εμένα προσωπικά μου θύμισε πάρα πολύ Rimsky Korsakov, και ιδιαίτερα το αγαπημένο μου Capriccio Espagnol
Πολυ ωραιο και αυτο ευχαριστω για την πληροφορία!! Δυστυχως τα ακουσματα στην κλασικη ειναι ελαχιστα
οπότε καθε ερέθισμα... ειναι αφορμη για ψαξιμο! Να σαι καλα!
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση αγαπητέ supersonic! Είναι λίγο flame το ερώτημα είναι η αλήθεια αλλά από πραγματική άγνοια ρωτάω δεν έχω κάτσει να τα συγκρίνω ποτέ διεξοδικά.εγώ θα σου πω και ας ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.....
με μιά αξιόλογη ηχογράφηση
mp3 320 9
16-44.1 9.5
24-96 9.6
24-192 9.7
άμα τόσο εκτιμάς το πιατίνι που στη μια κόβει και στην άλλη συνεχίζει να πάλλεται και τη μπότα που από τη μια καταλήγει σε κενό ενώ από την άλλη βαθαίνει σεβαστή η βαθμολογία.
Νομίζω ότι με μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια εντοπίζω μια καλή από μια κακή ηχογράφηση/παραγωγή παρά τις διαφορές μεταξύ φορματ μιας πραγματικά καλής ηχογράφησης.
Για αυτό που γράφεις Αντώνη, εγώ είμαι απολύτως σίγουρος.
Mάλλον δεν είναι αρκούντως αποκαλυπτικά τα συστήματά μας, όμως, απ'ότι καταλαβαίνω.
Έχω εξηγήσει ξανά οτι η κύρια και μεγαλειώδης διαφορά ενός αρχείου 24/96 από το αντίστοιχο 16/44.1, κι αυτό έχω την ευκαιρία να το συναντώ συνέχεια "κατεβάζοντας" τις ηχογραφήσεις μου, είναι στο low level detail στο ambience και στις φυσικότερες/αναλογικότερες χροιές στην μεσο και υψηλή περιοχή των εγχόρδων και κρουστών οργάνων καθώς και στον "αέρα" της φωνής ή ενός ξύλινου πνευστού. Αυτές οι διαφορές, δεν έχουν καμμία σχέση με τις παραπάνω βαθμολογίες, είναι της τάξης 9 με 6. Αν φυσικά οι ηχογραφήσεις δεν περιέχουν αυτά τα χαρακτηριστικά που ανέφερα, είτε γιατί είναι πολυμικροφωνικές, είτε κομπρεσαρισμένες και γενικά δεν στηρίζονται και στον "περιβάλοντα τα όργανα χώρο" που δέχεται και "παίζει" μουσική κι αυτός, τότε πιθανά να ισχύουν οι βαθμολογίες που δώσατε. Δεν πιστευω πάντως οτι φταίνε τα συστήματά σας στον μη εντοπισμό μεγάλων διαφορών, περισσότερο φταίει το είδος μουσικής και ηχογράφησης και η όποια ικανότητα εντοπισμού των διαφορών που προανέφερα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.