Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Χιώτης, βασικά....... δεν ήξερα άν θα βγει. Αλλά ετοιμάζομαι για το επόμενο, οπότε θα έχουμε ανάλυση. :operator:
Σώφρον, μιλάμε για το ίδιο στυλό, αλλά το κοντό μέγεθος.:cool4:

Ευχαριστώ..

Να σου πω την αλήθεια, αν δεν μου το ζήταγε ένας καλός φίλος, δεν νομίζω να ασχολιόμουν.
Δεν έχω ξυλότορνο, και τέτοια πράγματα είναι φασαρία να τα πετύχεις σε μηχανουργικό τόρνο. Θέλει πατέντες με λεβιέδες, και δεν έχω και χρόνο.

Να σου πω την αλήθεια, αν δεν μου το ζήταγε ένας καλός φίλος, δεν νομίζω να ασχολιόμουν.
Δεν έχω ξυλότορνο, και τέτοια πράγματα είναι φασαρία να τα πετύχεις σε μηχανουργικό τόρνο. Θέλει πατέντες με λεβιέδες, και δεν έχω και χρόνο.

Όταν είχαμε ξεκινήσει είχαμε εθιστεί όλοι εδώ & εγώ για ένα στυλό είχα ξεκινήσει στην αρχή αλλά με πήρε η.....κατηφόρα & οι παραγγελίες έπεφταν βροχή -bye-

Γιάννη εδώ διαφωνώ...
Ειδικά τα στυλό γίνονται πολύ εύκολα σε μηχανουργικό τόρνο.

Όταν είχαμε ξεκινήσει είχαμε εθιστεί όλοι εδώ & εγώ για ένα στυλό είχα ξεκινήσει στην αρχή αλλά με πήρε η.....κατηφόρα & οι παραγγελίες έπεφταν βροχή -bye-

Χαμός...χαχα...:grinning-smiley-043

Γιάννη εδώ διαφωνώ...
Ειδικά τα στυλό γίνονται πολύ εύκολα σε μηχανουργικό τόρνο.

Ναι Βabis, σίγουρα γίνεται, και έχω φτιάξει άλλα πραγματάκια στο παρελθόν, αλλά όπως έχω τροποποιήσει τον τόρνο μου τώρα, είναι πιο δύσκολο για χειροκίνητη χρήση, ειδικά όταν έχει να κάνει με καμπύλες.
Για να καταλάβεις περίπου...

20190814_200023.jpg

& που να απλωσουν την πραμάτεια τους & τα υπόλοιπα μεγαλοπαληκάρια. Στηναμε μαγαζί κανονικό λέμε.

Κρίνοντας απο την συλλογή σου... φαντάζομαι..-bye-

Καλησπέρα

Θα μπορούσε κάποιος από τους μάστορες του forum να μου κατασκευάσει (απο αλουμήνιο ή ερταλον ??) αυτό το πραγματάκι, που επειδή είναι πλαστικό σπάει και το έχω κάνει 10 κομμάτια και πλεον δεν πρόκειται να επανέλθει?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την ανταπόκριση

που πιάνει - βιδώνει αυτό. Απο κανένα ρουτερ h τρυπάνι είναι? :earmuffs: Πόσο ακρίβεια θες. Κάτι μου θυμίζει..... σου κάνει και 3d..?

Λίγο χαλάρωμα σήμερα...
Κομμάτι από το σίπο μαστρο-Κώστα.

Attachments

• F13393F2-2E6C-45FC-89A9-6EE667F49D09.jpg
    F13393F2-2E6C-45FC-89A9-6EE667F49D09.jpg
    192.7 KB · Views: 251
Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Δεν χρειάζεται τόσο απόλυτη ακρίβεια αλλά περισσότερο απαραίτητη ειναι η αντοχή. Ειναι εσωτερικό εξάρτημα σε αμερικανική συσκευή και δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα ως ανταλλακτικό

θα βρω μια φωτογραφία πριν την συντριβή του για να δεις πως βιδώνει