Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Γιώργο πολυ ωραιο!!!το τριψιμο υποδειγματικό !!

Σ ευχαριστώ Βαγγέλη. Στον τόρνο είναι εύκολο το τρίψιμο. Στο χέρι είναι βαρετό

Ο αλοιφαδορος της Proxxon ειναι το ιδανικο υποκαταστατο του τριψιματος με το χερι καθως εχει και ρυθμιζομενες στροφες.
Παιρνει τα κοινα velcro γυαλοχαρτοδισκακια (50μμ διαμετρο) απο 40 εως 3000 grit. Ιδανικος και για τριψιμο/γυαλισμα υγρου γυαλιου.

14563_kentrovidas-28660proxxon.jpg

Αυτό το εργαλειάκι, είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει, μετά την κορδέλα. Απορώ πως δεν υπάρχει αντίστοιχο άλλης μάρκας. Αν και αξίζει τα λεφτά του !

Αυτα ειναι εργαλεια μοντελισμου και δεν υπαρχει αλλη μαρκα που να εξειδικευεται σε τετοιο μεγαλο βαθμο και ποικιλια εργαλειων.
Καποια εργαλεια proxxon μαλιστα ειναι πραγματικα μοναδικα απο ολες τις αποψεις, οχι μονο απο πλευρας μεγεθους.

Τα περισσοτερα εργαλεια proxxon αξιζουν τα λεφτα τους. Βεβαια, λογω ελλειψης ανταγωνισμου σε αυτη την κατηγορια, οι τιμες τους ειναι -και διατηρουνται- σε υψηλα επιπεδα.

Επειδή έτυχε να δω από κοντά την πιατέλα του κ.babis να πω ότι οι φωτό την αδικουν! Από κοντά είναι πολύ καλύτερη! Και το μπωλ του Γιώργου υπεροχο και φοβερό κομμάτι ξυλου χωρις σκασιματα κιόλας πράγμα ασυνηθιστο! Η μόνη μου ένσταση είναι οι πολλες στροφες στην αρχή,θεωρώ πως ηθελε πιο χαμηλα..

Επειδή έτυχε να δω από κοντά την πιατέλα του κ.babis να πω ότι οι φωτό την αδικουν! Από κοντά είναι πολύ καλύτερη! Και το μπωλ του Γιώργου υπεροχο και φοβερό κομμάτι ξυλου χωρις σκασιματα κιόλας πράγμα ασυνηθιστο! Η μόνη μου ένσταση είναι οι πολλες στροφες στην αρχή,θεωρώ πως ηθελε πιο χαμηλα..

Κώστα κοντοπατριώτη, έχεις δίκιο για τις στροφές και καλά κάνεις που το επισημαίνεις. Για ασφάλεια.

Αυτό το πολύ ωραίο video του Γιώργου, στην αρχή που "περπατάει" ο πάγκος, είναι ένα πολύ ωραίο παράδειγμα σχετικά με μια συζήτηση που είχαμε με το Μιχάλη παλιότερα για τις βάσεις τόρνου και την ανάγκη πάρα πολύ καλής στήριξης.

Πωπωπω οργασμός! Λείπω επειδή έχω πήξει στις φορολογικές δηλώσεις και εδώ μέσα γίνεται χαμός! Μπράβο σε όλους που συνεχίζουν ακάθεκτοι να δημιουργούνται παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που κάνουν το τορνισμα εξαιρετικά δύσκολο!!
Γιώργο καλώς όρισες στην ομάδα και μπράβο για τα εξαιρετικά έργα που δημοσιεύεις! Το "έχεις" το άθλημα :) .
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Μπάμπη για την στήριξη του τορνου η οποία ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ αλλά στο βίντεο που είδα Γιώργο επιβάλεται να στηρίξεις και τον πάγκο , χαχαχαχα. Επίσης θα σου πρότεινα να επενδύσεις σε ένα επώνυμο roughing gouge καθότι ασχολείσαι με μεγάλα κομμάτια και θα σου έλυνε τα χέρια στο ξεχονδρισμα. Είδα με τι εργαλείο ξεχωνδριζες και πραγματικά είχα αγωνια μη δω κανένα ατύχημα. Τέλος φιλική συμβουλή! Μάσκα και γυαλιά πάντα! Το κομμάτια που βάζεις είναι μεγάλα,ο τορνος που έχεις δεν έχει ρύθμιση στροφών και το κακό παραμονεύει! Συνέχισε την εξαιρετική δουλειά και καλά και ασφαλή τορνισματα σε όλους! Καλό καλοκαιρι από εμένα μιας και την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει ο μήνας των διακοπών. Θα τα πούμε από Σεπτέμβριο με κανενα έργο και από εμένα!
Το τελευταίο του καλοκαιριού..

Άντε ρε παληκάρι... χάθηκες! :grandpa:
Κάνε και κανένα διάλειμμα, δεν ξέρεις οτι "η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη";

Τις τελευταίες δηλώσεις ρίχνω Μπάμπη και έχω φύγει για θάλασσα σου λέω!! Ήδη την μυρίζω και ας είναι χιλιόμετρα μακριά , χαχαχαχα :)

Τις τελευταίες δηλώσεις ρίχνω Μπάμπη και έχω φύγει για θάλασσα σου λέω!! Ήδη την μυρίζω και ας είναι χιλιόμετρα μακριά , χαχαχαχα :)

Που θα πάς; Μήπως προς Ιόνιο;
Γιατί σε καμιά 10-αριά μέρες το πολύ υπολογίζω να φύγω κι εγώ.

Δυστυχώς οχι :( Ιόνιο ίσως κανονίσω του χρόνου, να είμαστε καλά. Για φέτος έχω κλείσει στην Έυβοια, Ίλια μεριά ! Εσύ ανεβαίνεις στο χωρίο φαντάζομαι ε?

Ναί, χωριό και βολτίτσες στα πέριξ, Παξούς Αντίπαξους Ιθάκη Κεφαλονιά κλπ...

Last edited:
Πωπωπω οργασμός! Λείπω επειδή έχω πήξει στις φορολογικές δηλώσεις και εδώ μέσα γίνεται χαμός! Μπράβο σε όλους που συνεχίζουν ακάθεκτοι να δημιουργούνται παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που κάνουν το τορνισμα εξαιρετικά δύσκολο!!
Γιώργο καλώς όρισες στην ομάδα και μπράβο για τα εξαιρετικά έργα που δημοσιεύεις! Το "έχεις" το άθλημα :) .
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Μπάμπη για την στήριξη του τορνου η οποία ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ αλλά στο βίντεο που είδα Γιώργο επιβάλεται να στηρίξεις και τον πάγκο , χαχαχαχα. Επίσης θα σου πρότεινα να επενδύσεις σε ένα επώνυμο roughing gouge καθότι ασχολείσαι με μεγάλα κομμάτια και θα σου έλυνε τα χέρια στο ξεχονδρισμα. Είδα με τι εργαλείο ξεχωνδριζες και πραγματικά είχα αγωνια μη δω κανένα ατύχημα. Τέλος φιλική συμβουλή! Μάσκα και γυαλιά πάντα! Το κομμάτια που βάζεις είναι μεγάλα,ο τορνος που έχεις δεν έχει ρύθμιση στροφών και το κακό παραμονεύει! Συνέχισε την εξαιρετική δουλειά και καλά και ασφαλή τορνισματα σε όλους! Καλό καλοκαιρι από εμένα μιας και την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει ο μήνας των διακοπών. Θα τα πούμε από Σεπτέμβριο με κανενα έργο και από εμένα!
Το τελευταίο του καλοκαιριού..

Zabou (δεν ξέρω τ' όνομα σου) σ' ευχαριστώ για τις συμβουλές σου στα τεχνικά θέματα και στο θέμα ασφάλειας. Ελπίζω να σε ακούσω και στα δύο.
Το γουδί, πολύ όμορφο και ιδιαίτερο !

Πορτατίφ Καρυδιά
Διάμετρος 12εκ Ύψος 30εκ χωρίς καπέλο

68326750_2612253575460921_8035809026845442048_o by George Katsiotis, on Flickr

Σχετικά με το baby oil που είχα γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση, ότι δεν σκουραίνει πολύ το ξύλο, γράψτε λάθος. Η συγκεκριμένη καρυδιά ήταν ανοιχτόχρωμη και έγινε σκουρόχρωμη. Κρίμα γιατί ήταν σαν μαρμάρινο το πορτατίφ. Έπρεπε να το αφήσω χωρίς λάδι.

Γιώργο πάρα πολύ ωραίο το πορτατίφ... Και πολύ ωραίο ξύλο! :grandpa:
Το καπέλο στη φωτογραφία δείχνει να του πέφτει λίγο μικρό....

Απογευματινή κατασκευή... Ο σχεδιασμός επι χάρτου όμως είχε ξεκινήσει από χθές.
Το ξύλο είναι βερυκοκιά.

Attachments

• Papper Mill 1.jpg
    Papper Mill 1.jpg
    293.7 KB · Views: 72
  • Papper Mill 2.jpg
    Papper Mill 2.jpg
    259.5 KB · Views: 71
  • Papper Mill 3.jpg
    Papper Mill 3.jpg
    285.8 KB · Views: 71
  • Papper Mill 5.jpg
    Papper Mill 5.jpg
    125 KB · Views: 72
Eιναι καταπληκτικο το ξυλο και απογειωνει το σχεδιο.
Η βερυκοκια/αμυγδαλια/ροδακινια (παρομοια ποιοτητα, ιδια οικογενεια ξυλων) νομιζω οτι ειναι τα κορυφαια ξυλα σε υφη και ομορφια. Καλυτερα και απο την ελια κατα τη γνωμη μου και πολυ καλυτερα απο καρυδια/δρυ/οξυα.

Την τρυπα την εκανες τελικα με το 26αρι forstner? Το ανοιξες σε 27μμ ευκολα?