newbie
AVClub Addicted Member
Καλησπέρα ΜπάμπηΣήμερα συναντήθηκα με το Στέλιο (Newbie) και μου έδωσα τα 3 ρουλεμάν για την κατασκευή που ήθελε.
Μαζί μου έδωσε και κάτι δωράκια για το εργαστήριο (tks Στέλιο) τα οποία δεν πρόλαβα να τα ανοίξω να τα περιεργαστώ, είχαμε πιο σοβαρά πράγματα να κάνουμε
Είχα σκοπό να βρω χρόνο και να το φτιάξω μέσα στο Σ/Κ αλλά λέω καλύτερα να χάσω ένα μεσημεριανό ύπνο πατά να χάσει ο Στέλιος ένα Σ/Κ ύπνο.
Ξέρω πως ειπναι όταν περιμένεις κάτι.
Τελικά βρέθηκε το σίδερο με την κατάλληλη διατομή, 50mm, και ξεκίνησε η κατασκευή.
View attachment 215456
Παρ’ότι φαίνεται πολύ απλή με δυσκόλεψε αρκετά, κυρίως στα μετρήματα και σε κάποια τεχνικά θέματα που έχουν να κάνουν με το μικρό τορνάκι μου.
Όπως πχ οτι το τσοκ του με τις standard σιαγόνες δέχεται μέχρι 45mm διατομή και οτι για να μπεί το κοπτικό μου και να ξεκινήσει να τρώει εσωτερικά το σίδερο για να φωλιάσουν τα ρουλεμάν χρειάζεται 16mm αρχική τρύπα κι εγώ δεν μπορούσα να ανέβω πάνω από το 12mm.
Τέλος καλό, όμως, όλα καλα. Με διάφορες παυέντες και λίγο πιπεση του τόρνου στα όριά του όλα τελείωσαν μια χαρά.
View attachment 215457View attachment 215458View attachment 215459View attachment 215460View attachment 215461
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγια για να σε ευχαριστήσω.......
Ανυπομονώ να μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω κάτι αντίστοιχο για εσένα.