Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Εμένα που δεν σκαμπαζω μου φενεται μια χαρά το μπολ,όπως και το περισσότερων,αλλά ο δημιουργός έχει τον πρώτο λόγω στο αποτέλεσμα..
Είναι ωραίο όμως...!!!

Μεταξύ μας...εαν δεν έλεγες τίποτα έτσι θα περνούσε...!!

Ξεχωρίζουν στην φωτογραφία από το πλάι οι 3 στρώσεις.
Η απόχρωση αυτή του πράσινου της ρητίνης τα σπάει. Εύγε νέε μου.

Κωστη, πολυ ομορφο το μπωλ :a0210:
πολλοι θα το δουν λιγοι θα το καταλαβουν
με ποση χρονικη διαφορα εριξες τις στρωσεις?

Για να διακρινονται οι στρωσεις, πρεπει να το εριξε αφου στεγνωσε εντελως η προηγουμενη στρωση. Αλλα ας μας πει καλυτερα και ο ιδιος.

Ποια ρητινη χρησιμοποιησες Κωστη?

Η κατασκευή της ημέρας... Πορδαλιά! :grandpa:
Δυστυχώς ήταν πολύ σκισμένο και η αρχική σκέψη ήταν να γίνει κι αυτό με ρυτίνη, όπως το προηγούμρνο.

attachment.php

Τελικά αποφάσισα να το προχωρήσω όπως ήταν κι αν δώ οτι δεν μου αρέσει θα το διορθώσω με υγρό γυαλί.
Προς το παρόν μένει ώς έχει.

Attachments

• IMG_E5399.jpg
    IMG_E5399.jpg
    239.7 KB · Views: 119
  • IMG_E5411.jpg
    IMG_E5411.jpg
    123.9 KB · Views: 119
Πολύ ωραίο έγινε.

Αχ! αυτό το πριονίδι είναι που με στοιχειώνει & με φρενάρει. Δεν το αντέχω.

Πολύ ωραίο έγινε.

Αχ! αυτό το πριονίδι είναι που με στοιχειώνει & με φρενάρει. Δεν το αντέχω.

Μισή σακκούλα σκουπιδιών η κάθε κατασκευή... Έτσι και είχα σόμπα θα ξεχειμώνιαζα.

Συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά είχα μείνει από κινητό δυστυχώς..Παύλο γύρω στα 300 γρ. Έριξα αν θυμάμαι καλά,σε 3 στρώσεις με διαφορά μιας ημέρας (που θεωρητικά είχε στεγνώσει για να απαντήσω και στους υπόλοιπους) η ρητίνη είναι μια που είχαμε πάρει από γερμανια (κυρ ρίξε σχετικό λινκ) η οποία όμως είναι μέτρια σε σχέση με μια άλλη που είχαμε παρει επίσης από εκεί. Βασικά είναι λίγο πιο σκληρή όταν στεγνώσει τελείως!γενικοτερα το υπέρ της από τη μερκολα είναι ότι στεγνώνει γρηγοροτερα και κρατάει τα «νερά» του χρώματος ωστόσο λόγω σκληρότητας θέλει προσοχή και χαμηλά περάσματα με το εργαλείο γιατί σπάει (όχι φυσικά τόσο όσο ο πολυεστέρας που είχα δοκιμάσει στο παρελθόν).

Η κατασκευή της ημέρας... Πορδαλιά! :grandpa:
Δυστυχώς ήταν πολύ σκισμένο και η αρχική σκέψη ήταν να γίνει κι αυτό με ρυτίνη, όπως το προηγούμρνο.

attachment.php

Τελικά αποφάσισα να το προχωρήσω όπως ήταν κι αν δώ οτι δεν μου αρέσει θα το διορθώσω με υγρό γυαλί.
Προς το παρόν μένει ώς έχει.

Αγορασες και πριονιδια αυτη τη φορα??????

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Αγορασες και πριονιδια αυτη τη φορα??????

Με πρόλαβες κυρ..

Γατάκια ας λέτε ότι θέλετε... Εγώ και πριονίδι αγοράζω και εργαλεία!
Σήμερα αγόρασα μια τριβειάρα 32 cm για τον τόρνο.
Καί με αξαγωγή σκόνης για να μη μου τη πεί ο έταιρος συνδιαχειριστής απ´τα Μεσόγεια... :grinning-smiley-043
Αρχικά σκέφτηκα να μην κάνω σύστημα αναρόφησης γιατί ήταν πολύ δύσκολο, ο δίσκος σχεδόν γλέιφει το κρεβάτι του τόρνου και δεν χωράει τίποτε να περάσει από κάτω...
Τελικά σκ'εφτηκα μια απλή πατέντα, το έκανα κατά κάποιο τρόπο διαιρούμενο το πάγκο αλλά να μμπί να βγεί και να μπεί σε χρόνο dt.

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    177 KB · Views: 113
  • 2.jpg
    2.jpg
    105.4 KB · Views: 112
  • 3.JPG
    3.JPG
    133.5 KB · Views: 112
  • 4.JPG
    4.JPG
    188.5 KB · Views: 113
  • 5.jpg
    5.jpg
    145.9 KB · Views: 113
  • 6.jpg
    6.jpg
    88 KB · Views: 114
  • 7.jpg
    7.jpg
    83.6 KB · Views: 112
Τελικά βρήκες 32αρι... Αφού έλεγες χθες ότι δεν έβρισκες.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Για να βάλεις αναρρόφηση για σκόνη το κουτί πρέπει να είναι κλειστό; εγώ δεν έβαλα και γίνεται το σώσε.

Στο κλειστό δουλεύει πολύ καλύτερα Παύλο. Κι ανοιχτό να είναι όμως με την αναρόφηση θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Όχι, δε βρήκα 32-άρι, αυτό είναι κομμάτι που έκοψα από μεγάλο φύλλο και το έκοψα εγώ. Είναι κολλημένο με spray βενζινόκολλας. Η αλλαγή βέβαια δεν θα είναι παιχνιδάκι όπως αν είχε βέλκρο αλλά αυτού του είδους τα τριβεία δεν είναι για πολλές αλλαγές ούτως ή άλλως. Ειναι για ξεχόνδρισμα.
Εγώ έχω βάλει 150-άρι γυαλόχαρτο και σξέφτομαι μήπως ήθελε πιο χοντρό.