Υπαρχει στην πραγματικοτητα διαφορα για 1080i με 1080p για TV εως 42´?

Re: Απάντηση: Υπαρχει στην πραγματικοτητα διαφορα για 1080i με 1080p για TV εως 42´?

Αμα πω στα έλεγα , θα μου πετάξετε ντομάτες;

http://www.carltonbale.com/2006/11/1080p-does-matter/

Αρα ειχα δικιο οταν ελεγα οτι απο τα δυο μετρα (6-7 feet) εβλεπα διαφορα Full HD και ΗD Ready σε καταστημα (και οι δυο τηλεορασεις ηταν 42").

Επισης αφου σπιτι βλεπω απο τα 11-12 feet στις 40-42" δεν φαινεται η διαφορα ΗD Ready με Full HD συμφωνα με το διαγραμμα αυτο.

εγώ πάντως από 4 μέτρα δεν έχω καταφέρει να διακρίνω διαφορά σε 50'' από 720 σε 1080 σε ένα κατάστημα που είχα πάει πριν πάρω τηλεόραση. Γι αυτό και τελικά πήγα στο hd ready και ευχαριστιέμαι 50'' και περίσσεψαν και μερικά ευρώ για άλλες αγορές :)

πρωτο ποστ,καλησπερα σε ολους!

μπηκα τυχεα στο φορουμ σας γιατι ψαχνω 1 μηνα να βρω την καταληλη τηλεωραση στης 40"-42".εχω ακουσει τοσα πολλα για τα 720 και 1080 απο αλλα φορουμ αλλα το μονο που εγινε ειναι να μπερδευτω και αποτελεσμα να προσπαθω να βρω μια 1080 και να βαλω το χερι στην τσεπη για τα καλα μεχρι που ειδα αυτο το thread..
μηπως τελικα δεν μου χρειαζεται η 1080???

να πω και τη ψαχνω ακριβως για να καταλαβεται και εσυς.

1- η αποσταση θεασης ειναι στα 3 μετρα και κατι λιγο.
2- χρηση για dvd ταινιες
3-xbox 360 games
4-pc games σε αναλυση 1024*768

να πω και οτι στα μαγαζια που εχω παει στην περιοχη μου για να δω την ποιοτητα της εικονας με τα δικα μου ματια,ολοι ειναι για κλαματα!
δεν εχουν καπιο dvd player να παιζει αλλα εχουν απλο σημα καναλιων και ειναι χαλια το σημα τους...ετσι αγκαστηκα περνω γνωμες απο τα φορουμς.

σας ευχαριστω και περιμενω της απαντησεις σας!

Σε μαγαζι μην περιμενεις να δεις καλη εικονα. Αν πρεπει να παρεις Full HD η οχι εξαρταται απο τα λεφτα που θελεις να διαθεσεις και τις αναγκες σου.
Για SD και DVD η Full HD τηλεοραση δεν προκειται να σου προσφερει τιποτα παραπανω απο μια HD Ready. Για το XBOX 360 επισης τα περισσοτερα παιχνιδια ειναι σε 720p οποτε η Full HD αξιζει μονο αν αγορασεις PS3 (Βlu-Ray) η HD-DVD.

Ναι ρε Γιάννη αλλά σιγά σιγά βγαίνουν PS3 games που έχουν native 1080p!

μα ηδη κυκλοφορουν ταινιες 1080p γιατι το αγνοουμαι και υποστηριζουμαι τις hd ready? Μα ετσι και αλλιως αργα ή γρηγορα τα blue ray -HD DVD players θα μπουν στο σαλονι μας

Re: Απάντηση: Υπαρχει στην πραγματικοτητα διαφορα για 1080i με 1080p για TV εως 42´?

μα ηδη κυκλοφορουν ταινιες 1080p γιατι το αγνοουμαι και υποστηριζουμαι τις hd ready? Μα ετσι και αλλιως αργα ή γρηγορα τα blue ray -HD DVD players θα μπουν στο σαλονι μας

Το θέμα δεν είναι η ανάλυση αλλά το κατα πόσο μπορεί η θεατής να διακρίνει την διαφορά ανάμεσα σε 720p και 1080p. Παίζει ρόλο το υλικό που βλέπεις καθώς και η απόσταση θέασης... Άλλο να βλέπεις 42ίντσες στα 2 μέτρα και άλλο στα 5 μέτρα... Στην δεύτερη περίπτωση ο θεατής ίσως να μην μπορεί να διακρίνει την λεπτομέρεια που του δίνουν τα 1080 οπότε και με 720 βλέπει το ίδιο και μπορεί να χρησιμοποιήσει την διαφορά των χρημάτων για να αναβαθμίσει άλλα κομμάτια του συστήματος του... (Μέχρι και προβολέα μπορεί να στήσει)

Σε μαγαζι μην περιμενεις να δεις καλη εικονα. Αν πρεπει να παρεις Full HD η οχι εξαρταται απο τα λεφτα που θελεις να διαθεσεις και τις αναγκες σου.
Για SD και DVD η Full HD τηλεοραση δεν προκειται να σου προσφερει τιποτα παραπανω απο μια HD Ready. Για το XBOX 360 επισης τα περισσοτερα παιχνιδια ειναι σε 720p οποτε η Full HD αξιζει μονο αν αγορασεις PS3 (Βlu-Ray) η HD-DVD.

τα λεφτα που διαθετω ειναι εως 1700ευρο.
στο XBOX 360 θα βαλω αργοτερα HD-DVD,αν και λιγα games τωρα ειναι 1080i.
ψαχνωντας για καπια οικονομικη tv 1080 βρηκα αυτες.

Toshiba 42 WL 67 Z στα 1670ευρο,
αλλα ειναι 1080i και οχι 1080p.η διαφορα θα ειναι τεραστια η καθολου μεταξη 1080i & 1080p σε 3 μετρα θεασης και σε 42"??

Amoi LC 42 T 1 E 1080p στα 1450ευρο.

τι λετε για αυτες?

Για να παρεις ποιοτικη Full HD τηλεοραση με οσο το δυνατον χαμηλωτερη τιμη πρεπει κατ' ελαχιστο να πας σε Sharp 37XD1E η σε Samsung 37M86BD.
Η Toshiba που αναφερεις ειναι πλεον παλιο μοντελο , ισως να περιμενεις λιγο καιρο να ερθει και εδω η νεα 42Χ3030 που λογικα θα ειναι στην ιδια τιμη.
Την Amoi δεν στην συστηνω. Αν διαβασεις αυτο το τεστ θα δεις οτι ειναι κατω του μετριου:

http://translate.google.com/transla...fe=off&ie=UTF-8&oe=UTF-8&prev=/language_tools

τη διαφορα εχει απο την Toshiba 42 WL 67 Z??

την 42Χ3030 την βρηκα εδω κανει 1470ευρο

Last edited:

την 42Χ3030 την βρηκα και κανει 1470ευρο

την 42Χ3030 την βρηκα στο technixx και κανει 1470ευρο

ΥΓ.καπιος να σβησει τα προηγουμενα 2 ποστ σορρυ..

νομιζω ειναι best buy στα 1080p η κανω λαθος??

Το best εχει να κανει παντα και με το ποσα θα δωσεις , αν ειναι στα 1500 ευρα π.χ. σιγουρα ειναι μεσα στα best buy .
Το καλο ειναι οτι ειναι καινουργιο μοντελο με οτι αυτο συνεπαγετε και απο οτι λενε και καποια τεστ ειναι μια πολλυ καλη αγορα για το μεγεθος και την εικονα που παιρνεις και αυτα που καλεισε να πληρωσεις .
Και η sony η U στις 40 με 999 best buy ειναι ..... τηλεοραση της προκοπης ομως δεν ειναι.....
Και η AMOI στα 42 τα ιδια λεφτα εχει αλλα μαλλον best buy δεν ειναι....
Αν ενα χρονο πριν ελεγες για 42 ιντσες και 1080 p στα 1500 και επωνυμα = παρτε τον μεσα και περαστε του το ζουρλομανδια παρακαλω.....
Ερχετε ομως και η δικια μας η ωρα ,οπου ολοι οι καθυστερουντες και αναποφασιστοι αγοραστες θα δικαιωθουν , κατι σαν τις εκλογες ενα πραγμα οπου ολοι εμας θελουν να κερδισουν και στο τελος εμεις παντα βγαζουμε την κυβερνηση:grandpa:

φιλε smoothbore οπως τα λες ειναι!
ειμαι αναποφασιστος και εγω γιατι το παραδακη το μαζευω πολυ δυσκολα...
τωρα οσο για τη 42Χ3030 νομιζω ειναι μια πολυ καλη τιμη και μαλλον θα την αγορασω γιατι εχω τρελαθει να ψαχνω tv..
βεβαια θα ηθελα και μια γνωμη απο τους πιο ειδικους του φορουμ για την συγκεκριμενη tv.

Με τα λεφτα που θα δωσεις δεν υπαρχει περιπτωση σε αυτες τις ιντσες να παρεις κατι καλυτερο ,οποτε μεσα εισαι .
Αυτοι εδω παντος τυγχανουν καλης αποδοχης οσον αφορα τα τεστ που κανουν http://www.hdtvtest.co.uk/Toshiba-42X3030D/ που πιστευω τα διαβασες....
Να πουμε καλοριζικια?

να πητε καλοριζικια!
εριξα μια ματια το απογευμα σε διαφορα e-shops και τυχαια βρηκα την TOSHIBA 42 REGZA X3030DG στα multirama,πηρα τηλεφωνο στο υποκαταστημα της περιοχης μου και μου ειπε το παλικαρη οτι εχει σημερα κατι παραλαβες απο TOSHIBA.του ειπα το μοντελο και μου ειπε οτι "ναι εχω μια".καλα του λεω βαστα κ'ερχομαι!πηγα την πηρα εφυγαεβαλα για δοκιμη αμεσως στο XBOX 360 το CALL OF DUTY 3 και μου ετρεχαν τα σαλια...:twoguns: απο σημα αναλογικο μια χαρα ειναι!
αλλα να ρωτησο κατι?
γιατι λεει το μοντελο που πειρα X3030DG και οχι X3030D που λεγαμε??