Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Κυριάκο πολλά συγχαρητήρια πανέμορφη η Alfa Romeo,γειά στά χέρια σου :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Μιχάλη τό κάψιμο τών διακριτικών άψογο :a0210:,γιά τό χρώμα κάτι δέν μού αρέσει,αλλά άν σού αρέσει εσένα περί ορέξεως λένε κολοκυθόπιτα !!
Νά είσαι καλά Δημητρη

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τελειωσε το βαψιμο και το καψιμο των διακριτικων του αεροπλανου!

49810399867_a5f01f3419_h.jpg

Και εν ωρα πτησης :)
49810399232_611a94ec85_h.jpg

Eδω ενα απο τα τρια μεταγωγικα Junkers Ju52 που παρελαβε η Ελλαδα το 1938. Απο το συγκεκριμενο δανειστηκα τα διακριτικα 'SX-ACA' και 'ΑΘΗΝΑΙ'.
46b5aa770ff1406b329e5fbf766ceda2.jpg

Μιχχχχαααααααληηηηηη!

Ρε πατριωτακι θα σε μαλωσω.

Εισαι ο αρχον της μινιατουρας, εχεις οτι μικροτριβειο υπαρχει, δωσε ντε μια κουρβα στα φτεραααααα!!!

ειναι λες και εριξαν πλακα απο τσιμέντο και ξεκαλουπωσαν και φαινονται και οι γραμμες απο τα καλουποξυλα!!!

Χαχαχαχα

Αυτη ειναι η Γερμανικη bugdet εκδοση a la Parkside, με τρια χρονια εγγυηση, δεν υπηρχε προβλεψη για κυριλε αεροδυναμικα φτερα.
Nα ειναι φτηνο και να πεταει θελανε δεν τους ενδιεφερε η καταναλωση. Special edition για τριτες χωρες και πτωχα/πτωχευμενα κρατη.

Μιχάλη μπράβο για το αεροπλανάκι σου. και στη φωτό όντως φαίνεται να πετάει.
Συμφωνώ βέβαια με την άποψη του Κυριάκου για τα φτερά. λίγο το κακό όμως.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριάκο τι να πω τώρα κι εγώ για το όχημά σου ; στα είπαν άλλοι στον υπερθετικό βαθμό. τα ίδια και από μένα. Αξιος καλλιτέχνης :worshippy:

Έτοιμο η τελευταίες πινελιές έγιναν μπόλικο λαδακι και βουρ για φωτογράφιση η κυρία.Αυτο υποτίθεται είναι μια Alfa Romeo του 1928 στην πορεία όμως τά πράγματα μπέρδεψαν ως συνήθως που με ανάγκασαν να προσθέσω κάποια πράγματα, συνεργάστηκαν για να φτιαχτεί πέντε είδη ξύλου μεραντι,οξιά, πεύκο,μαόνι,δεσποτακι,όλοι οι καλοί χωράνε που λένε.Το αυτοκινητάκι μου πήρε λιγότερο από όσο περίμενα και παρά τα μικρολαθακια πιστεύω έγινε όμορφο,στην τελευταία φωτό δείτε το χαμό της ξυλείας και τών εργαλείων που κυρίως χρησιμοποίησα.
671f9a3a32f1985f017a7f193bc6b3be.jpg
https://uploads.tapatalk-

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk[/QUOTE]

Κυριακο, πολλη λεπτομερια :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043
περιπου ποσες ωρες σου πηρε η κατασκευη

Μιχαλη, γιατι δεν του βαζεις και του αλλους 2 ελικες?

Ευχαριστω Γιωργο!

Το κοντρα πλακε δεν ειναι συμπαγες ξυλο για να λειανθει σωστα και ομαλα. Παντα υπαρχει ο κινδυνος του ξεφλουδισματος και του σχισιματος κατα την διαμορφωση των ακμων.
Επαιξα με ενα ρεταλι στο ρουτερ παγκου, οπου ειναι παρα πολυ απλο και γρηγορο να στρογγυλεψει η ακμη οσο θες, ομως το αποτελεσμα δεν μου αρεσε. Ισως με ενα καλυτερης ποιοτητας κοντρα πλακε το αποτελσμα να ηταν διαφορετικο.

Θαναση αυτο ηταν το αρχικο μου πλανο, να φτιαξω 3 ελικες, αλλα επειδη η κατασκευη ενος τοσο λεπτου εξαρτηματος με ταλαιπωρησε λιγακι, ειπα να προσπερασω :))
Παντως οι τουρμπινες δεν ειναι κολλημενες, ειναι σφηνωμενες σαν πινεζα στο ξυλο, οποτε εαν θελησω βγαινουν και μπαινουν οι ελικες με το καρφακι, οπως ο μεσαιος.

Αν και δεν είμαι του ξύλου Μιχάλη, καταλαβαίνω πολύ καλά αυτό που λες. και οπωσδήποτε αν κάτι δεν σου αρέσει σε κάποια κατασκευή, σίγουρα προσπαθείς να κάνεις κάτι διαφορετικό που να σε ικανοποιεί καλύτερα.

Κυριακο, πολλη λεπτομερια :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043
περιπου ποσες ωρες σου πηρε η κατασκευη

Μιχαλη, γιατι δεν του βαζεις και του αλλους 2 ελικες?
Σε ευχαριστώ περίπου 15 ωρεσ.Γιωργο πολύχρονος και από εδώ να είσαι καλά.

15 ώρες δεν τις λες & λίγες. Βέβαια το αποτέλεσμα σε ξεκουράζει.
Άντε να καμαρώσουμε & το επόμενο.

Τώρα καταλαβαίνω γιατί λέτε για την υπομονή μου αν μου επιτρέπετε σασ δείχνω μερικά παλιά έργα μου που το καθένα από αυτά αν μετρούσα τις ώρες θα συνπληρωνα τουλάχιστον 100 στις δύο πρώτες φωτο είναι μόνο μέρη από ένα τεράστιο έργο που είχα κάνει ξεκινώντας αρχές Νοέμβρη και τελείωσε 22 Δεκεμβρίου.Στον μοντελισμο και στην ξυλογλυπτική χρειάζεται υπομονή κυριοι για μένα οι 15 ώρες είναι πολύ λίγες σασ ευχαριστώ και πάλι.
0b32378f25280e4416df51ccaf21d7a6.jpg
db698b5768dc50bc4207d1247d575eea.jpg
d49391cb1892fc7630f4efea7f9e76a5.jpg
0ddc4a29fe90b2836892c9bd7ba13196.jpg
33bf6bfbe5d06bf23885c7f47223230a.jpg
73c66892e1c9e1f3156ec91557cf2af2.jpg

Κυριάκο συνέχισε με πολλές ώρες .... έτσι επιτυγχάνεται ένα αξιοπρεπές έργο στον μοντελισμό αλλά και γενικά στην πραγματική τέχνη και έμπνευση.
Σημασία έχει να φτιάχνεις κάτι για να το ευχαριστηθείς πρώτα εσύ αλλά και το αποτέλεσμα να προκαλεί στον παρατηρητή πραγματικό κρυφό θαυμασμό.
Το να 'ξεπετάς" κάτι στα γρήγορα ναι μεν ικανοποιεί ...αλλά δεν είναι αυτό που θα κάνει κάποιον που αγαπάει την καλλιτεχνία και την δημιουργία να "χαζέψει".
Υποθέτω και ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω γιατί είσαι άνθρωπος του χεριού και του σκαρπέλου με φλόγα που καίει ....δώσε μας φως .... :worshippy:-bye-

Γειά σου φιλόσοφε Osa.

Κυριάκο πανέμορφα όλα. Θα ήθελα & μια επεξήγηση τι είναι το καθένα & τι υλικό.
Αν σου είναι εύκολο......

Σκοινακι θελανε οι γυναικες, να παρουμε να γυμναζονται.
Ε μη τους χαλασω το χατηρι.

Απο σουβλακι σετ ψησιματος και στηριγμα ποδιου παλιας καρεκλας...

Έτσι ακριβώς Νίκο σε αυτά τα χόμπι μεγάλο ρόλο παίζει ο χρόνος και το μεράκι, το δεύτερο το έχω τον χρόνο όχι δεν βιάζομαι όμως τα έργα μου θα τελειώσουν όπως πρέπει, η μεγαλύτερη ικανοποίηση μου είναι όταν τα χέρια μου πονάνε από το σκαρπελο γιατί έτσι ξέρω ότι έγινε δουλειά αυτό ισχύει και στο άλλο μεγάλο μου χόμπι το ψάρεμα παρεπιπτόντως μια που το ανέφερα θα ήταν ένα πολύ ωραίο θέμα μιας και φαντάζομαι έχουν πολύ την ίδια τρέλα με το ψάρεμα αν επιτρέπεται βέβαια.Κωστα το πρώτο είναι ένα χωριό μακέτα περιλαμβάνει δέκα σπίτια, πάρκο, δρόμους,ανεμόμυλο,όπως και δέντρα φώτα κλπ, για βάση έβαλα φελιζολ ωποσ και στα χωρίσματα στους δρόμους και το επένδυσα ολο με φυσική λεπτή πέτρα από την παραλία, για δέντρα χρησιμοποίησα σχοινί με κόλλα και για βλάστηση και θάμνους ρόκανιδια με χρώματα ποτισμένα με χρώματα εμποτισμού, με λεπτό κόντρα πλακέ έκανα τα σπίτια, εξωτερικά έκανα τοίχο από ελαφρόπετρα το μόνο που αγοράστηκε είναι οι φιγούρες,τα σκάφη έγιναν από μπαλσα το ένα είναι μια παλιά ισπανική ανεμοτρατα στα νιάτα της ήταν πλήρως λειτουργική με φώτα μοτέρ δίχτυα τώρα δυστυχώς τα περισσότερα έχουν χαλάσει,το άλλο είναι το μποτάκι του πεθερού μου το έφτιαξα και του το έκανα δώρο όταν εκείνος αρρώστησε και δεν μπορούσε να πάει πλέον για ψάρεμα το βάζο έγινε εξολοκλήρου στο χέρι δυστυχώς το σαράκι έβαλε το χέρι του και εκεί είναι από πευκο, το τελευταίο και αυτό από φρέσκο ξύλο πεύκου ακομα θυμάμαι το ρετσίνι στα χέρια μου και είναι ο ορισμός του πείσματος να φανταστείς το τρίψιμο μόνο μου πήρε μια εβδομάδα είναι το μόνο έργο μέχρι τώρα που έδωσα σε επαγγελματία για βάψιμο και είναι για μένα το κορυφαίο έργο μου,αυτά ελπίζω να μην κούρασα με όλα αυτά,Νεκ πανέξυπνη κατασκευή θα το αντιγράψω