Ξυλότορνος και δημιουργιες.

"Ένα έργο την ημέρα
το γιατρό τον κάνει πέρα"

Ευκάλυπτος παραγωγής μας... Φινίρισμα το απόγευμα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    111.4 KB · Views: 42
  • image.jpg
    image.jpg
    122 KB · Views: 42
  • image.jpg
    image.jpg
    157 KB · Views: 42

Αυτο ειχε δυο λαμες Γιωργο διαφορετικων tpi.
Το ιδιο εχω και το ξαναγορασα προ το τελος του 2019 που το ξαναφερε για τον Wolfegolas.

"Ένα έργο την ημέρα
το γιατρό τον κάνει πέρα"

Ευκάλυπτος παραγωγής μας... Φινίρισμα το απόγευμα.

Ομορφο Μπαμπη.
Θα βαλεις και τα αυγα μεσα μεθαυριο.

Last edited by a moderator:
Αυτο το μισοκατεστραμμενο τεμαχιο ξυλου που εδωσε τελικα ζωη σε αυτο το θαυμασιο εργο τεχνης, τι βαθμο δυσκολιας εχει στο γυρισμα στον τορνο?

Απο 1 μεχρι 10, οπου 10 η πλεον δυσκολη και οριακα αδυνατη (impossible) κατεργασια τεμαχιου με κοινα σκαρπελα.

Σκαμνιά...

Έτσι... Σκαμνιά είναι... :a0210:

Εξαιρετικό Γιώργο... Που βρήκες ρε μοαγάσα καρδιά σκαμνιάς χωρίς σκίσιμο;
Εγώ έχω γύρω στα δέκα κομμάτια στο χωριό και δεν ξέρω αν θα βγάλω 1-2 σωστά κομμάτια.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Παλληκάρια συγνώμη που δεν απάντησα εκείνη την ώρα αλλά, ετοίμαζα να φάω και μετά πήγα για ύπνο

Αυτο ειχε δυο λαμες Γιωργο διαφορετικων tpi.
Το ιδιο εχω και το ξαναγορασα προ το τελος του 2019 που το ξαναφερε για τον Wolfegolas.
Νομίζω ότι και οι δύο λάμες ίδιες είναι, αλλά δεν βάζω στοίχημα. Θα το τσεκάρω... Κρίμα που δεν το πήρα χαμπάρι

Αυτο το μισοκατεστραμμενο τεμαχιο ξυλου που εδωσε τελικα ζωη σε αυτο το θαυμασιο εργο τεχνης, τι βαθμο δυσκολιας εχει στο γυρισμα στον τορνο?

Απο 1 μεχρι 10, οπου 10 η πλεον δυσκολη και οριακα αδυνατη (impossible) κατεργασια τεμαχιου με κοινα σκαρπελα.
Σ' αυτά του είδους τα ξύλα ο βαθμός δυσκολίας και επικινδυνότητας είναι μεγάλος. Το βλέπεις έτσι σάπιο και βαρύ και λες θα αυτοκτονήσω σήμερα. Αλλά σε τραβάει η πρόκληση. Το συγκεκριμένο το βάζω στο 8. Θα το έβαζα στο 9 αν συνέχιζα κι άλλο το σκάψιμο. Έχει όμως ένα βαθούλωμα προς τον πάτο και δεν ήθελα να δημιουργήσω κι άλλη τρύπα χαμηλά.
Βέβαια καμιά φορά σου 'ρχεται από κει που δεν το περιμένεις. Χτες το συγκεκριμένο παρακάτω βρέθηκε εκεί όπως το βλέπεις σε χρόνο dt σπάζοντας ο λαιμός του απ' το τσοκ !!! Και μετά έφτιαξα το αστέρι.

20200413_102210.jpg

Kats είσαι από άλλο πλανήτη εσύ!

Katsε καλά είναι τα έργα σου.
χαχαχα ωραίο το λογοπαίγνιο ! Υπερβολές όμως. Και είναι υπερβολές γιατί τα ίδια λέω και 'γω για άλλους τορναδόρους...

Έτσι... Σκαμνιά είναι... :a0210:

Εξαιρετικό Γιώργο... Που βρήκες ρε μοαγάσα καρδιά σκαμνιάς χωρίς σκίσιμο;
Εγώ έχω γύρω στα δέκα κομμάτια στο χωριό και δεν ξέρω αν θα βγάλω 1-2 σωστά κομμάτια.
Σκαμνιά είναι το "βλάχικο" όνομα και το αρχαιοελληνικό. Η σκαμνιά προσφέρεται για τέτοιου είδους έργα. Θα έλεγα ότι είναι ιδανική

Eμ, αυτα τα πριν και τα μετα εχουν τεραστιο ενδιαφερον.
Εσένα θυμήθηκα Μιχάλη όταν την έβγαζα, αλλά μετά.... ούτε τσιγάρο

Mπραβο Γιωργο αξιζε τον κοπο η φωτο γιατι πολλες φορες, η διαδικασια των κατασκευων μας, το ταξιδι δηλαδη, εχει αρκετο ενδιαφερον ισως οσο και ο τελικος προορισμος. Καμμια φορα και παραπανω :)

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Με την σκαμνιά σήμερα, αναγκάστηκα να της ρίξω 40 ml κόλλα στιγμής. Αλλά δυστυχώς έτρεξε μπόλικη μέσα στο τσοκ, με μοχλό - προέκταση το άνοιξα. Αλλά τώρα δουλεύει πολύ σφικτά. Μπορεί να υπάρχει κάποιο υγρό που να διαλύει την ξερή κόλλα CA

Γιώργο, αυτό στα Ξηρομερίτικα :silly: λέγεται vivere pericolosamente.
Με τρομάζουν... Κι όπως είμαι και λίγο άρπα-κόλλα εγώ θα σκοτωθώ σίγουρα.

Γι´αυτό πάω σε πιο βατά εργάκια. Και πιό ακίνδυνα βέβαια. :D
Τώρα το απόγευμα το γυάλισα το μπωλάκι κι όσο περίμενα να στεγνώσουν τα διάφορα στάδια του βερνικιού "χτύπησα" κι ένα slim στυλό.
Ευτυχώς η ρυτίνη συμπεριφέρθηκε άψογα από ζέσταμα και σπασίματα γιατί αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα. Το πάχος του ξύλου και της ρυτίνης είναι μικρότερο από 1,5 mm.
Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις θές και εργαλείο να ξυρίζει.

Attachments

• IMG_E5176.jpg
    IMG_E5176.jpg
    125.5 KB · Views: 103
Ο κ. Μπάμπης είναι του πιο σύγχρονου ρεπερτορίου.
Ο Kats είναι του πιο κλασικού.

Υπέροχα όλα.

Όλα τα λεφτά η υπενθύμιση στην κεφαλή του τορνου Kats.
Προσέχουμε για να μην έχουμε........ άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.

Κώστα, το "κλασσικό" ρεπερτόριο θέλει πολύ υπομονή και τρομερή προσοχή, Απ´αυτά εγώ δεν έχω τίποτε.
Κι επειδή ξέρω το "πρόβλημά" μου λέω άστο καλύτερα.
Δεν υπάρχει έργο μου που να μην το τελειώσω την ίδια μέρα. Κι επειδή μπαίνω στο Υoutube τις Κυριακές και παρακολουθώ τα παιδιά τους τορναδόρους απ´το facebook κι ακούω πόσο χρόνο (μέρες) αφιερώνουν στα έργα τους μου σηκώνεται η τρίχα.

Επικίνδυνη μέρα σήμερα. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά, περίπου...

Σκαμνιά - Μουριά
Διάμετρος 30εκ Ύψος 12εκ

για μουρια, ειναι εντυπωσιακα τα νερα και τοσχεδιο φοβερο, αλλα βεβαια η τεχνη σου ειναι το κατι αλλο :grinning-smiley-043

...
Τώρα το απόγευμα το γυάλισα το μπωλάκι κι όσο περίμενα να στεγνώσουν τα διάφορα στάδια του βερνικιού "χτύπησα" κι ένα slim στυλό.
....

δηλαδη Μπαμπη ... μεσα σε ενα τεταρτακι ειχες φτιαξει το στυλο??? :flipout:

:a0210:

Γιώργο, αυτό στα Ξηρομερίτικα :silly: λέγεται vivere pericolosamente.
Με τρομάζουν... Κι όπως είμαι και λίγο άρπα-κόλλα εγώ θα σκοτωθώ σίγουρα.

Γι´αυτό πάω σε πιο βατά εργάκια. Και πιό ακίνδυνα βέβαια. :D
Ευτυχώς η ρυτίνη συμπεριφέρθηκε άψογα από ζέσταμα και σπασίματα γιατί αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα. Το πάχος του ξύλου και της ρυτίνης είναι μικρότερο από 1,5 mm.
Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις θές και εργαλείο να ξυρίζει.
Θέμα χρόνου είναι να πας σ' αυτό που λέτε στο Ξηρόμερο...... Την σκαμνιά τι θα την κάνεις....
Πολύ όμορφο το στυλό. Το fancy slim είναι ;
Όσα έφτιαξα με ευκάλυπτο, πετσικάρισαν όλα. Θα ' θελα να μου πεις πως θα συμπεριφερθεί ο δικός σου. Να δω τι φταίει

Ο κ. Μπάμπης είναι του πιο σύγχρονου ρεπερτορίου.
Ο Kats είναι του πιο κλασικού.

Υπέροχα όλα.

Όλα τα λεφτά η υπενθύμιση στην κεφαλή του τορνου Kats.
Προσέχουμε για να μην έχουμε........ άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.
Γι' αυτό την έβαλα την φωτογραφία. Γιατί θέλει πάντα προσοχή. Ειδικά όταν δεν σε ψιλιάζει το ξύλο... Έχει περάσει σαν σφαίρα δίπλα στο αυτί μου, μισή ελιά !

Για την κόλλα δεν ξέρουμε τίποτα ε ;

Ευχαριστώ Θανάση !

Ένα τεταρτάκι χρειάζεται μεταξύ δύο χεριών βερνίκι... Κι εγώ πέρασα 3... :listen:

ετσι :flipout:
να σου το ξαναπω καπως διαφορετικα μηπως και αλλαξει κατι βρε αδερφε ... την επομενη φορα δες απο 3 επεισοδεια του casa de papel, ενδιαμεσα στα χερια !!!

Γιωργο, ξεκινα με βαρια διαλυτικα (νιτρο?) ... τι να παθει το τσοκ