Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Δε χρησιμοποιουνε μονο πολυεστερα. Χρησιμοποιουνε και εποξικες ρητινες οι οποιες ειναι πολυ καλυτερες γιατι δε συρρικνωνονται.

https://youtu.be/hTTNvc4dYZY

Γραφαμε μαζι με τον παυλο. Απ' οτι βλεπω οι τιμες πεφτουν σε συσκευασιες πανω απο 6 κιλα αλλα μαλλον ειναι πολλα...

ΟΚ τότε... Αφού το ξέρεις το θέμα προχώρα.
Εγώ σε σκάφη, ξύλινα και πλαστικά, έχω εμπειρία μόνο από πολυεστέρα.

Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

ΟΚ τότε... Αφού το ξέρεις το θέμα προχώρα.
Εγώ σε σκάφη, ξύλινα και πλαστικά, έχω εμπειρία μόνο από πολυεστέρα.
Εγω πουθενα αλλα θα δειξει.... :)

Ψεματα. Μια φορα πηγα να τριψω μια βαρκα απο πολυεστερα για να τη μπαλωσω και μου καρφωθηκε ενα κομματι στο ματι....
Βλεπεις δεν ηξερα τι σημαινουν μετρα ατομικης προστασιας

Απ' οτι βλεπω οι τιμες πεφτουν σε συσκευασιες πανω απο 6 κιλα αλλα μαλλον ειναι πολλα...

Εξαρτάται το μέγεθος του τραπεζιού που θέλεις να κάνεις.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Εγω πουθενα αλλα θα δειξει.... :)

Ψεματα. Μια φορα πηγα να τριψω μια βαρκα απο πολυεστερα για να τη μπαλωσω και μου καρφωθηκε ενα κομματι στο ματι....
Βλεπεις δεν ηξερα τι σημαινουν μετρα ατομικης προστασιας

Δεν υπάρχει χειρότερο απ´ το να τρίβεις πολυεστέρα χωρίς μάσκα και γυαλιά...
Ακόμα κι εγώ που δεν είμαι και πολύ προσεκτικός σ´ αυτά τον πολυεστέρα τον τρέμω.

Ωραία προτζεκτακια Γιώργο!
Το μεν τραπεζάκι ταιριάζει σε αυτό το νήμα, η δε βάρκα στις μεγάλες κατασκευές από ξύλο καθώς μόνο το φινίρισμα θα είναι διαφορετικό.

Η κατασκευή της ξύλινης βάρκας έχει ενδιαφέρον!

ΩρΑίος με την βάρκα!νομιζω οτι θα ηταν ωραιο ξεχωριστό νήμα αλλα με την προϋπόθεση οτι θα είχε Πληροφορίες και φωτο απο ολα τα σταδια και οχι μονο 2 φωτο αρχη και τέλος.

Καλα ναι εννοειται. Πληρης ενημερωση για την κατασκευη.... :)

Τα δυο site που εβαλα το πρωτο δεν εχει υγρο γυαλι και το δευτερο εχει με 30 ευρω το λιτρο. Οποτε παραμενουμε σε αυτα που εχουν δοκιμαστει...

Για τη βαρκα βρηκα και στα δυο. Γυρω στα 100 ευρω θα κοστισουν οι ρυτινες. Δε ξερω ακριβως ποσοτητες αλλα γυρω στα 4 με 5 κιλα θα χρειαστουν

Παιδιά,εσείς που ασχολείστε με υγρό γυαλί και ρητίνες τσεκάρετε την Alfakem,φαίνεται σοβαρότατη εταιρεία,Ελληνική φυσικά.Έχει υγρό γυαλί και για χύτευση και για επίστρωση,σε ένα μήνυμα ενδιαφέροντος που τους είχα στείλει μου απάντησαν εκτενώς στις 12 τη νύχτα οι άνθρωποι.Το βασικό τους αντικείμενο είναι πολυεστέρες και ρητίνες για ναυτιλιακή χρήση,έχουν πολύ ωραία πράγματα.Τσεκάρετέ τους οπωσδήποτε.

Και εδώ μερικά απο τα documents που μου έστειλαν:

Attachments

H εταιρεια φαίνεται σοβαρή και η ρητίνη χύτευσης πιθανώς καλύτερη της Mercola. Είναι ομως πιο ακριβή και στεγνώνει λέει σε 48 ώρες. Όχι οτι είναι κακό, αλλά προτιμώ να στεγνώνει σε 12.

Πάντως σε κάποια φαση θα την δοκιμασω.

Πολυ εξυπνη η τεχνικη με την παραμανα. Καλουπακια τετραγωνα -και αλλα σχηματα- υπαρχουν ευτυχως ετοιμα και φτηνα.

Σήμερα έκανα κάποιες δοκιμές με τις ρυτίνες που εισάγει Alfakem σε ένα απ´ τα ιςτιοπλοϊκά καραβάκια που έφτιαξα. Συγκεκριμένα με την 4000 clear που είναι ρυτίνη επίστρωσης.
Οι οδηγίες λένε οτι σε πορώδη υλικά, όπως το ξύλο, πρέπει πρώτα να τα σφραγίζεις με αστάρωμα.
Εγώ αυτό το βήμα το παρέλειψα γιατί το ξύλο ήταν βερνικωμένο. Όπως αποδείχτηκε όμως αυτό ήταν λάθος γθατί δεν υπολόγισα τις τρύπες που υπήρχαν στην επιφάνεια του καραβιού απ´ τις βίδες που συγκρατούσαν τα πανιά.
Ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα θα το δω αύριο, που θα έχει στεγνώσει καλά η ρυτίνη, οι πρώτες εντυπώσεις μου όμως απ´ την ρυτίνη και το αποτέλεσμα που δίνει είναι πάρα πολύ καλές.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    231 KB · Views: 127
  • image.jpg
    image.jpg
    231.1 KB · Views: 127
  • image.jpg
    image.jpg
    159.9 KB · Views: 126
  • image.jpg
    image.jpg