Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Ερώτηση προς τους τορναδορους . Έλεγα να πάω σε αγορα τορνου εδω και καιρο και ψαχνομουν πριν κανένα 6μηνο . Αυτη την εβδομάδα που είμαι πιο χαλαρος το έψαχνα πάλι και μέσα στις επιλογές μου μπήκε και ο παρακάτω λόγο τιμής και χαρακτηριστικών (1μ άνοιγμα , αντίστοιχο μοτέρ με τις άλλες επιλογές , αρκετη διάμετρος επεξεργασίας κομματιου κλπ) . Αξίζει λοιπόν η αγορα του ; Γιατι η τιμη του ειναι χώμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό .
https://kounelis.com.gr/4312105-ein...medium=cpc&utm_campaign=fb_insta_dynamic_feed

Ηλία μακρυά, έχει κακές κριτικές.

Τον ειδα απο κοντα και σίγουρα θέλει κατασκευη επιπλεον μια πιο ενισχυμένη βαση να βιδωθει ο τορνος επάνω , η βαση του ειναι "παιδική" .
Βγαίνει έτσι απλα απο τις επιλογές και πάμε σε δοκιμασμένες λύσεις .

Ηλία , χωρίς να θέλω να επηρεάσω στην τελική κρίση , προσωπικά όταν ακούω Einhell τρέχω , μακριά και αγαπημένα . Προτίμησε κάτι σε Holzman Holzstar ή Boston (λίγο πολύ όλα ίδια είναι ) . Στα πολλά λ7 πας αβλεπί για stratos , που στην Ελλάδα εκτός από τον Αννίκα , αμφιβάλω αν έχει άλλος (Ίσως και ο Ρόκκος ο τραγουδιστής).

Ηλία , χωρίς να θέλω να επηρεάσω στην τελική κρίση , προσωπικά όταν ακούω Einhell τρέχω , μακριά και αγαπημένα . Προτίμησε κάτι σε Holzman Holzstar ή Boston (λίγο πολύ όλα ίδια είναι ) . Στα πολλά λ7 πας αβλεπί για stratos , που στην Ελλάδα εκτός από τον Αννίκα , αμφιβάλω αν έχει άλλος (Ίσως και ο Ρόκκος ο τραγουδιστής).

Μια από τα ίδια Βαγγέλη , δεν έχω ούτε ενα εργαλείο απο Einhell (ούτε χειρός , ούτε ηλεκτρικο) . Η πρώτη μου επιλογη ειναι Holzman και μετα σε κατι πιο οικονομικο Scheppach η οποια απο τις φασον εταιρίες φαίνεται τα εργαλεια της να ειναι λιγο πιο προσεγμένα .
Απλα απο περιέργεια για την τοσο χωμα τιμη μπήκα στην διαδικασία να το "ψάξω" , ποσο χαλια μπορει να ειναι ; Είπα....πολυ λέω τωρα και παραμενω στην άποψη μου για τα Einhell .

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Ηλία , χωρίς να θέλω να επηρεάσω στην τελική κρίση , προσωπικά όταν ακούω Einhell τρέχω , μακριά και αγαπημένα.

Για τον τόρνο και για μερικά εργαλεία συμφωνώ απόλυτα αλλά δεν είναι όλα ετσι , η μικρή κορδέλα της Einhell που την έχω την θεωρώ πολύ τίμια για τα λεφτά της (δυστυχώς δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλη ) αλλά για την ερασιτεχνική χρήση που της κάνω είναι αρκετά καλή , απο καδρονάκια για bandsaw box (πραγματικά στο όριο ύψους του μηχανήματος ) μέχρι ελιά (μικρότερο ύψος) σε λεπτά φιλέτα για κοσμήματα .

Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο.
Απλά ο τορνος αυτός κάνει για κάποιον που θέλει να πάρει μυρωδιά.
Αν βάλεις το κόστος μιας ιδιοκατασκευης με σωλήνες σίδερα κέντρα ιμάντα μοτέρ πλατώ να τα φτιάξεις μόνος παίρνεις αυτόν και τέλος.
Holzman ρίξε μια ματιά στον κατάλογο!

Αν θέλει να φτιάχνει στυλό κ πιατάκια ένας κίτρινος Boston ή ένας "k. Babis" τον εξυπηρετεί ακόμα για ημιεπαγγελματική χρήση. Σχεδόν όλοι οι Art Street εκεί παίζουν.
Ένα βήμα παραπάνω γίνεται "Κυριάκος".
Πολλά βήματα (κ ) παραπάνω γίνεται Annikas.
Απλά είναι τα πράγματα.

Αν θέλει να φτιάχνει στυλό κ πιατάκια ένας κίτρινος Boston ή ένας "k. Babis" τον εξυπηρετεί ακόμα για ημιεπαγγελματική χρήση. Σχεδόν όλοι οι Art Street εκεί παίζουν.
Ένα βήμα παραπάνω γίνεται "Κυριάκος".
Πολλά βήματα (κ ) παραπάνω γίνεται Annikas.
Απλά είναι τα πράγματα.

Βασικα ξυλινα κάγκελα θέλω να φτιάξω Κωστα για εσωτερικη σκάλα για αρχη και μετα βλέπουμε για τα υπόλοιπα χομπιστικα .
Αυτο που με κεντρισε ήταν το ενα μετρο επεξεργασίας . Οποτε οτι και να παρω πρεπει να δεχεται προέκταση .

Πάρε τον Boston. Προέκταση έχω εγώ την οποία δεν έχω χρησιμοποιήσει κ ούτε πρόκειται κ θα στην στείλω free.
Με καταυποχρεωνεις Κώστα ! Να ´σαι καλα ! Θα σου πω σύντομα , σ ευχαριστω πολυ μονο και για την πρόθεση !

Για κάγκελα μονο σου κανει κι ο Einhell.
Στα υπόλοιπα χωλαίνει.
Δεν μου γέμισε το μάτι Κυρ , δεν ξέρω..το ένστικτο ; Δεν με εχει βγάλει ψεύτη ακόμα ...

Νομίζω οτι η προέκταση ταιριάζει και σε Holzstar και σε Halzman.

Έτσι φαίνεται Μπαμπη ..

Αφού την έχω κ κάθετε. Σιγά την υποχρέωση. Θα κεράσεις καφέ όταν βρεθούμε. Πάρε εσύ ότι επιθυμείς κ εδώ είμαστε.

Σληνερα άνοιξα πολλές δουλειές μαζί και δεν ξέρω ποιά θα πρωτο τελειώσω...

Attachments

• 2.jpg
    2.jpg
    154.7 KB · Views: 99
Πάνε οι προίκες στο βωμό του Diy!

Κανόνισε... Ό,τι έχουμε και δεν έχουμε να τα κατστρέψουμε για να τα ξαναφτιάξουμε ξύλινα. :flipout:

Τέλειωσα και τη λαβή για το σετάκι Revolution με τα 6 κοπτικά... και βλέπουμε...

Attachments

• 4.jpg
    4.jpg
    125 KB · Views: 91