Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Βabis αν θες μεγαλύτερη διάμετρο, θα ρωτήσεις εκεί που έχουν είδη για μωσαικάδες η σε ενημερωμένο χρωματοπολειο. Έχει και μέχρι Φ 230. Ισως και μεγαλύτερο. Τα χρησιμοποιούν στά τριβεία που έχουν να τρίβουν τους σοβάδες........ αυτά με το κοντάρι.

Δεν διαβάζεις τα προηγούμενα, έ; -bye-

Έχω βρεί εδώ και χρόνια στα 23 cm, από τριβεία τοίχου. Μάλιστα έχω βρεί και σε δυχτιωτό με κεραμική επίστρωση. Φοβερά!

Άρα εγώ να φτιάξω την πλάκα στα 22.5 cm στο εργαλείο που κατασκευάζω. Άλλωστε 22,5 επάνω σε άξονα μοτέρ Μ10 πολύ μου φαίνεται.
https://www.andreoy.gr/ergaleia-sim..._by=field_popularity&items_per_page=18&page=1

Ακριβώς.
Σ´ αυτή τη διάσταση θα βρίσκεις εύκολα.

Μπάμπη έχει κανέναν Γερμανία;
https://www.ebay.com/itm/Sanding-Di...hash=item26381a8d84:m:mkrwBVX26jubNmzbjzBsDag
έχει και βάση velcro.

Βάση για velcro από Ελλάδα 1mχ1,5m (στην τελευταία σελίδα)

EDIT: Αν η βάση για Velcro από Ελλάδα είναι αυτοκόλλητο... Δε γίνεται να βάλεις αυτήν σε γυαλόχαρτα (αν βρίσκεις στα 30cm) και στο ξύλο να βάλεις το ανάλογο σε μικρότερα κομμάτια;

Στη Γερμανία έχω άνθρωπο, προτιμώ όμως το χύμα σε ρολό αν βρώ με βέλκρο για να το κόβω στις διαστάσεις που θέλω. Ο δικός μου δίσκος είναι 32 cm και είναι κρίμα να χάνω τους δύο.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Παιδια εχει η Smiridex velcro 40 εκατοστα διαμετρο.
Τι ψαχνετε μοδιστρες???

Το είδες στον κατάλογο;
Γιατί κι εγώ άκουσα χθές για 40 cm αλλά δεν κατάλαβα αν είναι με βέλκρο. Κι όταν ξαναρώτησα δεν μου απάντησε ο Κώστας.
Υπάρχουν και αυτοκόλλητα, όπως μου είπε ο Παύλος, και μάλιστα στα κόβουν και στις διασταλσεθς που θές.
Δεν ξέρω όμως που θα τα βρώ εδώ στην Αθήνα.

Δεν διαβάζεις τα προηγούμενα, έ; -bye-

Έχω βρεί εδώ και χρόνια στα 23 cm, από τριβεία τοίχου. Μάλιστα έχω βρεί και σε δυχτιωτό με κεραμική επίστρωση. Φοβερά!
:2thumb22sup:
Γεράματα...........

Εμενα μου αρεσε οπως ηταν προ τορνου...τρικυμισμενο 😛 😁
Πλακα κανω, πολυ ωραιο βγηκε, master τορναδορε, αλλα και youtuber. Μπραβο!

Έχεις ρίξει δουλειά βλέπω, και πολύ και πάρα πολύ καλή.. :a0210:
Για το σχήμα του στα είπα...
Από φυσαλίδες εσωτερικά πώς ήταν; Είδες τίποτε;

Καύσωνας σήμερα, στο κέντρο δεν κυκλοφορεί ψυχή, κι εγώ αποφάσισα να ασχοληθώ με τον τόρνο μου που τώρα τελευταία έμπλεξα με άλλες δουλειές και τον έχω εγκαταλήψει.
Το menu περιλαμβάνει μπωλάκια για να τεσταριστούν τα καινούρια γυαλόχαρτα της Smirdex, τα καταπληκτικά Abrasoft, αλλά κυρίως να τεστάρω το γυάλισμα με σκέτο sanding sealer, τίποτε άλλο.
Θα μου πείτε πως γίνεται αυτό; Κι όμως, γίνεται.
Δοκιμάζοντας το Sanding sealer της Rustins που χρησιμοποιώ είχα παρατηρήσει οτι έδινε μια ξεχωριστή γυαλάδα στο ξύλο, σχεδόν σαν να το βερνίκωνες.
Αυτό προφανώς οφείλεται στο γεγονός οτι το συγκεκριμένο sealer είναι Shellac based αλλά ο κατασκευαστής δεν το δίνει για τελικό φινίρισμα αλλά σαν βάση για κέρωμα.
Εμένα όμως το αποτέλεσμα που δίνει μου αρέσει πολύ, έχει μια υπέροχη γυαλάδα χωρίς τη "βερνικίλα" του λούστρου κι αυτό μ´αρέσει πάρα πολύ.
Η μόνη μου αμφιβολία είναι τι θα γίνει σε βάθος χρόνου, άν θα παραμείνει δηλαδή το ίδιο όμορφο και γυαλιστερό ή θα αρχίσει σιγά-σιγά να μουνταίνει.
Αυτό θα το δούμε... Ο χρόνος θα δείξει.
Εγώ το χρησιμοποιώ αραιωμένο (50/50) με αλκοόλη 99% για γομαλάκες. Η αναλαγία που συστήνουν βέβαια είναι 70/30 αλλά και στο 50/50 το αποτέλεσμα με ικανοποιεί πλήρως και, εκτός από εξοικονόμηση υλικού, με βολεύει καλύτερα γιατί είναι πιο ρευστό και δουλεύεται καλύτερα.

Εδώ κάποια δειγματάκια απ´τα σημερινά μπώλ.

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    136.3 KB · Views: 80
  • 2.jpg
    2.jpg
    124.5 KB · Views: 80
  • 3.jpg
    3.jpg
    140.5 KB · Views: 80
  • 4.jpg
    4.jpg