Υπερτιμημένα προϊόντα

Δεν θα ειναι μαλλον μονο ο μετασχηματιστης που σιγουρα θα ειναι μεγαλυτερος,αλλα και το κυκλωμα του ακριβοτερου τροφοδοτικου.

Πιο πολυπλοκο και αποτελεσματικο απο το απλο που ερχοταν μαζι.

Είναι εντελώς άκομψο, μην πω τπτ βαρύτερο, να πετάγεται ο έμπορας της ATC σε ένα σχόλιο κάποιου μέλους.
Από κει και πέρα, σωστά είπε κάποιος ότι όποιος τα έχει τα χώνει, αλλά δεν νομίζω να απαγορεύεται να πει κάποιος την γνώμη του.
Θα πω λοιπόν εταιρείες που πέρασαν απ το ρακ μου και τις θεωρώ όχι απλά υπερεκτιμημένες, αλλά μούφα:
1. Προενισχυτής Clear Audio.
2. Τα Klimo (δεν ξέρω και αν τα γράφω και σωστά, ούτε η μάνα του δεν τον ξέρει, τον έκαναν και γκουρού και δόκτωρ)
3. Ένα DAC της Audio Note, μιλάμε για τραγικό, το Pioneer έπαιζε καλύτερα μόνο του.
4. Κάτι καλώδια ρεύματος Cardas. (No comment)
5. To SACD της Krell. Το είχα χρυσοπληρώσει ο μαλάκας. Τελικά τον μόνο καθαρό και ρεαλιστικό ήχο που έβγαζε, ήταν ο μηχανισμός ανάγνωσης που θύμισε τα live που άκουγα απ το τρακτέρ του θείου μου. Ένα Meridian πανάρχαιο με έκανε και ξύπνησα.
6.Τα ηχεία Danish Physics. Πρέπει να είμαι ο μόνος ηλίθιος που τα αγόρασε, ακούγοντας τα σε μια έκθεση υπό την επήρεια Ιάκωβου Δάγλα.
Θα μπορούσα να πω κι άλλα, όπως κάποιο πικάπ της Clear Audio και κάποια phono, αλλά μιας και δεν είμαι οπαδός του πικάπ, μπορεί να μην είμαι και αντικειμενικός.

ΥΓ Για να προλάβω κάποιους:
Αυτά είναι καθαρά ΑΠΟΨΕΙΣ μου, και επειδή μπορεί να ερωτηθώ:
Τα άκουσα σπίτι μου, με ότι καλώδια είχα, με την φάση του ρεύματος σωστή και με ανάδρομο Ερμή.

Re: Απάντηση: Υπερτιμημένα προϊόντα

Είναι εντελώς άκομψο, μην πω τπτ βαρύτερο, να πετάγεται ο έμπορας της ATC σε ένα σχόλιο κάποιου μέλους.
Από κει και πέρα, σωστά είπε κάποιος ότι όποιος τα έχει τα χώνει, αλλά δεν νομίζω να απαγορεύεται να πει κάποιος την γνώμη του.
Θα πω λοιπόν εταιρείες που πέρασαν απ το ρακ μου και τις θεωρώ όχι απλά υπερεκτιμημένες, αλλά μούφα:
2. Τα Klimo (δεν ξέρω και αν τα γράφω και σωστά, ούτε η μάνα του δεν τον ξέρει, τον έκαναν και γκουρού και δόκτωρ)
3. Ένα DAC της Audio Note, μιλάμε για τραγικό, το Pioneer έπαιζε καλύτερα μόνο του.
5. To SACD της Krell. Το είχα χρυσοπληρώσει ο μαλάκας. Τελικά τον μόνο καθαρό και ρεαλιστικό ήχο που έβγαζε, ήταν ο μηχανισμός ανάγνωσης που θύμισε τα live που άκουγα απ το τρακτέρ του θείου μου. Ένα Meridian πανάρχαιο με έκανε και ξύπνησα.
6.Τα ηχεία Danish Physics. Πρέπει να είμαι ο μόνος ηλίθιος που τα αγόρασε, ακούγοντας τα σε μια έκθεση υπό την επήρεια Ιάκωβου Δάγλα.
Θα μπορούσα να πω κι άλλα, όπως κάποιο πικάπ της Clear Audio και κάποια phono, αλλά μιας και δεν είμαι οπαδός του πικάπ, μπορεί να μην είμαι και αντικειμενικός.

Τα άκουσα σπίτι μου, με ότι καλώδια είχα, με την φάση του ρεύματος σωστή και με ανάδρομο Ερμή.

Δημητρη για μια ακομα φορα απολαυστικος!Εχεις τον τροπο σου φιλε!:grinning-smiley-043
Εγω δυστυχως εμπειρειες για μουφα-πανακριβα πραματα δεν εχω επειδη μου λειπουν δυο βασικα συστατικα:το αντιτιμο και το συγκριτικο κριτηριο.Πολυ ενδιαφερουσα η κουβεντα σας.και σιγουρα life saver για καποιους..

Εγω πχ θεωρώ ότι ένα ηχείο είναι καλή αγορά αν χρειάζεται ενισχυτικά ίδιου κόστους για να πάρεις το 100% της απόδοσης του.

Μα... Με αυτή τη φιλοσοφία όλοι θα αγοράζαμε koda και CAV.
Πού ότι και να τους βάλεις το ίδιο χάλια θα παίζουν! :flipout:
Αν βάλεις τον ενισχυτή της ATC να οδηγήσει τα 40άρια θα πάρεις το 90 (αν όχι παραπάνω)% του ηχείου.

Ο κατασκευαστης μιλα για ευαισθησια 85 db ,και κατανοητο οτι θελει βατ για να δωσει ψηλες εντασεις.

Συμφωνώ απόλυτα. Από εκεί και πέρα, αν ο αγοραστής θέλει να ακούει στα 120db peak με φτηνό ενισχυτή κακώς κοιτάζει τα ATC.
Ως γνωστόν τα φτηνά, πολλά και ποιοτικά WATT είναι μία ουτοπία.

Το -6db στα 48Hz δεν προκειται να αλλαξει οτι βατ και να του δωσεις.Απλα μαθηματικα.

Τα -6db δεν είναι στα 48Hz. Απλά η ATC αντί να γράψει
Απόκριση: 48Hz - 20Khz (+-3db) γράφει
Απόκριση: 48Hz - 20Khz (-6db).

ΙΜΗΟ θα τοποθετούσα την πτώση στις υψηλές συχνότητες και όχι στο χαμηλό του.

Εχετε καποια γνωμη για την Musical Fidelity?

Εχω εναν ενισχυτη ακουστικων x can V8,και παροτι ειμαι σε γενικες γραμμες ικανοποιημενος,καποια πραγματα οπως για παραδειγμα ενα εξωτερικο τροφοδοτικο της ιδιας σειρας τοτε,μου ειχε φανει αρκετα ακριβο,οπως επισης και κατι fine tuning που εκανε σε διαφορα μηχανηματα,που τα εστελνες και κανανε κατι αλλαγες πυκνωτων κτλ,ολα αυτα μου φαινοταν λιγο περιεργα και οχι και τοσο σοβαρα...

Υπάρχει και η εναλλακτική του rock grotto για βελτιώσεις στα μικρά MF. Έχω και εγώ στο πρόγραμμα να αναβαθμίσω ένα x-10v3. Παρεμπιπτόντως, σε αυτή τη σειρά, το κύκλωμα εξομάλυνσης είναι μέσα στη βασική συσκευή, εξωτερικός είναι μόνο ο Μ/Σ τροφοδοσίας.

Re: Απάντηση: Υπερτιμημένα προϊόντα

:flipout::flipout::flipout:

Καλά ρε, ακούς συσκευές με ανάδρομο Ερμή; Όλες μάπα θα σου φαίνονται! :p

Μα... Με αυτή τη φιλοσοφία όλοι θα αγοράζαμε koda και CAV.
Πού ότι και να τους βάλεις το ίδιο χάλια θα παίζουν! :flipout:
Αν βάλεις τον ενισχυτή της ATC να οδηγήσει τα 40άρια θα πάρεις το 90 (αν όχι παραπάνω)% του ηχείου.

Θεός φυλάξοι! :flipout:

Εντελως ακυρο θεμα κατα την γνωμη μου. Για καποιους καποια μηχανακια ειναι υπερτιμημενα και για καποιους αλλους τα ιδια ειναι best value/money. Τι συζητηση να κανουμε τωρα? Εχει τυχει να ακουσω το ιδιο ηχειο σε διαφορετικες συνθηκες και την πρωτη φορα να θελω να φυγω οχι απο το δωματιο αλλα απο το κτιριο και την δευτερη να ψαχνω τα σαγονια μου. Αν δεν το ειχα ομως ξανακουσει και ειχα μονο την πρωτη μου εμπειρια?

Συμφωνώ φίλε.

Το θέμα υπερτιμημένου για εμένα δεν έχει να κάνει με το αν έκατσε κάτι στα αυτιά μου ή στο σύστημα μου ή όχι.

Το θέμα όπως το βλέπω εγώ είναι συσκευές που αν τις ανοίξεις μέσα θα γελάς αλλά αν τις έχεις πληρώσει ακριβά θα κλαις.

Συμφωνώ φίλε.

Το θέμα υπερτιμημένου για εμένα δεν έχει να κάνει με το αν έκατσε κάτι στα αυτιά μου ή στο σύστημα μου ή όχι.

Το θέμα όπως το βλέπω εγώ είναι συσκευές που αν τις ανοίξεις μέσα θα γελάς αλλά αν τις έχεις πληρώσει ακριβά θα κλαις.

Κώστα όπως και να´χει στο ίδιο συμπέρασμα δεν καταλήγουμε?

Απάντηση: Re: Υπερτιμημένα προϊόντα

Συμφωνώ φίλε.

Συμφωνώ και εγώ!

Για μένα υπάρχουν πέντε λόγοι για να χαρακτηρίσω κάποιο προϊόν υπερτιμημένο.
1) Με λιγότερα χρήματα από άλλες συσκευές να παίρνεις πολύ καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.
2) Με λιγότερα χρήματα να παίρνεις το ίδιο μεν αποτέλεσμα από άλλες συσκευές, αλλά να μην κάνεις τη δουλειά το ίδιο εύκολα (περιορισμοί στα wt κτλ ή στις συνδέσεις και το χειρισμό)
3) Να είναι μούφα τα υλικά της υλοποίησης
4) Στη δύση του το προϊόν να το βρίσκεις μισή τιμή και κάτω.
5) Σε άλλη αγορά να το βρίσκεις σημαντικά φθηνότερο...

συνήθως τα καινούργια προϊόντα τα trendy είναι πάντα υπερτιμημένα
αν έχεις πάρει πλάσμα τηλεόραση το 2003 το ξέρεις

και στο audio συμβαίνει
πχ ενισχυτές class d με την ίδια μοντουλα μέσα να κοστίζουν έως και 10 φορές παραπάνω
ντακ με sabre που είναι και της μόδας , παρόμοια φαινόμενα

α ξέχασα να αναφέρω και την άλλη εξυπνάδα
γνωστές χαινταδικες εταιρίες που έπαιρναν τα dvd τα pioneer τα βάζαν στα δικά τους σασί και τα πουλούσαν 10 φορές επάνω
σήμερα το κάνουν με την oppo

α ξέχασα να αναφέρω και την άλλη εξυπνάδα
γνωστές χαινταδικες εταιρίες που έπαιρναν τα dvd τα pioneer τα βάζαν στα δικά τους σασί και τα πουλούσαν 10 φορές επάνω
σήμερα το κάνουν με την oppo

Για να μην τα τσουβαλιαζουμε, τα περισσοτερα απεχουν πολυ απο τα oppo απλα βασιζονται στο κυκλωμα του με απειρες αλλαγες. Βλεπε scoda - audi...

Απάντηση: Re: Υπερτιμημένα προϊόντα

Και όμως διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα μια απορία μου προέκυψε.
Την καταθέτω.
Υπερτιμημένα προϊόντα; Από ποιον;
- Τον κατασκευαστή (ή πωλητή) που προσφέρει κάτι που τα υλικά κατασκευής του ή/και η ηχητική του απόδοση δεν δικαιολογούν το αντίτιμο που ζητά;
- Τον αγοραστή-ακροατή που θεωρεί ότι αυτό που αγόρασε αξίζει και με το παραπάνω, ως προς την ηχητική του απόδοση, τα χρήματα που πλήρωσε; Ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ακριβώς το αντίθετο.

Καποτε η wadia χρησιμοποιουσε μηχανισμο και κυκλωματα βασισμενα στα pioneer και πολλες αλλες εταιριες μηχανισμους teac οπως και πολλα κοινα κυκλωματα αλλα ο ηχος τους ηταν μιλια μακρια...

Καποτε η wadia χρησιμοποιουσε μηχανισμο και κυκλωματα βασισμενα στα pioneer και πολλες αλλες εταιριες μηχανισμους teac οπως και πολλα κοινα κυκλωματα αλλα ο ηχος τους ηταν μιλια μακρια...

Γιάννη ηχητική διαφορά είμαι σίγουρος ότι υπήρχε, αλλά το κόστος μετατροπής από τα απλά π.χ pioneer δικαιολογούσε την τελική τιμή?

Re: Απάντηση: Re: Υπερτιμημένα προϊόντα

1) Με λιγότερα χρήματα από άλλες συσκευές να παίρνεις πολύ καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.
2) Με λιγότερα χρήματα να παίρνεις το ίδιο μεν αποτέλεσμα από άλλες συσκευές, αλλά να μην κάνεις τη δουλειά το ίδιο εύκολα (περιορισμοί στα wt κτλ ή στις συνδέσεις και το χειρισμό)
3) Να είναι μούφα τα υλικά της υλοποίησης
4) Στη δύση του το προϊόν να το βρίσκεις μισή τιμή και κάτω.
5) Σε άλλη αγορά να το βρίσκεις σημαντικά φθηνότερο...

Δηλαδή αν ισχύει το 3 αλλά όχι το 1 και το 2 πως είναι υπερτιμημένη;
Μπορεί ο κατασκευαστής να έχει επενδύσει σε R&D και να έχει βγάλει κορυφαίο αποτέλεσμα με τέτοιο τρόπο ώστε τα υλικά να μην επηρεάζουν το ηχητικό αποτέλεσμα...

Άντε, να πω και εγώ τη γνώμη μου αν και προβλέπεται να πέσει ξύλο... :flipout:
Προσωπικά, θεωρώ δύο προϊόντα υπερτιμημένα...
1) Το Linn Sondek LP12. Εντάξει, πολύ καλό πικάπ, αλλά όχι και να κόψουμε και τις φλέβες μας. Δηλαδή για τα Micro Seiki θα πρέπει να στήσουμε ναό και να προσφέρουμε θυσίες; :p
2) Το Analysis Omega... Τη μία μέρα 1.5 εκατομμύριο δραχμές (4.500 ) την επόμενη 15.000 .
Όχι, δεν έγιναν τόσο χοντρές αλλαγές (δεν μπορεί να γίνουν άλλωστε) ώστε να πάρει 300% πάνω στην τιμή.
Αν άλλαξε τελείως το ηχείο, τότε μιλάμε για μεγάλη πατάτα του Marketing.

Re: Απάντηση: Re: Υπερτιμημένα προϊόντα

...
Μπορεί ο κατασκευαστής να έχει επενδύσει σε R&D και να έχει βγάλει κορυφαίο αποτέλεσμα με τέτοιο τρόπο ώστε τα υλικά να μην επηρεάζουν το ηχητικό αποτέλεσμα..

αν είναι τόσο μυαλό ο τύπος, τότε γιατί δεν την ψάχνει και με καλά υλικά ώστε να βγάλει το κορυφαίο μηχάνημα όλων των εποχών και να χεστεί στο τάληρο?