Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Εξαιρετικές κατασκευές μπράβο σας!!!

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ξεκινησε πριν το Πασχα αλλα βαφτηκε χθες.

Το προσκοπικο εμβλημα (Fleur de Lys -το λουλουδι του κρινου) κοπηκε στην πριονοκορδελα, αυτη τη φορα λιγο πιο μεγαλο σε μεγεθος, σε κοντρα πλακε. Και μια βαρκουλα απο οξια.

Και εδω βαμμενο κοκκινωπο. Διπλα ειναι ενα ελικοπτερακι οξιας σαν αυτα που εκανα για τα παιδακια αλλα βαμμενο στους ελικες με τον ειδικο μαρκαδορο του lidl για ξυλα. Κρατησα ενα για μενα καθως σκεφτομαι να αρχισω συλλογη απο αεροπλανοειδη.

Εδω η πισω μερια οπου στερεωθηκε με μικρο βιδακι ενα μπρουτζινο κρεμασταρι για τοιχο. Επισης το ενθετο στερεωθηκε με δυο βιδακια καθως ισως εχει προβλημα με τον καιρο η κολλα στον υπογειο και μαλλον υγρο χωρο που θα κρεμαστει.

Μιχάλη ωραίο,απλό καί πρωτότυπο :a0210:

Μιχαλη εξαιρετικες δημιουργιες...Και μιας και βρισκομαστε σε proxxon μοτιβο, να ανεβασω και εγω μια δημιουργια μου με αυτα τα εργαλεια..Το σχεδιο ειναι απο τον γνωστο stevedgood και μενει μονο να βαφτουν..

Στάλθηκε από το IQ1019N μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κώστα γειά στά χέρια σου,πολύ όμορφα τά φαναράκια,καί με πολλές εσωτερικές κοπές.
Η καλύτερη χειρονομία γιά αυτές τίς μέρες τό δώρο στήν μάνα.:a0210:,καί νά τήν χαίρεσαι.
Επιασε τόπο η σέγα,γιατί εγώ βαριέμαι σχετικά γρήγορα ένα χόμπυ,καί πάω σέ άλλο ευτυχώς η δυστυχώς,δώστης νά καταλάβει.-bye-

Μιχάλη πολύ ωραίο το έμβλημα αλλά και ο χρωματισμός πολύ μου αρέσει, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. γεια στα χέρια σου !!
Εντύπωση μου έκανε και το καϊκι δίπλα αλλά φαίνεται μινιατούρα και δεν μπορώ να καταλάβω και πολλά. ένα ποιο κοντινό πλάνο πιστεύω θα το αναδείξει καλύτερα.

Κώστα υπέροχα τα φαναράκια. μπράβο σου. θα βάλεις και γυαλί γύρω-γύρω ή θα μείνουν έτσι ανοιχτά να αερίζονται ; μήπως πρέπει να ανοίξεις και καμιά οπή από πάνω για να έχει καλύτερη απαγωγή της θερμότητας ;

Γιαννη,Γιωργο και Δημητρη ευχαριστω πολυ..
Γιωργο αυτα τα φαναρακια ειναι φτιαγμενα για να δεχονται στο εσωτερικο τους κερακια μπαταριας..Δεν ειναι για πραγματικα κερια γιατι θα λαμπαδιαζαν αμεσως.Δεν το ειχα σκεφτει καθολου για γυαλι,ειναι ωραια ιδεα αλλα δυστυχως οπως ειναι φτιαγμενα δεν παιρνουν τιποτα επανω..

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μιχάλη πολύ ωραίο το έμβλημα αλλά και ο χρωματισμός πολύ μου αρέσει, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. γεια στα χέρια σου !!
Εντύπωση μου έκανε και το καϊκι δίπλα αλλά φαίνεται μινιατούρα και δεν μπορώ να καταλάβω και πολλά. ένα ποιο κοντινό πλάνο πιστεύω θα το αναδείξει καλύτερα.

Κώστα υπέροχα τα φαναράκια. μπράβο σου. θα βάλεις και γυαλί γύρω-γύρω ή θα μείνουν έτσι ανοιχτά να αερίζονται ; μήπως πρέπει να ανοίξεις και καμιά οπή από πάνω για να έχει καλύτερη απαγωγή της θερμότητας ;

Eυχαριστω Γιωργο!
Εχεις δικιο, το καραβακι οντως το ειχα σε δευτερο πλανο καθως το εχω ξαναφτιαξει και δεν θελω να γινομαι κουραστικος ξαναφτιαχνοντας τα ιδια και τα ιδια.
Εδω ενα πιο κοντινο πλανο απο ενα καραβακι μικροτερο σε μεγεθος απο το παραπανω αλλα το ιδιο σχεδιο που ειχα κανει παλαιοτερα.

35518392855_37ed5babf7_b.jpg

Πολύ ωραίο. απορώ πως μπορείς και τα φτιάχνεις τόσο μινιατούρες. πιστεύω ότι είναι κομμάτι δύσκολο. θέλει πολύ υπομονή και μεράκι.
Για δοκίμασε με κάποιο τρόπο (πυρογράφο ας πούμε) να κάνεις κανένα σχέδιο στα πανιά ή στο σκαρί. ίσως του δώσεις άλλη χάρη..

χαχαχα, δεν θελει τιποτε απο αυτα Γιωργο, θελει απλα τα καταλληλα εργαλεια για μινιατουρες, της Proxxon εργαλεια δηλαδη :)))

Εδω ενα Volks Wagen Beetle σε μορφη Puzzle, σημερινη κατασκευη στην μινι σεγα παγκου της Proxxon. Eδω το pattern.

33872887958_39630ae00b_b.jpg

Εδω στο συνεργειο για σουλουπωμα. Διπλα στεγνωνει μια μηχανη. Το αυτοκινητο μαλλον δεν θα βαφτει αλλα αφου τριφτει θα περαστει με κερι αποχρωσης 'πευκο αντικε' ειδικο για μαλακα ξυλα, απο την Liberon.
33872886088_e8a882dc89_b.jpg

Eδω το κερι γυαλισματος με αποχρωση 'antique pine' πευκο αντικε. Δινει στο πευκο/ελατο μια ομορφη αποχρωση.
33872887018_19c1e07bd2_b.jpg

Στα δεξια του γραμματος Ε ειναι ενα ρεταλακι απο το ξυλο που εγινε το γραμμα για να δειτε την διαφορα στην αποχρωση.

Το γραμμα ειναι μεγαλο και χορταστικο, ειναι 10εκ. υψος και 3εκ. παχος. Το ξυλο ειναι ελατακι απο χοντρο παλετοσανιδο .

Μπραβο Κωστα ομορφα τα φαναρακια σου.πολυ καλεσ οι μινιατουρεσ σου Μιχαλη οσο και αν επιμενεισ εγω θα στο λεω ο μοντελισμοσ σου παει τα εργαλεια υπαρχουν,μερακι εχεισ, δοκιμασετο και οτι θελεισ θα βοηθησω.

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

χαχαχα, δεν θελει τιποτε απο αυτα Γιωργο, θελει απλα τα καταλληλα εργαλεια για μινιατουρες, της Proxxon εργαλεια δηλαδη...

Εσύ ξέρεις καλύτερα Μιχάλη, οπότε πάω πάσο. Απλά γνωρίζω ότι κάθε μινιόν κατασκευή θέλει προσοχή στη λεπτομέρια και υπομονή γιατί ένα μικρό λαθάκι να γίνει δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για διόρθωση.
Αφού όμως υπάρχουν και τα κατάλληλα εργαλεία όπως λες, ακόμα καλύτερα.

Κυριακο σε ευχαριστω πολυ και με την ευκαιρια να σου πω οτι σε θαυμαζω οπως νομιζω ολοι μας εδω μεσα..
Μιχαλη γενικα ειμαι λατρης των μικροκατασκευων και μπορω να πω οτι οι δικες εχουν πολυ γουστο..
Και εδω μια τελευταια δικη μου λιγο πριν γυρισω παλι στο κλεινον αστυ.Παλι με σχεδιο απο stevedgood.Και ακομα μια φωτο απο τις συνολικες κατασκευες που εχω αφησει εδω στο πατρικο μου..
2d02e123358f87d3ff5dcaa6da6a7700.jpg
90b7d8e63ccb03494c347bd1d21a8b86.jpg
f07ac6bef257f70e9b59afafc0c652b0.jpg
bf36788d769969f9b49a40544f057f29.jpg
809ee0b6002c9722d48024d2f3f37e00.jpg
7c9f118b4752fe7816b12280d28d932d.jpg
3189be16d0604c5b44cb00444ab0c394.jpg
f39db505f94afe52012896723f5aea18.jpg
db35b4b4409b1c30a6c899ad0d06edc9.jpg
b6f3f34d777ca0a5f759334d8d83dd7a.jpg

Στάλθηκε από το IQ1019N μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

χε χε μακαρι να μπορουσα να τις κανω εγω..Οι ζωγραφιες ειναι με την μεθοδο decoupage και τις εχει κανει η κοπελα μου ολες..Εγω δεν ξερω καθολου..

Δεν πειράζει, ξέρεις όμως να κάνεις ωραίες κατασκευές. μπράβο σου !!
Με τις ζωγραφιές πάντως φαίνονται ακόμα ποιο όμορφα, οπότε ένα μπράβο και στην κοπέλα σου. :ernaehrung004:

Και μετα λενε εμενα για την υπομονη μου γεια στα χερια σασ Κωστα πολυ ωραια ολα σε ευχαριστω και για τα καλα σου λογια.

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

χε χε μακαρι να μπορουσα να τις κανω εγω..Οι ζωγραφιες ειναι με την μεθοδο decoupage και τις εχει κανει η κοπελα μου ολες..Εγω δεν ξερω καθολου..

Μπράβο μάστορα.
Οπότε καλά λένε ότι ένας........κούκος δεν φαιρνει την άνοιξη.
Θέλει κ το γυναικείο ταλέντο να συνδράμει.

Μπράβο κ στους δύο σας.

Μιχάλη ωραίο τό αυτοκινητάκι,καλή αποπεράτωση.

Κώστα πανέμορφα όλα :SFGSFGSF:,καί χαράς τήν υπομονή σου μέ τόσες εσωτερικές κοπές.

ΥΓ: Μήν ξεχνάς νά καθαρίζεις τήν σέγα,γιατί βλέπω κόκκους σκόνης στό μοτέρ χάχάχά. -bye-

Θαυμασια και αυτα Κωστα, πρεπει να το εξελιξεις το θεμα καπως, και σε συνδυασμο με αλλες τεχνικες (decoupage) μπορει να γινει χομπυ που παραγει χρημα! :a0210:

Οι μικροξυλοκατασκευες εχουν αλλη χαρη, ειναι αληθεια. Εγω εξ'αναγκης βεβαια τις αρχισα, σαν αντιδοτο στην ελλειψη μαστορεματων και επισκευων οταν δουλευα εκτος Ελλαδος.
Το εργαστηριο οπως θυμουνται οι πιο παλιοι ηταν ενας χωρος 2χ2 στο σαλονι, ο οποιος ομως χωρουσε πανω απο μια ντουζινα εργαλεια proxxon. Εκει ξεκινησα τις μικροκατσκευες και τις μινιατουρες :))

Ευχαριστω πολυ παιδες..Η αληθεια ειναι οτι εχω καποια εσοδα απο αυτη τη δραστηριοτητα και στο αμεσο μελλον θα ασχοληθω πιο επαγγελματικα με αυτο.Παντως οι κατασκευες αυτες αντικειμενικα δεν εχουν καποια ιδιαιτερη δυσκολια..Εδω μεσα εχουμε δει πολυ πιο δυσκολα και πιο επαγγελματικα εργα..Το δυσκολο σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι να βρεις μια ακρη ωστε να τα εμπορευεσαι..