Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Σωστα τα λες , οποιος προσκολλάται στο παρελθον χανει το μελλον...

Υπαρχουν επιπεδες τηλεορασεις που δειχνουν καλυτερα απο CRT ακομη και σε τηλεοπτικο σημα (αρκει να μην ειναι εντελως χαλια)...

1/Ποιες ειναι αυτες οι επιπεδες τηλεορασεις και με ποιες CRT τις συγκρινεις (για τηλεοπτικο σημα μιλαω παντα)?

2/ Για ταινιες, προβολεας

3/ Για συνδεσεις με ιντερνετ ,playstation, Αθλητικοι αγωνες με παρεα και μπυρες ,οι μεγαλες επιπεδες τηλεορασεις

4/ Για τα ελληνικα καναλια, οι crt

Εγω εχω προβολεα και crt και συντομα θελω να αποκτησω μια επιπεδη τηλεοραση για playstation.

Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Ποιες ειναι αυτες οι επιπεδες τηλεορασεις και με ποιες CRT τις συγκρινεις (για τηλεοπτικο σημα μιλαω παντα)?

Εγώ ξέρω ότι η τελευταία κορυφαία 36άρα της Philips με το ενσωματωμένο AC3 (όχι prologic), αξίας 3300 ευρώ το 2003 , δεν έχει καμιά σχέση με την Kuro. Απείρως ανώτερη η Kuro (δεν μιλάω για μέγεθος).

R.I.P. CRT.

Τώρα όσοι εν έτη 2010 ξοδεύουν το 90% του χρόνου τους σε SD δεν τους φταίει η τεχνολογία. Πάντως εδώ και πολύ καιρό εγώ ξοδεύω το 90% του χρόνου μου σε 1080p και από διαφορετικές πηγές. -bye-

Αλλα και Kuro να μην ειναι (κορυφη δηλαδη) υπαρχουν και αλλες αρκετα καλες τηλεορασεις πιο φθηνες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Αλλα και Kuro να μην ειναι (κορυφη δηλαδη) υπαρχουν και αλλες αρκετα καλες τηλεορασεις πιο φθηνες...

Προσκαλώ όλους όσους έχουν αντίθετη άποψη από τη δική μου να περάσουν μια βόλτα από το σπίτι μου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Προσκαλώ όλους όσους έχουν αντίθετη άποψη από τη δική μου να περάσουν μια βόλτα από το σπίτι μου.

Kαι μετά μια βόλτα απ' το δικό μου....... -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Τι θα δω δηλαδη που θα με πεισει? Την "πολυκατοικια" η το "Χ Factor"?

Αφου οι CRT ειναι πολυ περιορισμενων δυνατοτητων...πως να το κανουμε...

Sony CRT KV-ES38M91

KV-ES38M91 είναι του 1995-97 αν δεν κάνω κάθος,και προφανώς την έφερες από Dubai ή Σιγκαπούρη και είναι Made in Japan .
Τι να πεί κανείς για την ιστορία ; :grandpa: Πρόσεξε όμως μην σου χαλάσει,γιατί λίγοι ιδιώτες ξέρουν να την φτιάξουν χώρια ίσως δεν υπάρχουν ανταλλακτικά στην Ελλάδα..

Επανέρχομαι εδώ, μετά από κάμποσες μέρες λόγω χειρουργείου, για να απαντήσω εν τάχει.

Από Dubai, λοιπόν, την αγόρασα, το 2000 ή 2001. Το μοντέλο ήταν ενός έτους τότε, τουλάχιστον για την τοπική αγορά. Το 94-95 κυκλοφορούσαν μέχρι και 29άρες, όχι παραπάνω. Πότε ακριβώς κυκλοφόρησε η 38άρα δεν μπορώ να ξέρω, αλλά το 1999, που είχα περάσει ξανά από Dubai δεν υπήρχε.

Το πακετάκι ζύγιζε 200+ κιλά, μαζί με τη βάση της και την εξωτερική χαρτόκουτα της συσκευασίας, καρφωμένη(!) πάνω σε ξύλινη παλέτα για προστασία, λόγω βάρους. Η συσκευή από μόνη της ζυγίζει πάνω από 130 κιλά. Το - εντελώς επίπεδο - μπροστινό γυαλί του καθοδικού σωλήνα πρέπει να έχει πάχος κοντά στα 25-30 χιλιοστά.

Η τηλεόραση ανήκε στην εκλεκτή σειρά, που η Sony ονόμαζε Kirara Basso, και η συγκεκριμένη εντάχθηκε στη γκάμα των συσκευών ES (Elevated Standard) της Sony. Ο εσωτερικός επεξεργαστής της μπορεί να κάνει μετατροπή σήματος σε progressive ή διπλασιασμό σε 1250 γραμμές πεπλεγμένης σάρωσης, και αυτά με ρυθμό σάρωσης 100Hz. Ενσωματώνει το σύστημα DRC-MF (Digital Reality Creation-Multi Function), το οποίο έχει 3 settings:

1) DCR 100 (απλή πεπλεγμένη σάρωση αλλά στα 100 Hz, με το σήμα να διατηρείται SD)
2) DRC Progressive (μετατροπή του απλού πεπλεγμένου σήματος σε σήμα προοδευτικής σάρωσης)
3) DRC 1250 (διπλασιασμός γραμμών από 675 γραμμές σε 1250 γραμμές πεπλεγμένης σάρωσης).

Προτιμώ να βλέπω τα πάντα σε progressive, που είναι πολύ ομαλό σαν εικόνα και ταυτόχρονα διατηρεί εντονα την ευκρίνειά του.

Το αστείο ήταν, όταν την έφερα, το πώς θα ανέβαινε τρεις ορόφους. Στα χέρια αδύνατον, τόσο λόγω όγκου, όσο και λόγω βάρους. Στο ασανσέρ δεν χώραγε. Οπότε αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω "ναυτικό" τρόπο.

Πήρα ένα τετραπλό σχοινοπάλαγκο (κν. βαρούλκο) και στην ταράτσα έβαλα ένα καπόνι (δοκός με στήριξη εν είδει προβόλου) και τρεις-τέσσερεις άντρες καργάραμε και λίγο-λίγο την ανεβάσαμε στο μπαλκόνι του τρίτου. Μετά, αφού τη βάλαμε μέσα από την μπαλκονόπορτα και την αποσυσκευάσαμε, χρειάστηκαν τρεις από μπροστά κι ένας από πίσω να την σηκώσουμε περίπου 40 εκατοστά για να την τοποθετήσουμε στην συνοδή βάση της.

Όσο για το μέλλον, έχω προ πολλού προμηθευτεί το Service Manual για κάθε περίπτωση. Από ανταλλακτικά δεν ξέρω τί μπορεί να προκύψει βέβαια, αλλά με το S.M. αισθάνομαι πιο σίγουρος.

Πάντως δεν έχω μετανοιώσει για την εικόνα της, όπως είπα πιο πριν.

Τώρα, βέβαια, με την έλευση των νέων φορμά, αποδείχνεται λίγη και μικρή, γι αυτό και αποφάσισα να περάσω στην 60άρα Kuro. Αυτή μάλλον θα πάει ή στο εξοχικό ή στην κρεβατοκάμαρα (αν και το δεύτερο το βλέπω χλωμό έως αδύνατο).
-

Sony CRT. 4:3, βέβαια

ΕΙΝΑΙ 4-3 Η 16-9?

Όπως είπα και στο προηγούμενο post μου, όταν αναφέρθηκα σ' αυτήν (σελ. 18 του νήματος), η σύγκριση που έκανα, αναφέρεται σε αναλογικό επίγειο ΕΛΛΗΝΙΚΟ σήμα SD (πλην του Σκάϊ).

Άρα μιλάμε για λόγο πλευρών 4:3.
-

πωπω δραματικές εποχές...ήθελες 5 άτομα να ανεβάσεις μια 36" άρα στο σπιτι σου!!!

Ακόμα και στην ανακύλωση να θελήσεις να την πας θα σκεφτείς την ταλαιπωρία... :flipout:

πωπω δραματικές εποχές...ήθελες 5 άτομα να ανεβάσεις μια 36" άρα στο σπιτι σου!!!

Ευτυχώς που η τεχνολογία εξελίσσεται. Για μια 50άρα πλάσμα αρκούν 2 άτομα... :a0210:

Δεν είναι ότι η τεχνολογία εξελίχθηκε.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η δραματική μείωση των τιμών!!!!

Πριν δέκα χρόνια μια πολύ καλή πλάσματος 50'' δεν έκανε λιγότερο από 4 εκατομμύρια δραχμές!

Όσοι είστε μικροί σε ηλικία νομίζετε ότι σήμερα ανακαλύφθηκε ο <<τροχός>>.
Σήμερα έγινε πιο προσιτή η χρήση του και άρα καθιερώθηκε σε ευρύτερο κοινό.

Όλα ξεκίνησαν με την μείωση των τιμών στους βιντεοπροβολείς που έκαναν τη μεγάλη και καλή εικόνα προσιτή στους περισσότερους από εμάς και τα τελευταία χρόνια ακολούθησαν οι μεγάλες επίπεδες τηλεοράσεις.
(Λαμπρή εξαίρεση οι βιντεοπροβολείς dlp που εξακολουθούν να τηρούν την ίδια
εισπρακτική πολιτική. . . :angry: )

για δες την 50άρα πλάσμα που λες και μια 50άρα σημερινή και θα καταλάβεις αμέσως πόσο εξελίχθηκε η τεχνολογία!

για δες την 50άρα πλάσμα που λες και μια 50άρα σημερινή και θα καταλάβεις αμέσως πόσο εξελίχθηκε η τεχνολογία!

Κανείς δεν υποστηρίζει το αντίθετο.

Ομως, αν οι τιμες δεν ειχαν μειωθει αρκετά, δεν θα υπήρχε το πολυ μεγαλο ενδιαφερον για τα χαρακτηριστικα τους και τις επιδοσεις τους σημερα.

Βεβαια θα μπορουσε καποιος να ισχυριστει οτι λογω της εξελιξης της τεχνολογιας εγινανα πιο προσιτες οι τιμες.

Σε αυτη την περιπτωση θα συμφωνουσα εν μερει γιατι οπως ανεφερα και προηγουμενως οι προβολεις dlp εξακολουθοθν να ακολουθουν την ιδια τιμολογικη πολιτικη.(Κυριως στους τριτσιπους.)

Παρακαλώ να διαβάζετε πολύ προσεχτικά τα γραφόμενα μου . . .

απο τοτε που εμφανιστηκαν οι lcd εβλεπα καθαρα πως μια καλη crt υπερεχει στη θεαση sd υλικου.
Μετα την αποπειρα αγορας μιας πλασμα lg, δηλωνω ο απολυτος φαν της crt τεχνολογιας!
Γιατι:
Δεν υπαρχει προβλημα σε σκηνες με ταχυτητα, πχ ποδοσφαιρο.
Το λευκο ειναι λευκο. το κοντραστ δεν παιζεται.
Η αισθηση των πολλων ιντσων και η πιο πλουσια χρωματικη παλετα ειναι τα θετικα της Plasma.
Aλλα η συνολικη αισθηση ειναι πιο φυσικη, απροβληματιστη εικονα για τη crt.

Ενταξει, ισως αν παμε σε ακριβα μοντελα να αντιστρεφονται οι εντυπωσεις, αλλα εγω μιλαω γι' αυτο που βλεπω.
Μια φθηνη crt vs φθηνης plasma, σε sd υλικο.......

Η τελευταια εμπειρια μου με CRT ηταν απο μια Philips ονομαστικης διαγωνιου 32" (αρα πραγματικης γυρω στις 30") πριν 5 χρονια , σε σχεση με αυτη η 50U10 δεδομενης και της διαφορας στο μεγεθος (σχεδον 4 φορες μεγαλυτερη επιφανεια) δειχνει καλυτερα ακομη και σε τηλεοπτικο σημα και Nova...

Η τελευταια εμπειρια μου με CRT ηταν απο μια Philips ονομαστικης διαγωνιου 32" (αρα πραγματικης γυρω στις 30") πριν 5 χρονια , σε σχεση με αυτη η 50U10 δεδομενης και της διαφορας στο μεγεθος (σχεδον 4 φορες μεγαλυτερη επιφανεια) δειχνει καλυτερα ακομη και σε τηλεοπτικο σημα και Nova...

Ηταν απλη η matchline?
Ηταν σωστα ρυθμισμενη?

Για πολλοστη φορα προσκαλω τον οποιοδηποοτε να περσαει μια βολτα απο το σπιτι μου.

Εγω φιλολογος δεν ειμαι και το πολυ μπλα μπλα το βαριεμαι.