"Ένα έργο την ημέρα
το γιατρό τον κάνει πέρα"
Ευκάλυπτος παραγωγής μας... Φινίρισμα το απόγευμα.
Σκαμνιά - Μουριά by George Katsiotis, on FlickrΣκαμνιά...
Νομίζω ότι και οι δύο λάμες ίδιες είναι, αλλά δεν βάζω στοίχημα. Θα το τσεκάρω... Κρίμα που δεν το πήρα χαμπάριΑυτο ειχε δυο λαμες Γιωργο διαφορετικων tpi.
Το ιδιο εχω και το ξαναγορασα προ το τελος του 2019 που το ξαναφερε για τον Wolfegolas.
Σ' αυτά του είδους τα ξύλα ο βαθμός δυσκολίας και επικινδυνότητας είναι μεγάλος. Το βλέπεις έτσι σάπιο και βαρύ και λες θα αυτοκτονήσω σήμερα. Αλλά σε τραβάει η πρόκληση. Το συγκεκριμένο το βάζω στο 8. Θα το έβαζα στο 9 αν συνέχιζα κι άλλο το σκάψιμο. Έχει όμως ένα βαθούλωμα προς τον πάτο και δεν ήθελα να δημιουργήσω κι άλλη τρύπα χαμηλά.Αυτο το μισοκατεστραμμενο τεμαχιο ξυλου που εδωσε τελικα ζωη σε αυτο το θαυμασιο εργο τεχνης, τι βαθμο δυσκολιας εχει στο γυρισμα στον τορνο?
Απο 1 μεχρι 10, οπου 10 η πλεον δυσκολη και οριακα αδυνατη (impossible) κατεργασια τεμαχιου με κοινα σκαρπελα.

χαχαχα ωραίο το λογοπαίγνιο ! Υπερβολές όμως. Και είναι υπερβολές γιατί τα ίδια λέω και 'γω για άλλους τορναδόρους...Kats είσαι από άλλο πλανήτη εσύ!
Katsε καλά είναι τα έργα σου.
Σκαμνιά είναι το "βλάχικο" όνομα και το αρχαιοελληνικό. Η σκαμνιά προσφέρεται για τέτοιου είδους έργα. Θα έλεγα ότι είναι ιδανικήΈτσι... Σκαμνιά είναι... :a0210:
Εξαιρετικό Γιώργο... Που βρήκες ρε μοαγάσα καρδιά σκαμνιάς χωρίς σκίσιμο;
Εγώ έχω γύρω στα δέκα κομμάτια στο χωριό και δεν ξέρω αν θα βγάλω 1-2 σωστά κομμάτια.
Εσένα θυμήθηκα Μιχάλη όταν την έβγαζα, αλλά μετά.... ούτε τσιγάροEμ, αυτα τα πριν και τα μετα εχουν τεραστιο ενδιαφερον.
Επικίνδυνη μέρα σήμερα. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά, περίπου...
Σκαμνιά - Μουριά
Διάμετρος 30εκ Ύψος 12εκ
...
Τώρα το απόγευμα το γυάλισα το μπωλάκι κι όσο περίμενα να στεγνώσουν τα διάφορα στάδια του βερνικιού "χτύπησα" κι ένα slim στυλό.
....
Θέμα χρόνου είναι να πας σ' αυτό που λέτε στο Ξηρόμερο...... Την σκαμνιά τι θα την κάνεις....Γιώργο, αυτό στα Ξηρομερίτικα :silly: λέγεται vivere pericolosamente.
Με τρομάζουν... Κι όπως είμαι και λίγο άρπα-κόλλα εγώ θα σκοτωθώ σίγουρα.
Γι´αυτό πάω σε πιο βατά εργάκια. Και πιό ακίνδυνα βέβαια.
Τώρα το απόγευμα το γυάλισα το μπωλάκι κι όσο περίμενα να στεγνώσουν τα διάφορα στάδια του βερνικιού "χτύπησα" κι ένα slim στυλό.
Ευτυχώς η ρυτίνη συμπεριφέρθηκε άψογα από ζέσταμα και σπασίματα γιατί αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα. Το πάχος του ξύλου και της ρυτίνης είναι μικρότερο από 1,5 mm.
Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις θές και εργαλείο να ξυρίζει.
Γι' αυτό την έβαλα την φωτογραφία. Γιατί θέλει πάντα προσοχή. Ειδικά όταν δεν σε ψιλιάζει το ξύλο... Έχει περάσει σαν σφαίρα δίπλα στο αυτί μου, μισή ελιά !Ο κ. Μπάμπης είναι του πιο σύγχρονου ρεπερτορίου.
Ο Kats είναι του πιο κλασικού.
Υπέροχα όλα.
Όλα τα λεφτά η υπενθύμιση στην κεφαλή του τορνου Kats.
Προσέχουμε για να μην έχουμε........ άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.
δηλαδη Μπαμπη ... μεσα σε ενα τεταρτακι ειχες φτιαξει το στυλο???
:a0210:
Ένα τεταρτάκι χρειάζεται μεταξύ δύο χεριών βερνίκι... Κι εγώ πέρασα 3... :listen:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.