Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Επικαιρα ξωτικα ειχε το μενου σημερα https://www.stevedgood.com/gnome.pdf

Εδω το σχεδιο οπου προτεινεται κοντρα πλακε 12μμ για το κυριως σωμα και 3μμ για τα υπολοιπα που θα κολληθουν επανω στο σωμα.
gnome.jpg

Ευκολη κατασκευουλα για την επιτραπεζια σεγα/πριονοκορδελα, αλλα προτιμησα μασιφ ρεταλια οπως ελια, οξια και φτελια νομιζω.
ctgWaC6h.jpg

Εδω το κολλημα με ξυλοκολλα, καθε εξαρτημα ξεχωριστα
TC5Jaosh.jpg

Και εδω ετοιμα πανω στη βαση τους η οποια ειναι προαιρετικη.
1zYkMJvh.jpg

Αυτα εχουν γινει μικρα, 7 εκατοστα υψος. Το κανονικο σχεδιο ειναι με ξωτικα διπλασιου περιπου υψους.
Τα μικρουλια ειναι πιο συμπαθητικα και θα κανω καμμια ντουζινα αλλα με πιο προσεκτικη επιλογη/συνδυασμο ξυλων για να φαινονται καλυτερα τα χαρακτηριστικα.

Πχ. το δεξι ξωτικακι που ειναι φτιαγμενο απο ελια δεν μου αρεσει γιατι χανονται τα χαρακτηριστικα. Ισως καλυτερα να γινοταν απο ενα ειδος ξυλου, ομοιομορφο χωρις νερα.

Πολύ όμορφα Μιχάλη...
Πράγματι, η ελιά δεν βοηθάει εδώ. Αφού έχεις οξιά χρησιμοποίησέ την. Εγώ κάποια κομμάτια τα τα πέρναγα απλά με λάδι και κάποια θα τα έβαφα σκούρα κάσια π.χ. Μαόνι ή σκούρα καρυδιά.
Με μια καλή διχρωμία θα έδειχναν πολύ πιο όμορφα.

Τους ειδα απο κοντα τους μικρους νανους...εχει δωθει πολυ λεπτομερια για το αποτελεσμα...
Μπραβο Μιχαλη...!!!

..τους ειδα οταν τους ειχε με τους σφηκτηρες συγκρατησης για να κολληθουν....το δημιουργημα ειχε ηδη γινει..!!!

Eυχαριστω συναδελφοι!!

Κωστα ειναι φανταστικα αυτα τα απλα σχεδιακια και πραγματι στο ιδιο σκεπτικο!

Θα προσπαθησω να αντιγραψω το σχεδιο γιατι ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν πολλοι ζωοφιλοι φιλοι που σιγουρα θα τους αρεσει παρα πολυ το συγκεκριμενο!!

Μια μικρη κατασκευη για ανεση και ευελιξία στις ωρες χαλαρωσης και ζαβλακωματος.
Επιφανεια για το ποντικο, που μπορει να δεχτει και ενα φλυτζανι καφε, με θεση απο κατω για tv remote control ή κινητο.
επι το πλειστον φτιαγμενο με κοντρα πλακε, βαμενο με ανηλινη κερασια και βερνικι σε σπρευ. Ειναι προσθαφερουμενο και στη θεση που κουμπωνει εχει λεπτο κετσε για να μην γρατζουνιστει η καρεκλα.

Ωραίος :a0210:
Ευτυχώς που έβαλες κετσέ γιατί, εκτός απ´τις γρατσουνιές, θα σου γλύστραγε συνέχεις.