Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Το μονο που δε δοκιμασα και θα δοκιμασω αυριο ειναι να μην έχει τοσες φουσκάλες το μίγμα...το δικό μου το ανακατεύω ατσουμπαλα και έχει πολλές σημερα εβαλα ενα με ελάχιστες να δω πως θα βγει....Γιατί Έχει πολλές φουσκάλες και δε φεύγουν όλες με ανααπτηρα ενώνονται και είναι κάπως περίεργο

Εχεις δοκιμασει να ΜΗΝ χρησιμοποιησεις καθολου το φλογιστρο? Για κανε μια δοκιμη χωρις αυτο.
Τις φυσσαλιδες βρες καποιο αλλο τροπο να τις αφαιρεσεις, ειτε με βελονα ειτε φυσωντας με καλαμακι.
Μπορεις και να τις μειωσεις ανακατευοντας αργα το μιγμα στην αρχη.

Μεσα στο καλουπι βαζεις καποιο σπρευ για να ξεκολλαει η ρητινη ευκολα? Δεν ειναι απαραιτητο ουτε χρειαζεται στο συγκεκριμενο καλουπι, απλα ρωταω μηπως και βρουμε καποια ακρη.

Εχεις δοκιμασει να ΜΗΝ χρησιμοποιησεις καθολου το φλογιστρο? Για κανε μια δοκιμη χωρις αυτο.
Τις φυσσαλιδες βρες καποιο αλλο τροπο να τις αφαιρεσεις, ειτε με βελονα ειτε φυσωντας με καλαμακι.
Μπορεις και να τις μειωσεις ανακατευοντας αργα το μιγμα στην αρχη.

Μεσα στο καλουπι βαζεις καποιο σπρευ για να ξεκολλαει η ρητινη ευκολα? Δεν ειναι απαραιτητο ουτε χρειαζεται στο συγκεκριμενο καλουπι, απλα ρωταω μηπως και βρουμε καποια ακρη.

Θα το δοκιμάσω...δε νομίζω να μην εβαλα φωτιά είτε με αναπτήρα ειτε με ζεστο αερα θα δοκιμασω να μη βαλω καθολου...σπρει οχι δε βαζω

Παρηγγειλα κι απο αλλες εταιριες υγρο γυαλι να δω ...μηοως συρρικνώνεται η μερκολα μεσα στις έτοιμες σιλικονης..τι να πω

Πες μας το όνομα σου.
Στην επόμενη δοκιμή με την μερκολα κάνε το εξής.
Βάλε το δοχείο ανάμειξης σε Μπεν Μαρί να ζεσταθεί το μείγμα. Έτσι οι φυσαλίδες θα ανέβουν πολυ πιο ευκολα μόνες τους.

Καλησπερα και απο εμενα, εδω Δημητρης.

Διαβασα 180++ σελιδες, πραγματι βοηθητικες, ηδη καποιες ιδεες τις κρατησα και θα το δω τι μπορω να υλοποιησω στο μελλον.

Να πω εισαγωγικα, οτι ξεκινησα να φτιαχνω γυψινα μαζι με την κορη μου σαν δημιουργικη απασχοληση.
Με το καιρο εγινα πιο εμπειρος και απο τα γυψινα μεταπηδησα στο υγρο γυαλι.
Βεβαια εχω καποιους περιορισμους, γιατι υγρο γυαλι και μικρο παιδι θελει περισσοτερη προσοχη, η μικρη παρακολουθει απο μακρια και συμμετεχει σε καποια σταδια των οσοων φτιαχνουμε.

Τωρα βεβαια εγω δεν εχω κανει σουπερ κατασκευες παρα μονο μερικα μπλιμπλικια γιατι οι περιορισμοι μου υπαρχουν και σε αλλα επιπεδα, πχ ο χωρος ειναι πολυ περιορισμενος.
Παρολα αυτα εχω οργανωθει αρκετα και εχω καλουπια, ζυγαριες, σπατουλες, τριβειο και περιμενω αρκετα ακομα τα οποια τα περιμενω 2 μηνες τωρα μιας και ο κοβιντ εχει τσακισει ολα τα ταχυδρομεια.

Τα χοντρα προτζεκτ θα τα κανω το καλοκαιρι, μιας και θα ειμαι στο χωριο και εκει θα εχω αλανες να κανω οτι θελω απο τραπεζια μεχρι οτι μου ερθει.

Περναω τωρα στις κατασκευες, μαλλον στα παιχνιδακια που φτιαχνω μαζι με την κορη μου.

Το πρωτο που εκανα ηταν ενα αποτυπωμα χεριων, με καμποσα προβληματα,

IMG-20210314-140011.jpg

και εδω μια λεπτομερια

IMG-20210314-140153.jpg

Παρολα αυτα, θα δοκιμασω να κανω ενα ακομα, παει ομως και αυτο στα προτζεκτ καλοκαιριου.
Η φολα εγινε γιατι δεν ανκατεψα καλα το μειγμα, αλλα σε ενα δωματιο, δεν εχεις το περιθωριο να εχεις αναδευτηρες και ενα σωρο αλλα πραγματα.

Παρακατω εχουμε μια πεταλουδα και ενα μενταγιον οταν θα γινει

IMG-20210314-135805.jpg

Παρατηρηστε οτι στα μενταγιον - που εκανα διαφορες προσπαθειες - το χρωμα ηταν ακρυλικο χρωμα της πλακας, και απο αυτο καταλαβαινετε οτι ειναι αποτυχια.
Δυστυχως δεν μου εχουν ερθει ακομα τα χρωματα και η καραντινα δεν ευνοει να επαιρνα προσωρινα ενα μπουκαλακι, οποτε ειπα να δοκιμασω και τα αποτελεσματα τα βλεπετε.
Το αλλο ειναι μια πεταλουδα, η οποια αλλιως μου ξεκινησε και αλλο την προχωραω, θα δειτε καποια στιγμη την τελικη της μορφη, μιας και απο εκει περιμενω υλικα.

Στο επομενο βλεπετε το δισκο που κανω ολες τις εφαρμογες μου, οτι καλουπι φτιαχνω το εχω εκει μεσα και με εχει γλυτωσει απο πολλες φολες, τουλαχιστον αν τρεξει η ρητινη να περιοριστει το προβλημα μεσα στο δισκο.
Στο πατο εχω βαλει αντικολλητικο χαρτι που βαζουν στα φαγητα.

Εδω εχω φτιαξει διαφορα γραμματα τα οποια τα χρησιμοποιω σαν υπογραφη, και εχω φτιαξει σε διαφορα χρωματα και παραλλαγες.
Χρωματα εχει γκλιτερ και ακρυλικο.
Εδω το ακρυλικο επιασε (οσο επιασε) γιατι το αντικειμενο ειχε μικρη επιφανεια και δεν δειχνει ασχημο.
Εχω με ακρυλικο χρωμα, με γκλιτερ αλλα και διαφανη.

IMG-20210314-134427.jpg

με δεξι κλικ η εικονα ανοιγει σε μικροτερη κλιμακα για να τα δειτε πιο καλυτερα.

Εδω ειναι το πρωτο σετ,

IMG-20210314-135512.jpg

εδω το δευτερο,

IMG-20210314-135121.jpg

και εδω το τριτο

IMG-20210314-134843.jpg

Βεβαια εχω μαζεψει ενα κουβαδακι με δαυτα και προφανως σταματαω εκτος αν χρειαστω κατι εξτρα και συγκεκριμενο.

Τωρα εχω σταματησει να φτιαχνω γιατι απλα θα ξαναεκανα καποιο απο τα υπαρχοντα, ενω θελω να περασω σε αλλο επιπεδο,
το οποιο βεβαια αν δεν ερθουν τα συμπραγκαλα ειναι αδυνατο (πραγματα κοστους 100++ ευρω).

Οποτε θελω να ελπιζω οτι 15 με 30 απριλιου θα εχω νεες κατασκευες και ελπιζω οτι θα εχω κατι ενδιαφερον να παρουσιασω.

Αυτα απο εμενα,
καλη Κυριακη και καλη λευτερια οι καραντινιερηδες :)

Καλως τον Δημητρη!

Ειναι πραγματικη ευλογία να μπορουμε να μοιραζομαστε τα χομπυ μας και με τα παιδια!!

Οπως εχω ξαναγραψει, η ενασχοληση με το υγρο γυαλι μπορει να γινει αφανταστα δημιουργικη με μονο οριο την φαντασια μας.

Το βαψιμο θελει χρωματα με βαση το οινοπνευμα. Τα ακρυλικα ισως εκατσαν καλα λογω της μικρης ποσοτητας.
Τα "χερια" δειχνουν πολυ εντυπωσιακα, για πες δυο λογια παραπανω, το καλουπι εγινε απο γυψο?

Μεσα στα πραγματα που περιμενεις φανταζομαι να εχεις και διαφορα μεγεθη απο καλουπια τετραγωνα, πυραμιδοειδη κλπ. Μεσα σε τετοια μπορεις να φτιαξεις απιθανα πραγματα.

Χιωτης καλησπερα,

Το κυριο κομματι των οσων κανω, εχει κεντρο να φτιαχνουμε πραγματα μαζι με το παιδι, τωρα βεβαια θα παω και παρακατω, σκεφτομαι το καλοκαιρι να φτιαξω ενα τραπεζι αλλα αυτο ειναι ξεχωριστο προτζεκτ.
Τα χρωματα ειπαμε, αυτα ειχα (και εχω) αν δεν ειχα ουτε αυτα, φανταζομαι θα εβαζα παντζαροζουμο... :)

Τα χερια εγινε απο αλγινικο (ετσι λεγεται το υλικο) και κοστιζει 8 ευρω τα 500 γραμ.
Για δυο χερια ενηλικων θες τουλαχιστον 1,5 κιλο αρα πας στα 25 ευρω συν βεβαια οση ρητινη φας.
Εγινε χαλια γιατι απο την στιγμη που ριχνεις νερο στο αλγινικο εχεις 90 δευτερολεπτα για να ανακατεψεις το μιγμα.... αν δεν καταφερεις να το ανακατεψεις σωστα φτιαχνεις αυτο που εφτιαξα εγω.
Επειδη ξερεις τι γινεται στη ρητινη, εδω μιλαμε τα πραγματα ειναι τρις χειροτερα!!!
Αρα θα ελεγα οτι με ανακατεμα με το χερι πρεπει να εισαι πολυ μπρατσατος και γρηγορος για να κανεις δουλεια, αλλιως αναδευτηρα και μπλακ και ντεκερ και μαλλον ολα θα πανε καλα.

Υποθετουμε οτι εχεις φτιαξει το καλουπι - το καλουπι θελει ειδικο στησιμο - και σταυρωνεις τα χερια (αν ειναι 2 ατομα) και τα βυθιζεις για αλλα δυο λεπτα.
Μετα τα δυο λεπτα αρχιζεις και τα κουνας και τα τραβας πολυ μαλακα προς τα εξω.
Οποτε εχεις καταρχην το καλουπι.... σε λιγες ωρες ειναι ετοιμο για χυτευση.
Ας υποθεσουμε οτι θα βαλεις ρητινη, τσεκαρεις αν το καλουπι ειναι στεγνο (για ευνοητους λογους) και ριχνεις αναλογα την ρητινη που εχεις αγορασει, συνηθως κανεις στρωματα αναλογα την ποιοτητα.
Σε 1-2 μερες, εισαι ετοιμος.... σπας το καλουπι προσεκτικα και φυσικα το καταστρεφεις κομματι κομματι.
Το καθαριζεις και εχεις ετοιμα τα χερια....
Μετα αναλογα αν θες βαφεις η το αφηνεις διαφανο.
Υπαρχουν και αλλα που μπορεις να κανεις στη συνεχεια, εχω ηδη καποιες σκεψεις θα τα δω το καλοκαιρι.

Τωρα στις παραγγελιες μου εχω:

1) Μηχανισμους ρολογιων και δεικτες
2) Ενα τροχειο μικρο ρυθμιζομενο πολυστροφο
3) πλαστικα αστερακια
4) καρδουλες Sequins
5) ψαλιδια διαφορα για λεπτο κοψιμο
6) αλυσιδες στρας
7) αποξηραμενα φυτα
8) γαντια δαχτυλων λατεξ
9) διαφορες πενσες μικρου μεγεθους
10) βασεις μπρασελε
11) κλιπακια για σκουλαρικια
12) 20 χρωματα mica powder
13) χρωματα γglowing in the dark
14) βασεις δαχτυλιδιων
15) 45x60cm Silicone Pad Sheet Baking
16) βασεις σκουλαρικιων
17) δερματινα κορδονια για μενταγιον
18) Rhinestone Shiny Crystal Diamond Nail Glitter
19) Gold Leaf Flake Resin Mold Fillings
20) Mirror Chameleons Resin Pigment (αυτο κανει ζορικο χρωμα)
21) Led Strings Copper Wire με 2 ΑΑ μπαταριες
22) Mix Natural Sea Shells
23) Αμμο για ρητινη
24) 5 Channels Paint Pouring Split (με αυτο φτιαχνεις πολυ προχω κολπα)
25) διαφορες φορμες (καμια δεκαρια) για διαφορα προτζεκτ που εχω στο πλανο καλοκαιριου.

Για αυτο που ειπες για την φαντασια, εχεις δικαιο αλλα γνωριζουμε οτι οσο η φαντασια σου οργιαζει, μικραινει και η τσεπη σου.
Εχω χαλασει για παγιο εξοπλισμο περιπου 200 ευρω (για ψιψιψινια και κοκοροψαρα) και αν η φαντασια συνεχισει, την κατσαμε την βαρκα.... βαζω ενα φρενο εδω και βλεπουμε τον Σεπτεβρη τι αναγκες θα προκυψουν.

Πες μας το όνομα σου.
Στην επόμενη δοκιμή με την μερκολα κάνε το εξής.
Βάλε το δοχείο ανάμειξης σε Μπεν Μαρί να ζεσταθεί το μείγμα. Έτσι οι φυσαλίδες θα ανέβουν πολυ πιο ευκολα μόνες τους.

Αντώνη με λένε....έκανα πειράματα τωραω3 μέρες και θα κάνω και την άλλη εβδομάδα...κατ αρχήν δε φταίει σε καμία περίπτωση ο αναπτήρα η φλογιστρο σε τίποτα....δεύτερον έκανα πολύ λιγότερα στίγματα και γραμμές όταν έβαλα σε όλο το σουβερ μια στρώση δηλαδή 7 με 8 περίπου χιλιοστα και δεν έβγαλα και τις φυσαλίδες...απλά έχω την εντύπωση ότι η μερκολα ειναι για χύτευση..τα διαμαντάκια 2 πόντους που έφτιαξα δεν έπαθαν τίποτα...Επειδή τα κοσμηματα και τα σουβερ τα περνάω πολλές στρώσεις και η μεγαλύτερη ειναι 3 χιλιοστα μάλλον δε κάνει το υλικό Επειδή ειναι για χύτευση ..εγω μαλλον θελω για επιφάνειες για λεπτές στρώσεις....παρήγγειλα ενα υγρο γυαλι απο το μαγαζί που πήρα τα καλούπια λέει αν αι για αυτή τη δουλειά για σουβερ και κοσμηματα και το που 1 πόντο το βάζεις....θα δείξει..Αύριο θα δοκιμάσω και με Μπεν Μαρί και θα σας πω....Επίσης υπάρχει περίπτωση να ήταν απο το καλοριφέρ το καλοριφέρ ήταν τα βράδια ανοιχτό οπότε μπορεί απο τη πολλή ζέστη να με έκανα αυτή τη ζημιά σήμερα τα έφτιαξα πρωί και μέχρι τώρα δεν έχω ανάψει και δεν έχουν πρόβλημα...σε 2,3 μέρες νομίζω με τα υπόλοιπα πειράματα θα δω τι φταίει...

Το καλοριφέρ ηταν στο μισό μέτρο απο όλα αυτά που έφτιαχνα γι αυτό το λέω οχι για το χώρο γενικα

Last edited by a moderator:
Εχω κανει παρα πολλες χυτευσεις ελαχιστων χιλιοστων με την Μερκολα και δεν αντιμετωπισα αυτο το προβλημα. Αρα η Μερκολα δεν ειναι για χυτευση μονο.

Προβλημα στις αρχες ειχα αντιμετωπισει οταν καποια απο τις στρωσεις που ειχα ριξει δεν ειχε στεγνωσει καλα, οποτε αυτο μεταφερθηκε στην επομενη στρωση.

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Εχω κανει παρα πολλες χυτευσεις ελαχιστων χιλιοστων με την Μερκολα και δεν αντιμετωπισα αυτο το προβλημα. Αρα η Μερκολα δεν ειναι για χυτευση μονο.

Προβλημα στις αρχες ειχα αντιμετωπισει οταν καποια απο τις στρωσεις που ειχα ριξει δεν ειχε στεγνωσει καλα, οποτε αυτο μεταφερθηκε στην επομενη στρωση.

Θα δοκιμάσω το καινούριο υγρό γυαλι τεταρτη θα ναι δω αν κανει το ίδιο κατι γινεται λαθος ...αν και υποπτεύομαι ότι φταίει η μερκολα σιγουρα

Εχει βρει καποιος καλουπια σιλικονης για κοσμηματα;κατα προτιμηση απο ελλαδα

Οπου ειχα βρει ηταν και πανακριβα και πολλες φορες μη διαθεσιμα.

Ολα τα καλουπια για κοσμητα και οχι μονο τα εχω παρει μονο απο διαφορους πωλητες στο e-bay.
Τους περισσοτερους τους εχω αναφερει εδω και πρεπει να λειτουργουν ακομα τα λινκ. Με ενα ψαξιμο ομως βρισκεις αμεσα.
Search words: 'silicone mold for jewelry'

Καλησπέρα παιδιά....λοιπόν πηρα αλλη μάρκα γυαλι πηρα απο εκεί που πήρα και σιλικονες ενα eco resin λεγεται, και γλίτωσα από τα νερά πανω στο γυαλί...Ήταν ξεκαθαρα θεμα της μερκολα ...να ρωτήσω κάτι μπας και σώσω τη μερκολα ...σε Μπεν Μαρί ποση ώρα το αφήνω; ;..Υπάρχει κίνδυνος να πιάσει υγρασία απο μεσα αμα το αφησω πολυ ωρα;;;

Παιδιά...ωραίο εγινε το σάιτ....να ρωτήσω που μπορώ να βρω κρέμα για να περάσω μετά τα γυαλοχαρτα νερού εχετε κανενα λινκ να ναι φθηνή ολες ακριβές ειναι οσες βρηκα;;

Προσφατα εβαλε ο Μιχαλης link (και αγορασα κι εγω απευθειας απο καταστημα) μια κρεμα του jumbo.
Δεν την εχω δοκιμασει, αλλα ο Μιχαλης λεει οτι ειναι καλη (για την τιμη της).
Ειναι...τσαμπα και αν βαλεις jumbo κρεμα...κτλ θα στην βγαλει.
Κυκλοφορουν και διαφορες στα εξαρτηματα αυτοκινητου, αλλα γενικα ειναι ακριβες.