yamaha a-s2000+atc scm19

Καλοριζικο φιλε μου να τα χαρεις!!!

ΥΓ..Καλα ο Τζο μονο στην τουαλετα δεν εχει ΗiEnd ηχο δηλαδη..κι εκει χρειαζεται νομιζω.....:2thumb22sup:

Ο χώρος μου προς το παρόν είναι ακατάλληλος για τα συγκεκριμένα ηχεία (12-15τ.μ.). Όμως ψώνισα με βάση το χώρο στον οποίο θα βρίσκομαι σε περίπου 5 μήνες (25τ.μ.) για να μην αρχίσω τότε ξανά το ψάξιμο. Οπότε λίγη υπομονή και θα τα ευχαριστηθώ τότε πλήρως και σε όλο το εύρος των δυνατοτήτων τους.

ΥΓ..Καλα ο Τζο μονο στην τουαλετα δεν εχει ΗiEnd ηχο δηλαδη..κι εκει χρειαζεται νομιζω.....:2thumb22sup:

To chordette dac με σύνδεση bluetooth μια χαρά θα είναι για την τουαλέτα + δύο ενεργά.

Αλλά οι εργένηδες πηγαίνουν τουαλέτα με την πόρτα ανοιχτή, οπότε έχουμε καιρό ακόμη! :flipout:

Ο χώρος μου προς το παρόν είναι ακατάλληλος για τα συγκεκριμένα ηχεία (12-15τ.μ.). Όμως ψώνισα με βάση το χώρο στον οποίο θα βρίσκομαι σε περίπου 5 μήνες (25τ.μ.) για να μην αρχίσω τότε ξανά το ψάξιμο. Οπότε λίγη υπομονή και θα τα ευχαριστηθώ τότε πλήρως και σε όλο το εύρος των δυνατοτήτων τους.

Σε χαμηλες εντασεις μια χαρα θα παιζουν και σε μικρο χωρο.

Απάντηση: Re: yamaha a-s2000+atc scm19

Ελπίζω μόνο να μην υπάρξουν πονοκέφαλοι στην τοποθέτηση και στον συνδυασμό με τον χώρο.

Με τα ATC 40 σε μικρό δωμάτιο, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Με τίποτα δε θα άντεχε ο χώρος βαθύτερο μπάσο. Προφανώς τα δαπέδου PMC είναι για χρήση σε σαλόνι.

Πες μου για το χωρο σου, σε παρακαλω. Εδω:http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=52531&d=1269438556 ειναι ο δικος μου, θα εκαναν λες;

Σημασία κυρίως έχει πού και´πώς θα τα τοποθετήσεις στον χώρο αυτό.Η φωτο απο μόνη της δεν απαντάει σ' αυτό...

Last edited:
Ήρθαν, στήθηκαν, τα έβαλα για στρώσιμο. Βέβαια τα υπόλοιπα σύνοδα δεν είναι άξιά τους αλλά πού θα πάει, θα τα φτιάξω και αυτά σιγά-σιγά. Παρά, ωστόσο, τα ανάξια σύνοδα, εισέπραξα μία θεαματική αναβάθμιση σε σχέση με το παρελθόν που έγινε αντιληπτή άμεσα.

Σημασία έχει κυρίως έχει πού και´πώς θα τα τοποθετήσεις στον χώρο αυτό.Η φωτο απο μόνη της δεν απαντάει σ' αυτό...

Η φωτο ρωταει -δεν απανταει...

Re: Απάντηση: yamaha a-s2000+atc scm19

Η φωτο ρωταει -δεν απανταει...

Στη θέση Β είναι το λογικό να τα στήσεις. Μονόδρομος τα ATC SCM40 για τον "κακό" χώρο σου, με το σκρίνιο στη γωνία. Τα bass reflex ξέχασέ τα...

Το σύστημά μου με τα ATC, έτσι όπως τα είχα στήσει για ένα διάστημα, παρουσιάστηκε εδώ.

Ήρθαν, στήθηκαν, τα έβαλα για στρώσιμο. Βέβαια τα υπόλοιπα σύνοδα δεν είναι άξιά τους αλλά πού θα πάει, θα τα φτιάξω και αυτά σιγά-σιγά. Παρά, ωστόσο, τα ανάξια σύνοδα, εισέπραξα μία θεαματική αναβάθμιση σε σχέση με το παρελθόν που έγινε αντιληπτή άμεσα.

Βάλε και καμια φωτό σιγά σιγά... αν θες!

Καλοάκουστα... όπως και να εχει εξαιρετική επιλογή!!!!!

Ευχαριστώ. Βασικά δεν έχω ψηφιακή μηχανή αλλά κάποια στιγμή μπορώ να δανειστώ. Και ερώτηση άσχετου: πώς ανεβάζω φωτογραφία; Είδα την επιλογή "insert image" και μου βγάζει την οδηγία "enter the url of your image". Τι κάνω μετά; Μα πολύ άσχετος...

1. Πατας το "manage attachments" λιγο παρακατω (απο εκει που γραφεις το μηνυμα σου)
2. Στο παραθυρο που θα εμφανιστει, επιλεγεις (κανεις browse) την φωτο που θελεις, η οποια ειναι αποθηκευμενη στο πισι σου.
3. Πατας (στο ιδιο παραθυρο παντα) upload. Μολις ολοκληρωθει το ανεβασμα,
4. Εισαι ετοιμος

Submit reply κατω κατω (κατω απο το manage attachments)

Απάντηση: Re: Απάντηση: yamaha a-s2000+atc scm19

Στη θέση Β είναι το λογικό να τα στήσεις. Μονόδρομος τα ATC SCM40 για τον "κακό" χώρο σου, με το σκρίνιο στη γωνία. Τα bass reflex ξέχασέ τα...

Το σύστημά μου με τα ATC, έτσι όπως τα είχα στήσει για ένα διάστημα, παρουσιάστηκε εδώ.

Στη θεση Β...παει το χοουμ σινεμα! μαλλον τα 40 πεφτουν μεγαλα για το χωρο μου. Θα προτιμουσα ηχεια που να ειναι ευκολα στη μετακινηση, δηλ απο τη Β´ (για μουσικη ακροαση), να τα παω μπροστα απο τα παραθυρα οταν παιζω ταινιες (τοτε καθομαι στη θεση Γ´, αφου τα σαραουντ ειναι εκει και ψηλα)

Αν μου επιτρέπετε...Τα ηχεία βάσης είναι για περιορισμένους χώρους.

Ο συγκεκριμένος δεν είναι τέτοιος.

Επίσης και τα ηχεία βάσης,έχουν...βάσεις.Ουσιαστικά καταλαμβάνουν το ίδιο χώρο με δαπέδου λογικού μεγέθους.

Τι θέλω να πώ...Στην θέση σου θα έπαιρνα τα δαπέδου,που μετακινούνται πιό εύκολα,θα τα έχωνα όπου μπορούσα(προσπαθώντας να μην ξεπεράσω τα 2Χ3 μέτρα στα καλώδια ηχείων) κι όταν θα ήθελα να κάνω κριτική ακρόαση θα τα τράβαγα μπροστά και θα τοποθετούσα όσο καλύτερα μπορούσα.

Πολύ σωστά τα λέει ο Dipie.

Ο χώρος φωνάζει για ATC SCM40.

To home cinema είναι άλλη υπόθεση, και στον συγκεκριμένο χώρο καλύτερα να μπουν δορυφόροι διακριτικοί στους τοίχους, με τις αντίστοιχες υποχωρήσεις.

Επισυνάπτω 2 φωτογραφίες καθώς δανείστικα μία μηχανή από τον αδερφό μου. Ο χώρος είναι αρκετα περιορισμένος αλλά...σύρθηκα και τις έβγαλα. Ο ενισχυτής που φαίνεται στο ράφι είναι ένας δανεικός pioneer SA 708 στα 65 watts (μοντέλο του 1979-1980 αν δεν απατώμαι) τον οποίο μου έδωσε ένας φίλος γιατί έχω βαρεθεί να στέλνω για service τον δικό μου NAD 3140. Για να μην αρχίσουν οι ...παρατηρήσεις, υπενθυμίζω ότι είμαι σε αναμονή ενός χώρου 25τμ (μετακόμιση εν όψει) και με βάση αυτόν έκανα τις αγορές μου. Εξου και η σταδιακή μετατόπισή μου από ηχεία βάσης σε ηχεία δαπέδου (που καταγράφηκε με...δραματικό τρόπο, είναι αλήθεια, σε αυτό το thread). Ευχαριστώ το φίλο για τις οδηγίες. Ελπίζω να ανέβηκαν οι photos και να μην έκανα καμία...

Attachments

• IMG_0609.jpg
    IMG_0609.jpg
    85.1 KB · Views: 193
  • IMG_0610.jpg
    IMG_0610.jpg
    80.3 KB · Views: 166
Αν μου επιτρέπετε...Τα ηχεία βάσης είναι για περιορισμένους χώρους.

Ο συγκεκριμένος δεν είναι τέτοιος.

Επίσης και τα ηχεία βάσης,έχουν...βάσεις.Ουσιαστικά καταλαμβάνουν το ίδιο χώρο με δαπέδου λογικού μεγέθους.

Τι θέλω να πώ...Στην θέση σου θα έπαιρνα τα δαπέδου,που μετακινούνται πιό εύκολα,θα τα έχωνα όπου μπορούσα(προσπαθώντας να μην ξεπεράσω τα 2Χ3 μέτρα στα καλώδια ηχείων) κι όταν θα ήθελα να κάνω κριτική ακρόαση θα τα τράβαγα μπροστά και θα τοποθετούσα όσο καλύτερα μπορούσα.
Μα πως δεν ειναι περιορισμενος;δεν βλεπεις τι επιπλο κουβαλα; το ηχειο βασης εχει το καλο οτι ξεγελα το ματι (της κυρας εν προκειμενω!) και γινεται πιο αποδεκτο. Δοκιμασα με ενα Αudio Spectrum S37 πανω σε βαση (συνολο υψους 1,00μ) και ηταν εντελως αταιριαστο στο χωρο. Συνεπως με τιποτα δεν μπορω να υπερβω τα 80 εκατ., σε σπιτι ειμαστε οχι σε στουντιο, ετσι; Αυτο με τη μεταφορα ηχειου οπου απαιτειται το σκεφτηκα, αλλα ποιο δαπεδου στη διασταση που δινω (Υ<=0,80μ) μπορει να δωσει ΚΑΛΟ ηχο;;
Πολύ σωστά τα λέει ο Dipie.
Ο χώρος φωνάζει για ATC SCM40.
To home cinema είναι άλλη υπόθεση, και στον συγκεκριμένο χώρο καλύτερα να μπουν δορυφόροι διακριτικοί στους τοίχους, με τις αντίστοιχες υποχωρήσεις.

Ως σαραουντ εχω τα Μ1 της Β&w (φαινεται στη φωτο σε βασεις το εμπρος ζευγος), αλλα ως μπροστινα θα χρησιμοποιηθει οπωσδηποτε το νεο ζευγαρι. ΟΚΤΩ (8) ηχεια σε ενα χωρο ειναι...να μη πουμε τι!:violent-smiley-030: