Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Άψογο μου φαίνεται...
Αν το πάνω άνοιγμα είναι σωστά μετρημένο και "κουμπώνει" το χειριστήριο στη νεκρά θα δουλεύει άψογα.
Μπράβο Γιάννη... Πολύ ωραία κατασκευή.
Κώστα καλές βόλτες, να το χαρείς.

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

.. περιμένω να νεότερα απο τις δοκιμές..
Γιάννη,
Σήμερα έγινε τοποθέτηση και δοκιμή. ΤΕΛΕΙΟ το αποτέλεσμα και το σκαφάκι μου έγινε πάλι λειτουργικό.

Σε ευχαριστώ πολύ για όλα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ευχαριστώ παιδιά.
Χιωτης.... Βασικά κόλλησα το πρωτότυπο όσο πιο καλά μπόρεσα, και βάση αυτού έβγαλα το σχέδιο, το οποίο πέρασα στο cnc. Απο εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν απλά..
Το υλικό ήταν ασετάλ 12mm το οποίο φρεζάρισα περίπου στο πάχος του πρωτότυπου.

Αλλο ένα κομμάτι σημερινό, άλλος ένας μύλος πιπεριού...
Το υλικό είναι φρέσκια ελίτσα αν και μπορείς εύκολα να το μπερδέψεις με μάρμαρο.
Κάποιες τελευταίες εργασίες έγιναν στο αχανές εργαστήριο του Μιχάλη, και τον ευχαριστώ πολύ, λόγω έλλειψης κάποιων συγκεκριμένων νούμερων forstner (24 & 26) που χρειαζόμουν για την τέλεια εφαρμογή του μηχανισμού.

Attachments

• 5BFE3F3A-01CD-4330-AC2F-1D9566055605.jpg
    5BFE3F3A-01CD-4330-AC2F-1D9566055605.jpg
    68.4 KB · Views: 146
Στιγμιοτυπο απο τα χθεσινα τελειωματα του μυλου..

...oταν ο παλιος δεν χρειαζεται μεγγενη για διατρηση με forstner στο κολωνατο :)

49007316112_9597926936_h.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Γιάννη,
Σήμερα έγινε τοποθέτηση και δοκιμή. ΤΕΛΕΙΟ το αποτέλεσμα και το σκαφάκι μου έγινε πάλι λειτουργικό.

Σε ευχαριστώ πολύ για όλα
Αυτό είναι ευχάριστο Κώστα. Χαίρομαι που πήγαν όλα καλά.:ernaehrung004:
Παρακαλώ..

Ώωωω... Πάρο πολύ όμορφο!
Φαντάζομαι οτι την ώρα που το δούλευες έβγαζε νερό. Τις επόμενες μέρες να το περνάς λινέλαιο, ή ότι άλλο υγρό χρησιμοποιείς, για να μην ανοίξει. Αν δεν το πέρασες βερνίκι φυσικά.
Ίσως να αντιμετωπίσεις πρόβλημα και στο κούμπωμα του καπακιού. Καλύτερα άστο για λίγο κουμπωμένο.

Το έτριψα μέχρι 1000, το δρόσισα με παραφινέλαιο & μετά από 10 λεπτά το πέρασα μία κρέμα με βάση κερί που μου αρέσει από τον Johnart.
Βγήκε όντως πολύ καλό & μεγαλούτσικο!
Το καλό ήταν δεν έβγαζε πολύ σκόνη κατά την κατεργασία.

Α! Λίγο πριν το κατεβάσω το κερασα κόλλα στιγμής (από τον Εργαλειόγατο) στα σημεία που τα φοβόμουν & έγινε πέτρα.
Δεν βλέπω να έχει την τάση να ανοίξει. Θα & δείξει.
Καλό βράδυ να έχουμε.

Μπραβο μαστορα.
Ειναι εντυπωσιακο πως ενα, φαινονενικα αδιαφορο, κομματι ξυλου, που το εχεις οτι κανει μονο για καυσοξυλο, μεταμορφωνεται σε κομψοτεχνημα, με την καταλληλη περιποιηση.

Μπραβο μαστορα.
Ειναι εντυπωσιακο πως ενα, φαινονενικα αδιαφορο, κομματι ξυλου, που το εχεις οτι κανει μονο για καυσοξυλο, μεταμορφωνεται σε κομψοτεχνημα, με την καταλληλη περιποιηση.

Πως τα λες, πως τα λες! :ernaehrung004: