Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Να ειστε καλα παιδια σας ευχαριστώ!!!

Και μια φωτο του χθεσινου, γεμάτου.
Εφτιαξα στον τορνο σφηνες οπου το καθε εξαρτημα εχει την θεση του!
20200412-231119.jpg

Οι κατασκευές έχουν ανέβει σε άλλο επίπεδο...

Κώστα πάρα πολύ ωραία για αλλη μια φορά τα έργα σου...!!!!

Κυριάκο αριστούργημα έγινε το ραφακι σου....!!!!
Εύγε...

Τελείωσα αυτές τις μέρες ένα κουτί για την μικρή, από κόντρα πλακέ σιμύδα 6 χιλ και 4χιλ για τον πάτο - το βάψιμο το ανέλαβε η αδερφή μου (τα σχέδια με στένσιλ).
Δύο πραγματάκια που αξίζει να τα συγκρατήσει κάποιος για μελλοντικές κατασκευές:
-Οι σύνδεσμοι με πατούρα 3Χ3 χιλιοστά (όσο το μισό πάχος του κ/π δηλαδή) είναι υπεραρκετοί για μια γερή κατασκευή και γίνονται πολύ εύκολα/γρήγορα με το επιτραπέζιο ρούτερ.
-Τα χρώματα κιμωλίας που δεν τα 'χα σε εκτίμηση βγαίνουν μια χαρά με κατευθείαν βάψιμο πάνω στο κ/π. Έβαλε αυτά του Λιντλ τα οποία θα προμηθευτώ και εγώ μόλις τα ξαναφέρει.

20200414-202113-1.jpg

X3.jpg

Παρα πολυ ομορφο το κουτακι Δημητρη και πολυ καλο βγηκε το stencil με τα συγκεκριμενα χρωματακια! :a0210:

Το καπακι ειναι συρταρωτο με το λουκι να γινεται στο ρουτερ παγκου ετσι? Με ποιο bit εκανες το φρεζαρισμα για την ενωση των πλευρων?

Ευχαριστώ παιδιά! Για βάψιμο,χρώμα και σχέδιο επιμελήθηκαν οι γυναίκες.

Μιχάλη, το καπάκι είναι συρταρωτό. Το λούκι το έκανα στο ρούτερ πάγκου με ένα από αυτά τα δισκάκια - αυτό που γράφει ότι είναι 3χιλ ύψος αλλά είναι 3 και κάτι. Πρώτα δοκιμές σε ρετάλι και μόλις βγει στο ύψος και βάθος που θες περνάς όλα τα κομμάτια για να βγουν τα λούκια για τις ενώσεις και για να συρταρώνει το καπάκι. Μετά οι γλώσσες έγιναν με το ίσιο μπιτ 1/2" να εξέχει ελάχιστα από τον φράχτη (πάλι δοκιμές σε ρετάλι πρώτα). Η όλη διαδικασία πήρε κάτω από 20 λεπτά, μαζί με το διάλειμμα για τσιγάρο.
Τα δισκάκια αυτά τα έχω χρησιμοποιήσει αρκετά και τα προτείνω ανεπιφύλακτα - είναι και σε χώμα τιμή.

Αρχιζει το ζεσταμα με μικροεργακια για να ξεκινησει η κατασκευη τoυ θηριωδους F-15 Eagle το οποιο τελειωμενο θα μετραει 40+ εκ. μηκος και θα ειναι φορτωμενο με μπολικους υπερηχητικους πυραυλους:)

49776373106_5e7a3b1e2e_b.jpg

Η κατασκευη ελπιζω να ολοκληρωθει μεσα στο σωτηριο ετος 2020 καθως προκειται για πανω απο 40 σελιδες οδηγιων!
Στα εγκαινια της ολοκληρωσης του εργου θα ευχαριστησω και δημοσια τον φιλο που πολυ ευγενως μου παραχωρησε τα σχεδια του εντυπωσιακου αυτου πολεμικου αεροσκαφους!

Η αρχη γινεται σιγα σιγα με τα αρκουδακια απο την σελιδα του Steve Good και θα συνεχιστει με τα δυο μικρα αεροπλανακια που φαινονται στα δεξια στην παραπανω φωτο.
49775840518_0bff4ea101_c.jpg

Μιχάλη τα αεροπλάνα είναι η αδυναμία μου. και μιας και ξέρω ότι το χεις με τις μινιατούρες είμαι σίγουρος ότι το F15 θα κάνει πάταγο !!
απλά πρόσεξε τι απόχρωση θα του δώσεις..

Το μανουαλ δινει δυο επιλογες για ειδος χρωματισμου, ειτε ξεχωριστο κομματι ξυλο ειτε βαφη. Θα το σκεφτω τι απο τα δυο θα επιλεξω, η καποιον συνδυασμο.

Xιώτης.... θα έλεγα διαφορετικά ξύλα για το f15.. το βάψιμο είναι βάψιμο. όπως και να το δείς.

Δημητρη πολυ ωραιο βγηκε το κουτακι...!!!

Μιχάλη πολύ μεγάλο project άνοιξες...!!!
Εσύ έχεις την υπομονή και την τεχνογνωσία να το τελειώσεις.
..Και αφού ξεκινήσεις με F 15 περιμένουμε και αλλά.
Όσο για τον χρωματισμο θα σου έλεγα να ανατρέξει από τώρα σε χρώματα παραλαγης από αεροπλανάκια μοντερνισμού για ιδέες..

Xιώτης.... θα έλεγα διαφορετικά ξύλα για το f15.. το βάψιμο είναι βάψιμο. όπως και να το δείς.

Νομιζω οτι θα κανω 2 εκδοσεις, μια απο ελατο ή κοντρα πλακε για να δω τις ιδιαιτεροτητες και δυσκολιες και μια τελικη απο καλα σκληρα ξυλα που διαθετω, κυριως δρυ αλλα και οξια/καρυδια/οther.

Εν τω μεταξυ, ριξε μια ματια σε αυτο το site, νομιζω οτι εχει 100+ ενδιαφεροντα σχεδια για CNC, μπορει να σε ενδιαφερει :)

Aς βαλουμε και μεις την σαχλαμαριτσα που φτιαξαμε και βαψαμε σημερα :)

Αρκουδα μαμα με μωρο αρκουδακι αναπαυονται σε κουνιστη πολυθρονα.

49778780137_a24f9de8ae_b.jpg

Eλατακι 18μμ παχος, περασμενο δυο χερια stain/ανιλινη. Φτιαγμενο στην πριονοκορδελα της Proxxon με την στενη λαμα.
49775840868_dec1060e7b_c.jpg

Tα σχεδια ειναι απο το site του Steve Good. http://www.stevedgood.com/mamabear.pdf