Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Γειά στά χέρια σου Παύλο,πολύ όμορφο :SFGSFGSF:

Εσωτερικά στά συρτάρια θα "φλοκάρεις" η θά βάλεις τσόχα ?

Πολυ ωραιο βγηκε Παυλο! Το εκοψε ευκολα η κορδελα η το πηγαινες πολυ αργα; Με την προξξον μεχρι τετοια διασταση μπορω να φτασω, αλλα ειναι ασκηση υπομονης, επιμονης, αυτοσυγκρατησης και προσηλωσης... Καιρο εχω να φτιαξω τετοιο κουτακι. Ισως σκαρωσω κανενα ετσι για την επανοδο απο το καλοκαιρινο break...

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε αυτό Δημήτρη δεν θα βάλω κάτι μέσα στα συρτάρια, αφού περισσότερο έκανα δοκιμαστικό. Σκέφτομαι στα επόμενα μάλλον για τσόχα.
Στο κόψιμο Κώστα δεν δυσκολεύτηκα καθόλου στην ευθεία, αλλά οι κλειστές στροφές με παιδεψαν αρκετά και μια φορά με πέταξε την κορδέλα από την τροχαλια και ευτυχώς δεν έσπασε.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ καλο Παυλο, ποσο πιο καλο μπορεις? Αντε σουλουπωσε το και ταιριαξτο!

ΥΣ εγω τοση τυρανια με τη κορδελα και ακομη ενα τετοιο δεν αξιοθηκα να φτιαξω :smash:

Καλημέρα. Εγώ συνεχίζω με τα bandsaw box . Έσπασα και τις 2 6 άρες κορδέλες, την μία την ώρα της δουλειάς και την άλλη την ώρα που την σεταριζα. Μάλλον πάλι από τεντωμα έσπασε η δεύτερη. Έφαγαν αρκετό ζόρι αφού έκοβαν στα 9 εκατοστά φτελια.
1fe870414b28cfa74a41f3953342eacb.jpg
b107625f692fd893c8f8084e7f77a25f.jpg
7eb45f442957b129da50b10a3a259d2c.jpg
2270fbd731debc48fc2006661a831590.jpg
c887d1060dedcdfe24ba02394c47ed00.jpg

Μπράβο μάστορα... -bye-
Πρέπει να είσαι πολύ "σφίχτης", τις τσάκισες τις κορδέλες. Ελπίζω να μην τις πετάς, αυτές με 1-2 € τις κολλάς.

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μπράβο μάστορα... -bye-
Πρέπει να είσαι πολύ "σφίχτης", τις τσάκισες τις κορδέλες. Ελπίζω να μην τις πετάς, αυτές με 1-2 τις κολλάς.
Έχω φίλο με τροχειο που τις κολλάει. Την ερχόμενη εβδομάδα θα τις πάω όλες για τροχισμα στην Θεσσαλονίκη.
Με το σφίξιμο έχω ένα θέμα...

Παντως για ολα τα μικροτριψιματα σε παρομοια εργακια, το ιδανικο εργαλειο ειναι ο αλοιφαδορος της Proxxon. Moυ εχει γλυτωσει το 90% των τριψιματων με το χερι.
https://www.amazon.de/Proxxon-Winke...-1&keywords=Proxxon+Winkelpolierer+WP/E+28660
https://www.proxxon.com/en/micromot/28660.php
Παιρνει τα κοινα στρογγυλα γυαλοχαρτα των 50μμ που βγαινουν σε ολα τα grit, μεχρι 3000.
Με τα σφουγγαρακια επισης που παιρνει ειναι και το πλεον ιδανικο για τριψιμο υγρου γυαλιου.

Συμφωνώ απόλυτα για το μικρό αλοιφαδόρο της Proxxon.
Μ´ έχει εξυπηρετήσει κι εμένα πάρα πολύ, περισσότερο απ´ ότι φανταζόμουν πρίν τον πάρω.
Ειδικά σε μικροαντικείμενα και σε δυσπρόσιτα μέρη για κανονικό τριβείο, όπως ο συγκεκριμένος πάτος αυτού του μπώλ.
Στις κούρμπες όμως που θέλει ο Παύλος το ιδανικό είναι αυτό που έχει σταμπάρει.

Attachments

• 7D0D3BAD-B3A2-431D-9644-9D32D097EAAA.jpg
    7D0D3BAD-B3A2-431D-9644-9D32D097EAAA.jpg
    293.9 KB · Views: 229
Παντως για ολα τα μικροτριψιματα σε παρομοια εργακια, το ιδανικο εργαλειο ειναι ο αλοιφαδορος της Proxxon. Moυ εχει γλυτωσει το 90% των τριψιματων με το χερι.
https://www.amazon.de/Proxxon-Winke...-1&keywords=Proxxon+Winkelpolierer+WP/E+28660
https://www.proxxon.com/en/micromot/28660.php
Παιρνει τα κοινα στρογγυλα γυαλοχαρτα των 50μμ που βγαινουν σε ολα τα grit, μεχρι 3000.
Με τα σφουγγαρακια επισης που παιρνει ειναι και το πλεον ιδανικο για τριψιμο υγρου γυαλιου.
Μιχάλη εννοώ για τα εσωτερικά τριψιματα όπου το προξον που ανέφερες δεν βολεύει καθόλου. Ιδανικό είναι το παραπάνω που έβαλα εγώ. Για τα εξωτερικά δεν έχω θέμα γιατί έχω κυλινδρικό τριβειο-πλανη όπου αλλάζω τα γυαλοχαρτα στο δευτερόλεπτο με χρατς.

Ανεφερα τον αλοιφαδορο γενικοτερα σαν πολυ βολικο και μοναδικο τριβειο.
Σωστά, το συγκεκριμένο είναι άριστο και όντως κάποιες φορές θα με βόλευε αφάνταστα. Ειδικά σε γυαλισματα....

Καλημέρα. Εγώ συνεχίζω με τα bandsaw box . Έσπασα και τις 2 6 άρες κορδέλες, την μία την ώρα της δουλειάς και την άλλη την ώρα που την σεταριζα. Μάλλον πάλι από τεντωμα έσπασε η δεύτερη. Έφαγαν αρκετό ζόρι αφού έκοβαν στα 9 εκατοστά φτελια.

τα αγαθά - στην προκειμένη περίπτωση οι κατασκευές - κόποις (και ζημιών) κτώνται.
πολύ όμορφη κατασκευή και πρωτότυπη.