Ο προ σου ναι, ίσως...Τα ηχεία σου?
Εντάξει, άλλο ένα άρθρο που μας λέει ότι δεν ακούμε αυτό που ακούμε. Έχω διαβάσει αρκετά τέτοια, για το βινύλιο, για το DSD...Και είμαι σίγουρος ότι θα διαβάσω κι άλλα. Παρόλ αυτά αυτό που μου λένε τα αυτιά μου μου φαίνεται πειστικότερο. Άσε που αύριο μεθαύριο μπορεί να δημοσιευθεί εδώ ένα άλλο άρθρο που να λέει ακριβώς τα αντίθετα, με επίσης ακλόνητα τεχνικά επιχειρήματα.
Βασικά τα 192KHz files δεν έχουν να κάνουν με το ultrasonic αλλά δεν πειράζει. Κάτι άλλο θα ήθελε να πει ο ποιητής :afro:
Μακάρι...
Απ' το στόμα σου και...
... σε εκείνου το αυτί που μιλάει εναντίον του μάρκετινγκ με μαρκετινίστικους όρους ε;
Βασικά πρόκειται για ρυθμό δειγματοληψίας ως προς τη συχνότητα του ρυθμού αλλά και τα πολλαπλάσια αυτού.
Αν πιστέψουμε αυτό που γράφει, τότε υπερηχητικά ακούμε και από το CD. Αφού 44.1 άρα διπλό, άρα ουουουου δεν χρειαζόμαστε παραπάνω. Τα έχει κάνει ελαφρώς αχταρμά θέλοντας να πει βέβαια κάτι σωστό σε σχέση με το υπερηχητικό αλλά... .
Ωπα....
Δεν ειναι ετσι.
Η συχνοτητα δειγμστοληψιας συμφωνα με το θεωρημα του Νυκουιστ ειναι διπλασια της υψηλοτερης που θελουμε να αναπαραγουμε.
Συνεπως στα redbook η υψηλοτερη δυνατη συχνοτητα ειναι 22 στα dat 24 στο sacd dvdaudio etc 48 και στα hd 88.1-96khz
Παντως τα αρχεια που κατεβασα οντως δεν αναπαραγουν τιποτα ακουστο
Άλλο συχνότητα δειγματοληψίας άλλο ακουστή συχνότητα.
Regarding sample rate: The ear can not hear over 25-30KHz, therefore 60-70KHz would be ideal. Unfortunately there is no 65KHz standard, but 88.2KHz or even 96KHz is not too far from the optimal rate. 192KHz is way off the mark.
Είναι λάθος το παράδειγμα που φέρνει. Για να πει πιο κάτω κάτι σωστό.
It brings about higher distortions
Και κάτι άλλο λάθος.
increased processing costs
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.