Είσαι μερακλής!!!
Φανταστικο εργακι, απιθανο, μια γλυκα ειναι !!!
Το αυτοκολλητο, το καπακι και ολο το σκηνικο εκατσε απλα τελεια![]()
Καύσωνας σήμερα, στο κέντρο δεν κυκλοφορεί ψυχή, κι εγώ αποφάσισα να ασχοληθώ με τον τόρνο μου που τώρα τελευταία έμπλεξα με άλλες δουλειές και τον έχω εγκαταλήψει.
Το menu περιλαμβάνει μπωλάκια για να τεσταριστούν τα καινούρια γυαλόχαρτα της Smirdex, τα καταπληκτικά Abrasoft, αλλά κυρίως να τεστάρω το γυάλισμα με σκέτο sanding sealer, τίποτε άλλο.
Θα μου πείτε πως γίνεται αυτό; Κι όμως, γίνεται.
Δοκιμάζοντας το Sanding sealer της Rustins που χρησιμοποιώ είχα παρατηρήσει οτι έδινε μια ξεχωριστή γυαλάδα στο ξύλο, σχεδόν σαν να το βερνίκωνες.
Αυτό προφανώς οφείλεται στο γεγονός οτι το συγκεκριμένο sealer είναι Shellac based αλλά ο κατασκευαστής δεν το δίνει για τελικό φινίρισμα αλλά σαν βάση για κέρωμα.
Εμένα όμως το αποτέλεσμα που δίνει μου αρέσει πολύ, έχει μια υπέροχη γυαλάδα χωρίς τη "βερνικίλα" του λούστρου κι αυτό μ´αρέσει πάρα πολύ.
Η μόνη μου αμφιβολία είναι τι θα γίνει σε βάθος χρόνου, άν θα παραμείνει δηλαδή το ίδιο όμορφο και γυαλιστερό ή θα αρχίσει σιγά-σιγά να μουνταίνει.
Αυτό θα το δούμε... Ο χρόνος θα δείξει.
Εγώ το χρησιμοποιώ αραιωμένο (50/50) με αλκοόλη 99% για γομαλάκες. Η αναλαγία που συστήνουν βέβαια είναι 70/30 αλλά και στο 50/50 το αποτέλεσμα με ικανοποιεί πλήρως και, εκτός από εξοικονόμηση υλικού, με βολεύει καλύτερα γιατί είναι πιο ρευστό και δουλεύεται καλύτερα.
Εδώ κάποια δειγματάκια απ´τα σημερινά μπώλ.
Όμορφη δουλειά καθώς & η τελική βαφή/απόχρωση του. Το απογείωσε το ξύλο.
Η κατασκευή της ημέρας...
Σήμερα ήρθε για καφέ ο Ατανάς και μου έφερε μερικά ξυλάκια βερυκοκιά... η οποία όμως στην πορεία μας βγήκε γκορτσιά (αγριαπιδιά).
Για να μην πάει χαμένο λοιπόν το απόγευμα, και η χειρονομία του φίλου μου βεβαίως, είπα να το δοκιμάσω και να φτιάξω ένα μύλο πιπεριού.
:
Χαχαχαχαχα
Μπαμπη ποτε σου ηρθαν οι μυλοι?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.