Υπέρυθρη φωτογραφία - Infrared (IR)

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Nαι σωστά Κωστή κοντα έπεσες, έχει εξοχικό λιγο πιο πάνω από το Σφεντουρι μαζί με τον Φλαμπουραρη αν δεν κάνω λάθος στον Παγώνι , δεν είναι από εκεί η καταγωγη του πάντως

επειδή έχει υπέροχη θέα το σημείο τραβηξα και αλλη μία απο το ιδιο σημείο με αλλη γωνία πριν κατέβω προς τον Ελαιώνα

_1070692resize.JPG

Last edited:
Κατεβαινοντας στο οροπέδιο του αρχαίου Ελαιώνα συναντάς ως μνημεία της φύσης τις επιβλητικές σε μέγεθος - υψος ελιές με τεράστιο κορμό και ρίζες σμιλεμένο εκατοντάδες χρόνια τώρα , κάποιες υπολογίζονται να είναι 1500 ετών

προσπάθησα να το αποδώσω σε κλίμακα

_1070694resize.JPG

_1070700resize.JPG

σε ευχαριστώ Κώστα , εκτός του ότι δεν ξέρω απο επεξεργασία να την διορθώσω συμμετρικά (αυτό είναι δικαιολογία) , μου αρέσει η ασυμμετρία γιατί φανερώνει την πορεία του ήλιου στη δύση (αυτό είναι επιχείρημα)

χθεσινες δοκιμές στην ΕΜ5.2 full spectrum με συνδιασμο δυο παλιων χρωματικων Β+W φιλτρων στον Leica 8-18 , το green yellow (060) και το light blue (080)

το αποτέλεσμα που προσπαθώ να πάρω ειναι μια έτοιμη IR pink jpeg φωτο χωρις πολλές διορθώσεις στην επεξεργασία

_C061279.JPG

_C061278.JPG

• Like
Reactions: cacau
Χε χε δεν παρεξηγούμε !

Ριξε ξύλο άφοβα ! Οπως θα είδες πέρασα και μερικα < Pink δείγματα> σε κάποια αλλά νήματα ….

Πολυ προσεγμένες Δημήτρη , απο την τριλογία διαλεγω την πρώτη , μετα την τρίτη (y)

Μια run & gun δική μου με έντονο flare που στην συγκεκριμένη κατα περίεργο λόγο πιστεύω ότι βοηθά γιυτο και την κράτησα

_C141340resize.JPG

πόση έντονη διαφορά σε κόντραστ το μισό πάνω της εικόνας σε σύγκριση με το κάτω , ειδικά στο σημείο εστίασης - λογικά στην γάτα.......όσο για τις δικές μου, αχτύπητο δίδυμο ο 15/1.7 με την PL-5 με κριτήρια φορητότητα- απόδοση εικόνας

πόση έντονη διαφορά σε κόντραστ το μισό πάνω της εικόνας σε σύγκριση με το κάτω , ειδικά στο σημείο εστίασης - λογικά στην γάτα.......όσο για τις δικές μου, αχτύπητο δίδυμο ο 15/1.7 με την PL-5 με κριτήρια φορητότητα- απόδοση εικόνας
ηταν και 2 φιλτρα μπροστά στον φακό , τιγκαρει και το υπέρυρθρο οταν βρισκει ηλιο στο flare φυσικο και επομενο να πεσει το contrast επάνω ,

προσωπικά μου αρέσει στο κάδρο ή επίθεση της γατας στον φανταστικό σκιερό εχθρό (ο ανεμόμυλος του Δον Κιχώτη θα την ονόμαζα)

Μία διαφορετική φωτό απο μια προχθεσινή μονοήμερη στα Τρίκαλα Κορινθίας , κρίμα δεν ειχα το fisheye μαζι μου, Hταν πραγματικά τεράστιος ο πλάτανος στα 16mm δεν τον χωρουσε το κάδρο

_C220009resize.JPG

Last edited:
  • Like
Reactions: Leventis Dimitris