Υφίσταται λογοκρισία στο AVCLUB ??

Τάκη κανείς δεν αμφισβητεί την προσφορά σας.Ούτε ότι το club είναι πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό για τα διαδικτυακά δεδομέναΓια να τελειώνουμε με αυτό.
Οταν όμως πάψετε να αισθάνεστε απειλημένοι στίς κρίσεις μελών ,τα πράγματα θά πάνε ΑΚΟΜΑ καλύτερα.Μιά ´μπηχτή´δεν συνιστά συνολική αμφισβήτηση.
Την προσωπική μου γνωμη την εξέφρασα πιό πάνω στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Κυριο Ανδρονιδη.
Τα ξαναλέμε.

Οκ Σπυρο, καληνυχτα..
Την κανω και εγω για μασα στα λιμερια σου (Αγ. Παρασκευη) ;)

Εγω Τακη βλεπω οτι δογματικα ερμηνευετε τας γραφας και τα μελη. Και τετοιο πραγμα δεν μπορω να το κατανοησω. Πρεπει ολοι να συμφωνουμε με αυτα που κανετε καποιοι? Εδω δεν συμφωνειτε μεταξυ σας, πραγμα λογικο και ανθρωπινο. Και μη μου πεις οτι δεν γινεται και υπαρχει ομοφωνια..

Σας εχουν ενοχλησει οι κρισεις, αλλα δεν δειχνετε καμια διαθεση να ΑΚΟΥΣΕΤΕ. Και οσο συμβαινει αυτο, χανουμε ΟΛΟΙ. Διοτι τα μελη βλεπουν συμπεριφορες που ειναι ανεξηγητες. Γραφει ο GeonX καποια πραματα, και τον απαξιωνεις με το οτι δεν περιμενες να γραψει αυτος τετοια. Μα, προφανεστατα, προερχομενος απο εκει μεσα, εχει μια ιδιαιτερα βαρυνουσα αποψη. οταν κανεις λαθη, δεν φτανει να λες οτι τα κανεις, πρεπει να διδασκεσαι απο αυτα. Κοινως ,δεν αρκει να λετε ανθρωποι ειμαστε λαθη κανουμε. Θα ηταν πιο αποτελεσματικο να λετε οτι μαθαινουμε και εμεις απο τα λαθη μας και , να, απο εδω και εμπρος δειχνουμε καλυτεροι.

Και να υπενθυμισω οτι επι avforum, υπηρχε σαφως λιγοτερη βαβουρα απο αυτη που υπαρχει τωρα με το 80% των διαχειριστων ιδιο. Η απομονωση των μελων οταν εγραφαν κατι μη αποδεκτο, γινοταν ως επι τω πλειστον απο τα ιδια τα μελη. Αυτα τα ξεχασαμε ομως και μιλαμε για νεο στυλ. Βλεπω δε πως απο εδω και εμπρος θα γινεται προσπαθεια να ποινικοποιειται ενας τροπος γραφης που δεν ειναι αντιμετωπισιμος, αντι να ποινικοποιηθει η κακη διαχειρηση (ενδεχομενως).

Χαλαρωστε λιγο, και διαφοροποιηστε το στυλ διαχειρησης. Με αυτο το στυλ, το φορουμ δεν θα σταματησει να βλεπει εφιαλτες.

Εγω Τακη βλεπω οτι δογματικα ερμηνευετε τας γραφας και τα μελη. Και τετοιο πραγμα δεν μπορω να το κατανοησω. Πρεπει ολοι να συμφωνουμε με αυτα που κανετε καποιοι? Εδω δεν συμφωνειτε μεταξυ σας, πραγμα λογικο και ανθρωπινο. Και μη μου πεις οτι δεν γινεται και υπαρχει ομοφωνια..

Σας εχουν ενοχλησει οι κρισεις, αλλα δεν δειχνετε καμια διαθεση να ΑΚΟΥΣΕΤΕ. Και οσο συμβαινει αυτο, χανουμε ΟΛΟΙ. Διοτι τα μελη βλεπουν συμπεριφορες που ειναι ανεξηγητες. Γραφει ο GeonX καποια πραματα, και τον απαξιωνεις με το οτι δεν περιμενες να γραψει αυτος τετοια. Μα, προφανεστατα, προερχομενος απο εκει μεσα, εχει μια ιδιαιτερα βαρυνουσα αποψη. οταν κανεις λαθη, δεν φτανει να λες οτι τα κανεις, πρεπει να διδασκεσαι απο αυτα. Κοινως ,δεν αρκει να λετε ανθρωποι ειμαστε λαθη κανουμε. Θα ηταν πιο αποτελεσματικο να λετε οτι μαθαινουμε και εμεις απο τα λαθη μας και , να, απο εδω και εμπρος δειχνουμε καλυτεροι.

Και να υπενθυμισω οτι επι avforum, υπηρχε σαφως λιγοτερη βαβουρα απο αυτη που υπαρχει τωρα με το 80% των διαχειριστων ιδιο. Η απομονωση των μελων οταν εγραφαν κατι μη αποδεκτο, γινοταν ως επι τω πλειστον απο τα ιδια τα μελη. Αυτα τα ξεχασαμε ομως και μιλαμε για νεο στυλ. Βλεπω δε πως απο εδω και εμπρος θα γινεται προσπαθεια να ποινικοποιειται ενας τροπος γραφης που δεν ειναι αντιμετωπισιμος, αντι να ποινικοποιηθει η κακη διαχειρηση (ενδεχομενως).

Χαλαρωστε λιγο, και διαφοροποιηστε το στυλ διαχειρησης. Με αυτο το στυλ, το φορουμ δεν θα σταματησει να βλεπει εφιαλτες.

Βασιλη, πολυ γρηγορα (επειδη πρεπει να φυγω) θα σου πω απλα πως το γεγονος οτι εγω και πολλοι αλλοι διαχειριστες συμμετεχουμε σε ολα τα threads που εμπεριεχουν καλοπιστη ή κακοπιστη κριτικη, αποδεικνυει απο μονο του οτι ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ την γνωμη των μελων...
Εσυ ομως, δεν θες να σε ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ αλλα να ΑΣΠΑΣΤΟΥΜΕ τια αποψεις σου!
Αυτο επετρεψε μας να το αποφασισουμε μονοι μας...

Και κατι τελευταιο...Πολυ γκρινια εχεις ρε φιλε τελευταια, σαν το παιδακι που δεν το παιζει η παρεα...Χαλαρωσε λιγακι!
icon12.gif

Βασιλη, πολυ γρηγορα (επειδη πρεπει να φυγω) θα σου πω απλα πως το γεγονος οτι εγω και πολλοι αλλοι διαχειριστες συμμετεχουμε σε ολα τα threads που εμπεριεχουν καλοπιστη ή κακοπιστη κριτικη, αποδεικνυει απο μονο του οτι ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ την γνωμη των μελων...
Εσυ ομως, δεν θες να σε ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ αλλα να ΑΣΠΑΣΤΟΥΜΕ τια αποψεις σου!
Αυτο επετρεψε μας να το αποφασισουμε μονοι μας...

Και κατι τελευταιο...Πολυ γκρινια εχεις ρε φιλε τελευταια, σαν το παιδακι που δεν το παιζει η παρεα...Χαλαρωσε λιγακι!
icon12.gif

Δεν θελω να ασπαστει κανεις τις αποψεις μου.Εχω δικαιωμα να λεω τη γνωμη μου. Δεν προσεβαλα κανενα. Βλεπω ομως οτι το κανουν ολο και περισσοτεροι, με τον ενα τροπο η τον αλλον (καποιοι να προσβαλουν και καποιοι να ασπαζονται τους προβληματισμους μου). Παλι ομως δεν εχει σημασια αυτο. Κοιτατε εμενα αλλα σας διαφευγουν πολλοι περισσοτεροι που εχουν αρχισει να "γκρινιαζουν".

Δεν εκπλησσομαι για την γκρινια που λες, ηξερα οτι αυτη ειναι η απαντηση που εχετε για οσα γραφω. Για ποια παρεα μιλας? Απο εδω μεσα, δοξα τω θεω, μια χαρα παρεα με παιζει. Εχω τα κουβαδακια μου και ξερω πολλα παιδια που θελουν να παιζουμε μαζι. Και για να ειμαι ειλικρινης, δεν θα ηθελα να το βουλωνω για να με "παιξει" οποιαδηποτε παρεα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Υφίσταται λογοκρισία στο AVCLUB ??

Τάκη, ποιος ο λόγος να παίρνεις αμυντική στάση σε ένα post που νομίζω ότι προσπαθήσω να γεφυρώσω κάποια πράγματα ? η δράση φέρνει αντίδραση αυτό προσπαθώ να πω μόνο… ΟΚ αν επιμένεις θα προσπαθήσω να απαντήσω τα ερωτήματα / απορίες σου…

Γιωργο, τωρα που δεν εισαι διαχειριστης και δεν εχεις τον καθημερινο φορτο του τρεξιματος των κατηγοριων και ταυτοχρονα την προσπαθεια σβησιματος των "πυρκαγιων" που προκυπτουν, εχεις πλεον την πολυτελεια να κανεις χαλαρη κριτικη απο την ανεση του καναπε σου...(και αυτο δεν το λεω πολυ φιλικα και καθολου ειρωνικα).
Γινεσαι ομως λιγο αδικος σε βαρος των πρωην συναδελφων σου οταν μιλας για πουριτανισμό, συντηρήσιμο, προσπάθεια διάπλασης συγκεκριμένου τρόπου έκφρασης των μελών κατά εικόνα και ομοίωση προτύπων που δεν ξέρω που αποσκοπεί.
Ξερεις πολυ καλα οτι τα παιδια που απαρτιζουν την διαχειριστικη ομαδα, ουτε πουριτανοι ή συντηρητικοι ειναι και φυσικα δεν εχουν καμια απολυτως ορεξη να "διαπλασουν" (!) τα μελη με συγκεκριμενο τροπο εκφρασης...
Απλα, επειδη ΔΕΝ εχουμε τον χρονο/ή και την πολυτελεια να ειμαστε ολη την ημερα πανω απο το πληκτρολογιο, προκειμενου να υπαρχει μια σχετικη ταξη στην παρεα μας, ζητουμε απο τα μελη μας να σεβονται τους κανονες που αποδεχτηκαν οταν εγιναν μελη μας..Τοσο απλα..

Δυστυχώς, ο στρουθοκαμηλισμός δεν ήταν ποτέ ένα από τα προσόντα μου, όπως και το να κρατώ την άποψη μου μόνο για μένα… είτε ήμουν σωστός είτε λάθος…όταν ήμουν όμως λάθος ζητούσα πάντα συγγνώμη, και υποθέτω αν ψάξεις τα γραπτά μου θα καταλάβεις τι εννοώ…Αλλά μια και αναφέρεσαι στο παρελθόν καλό είναι να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή διάσταση…

Όσο ήμουν διαχειριστής ποτέ δεν ένιωσα πίεση στη διαχείριση της κατηγορίας μου… γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε λόγος… συνεπώς χαλαρός ήμουν τότε, χαλαρός είμαι και τώρα… άλλοι διαχειριστές θεωρούσαν ότι υπάρχει πρόβλημα κατά τα προσωπικά τους κριτήρια πάντα… προσωπικά δεν είδα ούτε βλέπω φαντάσματα και απειλές σε μια κοινότητα που λίγο πολύ οι περισσότεροι γνωριζόμαστε προσωπικά, το ότι κρίνω κάποιους για συντηρητισμό , πουριτανισμό δεν το κάνω με ελαφρά τη κάρδια αλλά κρίνοντας τις επιλογές τους… είναι λίγο οξύμωρο σε ένα forum τεχνολογίας, μουσικής, τέχνης κλπ να φοβόμαστε τι σκιά μας, μη γράψει κάποιος τι λέξη τάδε, βάλει το avatar xxxx κλπ… εεε τότε να σταματήσουμε να βλέπουμε ταινίες και να ακούμε μουσική γιατί εκεί και αν γίνεται χαμός με το τι ακούγετε και το τη βλέπουμε…

Το μοντελο της "αυτοδιορθωσης" / "αυτοκαθαρσης" ειναι απο υπερβολικα ρομαντικο εως αφελες..

Αν το ότι πιστεύω, στην αυτοκάθαρση είναι ρομαντισμός… τότε σωστά κάνω και το πιστεύω…δεν έχω κανένα πρόβλημα… μάλιστα θα σου έλεγα ότι έτσι θέλω να μείνω…

Το αφελές θα το προσπεράσω μια και έγραψα περί στρουθοκαμηλισμού συνεπώς είμαστε πάτσι ;)

Παντα θα υπαρχουν καποιοι οι οποιοι δεν θα σεβαστουν τον συνφορουμιτη τους, θα αρχισουν τις ειρωνιες και τις προσβολες, και τοτε θα τρεχει η διαχειριστικη ομαδα να σβυσει παλι τα καστανα...
Ωραια λοιπον αυτα που λες στην θεωρια, η πραγματικοτητα ομως εχει αποδειξει το ποσο ανεφικτα ειναι..

Οι ειρωνείες και προσβολές σε προσωπικό επίπεδο δεν νομίζω ότι είναι το θέμα προς συζήτηση αυτή τη στιγμή και δεν νομίζω ότι ήταν ποτέ …
Ήμουν και παραμένω κάθετος ότι δεν πρέπει να υπάρχουν και δε θέλω να υπάρχουν στο avclub.gr για αυτό το λόγο με στεναχωρεί ότι του τελευταίους μήνες έχουν υποπέσει στο παράπτωμα του χλευασμού και της προσβολής ακόμα και διαχειριστές…

Γνωριζω οτι καποιοι οραματιζονται αυτον τον χωρο αλλιως, εμεις ομως ειμαστε υποχρεωμενοι να κανουμε οτι κρινουμε απαραιτητο για την επιβιωση αλλα και ευημερια αυτου του "χωριου".. Αυτο σημαινει και banners και εκδηλωσεις και γρηγορους σερβερς και νεες κατηγοριες και γενικοτερα οτι περναει απο το χερι μας για να περνατε οι περισσοτεροι απο εσας καλυτερα εδω μεσα..Το αν η Ιστορια θα δικαιωσει ή οχι τις πραξεις μας, θα το δουμε στο μελλον..Παντως για ενα χρονο ζωης δεν νομιζω οτι τα πηγαμε ασχημα!

Τάκη, επειδή το ΕΜΕΙΣ , ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ, ΚΡΙΝΟΥΜΕ, ΕΠΙΒΙΩΣΗ, ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ κλπ ακούγονται κάπως βαριά στα αυτιά μου ίσως είναι μια καλή στιγμή να μάθουμε και εμείς τι οραματίζεται η Δ.Ο. για το avclub.gr γενικως τα όσα γράφεις μου θυμίζει άλλες καταστάσεις… με μυστικά δεν νομίζω ότι βοηθάτε τη κατάσταση… εκτος αν θέλεις να πεις κάτι άλλο που δεν κατανοώ…

Βεβαίως, έχω κάποιες ενστάσεις όταν διαχωρίζεις τα μέλη σε ΕΜΕΙΣ, εννοώντας τους Διαχειριστές και υποθέτω το ΕΣΕΙΣ/ΕΣΑΣ για τα μέλη… μια και τα μέλη δεν νομίζω να έχουν ζητήσει τίποτα παραπάνω από την εύρυθμη λειτουργία αυτού του χώρου… συνεπώς αντί να αναλώνεστε σε άλλα πράγματα καλύτερα είναι να συγκεντρωθείτε σε αυτό και μόνο, αν το avclub.gr χρειάζεται κάτι, εδώ είμαστε όλοι να βοηθήσουμε…δόξα το θεό 3.300+ αν δεν είναι διάφανο αυτό που γράφω σαφώς μπορώ να ανεβάσω και προτάσεις (μια και τελευταία ακούω παραπόνα ότι μόνο γκρινιάζουμε χωρίς προτάσεις… σε προσωπικό επίπεδο όποτε έχω κάνει προτάσεις δεν πήρα απάντηση οπότε να μην σας κουράζω με πράγματα που δεν έχουν σημασία για τους ΕΜΕΙΣ υποθέτω…)

Ας χαλαρώσουμε λίγο για να πάνε τα πράγματα καλύτερα, ούτε αντιδικίες χρειαζόμαστε ούτε να βλέπουμε φαντάσματα, απειλές και προβλήματα γιατί τώρα τελευταία το avclub.gr ζει την «ημέρα της μαρμότας» κάθε τρεις και λίγο διαγράφετε ένα post, avatar, link, photo άνευ λόγου και σημασίας και φτου και από την αρχή… -bye-

Γιώργο επειδή θεωρώ ότι διαχειρίστηκες την παρούσα κατηγορία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με ένα αίσθημα ελευθερίας ,αλλά και σεβασμού πρό όλους οφείλω να σού εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για όσα γράφεις,αν και ξέρω ότι δεν τα χρειάζεσαι.
Και βέβαια,ελπίζω ότι δεν θα βρεθεί κανείς να σού ξαναπεί ότι πέρασες στην ´αντίθετη όχθη´,όπως τόσο εύκολα και ανεπίτρεπτα κατά την γνώμη μου ,γράφτηκε για σένα παλιότερα(ευτυχώς που τα γραπτά μένουν).
Eπίσης κατά την γνώμη μου απέδειξες και κάτι άλλο.Οτι η θέση τού διαχειριστή δεν είναι ούτε θεσμός μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης ,ούτε επίδειξη δύναμης ,ούτε αλαζονείας,αλλά μόνον μεράκι.Οταν ο ενθουσιασμός ανακόπτεται για κάποιους λόγους ,αποφασίζεις και λές δεν θέλω άλλο.Διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος τού ´αιώνιου φοιτητή´,που σπουδάζει για να σπουδάζει χωρίς σκοπό και προοπτική.Η ακόμα χειρότερα καθίσταται υποκατάστατο εξουσίας το οποίο δεν μπορεί να ασκηθεί στην πραγματική ζωή και ασκείται στο διαδίκτυο.
Για μένα τα πράγματα είναι απλά :H απόλαυση αφορά όλους.Φυσικά ορισμένοι έχουν παραπάνω ευθύνες και τούς σέβομαι απόλυτα γι´αυτό.Ομως όταν κάποιοι διακατέχονται μόνον απο το αίσθημα ευθύνης,αλλά και από ένα αίσθημα επιβολής προσωπικού γούστου και αρχών και δεν το απολαμβάνουν, αυτό μεταδίδεται παντού.
Οσο η οποιαδήποτε καλόπιστη κριτική ή και οι αιχμές εκλαμβάνονται με ένα αμυντικό τρόπο αυτοσυντήρησης και χωρίς καμιά αίσθηση αυτοκριτικής τα φαινόμενα θά πολλαπλασιάζονται.
Και επειδή κάπου διάβασα τα γνωστά τού στύλ´αφού διαφωνείτε γιατί δεν φεύγετε´έχω να πώ ότι η διαφωνία δεν συνιστά ρήξη,αλλά ουσιαστική συμμετοχή(φαίνεται κάποιοι ξεχνούν οτι η συμμετοχή δεν είναι μονον στην ´καφε´,αλλά και αλλού και μάλιστα αρκετά χρονοβόρα και με αγάπη για τον χώρο).Aντιθέτως οι ´ομοφωνίες τάφου´που ορισμένοι μοιάζει να τίς επικροτούν οδηγούν στην αποξήρανση τών λουλουδιών που ανθίζουν καθημερινά εδώ μέσα..............Σιγά που θά αφήσω έναν χώρο πού έχω φίλους.Οποιος δεν γουστάρει ας μήν με διαβάζει(generally speaking).Αλλως τε το ίδιο κάνω και εγώ..............

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Υφίσταται λογοκρισία στο AVCLUB ??

Γιωργο, κατ αρχην καμια αμυντικη σταση δεν παιρνω, απλα εκφραζω την εκπληξη μου για την ανεση με την οποια χαρακτηριζεις τους πρωην συναδελφους σου ως πουριτανους συντηρητικους, εσχατως και πασχοντες απο στρουθολακαμηλισμο,φοβουμενους την σκια τους κ.ο.κ, οταν γνωριζεις οτι ΔΕΝ ειναι ετσι τα πραγματα...
Πιστευεις σοβαρα οτι με αυτο τον τροπο βοηθας στην γεφυρωση των πραγματων? Πως ακριβως, εκθετοντας τους διαχειριστες με την βαρυτητα μαλιστα του λογου ενος πρωην διαχειριστη?
Στο ειχα πει και οταν αποχωρησες, θα στο πω και τωρα: Αν πραγματικα επιθυμουσες αλλαγες στην πορεια πλευσης της Δ.Ο. θα επρεπε να εμενες και να παλευες απο μεσα..Εσυ επελεξες τον ευκολο δρομο της αποχωρησης και της κριτικης εκ του ασφαλους....
Τελος σε παρακαλω φιλε, μην προσπαθεις να δημιουργεις εντυπωσεις δημιουργιας στρατοπεδων μεταξυ Δ.Ο. και μελων...Το ΕΜΕΙΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ κλπ που ανεφερα, απλα προσδιοριζει τις οποιες υποχρεωσεις και ευθυνες που εχουν οι ανθρωποι που εχουν επωμιστει την λειτουργια αυτου του τοπου δηλαδη οι διαχειριστες..Τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο..

Φιλικα,

Τακης

Ο Γιώργος, και ο κάθε Γιώργος μπορεί να λέει και να κρίνει τα πράγματα, όπως αυτός νομίζει και βεβαίως είναι διακίωμά του.Απλά και επειδή ο GeonX έχει ζήσει γιά τα καλά τα πράγματα και απο την μέσα τους πλευρά,θεωρώ ότι είναι άδικο να δίνει τέτοιους χαρακτηρισμούς στην διαχειριστική ομάδα τώρα, ενω τότε όχι.Και αυτό γιατί απο το τότε, μέχρι το τώρα,δεν απέχουμε πολύ, ούτε επι της ουσίας άλλαξαν πολύ τα πρόσωπα και ιδιαίτερα τα πράγματα.......
φιλικά...Γιάννης

Ευάγγελος Αβέρωφ:'Oποιος φεύγει απο το μαντρί τον τρώει ο λύκος´.
Ανδρέας Παπανδρέου:'Οποιος θέλει ας κατέβει απο το τραίνο της Αλλαγής´
Κεντρική Επιτροπή Κ.Κ.Ε.´Οποιος διαφωνεί μαζί μας είναι εναντίον μας´.Η και προδότης...
Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος:'Οποιος διαφωνεί μαζί μου είναι εχθρός τού Εθνους´.

Εντελώς άσχετα.-bye- -bye- -bye-

Όχι Σπύρο, δεν είναι άσχετα. Τουλάχιστον έτσι όπως τα αποδίδεις.

Για μένα αυτό που αναπτύσσεται, είναι γκρίνια. Γκρίνια, σαν αυτή που διατυπώνουν κάποιοι παπούδες "μωρέ ας ήμουν πρωθυπουργός εγώ και θα δεις για πότε το έλυνα το πρόβλημα...". Δημιουργούμε στο μυαλό μας μια ιδανική εικόνα και με βάση αυτή την εικόνα αντιμετωπίζουμε την τρέχουσα πραγματικότητα. Μπορεί εμείς να θέλουμε να κάνουμε αυτό, όμως η πραγματικότητα μας ωθεί κάπου αλλού. Αν έχουμε τη δυνατότητα παρέμβασης ακολουθούμε. Αν όμως είμαστε απλώς θεατές, τότε τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα, αφού αυτή είναι που αποκλίνει από αυτό που έχουμε εμείς στο μυαλό μας.

Κάνω λάθος; Αν ναι, να το συζητήσουμε.

Απάντηση: Re: Υφίσταται λογοκρισία στο AVCLUB ??

Όχι Σπύρο, δεν είναι άσχετα. Τουλάχιστον έτσι όπως τα αποδίδεις.

Για μένα αυτό που αναπτύσσεται, είναι γκρίνια. Γκρίνια, σαν αυτή που διατυπώνουν κάποιοι παπούδες "μωρέ ας ήμουν πρωθυπουργός εγώ και θα δεις για πότε το έλυνα το πρόβλημα...". Δημιουργούμε στο μυαλό μας μια ιδανική εικόνα και με βάση αυτή την εικόνα αντιμετωπίζουμε την τρέχουσα πραγματικότητα. Μπορεί εμείς να θέλουμε να κάνουμε αυτό, όμως η πραγματικότητα μας ωθεί κάπου αλλού. Αν έχουμε τη δυνατότητα παρέμβασης ακολουθούμε. Αν όμως είμαστε απλώς θεατές, τότε τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα, αφού αυτή είναι που αποκλίνει από αυτό που έχουμε εμείς στο μυαλό μας.

Κάνω λάθος; Αν ναι, να το συζητήσουμε.

Δηλαδή κ. Βλασίδη , είμεθα σχιζοφρενείς καθ' όσον το μυαλό μας αποκλείνει από την πραγματικότητα και ως εκ τούτου δεν θέλουμε να την αποδεχθούμε και την προσαρμόζουμε στο μυαλό μας . Πάλι καλά που δεν λέτε ότι ακούμε και φωνές .

Να δω τι άλλο θα ακούσω πιά εδώ μέσα

Όχι, δεν πρόκειται γι αυτό. Πρόκειται για μια από τις βασικές αρχές της κοινωνιολογίας η στερεοτυπική αντίληψη και συμπεριφορά. Αλλιώς αντιμετωπίζουμε έναν ποιητή ο οποίος είναι στην καθημερινότητά του διοικητικό στέλεχος κάποιου φορέα ή διανοοούμενος, και διαφορετικά κάποιον εργάτη, ο οποίος είναι σημαντικός ποιητής μετά τη βάρδια του. Ο Νίκος Καββαδίας το είχε βιώσει καλά στο πετσί του.

Έτσι συμβαίνει (σε άλλο επίπεδο) και με τις αφηρημένες έννοιες ή με το κοινωνικό περιβάλλον. Το πως το βιώνει ο καθένας είναι κάτι διαφορετικό, μοναδικό. Ουσιαστικά φιλτράρει τα ερεθίσματα με βάση ένα σύνολο εικόνων αναφοράς´.

Όμως σταματώ εδώ, διότι πάμε τη συζήτηση μακριά από το θέμα "υφίστατι λογοκρισία στο avclub που άνοιξε ο kokar.

..............Σιγά που θά αφήσω έναν χώρο πού έχω φίλους.Οποιος δεν γουστάρει ας μήν με διαβάζει(generally speaking).Αλλως τε το ίδιο κάνω και εγώ..............
Συμφωνώ με τον κ Σουρλα και συμπληρώνω.
Επειδή κοντεύουμε να γίνουμε γραφικοί θα το πω με μερικά παραδείγματα
Μπας και το εμπεδώσουμε.
Σε ένα περίπτερο υπάρχουν αμέτρητα περιοδικά και εφημερίδες ,που μάλιστα αρκετές από αυτές δίνουνε δώρο dvd με τσόντες , (αν κάνω λάθος διορθώστε με)
η ακόμα και κανονικά τσοντο-περιοδικά .
μέχρι εδώ σωστά ? λοιπόν αν δεν μου αρέσουν τα παραπάνω περιοδικά η οι εφημερίδες δεν τα παίρνω να τα διαβάσω. Τόσο απλά είναι τα πράγματα..
το ίδιο συμβαίνει και όταν θέλουμε να πάμε στον κινηματογράφο η να νοικιάσουμε
μια ταινία dvd να δούμε. Βλέπουμε τον τίτλο και αν αυτός δεν είναι της αρέσκεια μας δεν το περνούμε να το δούμε (π.χ δεν παίρνουμε να δούμε το "βαθύ λαρύγγι" νομίζοντας
ότι είναι ταινία με ωτορυνολαριγγολογους ). Το ίδιο συμβαίνει και με την τηλεόραση η το ραδιόφωνο, αν δεν μας αρέσει ένα κανάλι απλά το αλλάζουμε και βάζουμε κάτι άλλο.
Αλλωστε δεν νομίζω ότι κάποιος από εμάς να πήρε τηλέφωνο σε κανένα κανάλι η σταθμό ραδιόφωνου και να έκανε παράπονα και να απαίτησε να σταματήσει η εκπομπή διότι δεν ήταν κόσμια η σύμφωνα με τα ελληνοχριστιανικά δεδομένα.
Τέλος με τα παραδείγματα, πιο λιανά δεν μπορώ να το κάνω!
Τώρα κάτι πιο ουσιώδες κατά την άποψη μου. Έχετε διανοηθεί τι γνώμη σχηματίζουν αυτοί που μας επισκέπτονται και βλέπουν τον πανικό που δημιουργείτε μέσα στο forum ?.Αυτό πιστεύω ότι περνάει αρνητική εικόνα στα άτομα που σκέπτονται να γίνουν μέλη γιατι δεν θα μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψη τους. Καθώς και ότι τους βάζετε στο τριπακι να διαλέξουν "στρατόπεδο".

Εγώ θα συμφωνήσω με τον GeoX που είπε μεταξύ άλλων
…πουριτανισμός, συντηρήσιμος , προσπάθεια διάπλασης συγκεκριμένου τρόπου έκφρασης των μελών κατά εικόνα και ομοίωση προτύπων που δεν ξέρω που αποσκοπεί από κάποιους εκ των διαχωριστών, γίνεται, είναι ενοχλητικό, και κανείς δε νομίζω ότι θα αλλάξει επειδή κάποιος το επιθυμεί, δεν είναι δυνατόν να είμαστε όλοι ίδιοι ούτε στο τρόπο σκέψεις ούτε στο τρόπο έκφρασης, γραψίματος κλπ η αποδοχή όλων ως είμαστε είναι το σωστό (προσωπική κρίση πάντοτε)

Αν τώρα ολα τα παραπάνω με εντάσσουν αυτόματα στους αντιρρησίες τότε τι να πω !!!

Υ.Γ
Και για να έχουμε και καλό ερώτημα ρε παιδιά, τι εκπροσωπεί το κάθε στρατόπεδο !!!? (Απόψεις και μέλη !!!!)

Last edited:
Τί θα πει στρατόπεδο; Αυτό δεν το κατάλαβα... είμαστε σε κάποιο πόλεμο που αγνοώ; δεν είμαστε συνοδοιπόροι στην προσπάθεια επικοινωνίας μέσω του homecinema/hifi/hiend κλπ.?

Τί θα πει στρατόπεδο; Αυτό δεν το κατάλαβα... είμαστε σε κάποιο πόλεμο που αγνοώ; δεν είμαστε συνοδοιπόροι στην προσπάθεια επικοινωνίας μέσω του homecinema/hifi/hiend κλπ.?

Αυτήν την εντύπωση δίνεται προς τα έξω….