Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Τι είναι αυτά ρε.... Παλιός γάϊδαρος καινούρια περπατησιά δεν γίνεται... :grandpa:
Εγώ πάντως, μόλις έβγαλε λίγο ήλιο, είπα να ξεκινήσω κάτι απ´ αυτά που ξέρουμε... Μπωλάκι... Σταθερή αξία.
Σήμερα έκανα τη βρωμοδουλειά.
Θα το αφήσω λίγες μέρες να δω πως τα πάει με τα σκισίματα και μετά υγρό γυαλί και τελείωμα-φινίρισμα.
Πολύ πράμα όμως ρε μάγκες... Πιο πολύ ώρα ήταν το σκούπισμα παρά το τορνίρισμα... :smile:

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    253.2 KB · Views: 76
  • image.jpg
    image.jpg
    274.9 KB · Views: 76
  • image.jpg
    image.jpg
    264.9 KB · Views: 76
  • image.jpg
    image.jpg
    253.2 KB · Views: 76
  • image.jpg
    image.jpg
    310.1 KB · Views: 76
  • image.jpg
    image.jpg
    318.2 KB · Views: 76
Μια χαρά το πήγες...
Να σου πω μια ιδέα, την οποία την κατέβασα πολύ αργά εγώ. Στο σημείο που πιάνει το πλατω, κάνε μια αυγοθήκη. Για το Πάσχα είναι ότι πρέπει..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Γιατί;
Στη σαλάτα δεν βάζουν αυγό;

Τι είναι αυτά ρε.... Παλιός γάϊδαρος καινούρια περπατησιά δεν γίνεται... :grandpa:

Καλά, μην κολλήσεις τίποτα πριν βρεθούμε.
Να έχω και το δικό μου παχύμετρο που ξέρω και πως ανοίγει. :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Καλά, μην κολλήσεις τίποτα πριν βρεθούμε.
Να έχω και το δικό μου παχύμετρο που ξέρω και πως ανοίγει. :flipout:

Δεν κάνω τίποτε, μην ανησυχείς...
Θέλω να ξεκουραστώ λίγο γιατί κουβάλα-ξεκουβάλα τον τόρνο πονάω στο backbone μου. :flipout:

Καλά, ή θα έρθω με κανένα κορμάδι από το χωριό να βγάλουμε γουδί και γουδοχέρι ή θα τα κολλήσουμε στο τσιπουράδικο να ξεκουραστεί το backbone σου... :flipout:

Τα lapping films να δοκιμάσεις. Έχουν ένα θέμα βέβαια...
Εκεί που το φτάνουν το μαχαίρι, όπως ακονίζεις παίζει να φας κανένα κομμάτι ξύλο χωρίς να το καταλάβεις.
Για αυτό θέλουν γυαλί από κάτω.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

.... Εκεί που το φτάνουν το μαχαίρι, όπως ακονίζεις παίζει να φας κανένα κομμάτι ξύλο χωρίς να το καταλάβεις.
Για αυτό θέλουν γυαλί από κάτω.

Αφου στο ειπα απο τη αρχη, θελει γυαλιιιιιι

Μπαμπη μια χαρα παει, συνεχισε οπως ειπαμε βαθυ μπωλ.
Τωρα που ανοιξε μεσα θα σκιστει περισσοτερο, αστο να ζεστανει και λιγο ο καιρος, και μετα γυαλι

Θα δούμε, θα το παρακολουθώ.
Αυτό που βλέπω είναι οτι η υγρασία του παριυσιάζει τεράστια διαφορά από σημείο σε σημείο. Τα εξωτερικά σημεία ήταν σχετικά στεγνά, τα εσωτερικά όμως σχεδόν μούσκεμα. Λογικό είναι.
Και μιλάμε για ξύλο κομμένο πριν ένα χρόνο.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    273.7 KB · Views: 85
  • image.jpg
    image.jpg
    255.4 KB · Views: 86
  • image.jpg
    image.jpg
    236.4 KB · Views: 86
  • image.jpg
    image.jpg
    267.1 KB · Views: 86
Παρακαλουνται οι mod να μεταφερουν σχεδον τις προηγουμενες δυο σελιδες στα funny quotes. Αντε μη σας κανα καμια αναφορα ...:flipout:
ΥΣ. Οφτοπικ αλλα αν βγαζουν γελιο ο μπαμπης και ο τζιμισε εδω, οταν ειναι στο ιδιο τραπεζι τι να περιμενω?

Που να εχουν πιεί και τα τσιπουρα να δεις.....

Μπαμπη παλι χωρις στηριξη δουλευεις το σκαρπελο σου.
Οταν τα εξηγει ο Αλεξανδρος που χαζευεις μωρε???
Ξανα στην ιδια ταξη του χρονου.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Που να εχουν πιεί και τα τσιπουρα να δεις.....

Μπαμπη παλι χωρις στηριξη δουλευεις το σκαρπελο σου.
Οταν τα εξηγει ο Αλεξανδρος που χαζευεις μωρε???
Ξανα στην ιδια ταξη του χρονου.

M' αρέσεις ρε μπαγάσα... Δάσκαλος έπρεπε να γίνεις. :grandpa:
Κοιτάς μια φωτογραφία και καταλαβαίνεις τα πάντα.
Mου θυμίζεις το CSI, που βρίσκουν μια τρίχα και λένε: Άντρας, ύψος 1, 85, μετανάστης από Αμαλιάδα, ομοφυλόφιλος, Ολυμπιακός, τη μάνα του τη λένε Ματούλα, τον πατέρα του Θύμιο κι έχει δυό αδερφές. :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Mου θυμίζεις το CSI, που βρίσκουν μια τρίχα και λένε: Άντρας, ύψος 1, 85, μετανάστης από Αμαλιάδα, ομοφυλόφιλος, Ολυμπιακός, τη μάνα του τη λένε Ματούλα, τον πατέρα του Θύμιο κι έχει δυό αδερφές. :grinning-smiley-043

Όχι ...Έλεος .... :flipout::worshippy:

Χαχαχαχα, Κυριάκο μην πτοείσαι. Δώσε πόνο στα μαθητούδια και στο τέλος θα σε ευγνωμονούν μόλις πάρουν το απολυτήριο!! :D
Μπάμπη μια χαρά σε βρίσκω με το μπώλ. Ο φτελιάς είναι πολύ ωραίο υλικό για δαύτα. Εγώ εχω κάνει ολόκληρο σετ για την μικρή με μπώλ, πιάτα και τα συναφή απο φτελιά και δεν βλέπω να πτοούνται μέχρι στιγμής απο πεσίματα και πλύσιμο. Το face plate πως και το κρατάς μέχρι τέλους όμως? Θα το ξαναγυρίσεις να διαμορφώσεις το εξωτερικό μόλις στεγνώσει να υποθέσω ή έχεις κάποιον άλλο λόγο?
Ωραίο κομμάτι ξύλο πάντως, μπράβο. Όσον αφορά το τι χαμό αφήνουν μόλις τα αδειάσεις όμως τα άτιμα, άλλο πράμα. Πρώτης τάξεως προσάναμα για όσους έχουν τζάκι πάντως :D

Αλεσάντρο, το πρώτο πράγμα που έμαθα στον (κανονικό) τόρνο ήταν η κουβέντα του μάστορα:
- Μέ ένα πιάσιμο... :grandpa:
Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει και πολύ σημασία αφού θα ξαναδιαμορφωθεί μέσα-έξω, το άφησα για να έχω ακριβώς (?) τα ίδια κέντρα.

Σίγουρα θα χρειαστεί να ξανά διαμορφώσεις το εξωτερικό, οπότε σωστά μιλάς. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να κάνεις κάποιο jam chuck για να τελειώσεις το εξωτερικό. Πιάνεις πρώτα το face plate, τελειώνεις με το εξωτερικό και μετά γυρίζεις να τελειώσεις και το εσωτερικό. Έξυπνο!

Περισσότερη σημασία έχει το λάθος παρά η κατασκευή. Γι' αυτό ίσως να ταίριαζε καλύτερα στην κατηγορία για το υγρό γυαλί...
Συνεχίζοντας τις δοκιμές βλέπω οτι το Vacuum καλό είναι να το χρησιμοποιείς με μέτρο. Δυό τρείς φορές στην αρχή της χύτευσης ώστε να βγούν όσο περισσότερες φουσκάλες γίνεται και μετά να το αφήσεις να στεγνώσει σε κανονοκές συνθήκες πίεσης.
Εγω δοκιμάζοντας να δώ τι θα συμβεί αν το αφήσω όλο το βράδυ στην υποπίεση πήρα τον πούλο. Πιό πολύ σφουγγάρι θύμιζε αυτό που βγήκε παρά υγρό γυαλί.
Και δυστυχώς, είναι τόσο μεγάλη η αστοχία, που δεν έχεις και πολλά περιθώρια διόρθωσης. Να ξαναφτιάξεις υγρό γυαλί και να το κολυμπήσεις μέσα το θεωρώ βλακεία.
Τελικά το Pressure Pot είναι πολύ καλύτερο γι´αυτή τη δουλειά.

Λυπήθηκα όμως να πετάξω όλο αυτό το μόρφωνα που βγήκε κι απογάσισα να το βάλω στον τόρνο να δώ τί έχει γίνει και στο εσωτερικό του. Πολύ καλύτερη η κατάσταση βέβαια αλλά εξακολουθούσε να είναι σε μη αποδεκτό επίπεδο.
Τελικά το προχώρησα και με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα οτι δεν θα πάει για πέταμα τελικά, βρέθηκε ενδιαφερόμενος και μάλιστα ενθουσιάστηκε.

Attachments

• IMG_0860.jpg
    IMG_0860.jpg
    293.4 KB · Views: 86
  • IMG_0863.jpg
    IMG_0863.jpg
    232.1 KB · Views: 84
  • IMG_0876.jpg
    IMG_0876.jpg
    169.4 KB · Views: 221
  • IMG_0878.jpg
    IMG_0878.jpg
    203.7 KB · Views: 85
  • IMG_0866.jpg
    IMG_0866.jpg
    209.3 KB · Views: 84
  • IMG_0873.jpg
    IMG_0873.jpg
    191.7 KB · Views: 86
  • IMG_0880.jpg
    IMG_0880.jpg
    247.3 KB · Views: 82
Σωστα. Μερικες φορες το λαθος ειναι σημαντικοτερο απο την κατασκευη.

Πολυ ενδιαφερον το πειραμα, δεν θα πηγαινε το μυαλο μου σε αυτο το αποτελεσμα.