Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Είσαι μερακλής!!!

Ευχαριστώ Πάνο.. :a0210:

Φανταστικο εργακι, απιθανο, μια γλυκα ειναι !!!

Το αυτοκολλητο, το καπακι και ολο το σκηνικο εκατσε απλα τελεια :grinning-smiley-043

Αύριο πάει στο engraver Μιχάλη... Τώρα σκέφτομαι τι μάρκα θα σταμπάρω. :grandpa:

Ναί... Να κάνω καινούριο με μαόνι, να είναι και το χρώμα του μπουκαλιού σωστό.

Noμιζω οτι το ανοιχτοχρωμο (οπως αυτο) με καμμενη τη σταμπα στον engraver θα ειναι πολυ πιο εντυπωσιακο απο το σκουροχρωμο μαονι

Καύσωνας σήμερα, στο κέντρο δεν κυκλοφορεί ψυχή, κι εγώ αποφάσισα να ασχοληθώ με τον τόρνο μου που τώρα τελευταία έμπλεξα με άλλες δουλειές και τον έχω εγκαταλήψει.
Το menu περιλαμβάνει μπωλάκια για να τεσταριστούν τα καινούρια γυαλόχαρτα της Smirdex, τα καταπληκτικά Abrasoft, αλλά κυρίως να τεστάρω το γυάλισμα με σκέτο sanding sealer, τίποτε άλλο.
Θα μου πείτε πως γίνεται αυτό; Κι όμως, γίνεται.
Δοκιμάζοντας το Sanding sealer της Rustins που χρησιμοποιώ είχα παρατηρήσει οτι έδινε μια ξεχωριστή γυαλάδα στο ξύλο, σχεδόν σαν να το βερνίκωνες.
Αυτό προφανώς οφείλεται στο γεγονός οτι το συγκεκριμένο sealer είναι Shellac based αλλά ο κατασκευαστής δεν το δίνει για τελικό φινίρισμα αλλά σαν βάση για κέρωμα.
Εμένα όμως το αποτέλεσμα που δίνει μου αρέσει πολύ, έχει μια υπέροχη γυαλάδα χωρίς τη "βερνικίλα" του λούστρου κι αυτό μ´αρέσει πάρα πολύ.
Η μόνη μου αμφιβολία είναι τι θα γίνει σε βάθος χρόνου, άν θα παραμείνει δηλαδή το ίδιο όμορφο και γυαλιστερό ή θα αρχίσει σιγά-σιγά να μουνταίνει.
Αυτό θα το δούμε... Ο χρόνος θα δείξει.
Εγώ το χρησιμοποιώ αραιωμένο (50/50) με αλκοόλη 99% για γομαλάκες. Η αναλαγία που συστήνουν βέβαια είναι 70/30 αλλά και στο 50/50 το αποτέλεσμα με ικανοποιεί πλήρως και, εκτός από εξοικονόμηση υλικού, με βολεύει καλύτερα γιατί είναι πιο ρευστό και δουλεύεται καλύτερα.

Εδώ κάποια δειγματάκια απ´τα σημερινά μπώλ.

Πολυ ωραιο αποτελεσμα. Οντως, καπως σαν πιο "φυσικο" απο το βερνικι. Σαν να ειναι γυαλιστερο απο μονο του το ξυλο.

Η κατασκευή της ημέρας...
Σήμερα ήρθε για καφέ ο Ατανάς και μου έφερε μερικά ξυλάκια βερυκοκιά... η οποία όμως στην πορεία μας βγήκε γκορτσιά (αγριαπιδιά). :flipout:
Για να μην πάει χαμένο λοιπόν το απόγευμα, και η χειρονομία του φίλου μου βεβαίως, είπα να το δοκιμάσω και να φτιάξω ένα μύλο πιπεριού.
Το ξύλο ήταν σχετικά χλωρό ακόμα, κι από χρώμα άσπρο ξέξασπρο... Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι, δεν θα ταίριαζε με το χερουλάκι του μύλου που είναι fix και γι´αυτό το έβαψα με το χρώμα ΥΕW (πουρνάρι) της LIBERON.
Αφού γυαλίστηκε, μπήκε και το πιπεράκι του μέσα κι όλα μια χαρά! :a0210:

Attachments

• IMG_E5563.jpg
    IMG_E5563.jpg
    93.9 KB · Views: 98
  • IMG_E5564.jpg
    IMG_E5564.jpg
    90.9 KB · Views: 98
  • IMG_E5570.jpg
    IMG_E5570.jpg
    57.2 KB · Views: 98
  • IMG_E5574.jpg
    IMG_E5574.jpg
    144.1 KB · Views: 98
Το καλύτερο είναι ότι περάσατε καλά & δημιουργικά το απόγευμα σας.
Τα μυλαρακια αυτά που τα βρίσκουμε? Ελλάδα ή Axminster?

Παρα πολυ καλη η βαφη που μαλιστα ειναι ανιλινη!

Βλεπεις διαφορά μεταξυ της ανιλινης que και της ανιλινης της Liberon? Πηρες ετσι να την δοκιμασεις?

QUOTE=enduras1;1058507251]Πολυ ωραια η βαφη!!![/QUOTE]

Ευχαριστώ Κυρ...
Αυτά τα λιτά σχέδια ξέρω οτι δεν τα προτιμάς εσύ, σου αρέσουν οι τσιριτσάντζουλες... Στο επόμενο θα πρισπαθήσω να σε ικανοποίησω... μερικώς βέβαια, μην το παρακάνουμε κιόλας. -bye-

Μιχάλη δεν την πήρα να τη δοκιμάσω, την έχω πάνω από 2-3 χρόνια, πρίν πάρω τις άλλες ανιλίνες.
Η διαφορα είναι οτι της Liberon είναι πιο παχύρευστη, πιο "πυκνή" σαν χρώμα, οι συνιθισμένες ανιλίνες είναι σαν το νερό.
Έχει καλύτερη καλυπτικότητα αλλά θέλει προσοχή και καλό στρώσιμο γιατί αν διπλοπεράσεις σε κάποιο σημείο η διαφορά θα φαίνεται.

Η κατασκευή της ημέρας...
Σήμερα ήρθε για καφέ ο Ατανάς και μου έφερε μερικά ξυλάκια βερυκοκιά... η οποία όμως στην πορεία μας βγήκε γκορτσιά (αγριαπιδιά). :flipout:
Για να μην πάει χαμένο λοιπόν το απόγευμα, και η χειρονομία του φίλου μου βεβαίως, είπα να το δοκιμάσω και να φτιάξω ένα μύλο πιπεριού.
:

Σ: Ελα Μπαμπη σου εφερα κατι κλαδια απο βερικοκια που ειχα κοψει περσι τετοια εποχη, και φυλαγμενα στη σκια
Μπ: αααα αυτη θα ειναι ξερη ... ρε μαστορα εχει η βερικοκια αγκαθια?
Σ: ελα μωρε λεπτομεριες ... ωραιο φρουτο το αγριο αχλαδι, ωραιο και το βερικοκο. :flipout:

σε μπερδευω, σου βαζω δυσκολα και εσυ εκει ... τα φτιαχνεις "μπιμπελο" :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Καλησπέρα στην ομάδα και απο έμενα ! Θεώρησα οτι δεν ήταν σωστό απο μέρος μου να μην δώσω και εδω το παρών !!! Ελπίζω να είστε όλοι κάλα και να περνάτε υπέροχες ώρες δημιουργίας στον ξυλότορνο ! Σας βάζω και μια φωτογραφία από το τελευταίο μου έργο !!20200516_134637-01_resized.jpg