Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

φαντασου οτι δοκιμασα με 150 και απευθειας βερνικι και το αποτελεσμα ηταν ικανοοποιητικο, αν εξαιρεσεις τις μικρογρατζουνιες απο το γυαλοχαρτο.
Παντως πανω απο 600 το πολυ με αλοιφες κλπ δεν θα παω, πολυ δουλεια..

Μην περιμένεις τότε να δείς αποτελέσματα.
Με γυαλόχαρτο 150 και βερνίκι το υγρό γυαλί δεν θα γίνει 'τζάμι" ποτέ. Πιο πολύ με μάρμαρο πλαιάς κοπής θα μοιάζει.
Και για ποιό 600-άρι μου λές;
Εδώ μιλάμε για 2000 και 3000 σύν τις αλλοιφές. Κι όχι να πηδάς τα νούμερα τρία-τρία... Από 180 στο 320 κι απο κει στο 600... Οι γραμμές έτσι δεν θα φύγουν ΠΟΤΕ. :grandpa:

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Eγώ να ξαναγράψω πως αυτά τα θέματα λύνονται άμεσα με ρητίνη επίστρωσης. Αρκεί κανείς βέβαια να θέλει gloss αποτέλεσμα.

Αν το αντικείμενο είναι επίπεδο... Σ' ένα μπώλ πχ πως θα το κάνεις αυτό; Δεν θα τρέξει;
Δεν το έχω κάνει γι´αυτό ρωτάω, ξέρω οτι το κάνει κι ο Μιχάλης στα πινέλα.

Κατι λεει ο ανθρωπος οτι περναει βερνικι μετα γυαλοχαρταρισμα. Εαν εννοει βερνικι το υγρο γυαλι, τοτε εχει δικιο για το ικανοποιητικο αποτελεσμα.

Εν τω μεταξυ βλεπω οτι η Mercola κυκλοφορησε νεα εκδοση υγρου γυαλιου, το Liquid Glass Crystal, περα απο το γνωστο Liquid Glass.

CRYSTAL-LIQUID-GLASS-ZTOOLS-800x800.png

https://www.ztools.gr/ΥΓΡΟ-ΓΥΑΛΙ-ΔΙ...Η-ΔΥΟ-ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ-LIQUID-GLASS-CRYSTAL-MERCOLA

Οι βασικες διαφορες που βλεπω με το κλασσικο υγρο γυαλι της Mercola ειναι οτι η νεα ρητινη ειναι υπερδιαφανη (Κρυσταλλινη), στεγνωνει πιο γρηγορα (~15 λεπτα) και η αναλογια μιξης εχει γινει πιο ανθρωπινη...(100:50). Eπιπλεον λεει οτι ειναι πιο ανθεκτικη στην υπεριωδη ακτινοβολια (UV), υγρασια και θερμοκρασια.

Και βεβαια κοστιζει ~25% ακριβοτερα απο την κλασσικη αλλα πρεπει να την δοκιμασουμε :)

Re: Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Αν το αντικείμενο είναι επίπεδο... Σ' ένα μπώλ πχ πως θα το κάνεις αυτό; Δεν θα τρέξει;
Δεν το έχω κάνει γι´αυτό ρωτάω, ξέρω οτι το κάνει κι ο Μιχάλης στα πινέλα.

Μόνο σε επίπεδα Μπάμπη.. Επιφάνειες δηλαδή.

Και βεβαια κοστιζει ~25% ακριβοτερα απο την κλασσικη αλλα πρεπει να την δοκιμασουμε :)

25 το κιλό;
Καλά... ώρε και βουάρ... ώρε και βουάρ... -bye-

Μην περιμένεις τότε να δείς αποτελέσματα.
Με γυαλόχαρτο 150 και βερνίκι το υγρό γυαλί δεν θα γίνει 'τζάμι" ποτέ. Πιο πολύ με μάρμαρο πλαιάς κοπής θα μοιάζει.
Και για ποιό 600-άρι μου λές;
Εδώ μιλάμε για 2000 και 3000 σύν τις αλλοιφές. Κι όχι να πηδάς τα νούμερα τρία-τρία... Από 180 στο 320 κι απο κει στο 600... Οι γραμμές έτσι δεν θα φύγουν ΠΟΤΕ. :grandpa:

Μπαμπη το δοκιμσα αυτο που σου λεω και ειδα πολυ καλο αποτελεσμα. θα με κανεις να παω στο εργαστηριο και να βγαλω φωτογραφιες βραδυατικα.. :P
Ξαναλεω, περασμα με γυαλοχαρτα 120 και 400 οι δοκιμες χωρις αλλο ενδιαμεσο.
Λες να ειχα περασει και πιο λεπτα και να μην το θυμαμαι? Βαζε μου ιδεες τωρα..

Δοκιμασα ενα σπρευ βερνικιου απο εναν γειτονα φαναρτζη. Δεν ηταν κατι ιδιατερο το βερνικι και πραγματικα μου εκανε απιστευτη εντυπωση. θα το δοκιμασω ξανα ρε μαγκες αγοραζοντας ενα σπρευ βερνικι αυριο και θα σας πω..
Θελω οτι λεω να ισχυει...

Εχει νοημα αυτο που λες με το βερνικι. Ισχυει. Θεωρητικα μπορει να κανει δουλεια και με λιγοτερο τριψιμο απο 400grit.

πιθανον Μιχαλη, αλλα το 400αρι δημιουργει καλη υφη στο ξυλο γι αυτο το λεω..
Παιδια κανω συνεχεια πειραματα για γρηγοροτερα αποτελεσματα.
Επισης ξερετε αν υπαρχει κολλητικη ταινια πλατους 6-8cm? μεχρι 5 βρισκω και δεν μου κανει για λιγο.

Η μικρη συσκευασια κανει ενα 10ευρω, παρηγγειλα μια για δοκιμη by the way.. :)
https://protool.gr/index.php/catalo...BfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Παντως ειμαι παρα πολυ περιεργος ποσο πιο πολυ ...υπερδιαφανη ειναι σε σχεση με την κλασσικη Μερκολα.

Φτου. Δεν σε προλαβα να μου παρεις κι εμενα μια. Την επομενη...

Εχει νοημα αυτο που λες με το βερνικι. Ισχυει. Θεωρητικα μπορει να κανει δουλεια και με λιγοτερο τριψιμο απο 400grit.

Διαφωνώ...
Οι γραμμές είναι εκεί, αρκεί να τις κοιτάξετε απ´ τη σωστή γωνία κι όχι κάθετα.

Re: Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Διαφωνώ...
Οι γραμμές είναι εκεί, αρκεί να τις κοιτάξετε απ´ τη σωστή γωνία κι όχι κάθετα.

Ειπα οτι εχει νοημα αυτο που λεει και οχι οτι εξαφανιζει τελειως τις γραμμες. Αλλωστε το ειπε και ο ιδιος οτι φαινονται καποιες γραμμες. Καλυπτονται ομως και σε πολυ μεγαλο βαθμο μαλιστα.

Το βελτιστο του γυαλισματος βεβαια, οπως καλα ξερουμε, επιτυγχανεται μονο με το σταδιακο τριψιμο μεχρι 1000-1500 και μετα με κρεμες.

Αν δεν το φτάσεις 3000 γυαλί δεν γίνεται.
Μιλάμε και για την υφή.
Εγώ βέβαια το έχω φτάσει και στις 50.000 αλλά παίρνεις άλλο 1 με 2 % και δεν αξίζει.
Παίζεις με κρέμα και παίρνεις σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα.

Για την τελική επίστρωση με γυαλί, το βουτάς και ψάχνεις τρόπο να το στηρίξεις για τις επόμενες 12 ώρες και πως να το καλύψεις να μην πάει σκόνη.
Στα πινέλα είναι εύκολο, τα στηρίζω από την εσωτερική πλευρά τους (εκεί που μπαίνει ο θύσανος) και τα καπακώνω με ένα ποτηράκι.

Αν δεν το φτάσεις 3000 γυαλί δεν γίνεται.
Μιλάμε και για την υφή.
Εγώ βέβαια το έχω φτάσει και στις 50.000 αλλά παίρνεις άλλο 1 με 2 % και δεν αξίζει.
Παίζεις με κρέμα και παίρνεις σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα.

Για την τελική επίστρωση με γυαλί, το βουτάς και ψάχνεις τρόπο να το στηρίξεις για τις επόμενες 12 ώρες και πως να το καλύψεις να μην πάει σκόνη.
Στα πινέλα είναι εύκολο, τα στηρίζω από την εσωτερική πλευρά τους (εκεί που μπαίνει ο θύσανος) και τα καπακώνω με ένα ποτηράκι.

Και βαλε.
Οχι απλα 5000.
Κατι ξερει η micro mesh που βγαζε4ι την μια σειρα γυαλοοχαρτων για αυτη την δουλεια εως 12.000.
Για την αλλη που φτανει 30.000 ας μην μιλησω.