Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Περαστικά. Βάλε εμπλαστρο. Έτσι ήμουν εγώ πριν δύο εβδομάδες και για πρώτη φορά έβαλα ένα.
Αν δεν κάνει δουλειά αυτό τότε πάρε μαρσερ, γυναίκα κατά προτίμηση, προερχόμενη από χώρες της πρώην σοβιετικής Ένωσης.

Έμπλαστρο έβαλα, αλλιώς δεν την έβγαζα, τρελό πο´νο λέμε...
Τώρα όμως πρέπει να πάρω κι έναν μαρσέρ γιατί με ταλαιπώρησε πολύ η ξερασιά. :flipout:

Αυτό είναι ξερασιά με κάποιο πρόβλημα στο στομάχι (να το κοιτάξεις αυτό Μπάμπη μου, μην το αφήσεις έτσι, ναι; ).
Σε πράσινο μάλλον με τσιρλιπιπιά θα πρέπει να δουλέψει.

Εσύ άστα αυτά κι ετοιμάσου για το Σάββατο, είπαμε με το Βλάχο μήπως κανονίσουμε καιά Μαρμίτα.

Last edited by a moderator:
Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Έτσι ακριβώς.....
Χαχαχα
49f0f58a62bc7466b5c8bb1526941ff6.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Εσύ άστα αυτά κι ετοιμάσου για το Σάββατο, είπαμε με το Βλάχο μήπως κανονίσουμε καιά Μαρμίτα.

Παλεύεται.
Αφού ο μικρός δεν θα έχει αγώνα, παίζει να περάσω και εγώ.
Πάρτε τηλέφωνο, μπορεί αν φέρω και τον άλλο τον μάστορα αν μπορεί. :smile:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Να κατεβειτε πιο κεντρικα να ερθουμε και εμεις

Κοπηκε ενα κομματι απο την διμετρη σανιδα της καρυδιας που βρηκα χτες. Επειδη υπαρχουν διαφορα ειδη καρυδιας, ηθελα να δω πως θα φαινεται η συγκεκριμενη μετα απο το φινιρισμα.

Η κοπη στα 22μμ χιλιοστα του ξυλου εγινε πανευκολα και πεντακαθαρα με το 12βολτο δισκοπριονακι της Bosch, σαν να εκοβες πευκο και οχι σκληρο ξυλο. Οδηγος ηταν η μεγαλη γωνια ξυλουργου απο το λιντλ, powerfix 40 εκατοστων μηκος.

42496854231_48a8ec7db5_b.jpg

Να πω οτι γενικως το δισκοπριονακι ειναι ενα αριστο εργαλειο, ησυχο, δυνατο και εργονομικο ομως το λεντακι φωτισμου που εχει, εκει που το εχει, ειναι εντελως αχρηστο. Επισης θα ηταν πολυ χρησιμο να ειχε λειζερ για να βλεπεις που κοβεις αν δεν υπαρχει οδηγος.

Επειτα κοπηκαν δυο σανιδακια τα οποια πλανιστηκαν για να καθαριστουν τα προηγουμενα βερνικια και να αφαιρεθουν οι γρατζουνιες.
Στη φωτο βλεπουμε ενα πλανισμενο κομματι σε σχεση με ενα απλανιστο.

41593757045_19943e4d95_b.jpg

Να πω για την 12βολτη πλανη της Βοsch oτι την θεωρω ενα αψογο εργαλειο στα παντα, χωρις κανενα μειονεκτημα. Ελαφρυ, ησυχο μοτερ brushless, πανευκολη χρηση με το ενα χερι και πολυ μανιτζεβελο. Με ελαχιστη προπονηση οι βουτιες στα ακρα ειναι παρελθον.
Το μονο που μπορω να παρατηρησω ειναι οτι κακως η Bosch δεν εχει στην συσκευασια την σακκουλα απορροφησης των πριονιδιων. Ειναι αξεσουαρ που το αγοραζεις ξεχωριστα..το οποιο και δεν εχω εντοπισει πουθενα. Το συστημα εξαγωγης πριονιδιων μπορει να μπει σε οποια πλευρα του εργαλειου θελεις, κατι το οποιο ειναι πολυ βολικο.

Επειτα ηρθε η σειρα του εκκεντρου τριβειου να σβησει καποια αμυδρα σημαδια που αφηνει η πλανη. To εκκεντρο τριβειο της Ryobi δεν ειναι τοσο εργονομικο οσο αλλα αντιστοιχα τριβεια καθως επισης δεν εχει καλο αντικραδασμικο μηχανισμο που σε κουραζει σχετικα συντομα. Ομως ειναι πολυ δυνατο, κανει παρα πολυ καλη δουλεια και το κυριωτερο, ειναι μπαταριας :)

41775891664_da44b409df_b.jpg

Τα δυο τεμαχια περαστηκαν με λινελαιο το αριστερο και αχρωμο κερι το δεξι. Βλεπουμε ποσο σκουρη αποχρωση εδωσε στο ξυλο το λινελαιο σε σχεση με το φυσικο του χρωμα. Απεναντιας το κερι απλα ζωντανεψε τα νερα χωρις να επηρρεασει ιδιαιτερα το φυσικο χρωμα.

Και οι δυο αποχρωσεις χρειαζονται, αναλογα με το τι θελεις να φτιαξεις. Στο κατω μερος της φωτο ειναι ενα μικρο ρεταλι απο την σανιδα.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο Μάϊκ είσαι πολύ ψαγμένος και ενημερωμένος μάστορας !
Δίνεις σε πολλούς τα φώτα σου. :ernaehrung004:

Ωραίος ο Μιχάλης καί άριστη παρουσίαση τών εργαλείων.
Μάλλον επειδή είναι μπλέ σειρά σού λένε ο επαγγελματίας θά έχει σκούπα κοντά του,στό ερασιτέχνη περισσότερο από οτι έχω καταλάβει δίνουν μικροφίλτρο η σάκος σκόνης.

Μια κατασκευή που τελείωσα σήμερα και είναι ένα stand για ακουστικά και για κινητό η tablet. Φτιάχτηκε απο παλετόξυλα και καβίλιες.
Στήν πίσω πλευρά έχω βάλει μια ταινία led σαν κρυφό φωτισμό. Βάφτηκε με ακρυλικά χρώματα και περάστηκε μάτ βερνίκι.Είναι 42x9,5x20cm(ΥxΠxM)

attachment.php
[/IMG]

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο Νικ. Όμορφη κατασκευή.

Πολύ πρωτότυπο καί χρήσιμο,μπράβο Νίκο. :a0210:

Τhanks guys!
Δημητρη αυτο που λειπει ειναι ο ανταπτορας για την ειδικη εσοχη που επρεπε να υπηρχε. Μετα μπορεις να προσαρμοσεις σκουπα η σακκουλα. Σε αλλα δεκαβολτα της bosch αυτοι οι ειδικοι ανταπτορες υπαρχουν και παρεχονται μαζι με το εργαλειο, σε αυτο ομως οχι.

Μπραβο Νικο, ωραιο και χρησιμο το stand και τα λεντακι του δινουν αλλη χαρη. Eπρεπε ομως να περιποιηθεις λιγο περισσοτερο την βαση, οπως εκανες με το πανω μερος.

greekn1c ωραιοτατη κατασκευη με ωραιο σχεδιο, με ωραια χρωματα, με εργονομια, με φωτισμο, με, με, με ....

Ευχαριστώ για τα σχόλια !!:2thumb22sup:
Μιχάλη περιποιημένη είναι η βάση όπως και το υπόλοιπο, εκεί που μπορεί να φαίνεται ότι ήθελε τρίψιμο και έχεις δίκιο
είναι στις κάθετες καβίλιες που τις έκανα τελευταίες και δεν έτριψα γύρω απο τις τρύπες για να μην το ξεβάψω !!

Πολύ ωραίο! Για ρίχ'το και στο "Κατασκευές από παλέτες"!

Πολύ όμορφο Νίκο και με ωραία χρώματα, μπράβο !!

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολύ ωραίο! Για ρίχ'το και στο "Κατασκευές από παλέτες"!
:2thumb22sup: Αν μπορεί να το κάνει κάποιος διαχειριστής θα ήταν ευκολότερο !
Πολύ όμορφο Νίκο και με ωραία χρώματα, μπράβο !!
:2thumb22sup:

Πολΰ ωραία η βάση Νικόλα,πρωτότυπη και χρηστική!

Και λειτουργική και κομψη και ομορφη με τις πορτοκάλι λεπτομεριες!

Thank you Gentlemen !!:2thumb22sup:

Μπράβο! Πολύ όμορφη η βάση!
Με κάνεις και σκέφτομαι να ξηλώσω τη δική μου και να τη φτιάξω απο την αρχή.