Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Να ειμαστε καλα κ. Κωστα
Ευχαριστω Μιχαλη, η συσκευασια ειναι της γυναικας, εφτιαξε κι αυτη μερικα βιβλια για το bazzar.
Μπαμπη προπερσινα ειναι τα ξυλα ... τα περσινα τα καιω στο τζακι
Ευχαριστω Νικ.
-bye-

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μπαμπη προπερσινα ειναι τα ξυλα ... τα περσινα τα καιω στο τζακι

Δε βγήκε καλή η σοδειά πέρσι ε?

Ωραία πράγματα πάντως, εύγε! :SFGSFGSF:

Εφτιαξα μερικες μικρες βασεις ρεσω απο κλαδι ελιας, για το bazzar του σχολειου της μικρης. Το συγκεκριμενο ξυλο ηταν τοσο σκληρο που απορησε και ο φιλος ξυλουργος, που το εκοψε στην κορδελα. Ξεκινησα τριψιμο με το τανκ και τελειωσα με το εκκεντρο μεχρι 320 grid.

Επισης εφτιαξα και τρεις πιο μεγαλες βασεις απο κορμουδακι, που εβγαλε απιστευτα νερα. Εγιναν αναρπαστες, οι φιλες της γυναικας μου ... τις εξαφανισαν!

Πανέμορφα !! αυτά με το ένα ρεσό μου αρέσουν περισσότερο μπορώ να πω..

Εφτιαξα μερικες μικρες βασεις ρεσω απο κλαδι ελιας, για το bazzar του σχολειου της μικρης. Το συγκεκριμενο ξυλο ηταν τοσο σκληρο που απορησε και ο φιλος ξυλουργος, που το εκοψε στην κορδελα. Ξεκινησα τριψιμο με το τανκ και τελειωσα με το εκκεντρο μεχρι 320 grid.

Επισης εφτιαξα και τρεις πιο μεγαλες βασεις απο κορμουδακι, που εβγαλε απιστευτα νερα. Εγιναν αναρπαστες, οι φιλες της γυναικας μου ... τις εξαφανισαν!

Μπραβο Σωφρον, ωραια δουλεια!

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Θανάση τώρα που ξανακοιτάω τις φωτογραφίες είμαι πολύ σίγουρος πως η κορδέλα του μάστορη θέλει τρόχισμα ή πέταμα..

Η δική μου πάντως κόβει πάρα πολύ καλά... Το διαπίστωσα σήμερα με τον -πολύ - κακό τρόπο. :bigcry:

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    72.6 KB · Views: 123
Πολύ όμορφα τα ρεσω μάστορα γεια στα χέρια σου, στρατηγέ μου περαστικά

Στάλθηκε από το Hisense F17 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

AAAAAA! Όχι ρε φίλε! Για πες!

Ξεσκίζουμε λίγο το θέμα αλλά ίσως αυτό αποτελέσει αφορμή για περισσότερη προσοχή από κάποιους άλλους εδω μέσα.
Έκοβα μια ξύλινη σφαίρα ακριβώς στη μέση. Όταν τελείωσα έκλεισα την κορδέλα αλλά η σκούπα που ήταν συνδεδεμένη εξακολουθούσε να δουλεύει (σβύνει μετά από κάποια δευτερόλεπτα).
Για να εκμεταλευτώ αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα που χρειάζεται η σκούπα μέχρι να σβύσει την τράβηξα απ´ την υποδοχή της κορδέλας και άρχισα να καθαρίζω τον πάγκο της κορδέλας. Επειδή δεν ήθελα η σκούπα να ρουφήξει το πλαστικό άπλωσα το χέρι να το συγκρατήσω χωρίς να δώ οτι η κορδέλα γυρίζει ακόμα. Θόρυβος σκούπας δεν ακουγόταν, τον κάλυπτε ο δυνατός θόρυβος της σκούπας.
Έ, αυτό ήτανε. Η συγκεκριμένη κορδέλα έχει αραία δόντια , σαν αγκίστρι, κι αμέσως μου άρπαξε το δάχτυλο. Σε χρόνο dt μου έφαγε το μισό νύχι και κόντεψε να μου κόψει και το δάχτυλο σαν σαλάμι. Ευτυχώς το κομμάτι έμεινε πάνω στο δάχτυλο κι ελπίζω να ξανακολλήσει σωστά.
Ράματα δεν έκανα, το σημείο είναι πολύ δύσκολο. Ίσως βέβαια α έπρεπε.

Περαστικά ρε φίλε. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο παραλίγο να την πατήσω κι εγώ αλλά την γλύτωσα. Πήγα να εκμεταλλευτώ την σκούπα στο κλείσιμο της κορδέλας ενώ αυτή ακόμα γύριζε...

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aραια δοντια και τσαπραζι κανουν την ζημια ακομα μεγαλυτερη.

Περαστικα θα ειναι Μπαμπη, την ειχα πατησει και εγω καπως ετσι απο απροσεξια πριν κανα διχρονο και απο τοτε προσεχω πολυ περισσοτερο.

Σας ευχαριστώ πολύ ρε παληκάρια...
Η αλήθεια είναι οτι τη ζημιά θα την πάθεις εκεί που δεν το περιμένεις, εκεί που είσαι χαλαρός.
Φοβόμουν το κόψιμο, είναι πολύ δύσκολη κοπή αυτή, 7 πόντους μασίφ σφαίρα, που δεν έχει σταθερή βάση, από πολύ σκληρό ξύλο ελιάς, και την πάτησα στο σκούπισμα. Είναι να τρελαίνεσαι.

Και ειναι και το "καλο" δακτυλο στο δεξι χερι!!!!!
Περαστικα.

(Περαστικος ειμαι, εχω ζητησει φωτα βοηθειας στο TV section, αλλα ευελπιστω να ξανακαταφερω να ξαναγινω μονιμος, γιατι μου εχει λειψει η μαστοροπαρεα)

Και ειναι και το "καλο" δακτυλο στο δεξι χερι!!!!!
Περαστικα.

(Περαστικος ειμαι αλλα ευελπιστω να ξανακαταφερω να ξαναγινω μονιμος, γιατι μου εχει λειψει η μαστοροπαρεα)

Κανόνισε να ξαναγίνεις μόνιμος... :grandpa:

Babis περαστικά και σύντομα εύχομαι. :cowboy: Στο χαλαρό την πατάς συνήθως... προσωπικές εμπειρίες..... άπειρες.

Θανάση τώρα που ξανακοιτάω τις φωτογραφίες είμαι πολύ σίγουρος πως η κορδέλα του μάστορη θέλει τρόχισμα ή πέταμα..

Νικ, κορμους κοβαμε, δεν ειχε βαλει και την καλη!
Ευχαριστω πολυ μαστορια μου

ωχ ρε Μπαμπη!! περαστικα
(θυμασαι ... καπως ετσι θα την παταγα κι εγω στη δικια σου κορδελα, οταν την καθαριζα)
- μηπως θελει ενα ενδεικτικο λαμπακι λειτουργιας?, γιατι ειναι αθορυβη -