Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Θυσαυρος το τοπικ αυτο, τοσο απο κατασκευες αλλα και απο πηγες πρωτων υλων! :award:

Κανονικά θα 'πρεπε να το βάλω στο θέμα με τα CNC.... Οι κοπές έγιναν με το υπέροχο μικρό "Ιαπωνέζικο" πριονάκι του lidl. Δεν έχω χάσει ούτε δέκατο του χιλιοστού. Εκπλήσσομαι !
Ακακία

Ακακία by George Katsiotis, on Flickr

Σε καθε κατασκευη υπαρχει και μια συμμετοχη ενος εργαλειου η ενος αναλωσιμου απο τα Lidl :)

Γραφε και το ειδος ξυλου αν μπορεις. Παρα πολυ ομορφο πρωτοτυπο κηροπηγιο!!:a0210:

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

αχχααχ αυτό είναι αλήθεια. Σε μένα ειδικά πάρα δε .
Γραμμένο είναι το ξύλο Μιχάλη, ακακία.
Άραγε να υπάρχουν στο εμπόριο ανταλλακτικές λάμες γι' αυτό το πριονάκι ; Γιατί το lidl δεν ξανάφερε

Σήμερα θυμήθηκα κάποια παλιά ακούσματα,απ´ όταν ήμουν πιτσιρικάς, και τα προφητικά λόγια του Σαββόπουλου...
"Ταράτσα κι απομόνωση". :grandpa:

Attachments

• IMG_5159.jpg
    IMG_5159.jpg
    96.5 KB · Views: 73
  • IMG_5161.jpg
    IMG_5161.jpg
    96.4 KB · Views: 73
Last edited:

Πολύ όμορφο και χρήσιμο, θα έλεγα απαραίτητο Μπάμπη. Ο μηχανισμός axminster ;
Δημοσίευση από Χιωτης
Γραφε και το ειδος ξυλου αν μπορεις.

Κυριάκο, ναι πολύ ωραία η ακακία. Γερό και σταθερό ξύλο. Τώρα το που την βρίσκει κανείς, μάλλον στο ακακιόδασος....
Το μικρό το πριονάκι ένα tpi έχει. Το μεγάλο έχει δύο.
Έχει κανένας να προτείνει κάτι παρόμοιο, φτηνό, καλό και μικρό.

Κώστα, Νίκο σας ευχαριστώ για λογαριασμό μου !

Πολύ όμορφο και χρήσιμο, θα έλεγα απαραίτητο Μπάμπη. Ο μηχανισμός axminster ;
Δημοσίευση από Χιωτης
Γραφε και το ειδος ξυλου αν μπορεις.

Γιώργο δεν υπάρχει μηχανισμός... Στον τόρνο είναι φτιαγμένο όλο.
Έχει μια λεπτομέρεια εσωτερικά που δεν τη σκέφτηκα απ´την αρχή και με ταλαιπώρησε λίγο. Έβαλα σαν πάτο μια απλή ξύλινη ροδέλα αλλά οι οδοντογλυφίδες πήγαιναν και σφήνωναν μεταξύ πάτου και τοιχώματος και φράκαρε στην άνοδο.
Αναγκάστηκα να σκεφτώ άλλη πατέντα κι έτσι έφτιαξα εσωτερικό σκαφάκι για να μπαίνουν οι οδοντογλυφίδες μέσα και να μην έρχονται σε επαφή με το τοίχωμα και φρακάρουν.
Το ξύλο είναι μαόνι.

Έφτιαξα και λίγο υγρό γυαλί για το φινίρισμα του προχθεσινού σκαρπέλου.

Attachments

• IMG_5162.jpg
    IMG_5162.jpg
    88.3 KB · Views: 116
  • Skarpelo.jpg
    Skarpelo.jpg
    55.6 KB · Views: 116
πολυ ομορφες οι κατασκευες σας:SFGSFGSF:
Γιωργο, εχεις υπομονη και χερι!!!!

Μπαμπη, το σετ οδοντογλυφιδας πως στεκεται πανω? απλα σφηνωνει?

(ρε π@@@@η μου, καθε φορα που φευγω απο αυτο το θεμα, αναρωτιεμαι συνεχεια ... μηπως να αγορασω εναν τορνο!)

Δεν στέκεται...
Το τραβάς με το χέρι, παίρνεις την οδοντογλυφίδα κι αυτό ξανακατεβαίνει.
Επειδή όμως ο πάτος εγκλωβίζει αέρα από κάτω το κατέβασμά του είναι αργό... Πάει σιγά-σιγά σαν αμορτισέρ.

Μπάμπη φτιάξε μηχανισμούς και πούλα τους στο axminster....
Δηλαδή το σκαφάκι είναι πολύ μικρότερο έτσι ώστε οι οδοντογλυφίδες ακόμα και να γύρουν, να μην βρίσκουν στα τοιχώματα ;
Πολύ γουστόζικη η μπλε ; πινελιά

Θανάση, ενίοτε...
Κράτα γερά...

Κανονικά θα 'πρεπε να το βάλω στο θέμα με τα CNC.... Οι κοπές έγιναν με το υπέροχο μικρό "Ιαπωνέζικο" πριονάκι του lidl. Δεν έχω χάσει ούτε δέκατο του χιλιοστού. Εκπλήσσομαι !
Ακακία

Ακακία by George Katsiotis, on Flickr

Με το χερι το εκανες αυτο ρε ανθρωπε;;!!
Απιστευτο :)

Δηλαδή το σκαφάκι είναι πολύ μικρότερο έτσι ώστε οι οδοντογλυφίδες ακόμα και να γύρουν, να μην βρίσκουν στα τοιχώματα ;

Όχι...
Η τρύπα είναι 40 mm. Το σκαφάκι είναι 39 mm. Όσο χρειάζεται δηλαδή για να μην φρακάρει στο ανεβα-κατέβα.
Δεν έβρισκε πουθενά το πάνω άκρο της οδοντογλυφίδας, μάγκωνε επειδή το κάτω άκρο χωνόταν σαν σφήνα μεταξύ του κινούμενου πάτου και του τοιχόματος.