Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Merci guys!

Θαναση ωραια ιδεα, αν βρω πλανα θα φτιαξω γιατι βλεπω οτι ειναι και αυτο σχετικα απλη κατασκευη.

Γιαννη αν εκοβα a-la CNC δεν θα ετρωγα μια ωρα να φτιαξω και να διαμορφωσω φιλετακια του ενος χιλιοστου παχους για να γεμισω τα κενα των ατελειων!
Ομως κατα καποο παραδοξο τροπο μου αρεσει η διαδικασια να φτιαχνω τετοιες ατελειες εκ των υστερων!! :))

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Merci guys!

Γιαννη αν εκοβα a-la CNC δεν θα ετρωγα μια ωρα να φτιαξω και να διαμορφωσω φιλετακια του ενος χιλιοστου παχους για να γεμισω τα κενα των ατελειων!
Ομως κατα καποο παραδοξο τροπο μου αρεσει η διαδικασια να φτιαχνω τετοιες ατελειες εκ των υστερων!! :))

Οι καθαρά χειροποίητες κατασκευές είναι οι καλύτερες. Σε επανα-βάφτισα cnc-σά.... καθότι βλέπω πολύ λεπτομέρεια στις μικρό-κατασκευές σου.:2thumb22sup::ernaehrung004:

"Παραγγελιά" για τον φίλο τον Περικλή & την μπυραρία του (& τα ντιπάκια του).

Θα γίνουν άλλα 9 τεμάχια. Η βάση από δρυς (20*20*2). Στο κέντρο της είναι "φυτεμένη" μια καβίλια οξυάς 18φ σε ύψος 16 cm.
Οι επάνω (μόνο) ακμές της βάσης έχουν περαστεί στην "σβούρα" για λίγο στρογγύλεμα.

Του ζήταγαν πολλά & εγώ μόνο κάτι μπύρες κέρασμα !

Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Φωτογραφία σε ξύλο φλαμουριας. (όπου φλαμουρι, βλέπε Νεκτάριος).
Αυτός είναι η αιτία που έγινα παππούς..
4049089cfa9ecfdd2643c77131ffd7c0.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οχι ρε Παυλο, δεν φταιω γω που εγινες παππους......:flipout:

Κανονικη φωτογραφια ειναι ή εκανες ξεπατικωνα στο ξυλο ? ( αν ναι πες διεξοδικα τι εκανες και βγηκε καλο!)

Ρε χαζοπαππού ωραίο βγήκε λες & έχεις κολλήσει την φωτο επάνω στο ξύλο.

Έτσι όπως το γράφεις ή έτσι όπως το διάβασα στην αρχή νόμιζα πως ήταν ο Νεκτάριος μικρός, χωρίς μούσι !

Οχι ρε Παυλο, δεν φταιω γω που εγινες παππους......:flipout:

Κανονικη φωτογραφια ειναι ή εκανες ξεπατικωνα στο ξυλο ? ( αν ναι πες διεξοδικα τι εκανες και βγηκε καλο!)
Μια φώτο από κινητό και εκτύπωση σε φωτοαντιγραφικο σε απλό χαρτί Α4. Είχα μια κόλλα που είχα πάρει από το λιντλ για αυτή την δουλειά. Την φώτο την εκτύπωσα σε mirror και την κόλλησα στο ξύλο, την άφησα 5-6 ώρες να στεγνώσει και μετά νερό με προσοχή και ξύσιμο με το δάκτυλο. Βέβαια άφησε κάποιες μικροατελειες αλλά με το βερνίκι σπρέι διορθώθηκε αρκετά. Δεν ξέρω αν εκτυπωνα σε καλύτερο χαρτί μήπως έβγαινε καλύτερα.

Ρε χαζοπαππού ωραίο βγήκε λες & έχεις κολλήσει την φωτο επάνω στο ξύλο.

Έτσι όπως το γράφεις ή έτσι όπως το διάβασα στην αρχή νόμιζα πως ήταν ο Νεκτάριος μικρός, χωρίς μούσι !

Είδες τι κάνει ο γραπτός λόγος..
Εννοώ ότι το φλαμουρι μου το είχε δώσει ο Νεκτάριος.

Last edited by a moderator:
"Παραγγελιά" για τον φίλο τον Περικλή & την μπυραρία του (& τα ντιπάκια του).

Θα γίνουν άλλα 9 τεμάχια. Η βάση από δρυς (20*20*2). Στο κέντρο της είναι "φυτεμένη" μια καβίλια οξυάς 18φ σε ύψος 16 cm.
Οι επάνω (μόνο) ακμές της βάσης έχουν περαστεί στην "σβούρα" για λίγο στρογγύλεμα.

Του ζήταγαν πολλά & εγώ μόνο κάτι μπύρες κέρασμα !

Παρα πολυ ωραιο, Κωστα. Τυχερος ο φιλος σου. Μια προταση, μονο, αν γινεται και δεν εμποδιζει, στο πανω μερος της καβιλιας, να περασει καθετα σε αυτην (οριζοντια, δηλαδη) κατι ακομα, π.χ. μια πιο λεπτη καβιλια ή κατι τετοιο, για να μπορoυν να το πιανουν πιο ανετα.

Last edited by a moderator:
Παρα πολυ πετυχημενη η αντιγραφη Παυλο!!!

Τι υλικο χρησιμοποιησες? Ξυλοκολλα?
Ευχαριστώ Μιχάλη, χρησιμοποίησα ειδική κόλλα για φωτογραφίες που είχα πάρει από λιντλ

Παρα πολυ ωραιο, Κωστα. Τυχερος ο φιλος σου. Μια προταση, μονο, αν γινεται και δεν εμποδιζει, στο πανω μερος της καβιλιας, να περασει καθετα σε αυτην (οριζοντια, δηλαδη) κατι ακομα, π.χ. μια πιο λεπτη καβιλια ή κατι τετοιο, για να μπορω να το πιανουν πιο ανετα.

Δεν ακούγετε άσχημο, αλλά θέλει να περνάει ροδέλες υλικών (όλα για το finger food - snak γίνονται). Θα του το μεταφέρω πάντως.

Φωτογραφία σε ξύλο φλαμουριας. (όπου φλαμουρι, βλέπε Νεκτάριος).
Αυτός είναι η αιτία που έγινα παππούς..

Τι εννοείς ; γαμπρός σου είναι και δεν μας το λες ; :flipout:
Πάντως ''το έχεις'' με την τεχνολογία Παύλο. μπράβο.:ernaehrung004:

---------------------------------------------------------------------------

Τυχερός ο Περικλής που έχει τέτοιους φίλους.

---------------------------------------------------------------------------

Μιχάλη όπως είπε και ο Σώφρον, μετά το spitfire καλό είναι να φτιάξεις και ένα Μεσερμιτ 109 να κάνουν αερομαχίες !! -bye-

--------------Τυχερός ο Περικλής που έχει τέτοιους φίλους........

Να σαι καλά G.
Και εγώ είμαι τυχερός που έχω τέτοια δημιουργικά νέα παιδιά γύρω μου.
https://www.patrasevents.gr/article...as-labera-egkainia-sto-kentro-tis-patras-foto

Μέσα απο τις φωτο θα δεις αρκετά....εργακια μου από πέρυσι.

Παιδες βρισκομαι στην ευχαριστη θεση να σας πω οτι το Spitfire σχεδον ολοκληρωθηκε μετα και απο την επιτυχημενη δοκιμη του κινητηρα :)

48819890198_00e9ba8faa_z.jpg

Λιγες λεπτομερειες μενουν για την πληρη παρουσιαση του μεσα στη βδομαδα!

Ευχαριστω Γιωργο, ναι ειναι λιγο σκοτεινη γιατι με φλας δεν θα φαινοταν το γυρισμα του ελικα!

Εδω μια με φλας.
48819970808_af427a3351_z.jpg

Οι τελικες φωτο μετα την ολοκληρωση θα ειναι εξτρα περιποιημενες τραβηγμενες με Νikon D7000 και ειδικο φακο :)

Μιχάλη, θα γίνει εξεραιτικό! :a0210:
Κι ακριβώς επειδή έγινε τόσο όμορφο, (θα) πρέπει να ρίξεις λίγο λεπτοδουλειά με το τριβειάκι της Proxxon στον έλικα, να του δωλσεις τις κλίσεις.

Μιχάλη εξαιρετική δουλειά στο έχω ξαναπεί ότι το έχεις με τον μοντελισμο αυτός ο μικρόκοσμοσ είναι φανταστικός.

Στάλθηκε από το Hisense F17 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk