Το βαζω εδω γιατι δεν εχω ορεξη ουτε να ανοιξω νεο θεμα... επισης δεν εχω ορεξη ουτε να το βαλω ως τεστ του τυπου "βρειτε ποιος ειναι ο καλος φακος και ποιος ο μαπας"... με 14 φορες παραπνω σε τιμη ο ενας απο τον αλλον θα ηταν ευκολο το τεστ... ετσι νομιζα κι εγω... μα τι θελω και ασχολουμαι κυριακατικα και χαλαω τη διαθεση μου... αφου το ξερω οτι τρωμε παπα...
Τελος παντων, με πασα επιφυλαξη γιατι το τεστ ηταν στο τσατ πατ, βαζω τα παρακατω, και οποιος δεν βαριεται, ας βλεπει τα εξιφ... εγω παω να... πιω τα ποτα να μου φυγει η στενοχωρια...
Η μηχανη στο τραπεζι με 2 δλ καθυστερηση, εστιαση χειροκινητη στο live view, με 10χ μεγενθυνση... (για το οτι η αυτοματη -ο θεος να την κανει- εστιαση ηταν αλλου για αλλου δεν εχω ορεξη να πω τιποτε, δεν βαζω δειγματα και επιφυλασσομαι για πιο αξιοπιστο τεστ αλλη φορα)....
Το κροπ ειναι απο το κεντρο (σιβας) εως το δεξι ακρο (τζιμ μπιμ) του καδρου...
1,4L by 1L1as, on Flickr
18-55F4,5 by 1L1as, on Flickr
4L by 1L1as, on Flickr
Εχει γινει τυπικη, παρομοια επεξεργασια για ολες, στο DPP, ομοια με αυτη που θα εκανα για ενα απλο αρχειο raw που θα ηθελα λιγο να το βελτιωσω πριν το τυπωσω η ανεβασω στο web...
Γιατί η μηχανή θάβει τον 35αρη..
Το ιδιο ειναι ενας αισθητηρας 7ετιας με 10 Mpixel , με εναν σημερινο των 24-36 Mpixels ?
Παραδειγμα που γωριζω καλα, η σονυ νεχ 5 με την 7… και μιλαμε για διαφορα μολις 1-2 χρονια kai 16 vs 24 Mpixel !
Στην 7 , οι φακοι "ξεβρακονωνται" και δειχνουν λιγοι…. ενω στη 5-6 δειχνουν μια χαρα.
Φαντασου σε αισθητηρες με διφορα σχεδον 7ετιας….
Tελος και το πιο σημαντικο (για μενα) , οτι δε πληρωνεις την αναλυση ενος φακους τοσο, οσο τη φωτεινοτητα του.
Ακομη και ιδιοι να ειναι οπτικα, το φως που σου δεινει ο 1.4 αρκει για να τον επιλεξεις!
Χμ... και η περιβοητη θεωρια "10mp is more than enough for everyone" δεν ισχυει...?
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που τραβάει πάντα σε JPEG Vivid.. Πάσο![]()
προφανως δεν ισχυει…
αυτα ελεγα κι εγω πριν δω καλο αισθητηρα 24-36 Mpixels.
H λεπτομερεια σε αυτους τους αισθητηρες ειναι πολυ μπροστα …
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.