Το συγκεκριμένο project είναι κλασικό παράδειγμα DIY project που δε λέει να κλείσει..

Στην προκειμένη περίπτωση οι λόγοι της καθυστέρησης είναι πολλοί, και σεβαστοί γενικότερα..
Οπότε, σχεδόν 3 χρόνια μετά το αρχικό μήνυμα, και με αφορμή "κρούση" που μας έκανε ο συμφορουμίτης μας saganakis, είπαμε με τον Στέφανο να ασχοληθούμε λίγο για αρχή οι δυο μας και στη συνέχεια να προσπαθήσουμε άλλη μια φορά να μαζέψουμε και τα υπόλοιπα μέλη του αρχικού τιμ.
Οπότε για αρχή τελειώσαμε την πλακέτα του PGA και παραγγείλαμε και PCBs (prototypes):
Στον τομέα του ελεγκτή / Arduino, με τον Στέφανο πιστεύουμε ότι είναι καλή ιδέα να δώσουμε δυο εναλλακτικές:
1) Κάποιο έτοιμο Arduino, π.χ. Nano. Εύκολη και γρήγορη λύση, αλλά κάπως "στριμωγμένη" από μνήμη κυρίως.
2) Custom ελεγκτής συμβατός με Arduino, δηλαδή να φτιαχτεί πλακέτα ακριβώς στα μέτρα μας. Ο Στέφανος σχεδίασε μια τέτοια η οποία θα ήταν ιδανική για τη χρήση μας:
Είναι μια πλακέτα μικρή σε διαστάσεις (5 χ 5 cm) η οποία "φοράει" έναν Atmel ATmega 1284p, ο οποίος έχει 128ΚΒ μνήμης flash (σε αντίθεση με τα 32Κ των Nano/Uno), 16ΚΒ RAM (οκταπλάσια από το Nano), και πολύ I/O.
Η τιμή της θα βγει περίπου στο δεκάρικο, οπότε αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα να κολλήσει ένα SMD με μπόλικα ποδαράκια (ή έχει πρόσβαση σε άνθρωπο που "το'χει") είναι κάπως no brainer..
Περισσότερα για αυτή θα πει σίγουρα και ο Στέφανος.
Για το τέλος άφησα την πλακέτα εισόδων, την οποία είχε αναλάβει ο Ντίνος. Είναι και η πιο δύσκολη πλακέτα, γιατί αφενός είναι στην πορεία του σήματος, αφετέρου είναι πολλές οι εναλλακτικές και οι επιλογές.
Στις τότε συζητήσεις μας είχαμε καταλήξει σε σχεδίαση modular, με μια πλακέτα ανά είσοδο και με έναν τελεστικό ως buffer. Επίσης είχε αποφασιστεί να μπουν και tape loops.
Δεν ξέρω κατά πόσο εξακολουθεί να έχει όρεξη και χρόνο ο Ντίνος να ασχοληθεί.
Αλλά για να δούμε αν υπάρχει όρεξη γενικότερα..