Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

αναλογα τη CRT
εγω με την Philips 29PT7322 ακομα σπάω καρύδια
ειναι HD READY εχει HDMI και COMPONET
τηλεωρασαρα με τα όλα της
οταν έπαιζα εγω xbox360 σε 1080ι με τα COMPONET η αλη δεν ξεραν ουται τη ειναι τα COMPONET
με εχει φαη η πιοτητα πιος ειμαι επιτελους
λαχειο η συγκεκρημενη αστερη

εγω με την Philips 29PT7322 ακομα σπάω καρύδια

hillary.jpg

:flipout:

Εγώ που είχα την Philips 29" PT9417, προχώρησα "στο μέλλον" και πήρα μία 47" LG 47LD650.
Την "παλιά μου" πλέον Philips την χαίρεται γνωστός μου που του την έκανα... δώρο! :BDGBDGB53:

Στα κανάλια έχει πάρα πάρα πολύ καλή εικόνα και σε καμία περίπτωση δεν μου λείπει η εικόνα της CRT!
Το μοναδικό μείον που μπορώ να σημειώσω, είναι πως δεν έχω πλέον το τέλειο μαύρο που είχα έως τώρα.

Και εγώ είμαι/ήμουν φαν των CRT, απλά πλέον δεν έχω το τέλειο μαύρο,
έχω όμως δίκτυο με YouTube, live ραδιόφωνα από ενσωματωμένο apps που έχει, media player, κλπ... :antlers:

Τι να κάνουμε... σχωράτε με αλλά... υπέκυψα και εγώ!!! :BDGBGDB55:

:a0210::a0210::a0210:

Εγώ που είχα την Philips 29" PT9417, προχώρησα "στο μέλλον" και πήρα μία 47" LG 47LD650.
Την "παλιά μου" πλέον Philips την χαίρεται γνωστός μου που του την έκανα... δώρο! :BDGBDGB53:

Στα κανάλια έχει πάρα πάρα πολύ καλή εικόνα και σε καμία περίπτωση δεν μου λείπει η εικόνα της CRT!
Το μοναδικό μείον που μπορώ να σημειώσω, είναι πως δεν έχω πλέον το τέλειο μαύρο που είχα έως τώρα.

έχω όμως δίκτυο με YouTube, live ραδιόφωνα από ενσωματωμένο apps που έχει, media player, κλπ... :antlers:

Τι να κάνουμε... σχωράτε με αλλά... υπέκυψα και εγώ!!! :BDGBGDB55:

:a0210::a0210::a0210:

Και 'συ Βρούτε!
:flipout:

Re: Απάντηση: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Μην το πεις πουθενα... αλλα με ληψη DVB-T εχεις και καλυτερη εικονα στα τηλεοπτικα καναλια!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Μην το πεις πουθενα... αλλα με ληψη DVB-T εχεις και καλυτερη εικονα στα τηλεοπτικα καναλια!
Έλα...! :BDGBGDB55: :flipout:

Πέρα από την πλάκα, ξαναλέω πως έχει πάρα πολύ καλή εικόνα και στα αναλογικά και στα ψηφιακά.
Μόνο σε παλιές ταινίες ή σε ταινίες που έχουν φίλτρα για να έχουν παστέλ ή άτονα, θαμπά χρώματα, τότε φαίνεται το μαύρο που κάπως γκριζάρει.
Στις εκπομπές και σε όλα τα νέα προγράμματα και τις νέες ταινίες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μιλάμε για 47" σε απόσταση 2.5μ :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Αναφέρομαι σε τρισδιαστατη αισθηση ,μαυρο χρωμα, ευκρίνεια.
Όταν μιλάω αναφέρομαι πάντα στις κορυφαίες CRT ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Εξακολουθώ να μοιράζω προσκλήσεις σε όποιον θέλει να δει από κοντά.-bye-

Καλημέρα!

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Εχω κορυφαία CRT (Philips 32PW 9528/12) και κορυφαία plasma (Pioneer PDP-LX5090H). Είναι αστείο να συγκρίνω την εικόνα της CRT (ακόμη και στα τηλεοπτικά SD κανάλια) με την εικόνα της plasma. Στην CRT δεν μπορώ πλέον να δω......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Καλημέρα!

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Εχω κορυφαία CRT (Philips 32PW 9528/12) και κορυφαία plasma (Pioneer PDP-LX5090H). Είναι αστείο να συγκρίνω την εικόνα της CRT (ακόμη και στα τηλεοπτικά SD κανάλια) με την εικόνα της plasma. Στην CRT δεν μπορώ πλέον να δω......

Εσύ Κώστα μπορείς να έρθεις μόνο για καφέ.-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Εσύ Κώστα μπορείς να έρθεις μόνο για καφέ.-bye-
οση εχουν πλασμα δεν πηνουν καφε
τρωνε μονο φρουζελε
καφε μονο οση εχουν LCD και στη χειρωτερη CRT
και οση εχουν MONITOR κραση η κοκα κολα
οση εχουν προτζεκτορα ποπ κορν
και οση δεν εχουν τιποτα απο ολα αφτα
εχουν στη τσεπη τους λεφτα

πιοτηκο ποιημα τωρα το σκεφτηκα :BDBDG54:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

οση εχουν πλασμα δεν πηνουν καφε
τρωνε μονο φρουζελε
καφε μονο οση εχουν LCD και στη χειρωτερη CRT
και οση εχουν MONITOR κραση η κοκα κολα
οση εχουν προτζεκτορα ποπ κορν
και οση δεν εχουν τιποτα απο ολα αφτα
εχουν στη τσεπη τους λεφτα

πιοτηκο ποιημα τωρα το σκεφτηκα :BDBDG54:

http://www.youtube.com/watch?v=V_AUDyaqtKY :flipout::flipout::flipout:

Πάντως, η έννοια της κορυφαίας CRT, σηκώνει πολύ συζήτηση... :D

Αν φερ' ειπείν μιλήσουμε για την απόδοση της κίνησης σε εγγενή σήματα βίντεο PAL/NTSC, τότε, κορυφαία, θα είναι μία απλή CRT 50/60Hz με καλό καθοδικό και σωστή τροφοδοσία... ;)

Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Πάντως, η έννοια της κορυφαίας CRT, σηκώνει πολύ συζήτηση... :D

Αν φερ' ειπείν μιλήσουμε για την απόδοση της κίνησης σε εγγενή σήματα βίντεο PAL/NTSC, τότε, κορυφαία, θα είναι μία απλή CRT 50/60Hz με καλό καθοδικό και σωστή τροφοδοσία... ;)

Γιατί καλέ? Τα 100 Hz σε χαλάνε, με καλό καθοδικό και σωστή τροφοδοσία?

Αυστηρά για σήματα εγγενούς βίντεο PAL/NTSC, ναι. Εισάγουν ψηφιακά τεχνουργήματα, οπότε πέφτουμε από την "κορυφή"...

Μειώνουν βέβαια το flickering, αλλά εγώ μίλησα για την κίνηση... :p

Απάντηση: Re: Υπάρχει κανένας φαν των CRT;

Αυστηρά για σήματα εγγενούς βίντεο PAL/NTSC, ναι. Εισάγουν ψηφιακά τεχνουργήματα, οπότε πέφτουμε από την "κορυφή"...

Μειώνουν βέβαια το flickering, αλλά εγώ μίλησα για την κίνηση... :p

Δηλαδή, από πλευράς κίνησης, τα 24 καρέ παίζουν καλύτερα στα 48Hz και όχι στα 72 ή 96?

Ένα σήμα εγγενούς πλεκτής σάρωσης, όπως είναι τα PAL/NTSC, θα δώσει την βέλτιστη απόδοση στην κίνηση, αν προβληθεί ως έχει.

Το να το προβάλλεις σε πολλαπλάσια συχνότητα, δεν είναι και τόσο απλή διαδικασία, όσο για τα αμιγώς προοδευτικά σήματα. Πρέπει το κάθε πεδίο να ψηφιοποιηθεί πρώτα, ώστε να μπορεί να επαναληφθεί, γεγονός που ήδη εισάγει αλλοίωση στο σήμα, μια και οι Video ADC και DAC της εποχής των τηλεοράσεων CRT 100Hz και για εκείνα τα κοστολόγια, ήταν επιεικώς μέτριοι. Στη συνέχεια, αναλόγως της αλληλουχίας σάρωσης που θα χρησιμοποιηθεί, ή θα μειωθεί μόνο το flickering επιφάνειας σε σχέση με μία των 50Hz, με το flickering γραμμής να παραμείνει το ίδιο, διατηρώντας όμως και ένα μεγάλο ποσοστό από την αρχική απόδοση της κίνησης συν τα τεχνουργήματα της ψηφιοποίησης, ή θα μειωθούν και τα δύο flickering, εισάγοντας σε αυτή την περίπτωση ένα ελαφρύ στροβοσκοπικό εφφέ στην κίνηση. Οι περισσότερες τηλεοράσεις τύπου "100Hz Digital Scan" ακολουθούσαν τη δεύτερη οδό. Με το Pixel Plus της Philips και το DRC-MF της Sony, μπήκε και το frame interpolation στη ζωή μας, το οποίο επέτρεπε τη σάρωση μειωμένου flickering γραμμής ή και προοδευτική σάρωση 50Hz, με καλή απόδοση της κίνησης, αλλά και με όλα τα "βάσανα" που ταλανίζουν και τα σημερινά συστήματα f.i.

Σε προοδευτικά σήματα, που προβάλλονται σε προοδευτικά displays, δεν έχουμε τέτοια θέματα. Αν η οθόνη μας είναι CRT ή Plasma, σε όσο μεγαλύτερη πολλαπλάσια συχνότητα το προβάλλουμε, τόσο θα μειώνεται το flickering, χωρίς καμμία επίπτωση στην απόδοση της κίνησης. Αν η οθόνη μας είναι LCD, είτε στα 24Hz παίξει, είτε στα 2400Hz, δεν θα αλλάξει κάτι ούτε στο flickering, ούτε στην απόδοση της κίνησης.

Last edited: