Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Πως γίνεται ρε Κυρ να σου πήρε μόνο ένα λεπτό;
Έφτιαξες το πρώτο το χρωματιστό, το έριξες στο καπάκι, είδες οτι δεν έφτανε κι έφτιαξες άλλο διαφανές για συμπλήρωμα κι όλα αυτά σε ένα λεπτό;

Αυτό με τη λαβή να βάλεις! :D
Για να παίξεις με περίεργους σχηματισμούς μπορείς να φτιάξεις τα μίγματά σου με διαφορά μισής ή και μίας ώρας...

Σημαντικος χρονος είναι το πόση ώρα περασε από τη δημιουργία του πρώτου κυρ. Μήπως και βγάλουμε άκρη με το χρόνο εργασιας της μερκολα μιας και αναγράφει από 5-20 λεπτα.. πιο ασάφεια πεθαίνεις..

Μήπως και βγάλουμε άκρη με το χρόνο εργασιας της μερκολα μιας και αναγράφει από 5-20 λεπτα.. πιο ασάφεια πεθαίνεις..

Παίζει ρόλο η θερμοκρασία, το πως το ανακατεύεις, μέχρι και το πως ξύπνησε σήμερα.
Έχω στήσει ένα μίγμα, το έχω βάλει σε δύο διαφορετικά ποτηράκια και το ένα φούντωσε σε θερμοκρασία μόνο του και έπηξε σε μισή ώρα, ενώ το άλλο ήθελε πάνω από 2-3 ώρες για να αρχίσει να πήζει!

Παίζει ρόλο η θερμοκρασία, το πως το ανακατεύεις, μέχρι και το πως ξύπνησε σήμερα.
Έχω στήσει ένα μίγμα, το έχω βάλει σε δύο διαφορετικά ποτηράκια και το ένα φούντωσε σε θερμοκρασία μόνο του και έπηξε σε μισή ώρα, ενώ το άλλο ήθελε πάνω από 2-3 ώρες για να αρχίσει να πήζει!
Σιγουρα είναι περίεργο υλικό ωστόσο το ανωτέρω παράδειγμα νομίζω έχει να κάνει με το ανακάτεμα.πιθανον να μην είχε ομογενοποιηθεί σωστά όλο κ γι αυτό οι διάφορες στην πήξη. Για μένα το κακό είναι πως δεν αναγράφεται ο ακριβής χρόνος εργασιας όπως συμβαίνει σε άλλες ρητινες ώστε να πράττουμε αντίστοιχα. Βέβαια η τιμή είναι τέτοια που μας αφήνει περιθώρια για προσωπικες δοκιμές όποτε ας είναι.. όσο για σένα κυρ/φλας σε ένα λεπτό πρόλαβες και έκανες 2 μίγματα και τα ανακατεψες και σωστά;ποτέ πρόλαβες ρε παιδί μου.. αν ήσουν έτσι ταχυτατος και μα το εργαστήριο θα είχες τελειώσει από τις πρώτες εκλογές που λέγαμε! Αχαχαχα

New kid on the block... :grandpa:
Χθεσινή κατασκευή/δοκιμή, σήμερα το "ξεφούρνισα".
Ένα πολύχρωμο press papier από υγρό γυαλί και διακοσμητικές πέτρες.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    306.1 KB · Views: 147
  • image.jpg
    image.jpg
    298.9 KB · Views: 147
  • image.jpg
    image.jpg
    267.9 KB · Views: 147
  • image.jpg
    image.jpg
    217.2 KB · Views: 147
Παρα πολυ ομορφο και χαρουμενο εργακι Μπαμπη :a0210:

Σε τι καλουπι το εβαλες? Υπαρχουν ετοιμα φτηνα κινεζκια ημισφαιρικα καλουπια σε διαφορα μεγεθη.

Μπαμπηηηηη για βαλτο πανω στον ενισχυτη να δουμε τι κανει ... μηπως δωσει περισσοτερο "σωμα" στο ακουστικο συνολο :smash:

Μπαμπηηηηη για βαλτο πανω στον ενισχυτη να δουμε τι κανει ... μηπως δωσει περισσοτερο "σωμα" στο ακουστικο συνολο :smash:

Το έβαλα αλλά το ξανάβγαλα γιατί διαμαρτυρήθηκαν οι γείτονες απ´ τη ένταση. :p

Σε καλούπι σιλικόνης το έβαλα Μιχάλη.

Βαγγέλη σ´ ευχαριστώ πολύ. :ernaehrung004:
Μ´ αρέσει ότι φτιάχνω να το φτιάχνω σχεδόν τέλειο. Επειδή όμως είμα τεμπέλης και δεν μ´ αρέσει να ασχολούμαι συνεχώς με τα ίδια πράγματα αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μεταπηδάω συνεχώς απ´ το ένα στο άλλο.
Έτσι όμως δεν προλαβαίνεις να μάθεις κάτι απ´ όλα αυτά σωστά και καταλήγεις στο να κάνεις μεν πολλά πράγματα αλλά με μέτριο αποτέλεσμα.
Σήμερα έφτιαξα ένα δεύτερο press papier με μολύβια.
Επειδή το ήθελα πιο μεγάλο αλλά δεν είχα αντίστοιχο καλούπι σιλικόνης η διαμόρφωση και το γυάλισμα έγιναν στον τόρνο.
Χρησιμοποίησα για πρώτη φορά τις αλοιφές Rupes που μου πήρε ο Κυριάκος. Το αποτέλεσμα το βλέπετε.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    294.5 KB · Views: 186
Δεν ξερω αν οι αλοιφες εκαναν την διαφορα, η το γυαλισμα πανω στον τορνο, αλλα το φινιρισμα βγηκε οχι μονο πεντακαθαρο αλλα κρυσταλλινο!! Τα δε μολυβακια, απλα φανταστικα!!