Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Πρώτη δοκιμή.
Οι αναλογίες ακριβείας σε επίπεδο εκατοστού του γραμμαρίου.
20 γραμμάρια υγρό γυαλί, 12 γραμμάρια σκληρυντικό.
Για τον χρωματισμό μπήκαν χρώματα ζωγραφικής/τοίχου.
Με κάποια είχα θεματάκια διάλυσης και άφησαν κουκίδες, με κάποια άλλα κανένα πρόβλημα.
Το μόνο θέμα είναι ότι δυσκολεύτηκα λίγο να το βγάλω από το καλούπι, οπότε σε πιο μεγάλο χρειάζεται σίγουρα σπρέι σιλικόνης και σε υφή μετά από 24 ώρες συνεχίζει να είναι σαν σκληρό Gummy bear.
Αντί για σπρέι σιλικόνης παίζει κάτι άλλο;
Λάδι π.χ.;

Τέλος πάντων, μπήκε άλλη μία φουρνιά σήμερα το απόγευμα να δούμε.
Χωρίς μπογιά, μήπως και αυτό έπαιξε ρόλο και για τη θερμοκρασία, άναψα τον φούρνο για 2 λεπτά να πάει στους 30C και τα έβαλα εκεί μέσα.

Τα χρωματα πρεπει να ειναι ειδικα για ρητινη, χρωματα οινοπνευματος δηλαδη και οχι οτι να'ναι γιατι δεν θα δεσει σωστα και καλα το μιγμα.
Αντι σπρευ σιλικονης μπορεις να βαλεις νομιζω και WD40. Αλλα αν ειναι να ασχοληθεις με υγρο γυαλι, πρεπει να παρεις ενα σπρευ σιλικονης.
Λαδι δεν εχω δοκιμασει.

Το ανεκατεμα του μιγματος πρεπει να ειναι παρα πολυ προσεγμενο και τουλαχιστον 3 λεπτων. Αλλιως θα υπαρχει προβλημα, παρομοιο με αυτο που αντιμετωπιζεις τωρα...

Μόλις βρω σπρέι θα το τσιμπήσω.
Τα δεύτερα βγαίνουν σκληρά αλλά μπουρμπουλιθράτα!
Φωτογραφία μόλις βγουν από το φούρνο. 😂

IMG_20181216_001052.jpg
Οι πρώτη και η δεύτερη δοκιμή.
Κάτι μπίλιες που μπήκαν μοιάζουν με μεγάλες φουσκάλες.
Τα δεύτερα βγήκαν μια χαρά σε σκληρότητα

Καλά ξεκίνησες αλλά έχεις δρόμο ακόμα... Πολλές φουσκάλες, θερμοπίστολο δεν χρησιμοποίησες;
Καλό θα είναι, μετά το καλό ανακάτεμα, να αλλάζεις δοχείο και να ανακατέβεις ξανά γιατί στο πρώτο δοχείο ο πάτος δεν έχει ανακατευτεί καλά,και δεν θα σκληραίνει.

Έχω επαγγελματικό πιστολάκι για τα μαλλιά (μη γελάς, σε βλέπω)
Επίτηδες δεν το χρησιμοποίησα για να δω τι παίζει χωρίς αυτό. :smile:
Ξέρεις πόσο αντιδραστικός είμαι

Αυτό που στα video χρησιμοποιούν αφρώδες χαρτί για καλούπι. δεν τους χύνεται σταγόνα ρητίνη και το ξεκολλάνε στο τσακ μπαμ, μεγάλο ψέμα, έτσι; :flipout:
Από τρύπα που δεν περνούσε φως, πέρασε η ρητίνη, τα έκανε όλα... να μην πω πως και το χαρτί έμεινε κολλημένο για πάντα εκεί...

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Αυτό που στα video χρησιμοποιούν αφρώδες χαρτί για καλούπι. δεν τους χύνεται σταγόνα ρητίνη και το ξεκολλάνε στο τσακ μπαμ, μεγάλο ψέμα, έτσι; :flipout:
Από τρύπα που δεν περνούσε φως, πέρασε η ρητίνη, τα έκανε όλα... να μην πω πως και το χαρτί έμεινε κολλημένο για πάντα εκεί...

Έτσι.. Σιγά σιγά βλέπεις κι εσύ τη γλύκα... Τι νόμισες οτι είναι η ρυτίνη, μπεσαμέλ για παστίτσιο; -bye-

Σκέφτομαι να κάνω κάποια σουβέρ και χθές έκανα μια δοκιμή σε καπάκι από γιαούρτι... Δεν έβαλα σιλικόνη όμως και να δούμε πως θα ο ξεκολλήσω τώρα...

Attachments

• IMG_9830.jpg
    IMG_9830.jpg
    314.2 KB · Views: 163
  • IMG_9835.jpg
    IMG_9835.jpg
    293.3 KB · Views: 163
Έτσι που το βλέπω, μάλλον σπας το καλούπι.
Καλούπι από πλαστελίνη έχεις δοκιμάσει;
Γιατί σκέφτομαι και εγώ να κάνω ένα σουβέρ, αλλά με καλούπι από πλαστελίνη.

Σιλικόνη δεν έχω βρει πουθενά.
Θα δοκιμάσω λάδι (σκέφτομαι και την προπυλενογλυκόλη) και βλέπουμε.
Το χαρτί έφυγε με γυαλοχάρτισμα τελικά...
Θαμπό το γυαλί όπου τρίφτηκε, αλλά κάτι κατέβασε η γκλάβα μου και φαίνεται να δουλεύει.
Το γυάλισα με... ρητίνη. :D
Βούτηγμα πολύ μαλακού χαρτιού στη ρητίνη, πέρασμα ένα χέρι από πάνω, βούτηγμα άλλου στο σκληρυντικό, λίγο τρίψιμο και στην άκρη.

Θαμπό το γυαλί όπου τρίφτηκε, αλλά κάτι κατέβασε η γκλάβα μου και φαίνεται να δουλεύει.
Το γυάλισα με... ρητίνη. :D
Βούτηγμα πολύ μαλακού χαρτιού στη ρητίνη, πέρασμα ένα χέρι από πάνω, βούτηγμα άλλου στο σκληρυντικό, λίγο τρίψιμο και στην άκρη.

Ώχ... :bang:
Ελπίζω κάποια στιγμή να στεγνώσει αυτό.

Μία φλούδα είναι μάναμ...
Χιλιοστά του χιλιοστού, ίσα να πάρει το γυάλισμα.
Γραμμούλες που έγιναν από το γυαλόχαρτο δεν μπορώ να πάρω αν και το πέρασα και από 1200άρα πέτρα, αλλά φαίνεται να γυαλίζει.
Ας το πούμε "καλλιτεχνική άποψη". :D

Για να μην πηγαίνουν μύγες στον καφέ σου όταν δουλεύεις και ξεχνιέσαι.
Γατάκι... :silly:

Attachments

• 74E5C22B-4FE8-4E0C-8185-0A01E4DC8EB9.jpg
    74E5C22B-4FE8-4E0C-8185-0A01E4DC8EB9.jpg
    339.3 KB · Views: 123
Μπαμπη, εαν το γιαουρτι η προβειο, με πετσα, θα βγει ευκολα η ρητινη
Μιχαλη, μην ασχολεισαι με τριψιμο ρητινης, δεν αξιζει ειναι μεγαλος μπελας, ποσο μαλλον για μικρα κομματια. Εκει που παταει περιμετρικα με τον πατο το αυτοσχεδιο καλουπι, πρεπει να το ραψεις με θερμοκολλα αν εχει ογκο ή να σφραγισεις με διαφανη ταινια εαν ειναι πιο μικρη η ποσοτητα της ρητινης.

Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Το έραψα το σκασμένο και πάλι βρήκε και δάκρυζε.
Όχι τρελά πράγματα, αλλά όταν κάνεις κάτι σχετικά μικρό με χρωματισμένα επίπεδα, χάνεις το 1 επίπεδο μέχρι να αρχίσει να σφίγγει. :D

Για να μην πηγαίνουν μύγες στον καφέ σου όταν δουλεύεις και ξεχνιέσαι.

Τελευταία φορά που ξεχαστήκαμε και εσύ δούλευες τον τόρνο, δεν μπήκαν μύγες στον καφέ αλλά κανένα μισόκιλο πριονίδια.
Δεν σου βγήκε σουβέρ και είπες να αυτοσχεδιάσεις ε; :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Δεν σου βγήκε σουβέρ και είπες να αυτοσχεδιάσεις ε; :flipout:

Όχι ρε φίλε, γιατί το λές αυτό;
Το πράμα μου είναι μπάι, όπου θες το βάζεις... -bye-

Attachments

• 930E0E66-3379-4CB2-A928-6FAB0F97650E.jpg
    930E0E66-3379-4CB2-A928-6FAB0F97650E.jpg
    297.4 KB · Views: 102

Καλημέρα. Έχω μάθει πολλά διαβάζοντας σημαντικές πληροφορίες και μικρά μυστικά γύρω από το υγρό γυαλί, που μ ενδιαφέρει κι ασχολούμαι λίγο, και κυρίως θέλω να συγχαρώ για τα καταπληκτικά έργα που είδα! Θέλω να σας ρωτήσω το εξής. Σ ένα αντικείμενο -ξύλινο κουτί- που διακόσμησα με τεχνικές ντεκουπαζ και κρακελέ, αντί να βάλω στη μείξη του υγρού γυαλιού ίση ποσότητα έκανα το λάθος να βάλω περισσότερο - αρκετά περισσότερο από τον σκληρυντή(συστατικο Β) με αποτέλεσμα να μη στεγνώνει.. Κατάλαβα τώρα που διάβασα γιαυτό εδώ αλλά: επειδή δεν έχω το χρόνο να ξανακάνω τη διαδικασία σωστά, μήπως υπάρχει στο εμπόριο κάποιο σπρέι στεγνώματος που να στεγνώσει άμεσα την επιφάνεια; Ευχαριστώ