτρονικά εξαρτήματα.
Καλά είναι τά κλασσικά μανταλάκια γιά ψιλοπράγματα,καί μικροκατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κωστα πες του Νικου να σου φερει λιγη 3Μ απο εκεινη που ετριβε το αυτοκινητο σου πριν κανα-δυο χρονια και περασε την ρυτινη με ενα βαμβακι με το χερι. Θα δεις οτι καθως τριβεις οι γρατζουνιες θα εξαφανιζονται σταδιακα και θα γινει τελειως διαφανο.
Το γυαλισμα της πολυεστερικης ρυτινης μπορει να γινει με τσοχακι και αλοιφη στο τρυπανι. Η εποξικη θελει χερακι.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Έλα να τα πούμε (πιούμε) από κοντά το μεσημέρι.

Πόσο άλλο να γυαλίσει το άτιμο, τώρα βλέπεις πεντακάθαρα στην πίσω μεριά !!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραία δουλειά Κώστα μπράβο αν και έχω τα υλικά δεν το παίρνω απόφαση να κάνω κάτι την καλημέρα μου.

Σας παρακολουθω καθημερινα οπως εχω ξαναπει αλλα δεν γραφω γιατι η τελευταια μου κατασκευη ηταν τον οκτωβριο. Απο τοτε η δουλεια δε μου αφησε χρονο. Αλλα μιας και μιλατε για υγρο γυαλι ειπα να σας μεταφερω την ελαχιστη εμπειρια μου.

Οπως σωστα ειπαν πιο πριν, χρειαζεται καλο καλουπωμα γιατι θα τρεξει. Στο επιπλο που ειναι η τηλεοραση (φωτογραφια) καλουπωσα με χοντρο ναυλον και ξυλο απο την κατω πλευρα και μονωσα με ζεστη σιλικονη. Και παλι ομως επειδη ολη αυτη η ποσοτητα (5 εκατοστα παζος ειχε το ξυλο) ηταν αρκετη και επεσε με τη μια και ανεβασε αρκετη θερμοκρασια, σε 1-2 σημεια τελικα υπηρχαν διαρροες. Μικρες βεβαια. Αυτος ειναι επισης και ο λογος που εχει τα αυλακια που βλεπετε. Απο τη θερμοκρασια συρρικνωθηκε το ναυλον.

Για την ποσοτητα, θα τραβηξει καποια το ξυλο και ισως υπαρχουν και διαρροες οποτε καλυτερα βαλτε παραπανω υγρο γυαλι και μετα με τριψιμο το φερνετε εκει που θελετε.

Επισης, καλο ειναι να πεφτει σε στρωσεις ωστε με ενα θερμοπιστολο η φλογιστρο να «σκαμε» τις φουσκαλες. Με το φλογιστρο βεβαια υπαρχει πιθανοτητα να καψουμε το υγρο γυαλι και οταν στεγνωσει να ειναι θαμπο. Εκει θελει τριψιμο οταν φυσικα στεγνωσει.

Σε οτι αφορα το τριψιμο, εγω τριβω μεχρι 1000 με το εκκεντρο και μετα μεχρι 5000 με γυαλοχαρτα νερου. Στο τελος τριψιμο με αλοιφαδορο και τρεις κρεμες αυτοκινητου. Μη το φοβαστε το τριψιμο, ειναι κατι παραπανω απο σιγουρο οτι θα πρεπει να το κανετε.

Στο τραπεζακι με τις πετρες που βλεπετε, στο κατω μερος η αμμος που φαινεται ειναι μιξη αμμου και υγρου γυαλιου. Το αποτελεσμα ειναι πετρα. Αν θυμαμαι καλα 5kg αμμος και 1kg υγρο γυαλι. Αλλωστε και οι γρανιτενιοι νεροχυτες με ρητινες και σκονη γρανιτη γινονται.

Για την ποσοτητε ρητινη και καταλυτη, οτι ακριβως λεει ο κατασκευαστης. Ποτε με το ματι. Παντα με ζυγαρια. Και για καλο ανακατεμα παρτε μια λαστιχενια σπατουλα ζαχαροπλαστικης ωστε να ανακατευετε καλα και να μην κολλαει ρητινη στα τοιχωματα του δοχειου αναμιξης, αλλα και για να μην μενει ποσοτητα στα τοιχωματα. Ειναι πολυ ακριβο υλικο για να χανουμε εστω και αυτα τα λιγα γραμμαρια. Για καθαρισμο των εργαλειων, υπαρχουν ειδιξα καθαριστικα μετα.

Αυτα, και συνεχιστε να γραφετε να μαθαινουμε κι εμεις οι πιο ασχετοι Αφηστε που με κολλλησατε κι εμενα και σκεφτομαι σοβαρα τον τορνο...

9c55b6df8007b8e40129f2bda970be80.jpg

cab7895a8419e00fb0b6b142ae898a0f.jpg

4364f38aaa775ed25c642e521649dc38.jpg

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σας παρακολουθω καθημερινα οπως εχω ξαναπει αλλα δεν γραφω γιατι η τελευταια μου κατασκευη ηταν τον οκτωβριο. Απο τοτε η δουλεια δε μου αφησε χρονο. Αλλα μιας και μιλατε για υγρο γυαλι ειπα να σας μεταφερω την ελαχιστη εμπειρια μου.

Οπως σωστα ειπαν πιο πριν, χρειαζεται καλο καλουπωμα γιατι θα τρεξει. Στο επιπλο που ειναι η τηλεοραση (φωτογραφια) καλουπωσα με χοντρο ναυλον και ξυλο απο την κατω πλευρα και μονωσα με ζεστη σιλικονη. Και παλι ομως επειδη ολη αυτη η ποσοτητα (5 εκατοστα παζος ειχε το ξυλο) ηταν αρκετη και επεσε με τη μια και ανεβασε αρκετη θερμοκρασια, σε 1-2 σημεια τελικα υπηρχαν διαρροες. Μικρες βεβαια. Αυτος ειναι επισης και ο λογος που εχει τα αυλακια που βλεπετε. Απο τη θερμοκρασια συρρικνωθηκε το ναυλον.

Για την ποσοτητα, θα τραβηξει καποια το ξυλο και ισως υπαρχουν και διαρροες οποτε καλυτερα βαλτε παραπανω υγρο γυαλι και μετα με τριψιμο το φερνετε εκει που θελετε.

Επισης, καλο ειναι να πεφτει σε στρωσεις ωστε με ενα θερμοπιστολο η φλογιστρο να «σκαμε» τις φουσκαλες. Με το φλογιστρο βεβαια υπαρχει πιθανοτητα να καψουμε το υγρο γυαλι και οταν στεγνωσει να ειναι θαμπο. Εκει θελει τριψιμο οταν φυσικα στεγνωσει.

Σε οτι αφορα το τριψιμο, εγω τριβω μεχρι 1000 με το εκκεντρο και μετα μεχρι 5000 με γυαλοχαρτα νερου. Στο τελος τριψιμο με αλοιφαδορο και τρεις κρεμες αυτοκινητου. Μη το φοβαστε το τριψιμο, ειναι κατι παραπανω απο σιγουρο οτι θα πρεπει να το κανετε.

Στο τραπεζακι με τις πετρες που βλεπετε, στο κατω μερος η αμμος που φαινεται ειναι μιξη αμμου και υγρου γυαλιου. Το αποτελεσμα ειναι πετρα. Αν θυμαμαι καλα 5kg αμμος και 1kg υγρο γυαλι. Αλλωστε και οι γρανιτενιοι νεροχυτες με ρητινες και σκονη γρανιτη γινονται.

Για την ποσοτητε ρητινη και καταλυτη, οτι ακριβως λεει ο κατασκευαστης. Ποτε με το ματι. Παντα με ζυγαρια. Και για καλο ανακατεμα παρτε μια λαστιχενια σπατουλα ζαχαροπλαστικης ωστε να ανακατευετε καλα και να μην κολλαει ρητινη στα τοιχωματα του δοχειου αναμιξης, αλλα και για να μην μενει ποσοτητα στα τοιχωματα. Ειναι πολυ ακριβο υλικο για να χανουμε εστω και αυτα τα λιγα γραμμαρια. Για καθαρισμο των εργαλειων, υπαρχουν ειδιξα καθαριστικα μετα.

Αυτα, και συνεχιστε να γραφετε να μαθαινουμε κι εμεις οι πιο ασχετοι Αφηστε που με κολλλησατε κι εμενα και σκεφτομαι σοβαρα τον τορνο...

πανέμορφα τα έργα σου φίλε μου. και η βάση και το τραπέζι. το τραπέζι βέβαια είναι έργο τέχνης.

πολλά μπράβο σου, περιμένουμε να δούμε κι άλλα..

Μπραβο Στελιο, πολυ εντυπωσιακες οι κατασκευες σου, ιδιαιτερα το θαλασσινο τραπεζακι, ειναι υπεροχο!!

Πολυ σημαντικες και οι παρατηρησεις σου σε σχεση με την επεργασια του υγρου γυαλιου. Νομιζω οτι ενας αλοιφαδορος ειναι απαραιτητος.

Η θερμοκρασια που ανεβασε το μιγμα οφειλεται πιστευω οτι υπαρχουν 2 ειδων (ρητινες) υγρου γυαλιου, αυτες για επιστρωση και αυτες για χυτευση. Οι ρητινες επιστρωσης στεγνωνουν γρηγοροτερα και ανεβαζουν θερμοκρασια, ομως στα ελαχιστα χιλιοστα παχους δεν υπαρχει μεγαλο θεμα με την υπερθερμανση. Σε αντιθεση, οι ρητινες χυτευσης (οπου απαιτειται και μεγαλυτερο βαθος) στεγνωνουν αργοτερα αλλα δεν σηκωνουν θερμοκρασια.

Στέλιο πολύ ωραία όλα,γειά στά χέρια σου :a0210:

Κώστα πολύ χρήσιμο γιά τίς μέρες πού έρχονται,καί θά γίνει πανέμορφο καί οπτικά,καλή αποπεράτωση.

Οι δοκιμες με το υγρο γυαλι συνεχιζονται!

Το πριν..
40477706024_22fe6a4f08_z.jpg

..και το μετα
39380500970_a69e13d83c_z.jpg

39380498150_fd2fab2608_z.jpg

Το γυαλι λογω φλας εχει βγει καπως παραξενα στις φωτο αλλα στην πραγματικοτητα ειναι οκ.

Το ενδιαμεσο -η διαδικασια δηλαδη- εχει ενδιαφερον αλλα επειδη εχει πολλα λογια θα το ποσταρω αργοτερα στο νημα με το υγρο γυαλι μαζι με ολες τις λεπτομερειες της χρησης του υγρου γυαλιου, τις παρατηρησεις και τα λαθη που εγιναν.
40469722334_a6e4e6f3fa_c.jpg

Γεια σας ρε καλλιτέχνες, πολύ όμορφα τα έργα σας, πολλά μπράβο Μιχάλη, Κώστα

Εσείς οι "μεγάλοι" να κάνετε ένα Thread να τα λέτε μόνοι σας και να βάζετε εκεί τις κατασκευές σας. Δε φτάνει που έχετε ξεφύγει όλοι σε υλοποιήσεις, δε φτάνει που είστε Level 100, κόβετε και τα φτερά σε εμάς τους Νέους!!

Τι να πω άλλο, χαίρομαι να μπαίνω σε αυτό το Forum, πραγματικά, όλοι εδώ μέσα είστε απίθανοι.

Εσείς οι "μεγάλοι" να κάνετε ένα Thread να τα λέτε μόνοι σας και να βάζετε εκεί τις κατασκευές σας. Δε φτάνει που έχετε ξεφύγει όλοι σε υλοποιήσεις, δε φτάνει που είστε Level 100, κόβετε και τα φτερά σε εμάς τους Νέους!!

Τι να πω άλλο, χαίρομαι να μπαίνω σε αυτό το Forum, πραγματικά, όλοι εδώ μέσα είστε απίθανοι.

Για ριξε μια ματια βρε Γιωργη στο πρωτο ποστ αυτου του νηματος, πριν 4 περιπου χρονια, ετσι για να γελασεις δηλαδη :)))

Για ριξε μια ματια βρε Γιωργη στο πρωτο ποστ αυτου του νηματος, πριν 4 περιπου χρονια, ετσι για να γελασεις δηλαδη :)))

Εσύ "φταις" για όλα λοιπόν

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

πίστεψε με, 1068 σελίδες και τις έχω ξεκοκαλίσει όλες!

:builder::grinning-smiley-043-bye-

Ειδες λοιπον πως ξεκινησα εγω το χομπυ της ξυλοτεχνιας? Με αυτο το υπεροχο μινι ποτηρακι ..απο το μηδεν δηλαδη, αρα μην παραπονιεσαι καθολου! :)))

Μιχάλη πολύ ωραίο τό αποτέλεσμα,αναμένουμε εναγωνίως τό άνοιγμα ενός νέου θέματος μέ τό υγρό γυαλί να μάθουμε τί καί πώς,καί πού ήταν τό λάθος πού έκανες καί θέλει προσοχή.

Κώστα πανέμορφη η βάση ποτού μέ ποτήρια.
Να σαι καλά πού τά ανακαλύπτεις,τά υλοποιής,καί μάς τά μαθαινεις αυτά τά υπέροχα πράγματα πού φτιάχνεις.
Επειδή είναι στά σχέδια νά τό φτιάξω κάποια στιγμή μετά τό Πάσχα,γιατί τώρα είμαι φούλ δουλειά καί δέν προλαβαίνω τίποτα,μπορείς να μού στείλεις τά patterns η τό λίνκ,επίσης τό τρυπάνι διαβήτης σέ σχέση μέ ένα ποτηροτρύπανο πώς κόβει ? ποιά η διαφορά στήν κοπή δηλαδή,καί η αγορά του έγινε από Ελλάδα ?
Eυχαριστώ έκ τών προτέρων.

Ωραία ιδέα αυτά τα καλούπια Μηχαλη.Κωστα η βάση όλα τα λεφτά

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

..........
Κώστα πανέμορφη η βάση ποτού μέ ποτήρια.
Να σαι καλά πού τά ανακαλύπτεις,τά υλοποιής,καί μάς τά μαθαινεις αυτά τά υπέροχα πράγματα πού φτιάχνεις.
Επειδή είναι στά σχέδια νά τό φτιάξω κάποια στιγμή μετά τό Πάσχα,γιατί τώρα είμαι φούλ δουλειά καί δέν προλαβαίνω τίποτα,μπορείς να μού στείλεις τά patterns η τό λίνκ,επίσης τό τρυπάνι διαβήτης σέ σχέση μέ ένα ποτηροτρύπανο πώς κόβει ? ποιά η διαφορά στήν κοπή δηλαδή,καί η αγορά του έγινε από Ελλάδα ?
Eυχαριστώ έκ τών προτέρων.

Καλημέρα Dim. Σχέδιο δεν έχω. Από βίντεο στο YouTube το είδα & το "αντέγραψα".
H κοπελιά - μαστόρισσα δίνει τις διαστάσεις στο 0:36'.
Με pause στο βίντεο & ALt +Print Screen πήρα ένα αντίγραφο & μετά με την βοήθεια της "κόμπρας" το ετοίμασα στο χαρτί.
Αντί για χαλκοσωλήνες έβαλα καβίλιες οξυάς του μέτρου.

Το τρυπάνι διαβήτης είναι αγορασμένο από Κίνα εδώ & πολύ καιρό.
Έχει δυο μαχαίρια στα 2 ποδαράκια του & με την περιστροφή του χαράζει & κόβει σε μικρό βάθος. Θέλει γύρισμα το κομμάτι μετά.
Η μεγάλη διαφορά του με το ποτηροτρύπανο είναι ότι αυτό μπορεί να φτάσει σε πολύ μεγάλες διαμέτρους. Για παράδειγμα εγώ ήθελα να κόψω τρύπα 90φ & δεν είχα πρόχειρο τόσο μεγάλο ποτηροτρύπανο & κρύωνα (λόγω ηλικίας & ώρας) να βγω έξω στην ταράτσα να το φτιάξω με ιδιοκατσκευή στον τόρνο & να τον "λερώσω" για κάτι τόσο μικρό.

Για ότι άλλο θέλεις εδώ είμαστε..............................

Καλή επιτυχία σου εύχομαι & καλή Ανάσταση να έχουμε.

Παππούς Κ.

https://www.youtube.com/watch?v=ZAzse6VQbJk&t=63s

Ωραία ιδέα αυτά τα καλούπια Μηχαλη.Κωστα η βάση όλα τα λεφτά

Καλημέρα Κυρ2. Λεφτά .......υπήρχαν (last year) ! ! !

Κωστη στην υγεια σου!