Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας.
Όσον αφορά τον τροχό απο τα Lidl, δεν ανοίχτηκε ποτέ και θα επιστραφεί άμεσα. Προς το παρόν υπάρχει η σκέψη αγοράς του τροχιστικού της holzmann (
https://www.papadopoulostools.com/index.php?route=product/product&path=115&product_id=290) για να ξεμπερδέυουμε και με δαύτο.
Όσον αφορά την δυσκολία στην περάτωση κάποιον έργων έχω να πώ ότι εσκεμμένα πιάστηκα απο την δημιουργία έργων με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας χωρίς όμως να έχω καταλάβει ότι η έλλειψη τσοκ θα παίξει τόσο σηματνικό ρόλο. Η αλήθεια είναι ότι παιδεύτηκα αρκετά με το face plate και την στερέωση σε αυτόν ορισμένων έργων ( ειδικά βαζάκια, κουτάκια με καπάκι και γενικότερα αντικειμένων που θέλουν άδειασμα ) χωρίς όμως καμία επιτυχία. Μετά όμως και την χτεσινή αποτυχία, η παραγγελία ενός τσόκ Supernova2 έγινε πραγματικότητα και πλεον η συνέχιση αυτών των προσπαθειών θα γίνει μόνο όταν έρθει το καινούργιο τσόκ.
Μέχρι τότε θα προσπαθήσω να κάνω όσα εργάκια μπορούν να γίνει με πιάσιμο ανάμεσα στα κέντρα, άντε και κανένα στερέωμα στο τσόκ μόνο για να κάνω την τρύπα. Επίσης κάτι που πάντα έκανα λάθος είναι οτι πχ σε μικρά βαζάκια έκανα πρώτα το σχήμα του βάζου και μετά τα στερέωνα στο face plate για να κάνω την τρύπα. Το αποτέλεσμα... μην πω. Ποιο έκκεντρο πεθαίνεις :slapface:: , και πάντα ρε γμτ το έκανα ανάποδα με αυτό τον τρόπο. Απο εδώ και πέρα και μέχρι να έρθει το τσόκ, πρώτα η τρύπα και μετά το σχήμα .:2thumb22sup: . Πάραυτα δεν πτοούμαι μιας και ξέρω ότι όσο το παλεύω τόσο το καλύτερο για εμένα καθώς κατανοώ καλύτερα τις δυνατότητες του τόρνου που έχω, κάτι το οποίο με τον μικρό δεν είχα γιατί τα έργα δεν ξεπερνούσαν τα μερικά εκατοστά .
Τέλος όσον αφορά τα σκαρπέλα που έχω, ήδη μίλησα με έναν καλό κύριο με εργοστάσιο ξυλογλυπτικής στην πόλη μου και αφού του ανέφερα το πρόβλημα μου :bigcry:, με όλη την καλη του διάθεση προσφέρθηκε να μου τροχίσει όλα τα σκαρπέλα που έχω και να μου επαναφέρει το σπασμένο στην αρχική του κατάσταση ! Την καλημέρα μου σε όλους .