Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ευχαριστώ κύριοι, το σχήμα κοπηκε στην κορδέλα,μετά με το bit που μετατρέπει το δραπανο σε τρίβειο και με γιαλοχαρτα 60,120 έδωσα το σχήμα,μετα πάλι με γιαλοχαρτα 240,320,400 με το χέρι έκανα το τελικό φινιρισμα, το άνοιγμα στο κουπάκι το έκανα με τρυπάνι forsther και με το dremel (φρέζακια γιαλοχαρτα) το τελικό άνοιγμα την τρύπα στο χερούλι έκανα με τρυπάνι φτερού,εχει περαστεί προσ το παρόν μόνο με ελαιόλαδο για την φωτογράφηση αργότερα θα περαστεί με tag oil (δεν ξέρω τι άλλο να βάλω για να το χρησιμοποιώ)
Ωραίο κουπάκι θυμίζει αρχαίο ελληνική γραμμή. Καλό καφεδάκι!

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ο Diresta δε φτιάχνει ό,τι φτιάχνει επειδή έχει εργαστήριο 300τμ. Κατόρθωσε να αποκτήσει (μεταξύ άλλων) εργαστήριο 300τμ ΕΠΕΙΔΗ φτιάχνει ό,τι φτιάχνει, με το μοναδικό του τρόπο, και έχει γίνει γνωστός (και φαντάζομαι ευκατάστατος, πλέον). Και μπράβο του, και τον χαίρομαι πολύ.

Όποιος έχει παρακολουθήσει την πορεία του από παλιότερα, θα ξέρει ότι έχει περάσει από αρκετά κύματα και δυσκολίες.

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ (έχει και κότες).
Ετυχε και το ειδα τις προάλλες, στα σαιτ αυτα που λενε τις περιουσίες των επωνύμων Αμερικανών, τον δινουν με περιουσία του ενος εκατομμύριου. Καπου στα μισα δινουν την April Wilkerson

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο τρίτος φάρος, αυτός βγήκε της στεριάς με απαίτηση της κόρης μου!
9d35f40fa5178a81069f64d6273e6a9f.jpg
8162610d2b6677c3de31f9833f976816.jpg
ec8730002e8299920f3311dcf818e40d.jpg
9c0cfe0a90a0c73d64a51802da096a87.jpg
5b4361d2b91dd6888cd0930d455828cf.jpg

Και μενα μου αρεσε παρα πολυ η λεπτομερεια της σκαλας του φαρου! Μπραβο Γιαννη, καθε νεος φαρος και καλυτερος!!

Ευχαριστώ παιδιά ήδη έχουν πέσει παραγγελίες για φάρο. Αφιλοκερδώς εννοείται αλλά επειδή μου αρέσουν τα διαφορετικά πράγματα ήδη ψάχνω για την επόμενη κατασκευή. Μόνο που δεν μου έχει έλθει η έμπνευση ακόμη

Ευχαριστώ παιδιά!

Last edited by a moderator:
Γιάννη υπέροχος! Εγώ θα δοκίμαζα και μια σύνθεση με βράχο...
Νίκο στον προηγούμενο είχα βάλει περιμετρικά για βράχια από φλοιό πεύκου. Βέβαια ήταν σε στυλ μικρών βράχων.
547235088445e408e2dcb85c30631446.jpg

Τι είπες τώρα...μπραβο Γιάννη πολύ καλός βγήκε...
Ευχαριστώ Κώστα!

Μινιατουρες ping pong και μπιλιαρδακι για να φυγουν καποια ρεταλια που ειχα.

Ευκολα και ευχαριστα σχεδιακια απο το site του steve good.

49949048011_2ec937b4d9_c.jpg

Mεσα σε μια ωριτσα κοπηκαν και τριφτηκαν ολα τα εξαρτηματα
49949338012_2088c56222_b.jpg

Τα τραπεζια εχουν διαστασεις ~15εκ χ 8-9εκ.

Εδω και δυο μερες τα εχω χυμα και βαριεμαι να τα βαψω, ετσι αποφασισα να τα ανεβασω εδω, μπας και φιλοτιμηθω να τα τελειωσω.
49948544393_75dcb1ae8f_b.jpg

Eαν γινει σωστο βαψιμο στα τραπεζακια, νομιζω οτι θα γινουν ειναι πολυ συμπαθητικα.
Η μπαλα στο πινγκ πονγκ ειναι μια καρφιτσα με κεφάλι. Εχει γινει τρυπα στο τραπεζι και η καρφιτσα μπορει ειτε να μπει εντελως μεσα στο τραπεζι οπως τωρα, ειτε να μπει η μιση μεσα στο τραπεζι και να φαινεται οτι "αιωρειται".

Δυο τρεις μπαλιτσες θελω στο μπιλιαρδο αλλα δεν εχω σκεφτει τι μπορω να χρησιμοποιησω. Πρεπει να ειναι λιγο μεγαλυτερες απο την μπαλιτσα του ping pong.

Θες μπαλίτσες από κάτι πιστολάκια με ελατήριο που πετούσαν κάτι κίτρινα μπιλάκια.

Από κανένα μικρό ρουλεμάν; όλο και κάτι θα υπάρχει κάπου στο εργαστήριο.

Μινιατουρες ping pong και μπιλιαρδακι για να φυγουν καποια ρεταλια που ειχα.

Ευκολα και ευχαριστα σχεδιακια απο το site του steve good.
Mεσα σε μια ωριτσα κοπηκαν και τριφτηκαν ολα τα εξαρτηματα
Τα τραπεζια εχουν διαστασεις ~15εκ χ 8-9εκ.

Εδω και δυο μερες τα εχω χυμα και βαριεμαι να τα βαψω, ετσι αποφασισα να τα ανεβασω εδω, μπας και φιλοτιμηθω να τα τελειωσω.

Eαν γινει σωστο βαψιμο στα τραπεζακια, νομιζω οτι θα γινουν ειναι πολυ συμπαθητικα.
Η μπαλα στο πινγκ πονγκ ειναι μια καρφιτσα με κεφάλι. Εχει γινει τρυπα στο τραπεζι και η καρφιτσα μπορει ειτε να μπει εντελως μεσα στο τραπεζι οπως τωρα, ειτε να μπει η μιση μεσα στο τραπεζι και να φαινεται οτι "αιωρειται".

Δυο τρεις μπαλιτσες θελω στο μπιλιαρδο αλλα δεν εχω σκεφτει τι μπορω να χρησιμοποιησω. Πρεπει να ειναι λιγο μεγαλυτερες απο την μπαλιτσα του ping pong.
Ισως σου κανουν οι πλαστικες μπιλιτσες που βαζαμε στα αεροβολα παλια, υπαρχουν και πολυχρωμες για να ταιριάζουν με το μπλιαρδο

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eυχαριστω πολυ παιδια αμα βαφτει θα γινει καλο, τωρα θα κοιταξω να βρω κατι απο αυτα που προτεινετε, καπου σε καποιο σημειο του σπιτιου πρεπει να υπαρχουν ολα :)

++++++++

Εν τω μεταξυ εβγαλε ο Steve Good ενα ανοιχτηρι πορτας για τον κορωνοιο που εχει και αλλες χρησεις για να μην χρησιμοποιεις τα χερια σου.
doorhook2.jpg

http://www.stevedgood.com/doorhook.pdf

Απ'οτι καταλαβαινω εχει γινει εξ' αναγκης της μοδας στην Αμερικη και πωλουνται παντου απο το αμαζον μεχρι το ebay και τα κινεζομαγαζα.
https://www.google.com/search?q=doo...jgrZCrr9vpAhUAAAAAHQAAAAAQBw&biw=1903&bih=938

Σκεφτομαι να κανω 2-3 διαφορετικους τυπους σχεδιων και απο διαφορα υλικα. Νομιζω οτι θα ειναι ενα χρησιμο γκατζετακι για δωρο σε ευπαθεις ομαδες :)

Στην τρυπα περναει το πομολο;
Γιατι αν ναι, πρεπει να γινει και μοντα για πομολο "κλειστο" :)