Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

Nαι σωστά Κωστή κοντα έπεσες, έχει εξοχικό λιγο πιο πάνω από το Σφεντουρι μαζί με τον Φλαμπουραρη αν δεν κάνω λάθος στον Παγώνι , δεν είναι από εκεί η καταγωγη του πάντως

επειδή έχει υπέροχη θέα το σημείο τραβηξα και αλλη μία απο το ιδιο σημείο με αλλη γωνία πριν κατέβω προς τον Ελαιώνα

_1070692resize.JPG

Last edited:
Κατεβαινοντας στο οροπέδιο του αρχαίου Ελαιώνα συναντάς ως μνημεία της φύσης τις επιβλητικές σε μέγεθος - υψος ελιές με τεράστιο κορμό και ρίζες σμιλεμένο εκατοντάδες χρόνια τώρα , κάποιες υπολογίζονται να είναι 1500 ετών

προσπάθησα να το αποδώσω σε κλίμακα

_1070694resize.JPG

_1070700resize.JPG

σε ευχαριστώ Κώστα , εκτός του ότι δεν ξέρω απο επεξεργασία να την διορθώσω συμμετρικά (αυτό είναι δικαιολογία) , μου αρέσει η ασυμμετρία γιατί φανερώνει την πορεία του ήλιου στη δύση (αυτό είναι επιχείρημα)

χθεσινες δοκιμές στην ΕΜ5.2 full spectrum με συνδιασμο δυο παλιων χρωματικων Β+W φιλτρων στον Leica 8-18 , το green yellow (060) και το light blue (080)

το αποτέλεσμα που προσπαθώ να πάρω ειναι μια έτοιμη IR pink jpeg φωτο χωρις πολλές διορθώσεις στην επεξεργασία

_C061279.JPG

_C061278.JPG

• Like
Reactions: cacau
Χε χε δεν παρεξηγούμε !

Ριξε ξύλο άφοβα ! Οπως θα είδες πέρασα και μερικα < Pink δείγματα> σε κάποια αλλά νήματα ….

Πολυ προσεγμένες Δημήτρη , απο την τριλογία διαλεγω την πρώτη , μετα την τρίτη (y)

Μια run & gun δική μου με έντονο flare που στην συγκεκριμένη κατα περίεργο λόγο πιστεύω ότι βοηθά γιυτο και την κράτησα

_C141340resize.JPG

πόση έντονη διαφορά σε κόντραστ το μισό πάνω της εικόνας σε σύγκριση με το κάτω , ειδικά στο σημείο εστίασης - λογικά στην γάτα.......όσο για τις δικές μου, αχτύπητο δίδυμο ο 15/1.7 με την PL-5 με κριτήρια φορητότητα- απόδοση εικόνας

πόση έντονη διαφορά σε κόντραστ το μισό πάνω της εικόνας σε σύγκριση με το κάτω , ειδικά στο σημείο εστίασης - λογικά στην γάτα.......όσο για τις δικές μου, αχτύπητο δίδυμο ο 15/1.7 με την PL-5 με κριτήρια φορητότητα- απόδοση εικόνας
ηταν και 2 φιλτρα μπροστά στον φακό , τιγκαρει και το υπέρυρθρο οταν βρισκει ηλιο στο flare φυσικο και επομενο να πεσει το contrast επάνω ,

προσωπικά μου αρέσει στο κάδρο ή επίθεση της γατας στον φανταστικό σκιερό εχθρό (ο ανεμόμυλος του Δον Κιχώτη θα την ονόμαζα)

Μία διαφορετική φωτό απο μια προχθεσινή μονοήμερη στα Τρίκαλα Κορινθίας , κρίμα δεν ειχα το fisheye μαζι μου, Hταν πραγματικά τεράστιος ο πλάτανος στα 16mm δεν τον χωρουσε το κάδρο

_C220009resize.JPG

Last edited:
  • Like
Reactions: Leventis Dimitris