Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Τελικά δεν αγόρασα δεύτερη σκούπα για το φαλτσοπρίονο που βρίσκεται στο πατάρι αλλά με pvc σωλήνα και αλε ρετουρ διακόπτη για να την έλεγχο από τις δύο μεριές μάλλον έλυσα το πρόβλημα. Πάντως καλού κακού θα βάλω και ενα πυροσβεστήρα.
76e944b72607855c58a1a55b1f34baf5.jpg
21e3f219745f9fc9119f6260d76503bb.jpg

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ καλη εφαρμογη και οικονομικη Γιαννη. Η ιδεα ηταν του Κυριακου και οπως βλεπω παραπανω ζητα πνευματικα δικαιωματα :))
Για πες εντυπωσεις μετα απο καποιες χρησεις.

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Εγώ πάντως συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ σε ΟΛΑ.

Είπαμε ΓΟΥΣΤΑ είναι αυτά........................................

Χάσαμε ξαφνικά & τους κλακαδόρους ρε γαμώτο !!!

Κωστα, επειδη οφειλουμε να εχουμε την ευθυνη των λογων μας, πρεπει να δωσεις μια απαντηση χωρις υπεκφυγες ποιους εννοεις ως κλακαδορους, καθως αυτο προσβαλλει ευθεως την συντονιστικη ομαδα αλλα και μελη μας.

Σε ρωτω λοιπον για τριτη φορα και μαλιστα δημοσια -καθως σε αυτο το νημα ηταν και η αιχμη σου περι 'κλακαδορων'- και ελπιζουμε σε μια σαφη και τεκμηριωμενη επιτελους τοποθετηση.

Παρεμπιπτοντως, η συντονιστικη ομαδα κανει μια υπευθυνη και ανιδιοτελη δουλεια που λογοδοτει στην ΔΟ και δεν μπορει να ανεχτει ανυποστατες αιχμες περι "κλακαδορων" και παρομοιων προσβολων.

Αρα ειτε ανακαλεις, ειτε σε παρακαλω να μας εξηγησεις ποιοι ειναι οι 'κλακαδοροι' και ποιους εξυπηρετουν.

Ναι αλλα ποιος σου εδωσε την ιδεα και ψωνισε και τα υλικα δεν μας εγραψες....
Χαχαχαχα
Ναι εχεις δίκιο αν δεν επεμενες να το κάνω θα ειχα αγοράσει τη φριτεζα!

Πολυ καλη εφαρμογη και οικονομικη Γιαννη. Η ιδεα ηταν του Κυριακου και οπως βλεπω παραπανω ζητα πνευματικα δικαιωματα :))
Για πες εντυπωσεις μετα απο καποιες χρησεις.
Ναι του Κυριάκου εγώ έψαχνα για σκούπα σταχτης στις δοκιμές που έκανα πάει καλά μάλλον θα δικτυωσω όλα τα εργαλεία και ίσως αργότερα πάρω μια μεγαλύτερη και πιο δυνατή σκούπα και θα την συνδιασω με το κυκλωνικο που έχει παραγγείλει για μένα.

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Γιάννη πολύ έξυπνη πατέντα. Θα σε αντιγράψω κάποια στιγμή.
Για κάτι πιο επαγγελματικό είναι καλύτερα η σωλήνα να είναι μεγαλύτερης διατομής και η σκούπα μεγαλύτερης ισχύος. Θα καλυφθούν όλα τα εργαλεία και δεν θα υπάρχει περίπτωση να στομώσουν οι σωληνες από τα ροκανίδια. Το βασικότερο κόστος είναι η αγορά της σκούπας.

Με την λέξη κλακαδόρος εννοούσα (ή καλύτερα υπονοούσα) τον γνωστό φίλο που πρόσφατα με προσέβαλε κ είναι ήδη με 3μηνο ban που σε ανάλογες περιπτώσεις αν δεν ήταν με ban θα "πεταγόταν" στο όποιο flame θα προέκυπτε όπως το έχει κάνει πολλάκις στο παρελθόν.

Τώρα αν αυτός ο φίλος είχε (ή έχει) κ δεύτερο λογαριασμό εδώ μέσα, όπως γράφτηκε, πάμε σε πληθυντικό αριθμό (κλακαδόροι).

Αν δεν καλύπτει το post αυτό τους Υπεύθυνους ας υποστώ τις όποιες συνέπειες.

Το τηλέφωνο, το mail & το Pm μου στην διάθεση του οποιοδήποτε για τυχόν επιπλέον διευκρινίσεις.

Την καληνύχτα - καλημέρα σε όλους.

Ο 'γνωστος φιλος' που σε προσεβαλε Κωστα εχει ηδη τιμωρηθει. Δεν καταλαβαινω πραγματικα τι παραπανω ζητας απο μας η απο εμενα ειδικοτερα.
Αυτα δυστυχως συμβαινουν και εδω, οπως και στην ζωη, αλλα καναμε αμεσα αυτο που επρεπε και το θεμα εκλεισε! Ο 'γνωστος φιλος' εχει προσβαλλει και μενα στο παρελθον, εαν δεν το γνωριζεις..

Δευτερος λογαριασμος του ιδιου ΔΕΝ ειμαστε σιγουροι οτι υπαρχει. Επαναλαμβανω Κωστα, ΔΕΝ ειμαστε σιγουροι οτι υπαρχει! Ειναι απαραδεκτο να γινονται υποθεσεις και σπιλωνονται υποληψεις χωρις απτες αποδειξεις.

Θελω να ειμαι ξεκαθαρος Κωστα -και μιλω εκ μερους της Συντονιστικης Ομαδας- οτι δεν υπαρχει ΚΑΜΜΙΑ διαθεση να καλυψουμε ΚΑΝΕΝΑΝ οπως και ΔΕΝ υπαρχει ανοχη για ΚΑΝΕΝΑΝ που αγνοει τους κανονισμους του Φορουμ και εμποδιζει την ομαλη ροη του.

Κανεις δεν θελει να προσβαλλεται αλλα και κανεις δεν πρεπει να προσβαλλει. Εχουμε εναν ομορφο τοπο εδω οπου μαζευομαστε για να κανουμε το κεφι μας και πρεπει πρωτιστως να διαφυλασσουμε και να διατηρησουμε το καλο κλιμα, και θα το κανουμε με την βοηθεια ολων.

Να καληνυχτισω λεγοντας οτι μακρια απο μας οι κλακαδοροι και οι κλικες. Εχουμε χτισει κατι με πολυ μερακι που το αγαπαμε και χαιρομαστε να το βλεπουμε να μεγαλωνει και να φιλοξενει εκατονταδες μελη και αναγνωστες.

Ειλικρινα χαιρομαι που ληγουν οι παρεξηγησεις!

Ειμαστε μια ωραια μεγαλη παρεα με ενα κοινο γνωρισμα, την αγαπη για τα εργαλεια και τις κατασκευες επισκευες το DIY γενικοτερα.

Τωρα αναφορικα με την σκουπα και το δικτυο.

Μου εστειλε χθες ο Ηλιας ikulias ενα ωραιο pdf με την υλοποιηση κεντρικου συστηματος της REHAU την οποια γνωριζω απο την ενασχοληση μου με ενυδρεια!

Πολυ καλο και δινει και ιδεες γαι την σωστη υλοποιηση του δικτυου οποτε θα το μοιραστω μαζι σας!

original_vacumclean%20FULL%20,jpeg.JPG

http://www.koubarakis.gr/system/assets/000/001/751/original_TEXNIKO%20%CE%95%CE%93%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%99%CE%9F%20%20VACUCLEAN.pdf

Γιαννη οσο μεγαλωνεις την διατομη των σωληνων τοσο μεγαλυτερης ισχυος σκουπα θελεις.
Βεβαια η 2801 που εχω στην συσκευασια ειχε και μια σωληνα διπλασιας διατομης απο την 38mm που εχω τωρα πανω.

Last edited:
Γιαννη οσο μεγαλωνεις την διατομη των σωληνων τοσο μεγαλυτερης ισχυος σκουπα θελεις.
Βεβαια η 2801 που εχω στην συσκευασια ειχε και μια σωληνα διπλασιας διατομης απο την 38mm που εχω τωρα πανω.

Εννοείται Κυριάκο άλλωστε το έχω αναφέρει.
Την καλημέρα μου

Last edited by a moderator:
Η πρώτη δοκιμή πήγε καλά το μόνο κακο ότι δεν μπορώ να μπω πιο βαθιά από τα 5εκ.
aae53e27231466693d5bfeba59b396c3.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mπραβο Κυριακο, φαινεται λειτουργικο το αυτοσχεδιο τορνακι!

Γιατι δεν μπορεις να σκαψεις παραπανω απο 5εκ.? Θες πιο μακρυ καλεμι? Δεν υπαρχει αλλη πατεντα για να σκαψεις βαθυτερα?

Τα σκαρπελα είναι μια χαρά Μηχαλη το δράπανο επίσης τα1050 wat είναι αρκετά, το πρόβλημα είναι στο κινητό μέρος που συγκρατεί το ξύλο δεν πρόβλεψα να αφαιρεθεί όταν θα το επεξεργάζομαι από μπροστά,αυτό πάντως διορθώνεται,επίσης σε μικρά έργα μπολ, κύπελλα κτλπ περίπου 15εκ είναι και ο παράγοντας βίδα που τρώει το μισό μηκοσ του έργου.Μεχρι τώρα δεν με ένοιαζε το εσωτερικό μέρος του ξύλου τώρα όμως χρειάζεται για κάποια πράγματα που έχω στο μυαλό μου για αυτό οποιαδήποτε βοήθεια-ιδεα θα ήταν πολύτιμη.

Δεν ξερω τι θα γινοταν αν χρησιμοποιουσε κανεις ποτηροτρυπανο ξυλου, πχ.20μμ, πανω σε δραπανο, στο εσωτερικο του ποτηριου καθως το γυρνουσε ο τορνος. Ειτε καποιο ρασποειδες πανω στο dremel.
Αν και προφανως η καλυτερη λυση ειναι η τροποποιηση του υπαρχοντος συστηματος στηριξης σκαρπελων.

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Αν καταλαβαινω καλα το μισο μηκος στο τρωει η βιδα που συγκρατει το κομματι.
Εκει μπαινει το τσοκ τορνου Κυριακο και δινει λυσεις.
Εφαρμόζεται στο δράπανο μετά; το έχω σκεφτεί αλλά δεν ξέρω αν κάνει όπως επίσης και να κολλήσω ένα έξτρα κομμάτι πάνω σαυτό που θα επεξεργαστεί ούτε και αυτό όμως ξέρω αν είναι ασφαλές