Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

αν δεν μπορούμε να τα βρούμε βρε Τάσο τι συγκρίνουμε?

Και εγώ όπου βρω iso sacd και 24/96 (μουσικές που μου αρέσουν) τα προτιμώ.
Και τι με αυτό? Σημαίνει ότι τα ακούω κι όλας? Το ενυδρείο ακούω και τα αγαπημένα μου ηχεία που αλλοιώνουν τα μουσικά δρώμενα όπως αρέσει σε μένα.

τι να κάνω τώρα? (και οποιοσδήποτε άλλος με ανάλογα "θέλω")
να υπερθεματίσει στα hires?

γιατί?

για να κάνει τη ζωή του δύσκολη και την αγάπη του για τη μουσική, συγκριτικές δοκιμές αρχείων?

pass (τρέχοντας)

Re: Απάντηση: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

Και 32/192 που λες και εσύ που να το βρούμε :D
Τα 24/96 είναι καθιερωμένο για αρχεία τώρα πια.
Ενώ κάποιος είπε και παραπάνω 24bit έχουμε χρόνια και στα DVD δεν είναι κάτι εξωτικό…

Eγώ πάντως έχω ένα, 32/375, παρόλο που δεν πολυψάχνομαι με υψηλή ανάλυση καθότι βινυλάκιας. Υπάρχουν και άλλα,όποιος ψάχνει βρίσκει.

Eγώ πάντως έχω ένα, 32/375, παρόλο που δεν πολυψάχνομαι με υψηλή ανάλυση καθότι βινυλάκιας. Υπάρχουν και άλλα,όποιος ψάχνει βρίσκει.

Τα 300τοσα υπάρχει λόγος που κυκλοφορούν και είναι για λόγους ‛συμβατότητας’ μεταξύ αντικρουόμενων φορμα.

Δεν είναι ακριβώς για να απολαύσουμε 32 μπιτ μουσικής ακομα, βοηθάνε όταν γίνονται μιξείς καναλιών κ.κ. στο στουντιο,
Όπως και ένα 32βιτ/64βιτ volume controll μπορεί να είναι χρήσημο και στο σπιτι μας – ένα multimedia player μπορεί να υλοποιεί αντίσοιχο volume control.

Αλλά σήμερα, ευτυχώς κιόλας θα έλεγα, 24/96 υπάρχει στις επιλογές μας και δεν είναι τόσο ακριβό.

Δε διαφωνώ ότι δεν υπάρχουν όλα τα δισκάκια που θα θέλαμε. Ούτε στο sacd υπήρχαν όλα τα δικσκάκια

Και φυσικά και εγώ στην παραλία δεν με πειράζει να ακούω, Αντίδραση, Αρνάκια, και ελληνικό punk/ανεξάρτητη σκηνή, ακόμα και σε χαμηλού bitrate mp3.

To marketing – πάντα θα προσπαθεί να χρεώνει παρπάνω με κάποια δικαιολογία –άλλοτε για χάρτινο εξώφυλλο άλλοτε για την ανάλυση άλλοτε για τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας.

Παντως ας μην είμαστε αρνιτικοι. Οι περισσότεροι εδώ λενε και ένα καλό λόγο για τη μετάβαση από 16/44.1 σε κάτι παραπάνω. Δεν είναι τυχαίο.

Kάποτε "σκοτωνόμασταν" οι μέν για το βινύλιο οι δέ για το CD.. Πλέον τα ψηφιακά τείνουν να επικρατήσουν έχουν ωριμάσει και είναι πιο προσιτά και το λογισμικό αλλα και το υλισμικό απο ποτέ..

Και τώρα "σκοτωνόμαστε" για τις αναλύσεις τα φορμάτ και δεν συμμαζεύεται. Πραγματικά "δεν υπάρχουμε!".. Ουσιαστικά όλοι το ίδιο πράγμα ακούμε πλέον και τεχνολογικά δεν υπάρχει πιά το πρόσχημα ούτε της διαφορετικής τεχνολογίας ούτε πρακτικής αφου ακούμε και με τον ίδιο τρόπο.

ΟΟΟΟχιι σιγά μην καθόμασταν στα αβγά μας και απολαμβάναμε την απλά απίστευτη ευελιξία και δυνατότητες που πλέον απλόχερα και οικονομικά μας προσφέρει η τεχνολογία..

Τώρα μας χαλάει το ένα μας ξυνίζει το άλλο και μας κυνηγάει πάλι ο διεθνής Σιωνισμός να μας "τα πάρει" λές και δεν υπάρχουν επιλογές στην εποχή μας και μας κακοφαίνεται η διαφορετική άποψη του διπλανού μας λές και είμαστε σε οικουμενική σύνοδο των εκκλησιών..

Ίσως τελικά να φταίει το γονίδιο..

Ίσως τελικά να φταίει το γονίδιο..
Το γονιδιο και τα ....αυτια μας!!
Εχω παντα μια απορια σχετικα με την φυσιολογια τψν αυτιων αλλα απαντηση δεν εχω παρει.
Εξηγουμαι:
Καθιστε αναπαυτικα στην τελεια θεση ακροασης και ακουστε το ιδανικο κομματι.
Ετσι οπως καθοσαστε βαλτε τα χερια σας στο πτερυγιο των αυτιων σας και πιεστε το λιιιιιγο προς τα εξω.
Αλλος ηχος!!!!
Αρα ,αν η μανουλα μας μας εκανε με λιιιιγο διαφορετικα αυτακια απο αυτα που εχουμε, θα ακουγαμε διαφορετικα.
Να λοιπον ,κατα την ταπεινη μου αποψη,γιατι (εκτος των αλλων παραμετρων)πιανει τις ελαχιστες διαφορες του 16 απο το 24 ο υπερηχας(πχ) και οχι εγω(πχ).
Αντε μετα να τον πεισω οτι δεν υπαρχουν διαφορες αυτον και οτι υπαρχουν αυτος εμενα.
Μονο τα καλα ακουστικα ,νομιζω, οτι μπορουν να διορθωσουν αυτην την κατασκευαστικη ιδιατεροτητα .
Αλλες γνωμες??

Το γονιδιο και τα ....αυτια μας!!
Εχω παντα μια απορια σχετικα με την φυσιολογια τψν αυτιων αλλα απαντηση δεν εχω παρει.
Εξηγουμαι:
Καθιστε αναπαυτικα στην τελεια θεση ακροασης και ακουστε το ιδανικο κομματι.
Ετσι οπως καθοσαστε βαλτε τα χερια σας στο πτερυγιο των αυτιων σας και πιεστε το λιιιιιγο προς τα εξω.
Αλλος ηχος!!!!
Αρα ,αν η μανουλα μας μας εκανε με λιιιιγο διαφορετικα αυτακια απο αυτα που εχουμε, θα ακουγαμε διαφορετικα.
Να λοιπον ,κατα την ταπεινη μου αποψη,γιατι (εκτος των αλλων παραμετρων)πιανει τις ελαχιστες διαφορες του 16 απο το 24 ο υπερηχας(πχ) και οχι εγω(πχ).
Αντε μετα να τον πεισω οτι δεν υπαρχουν διαφορες αυτον και οτι υπαρχουν αυτος εμενα.
Μονο τα καλα ακουστικα ,νομιζω, οτι μπορουν να διορθωσουν αυτην την κατασκευαστικη ιδιατεροτητα .
Αλλες γνωμες??

Δηλαδή άμα βγούν "ανακλαστήρες αυτιών" με λαστιχάκι τα τρέξουμε όλοι να πάρουμε; Kάτι σαν τα γυαλιά 3D θά ναι.. Βρέ λές να βγούνε και ενεργοί; Λές και το υλικό κατασκευής τους (πλαστικό, χαρτί, τιτάνιο) να αλλάζει και τον ήχο; To χαρτί θα έχει το καλύτερο μπάσο άραγε;..

Aς αφήσουμε την καημένη την φύση στην ησυχία της.. Εκατομμύρια χρόνια τώρα κάνει μια χαρά την δουλειά της.. Και ήρθαμε εμείς και το μυαλό μας και της αλλάξαμε τα φώτα, όπως και εδώ κάτι..

Παρεπιπτόντως το ΗΙ-RES όταν αναπαράγεται σωστά και απο σωστό σύστημα οι διαφορές είναι ξεκάθαρες, τώρα κατα πόσον κάποιος τις κρίνει απαραίτητες άλλο καπέλο.

Και πέραν αυτού υπάρχει και η οστέινη ακοή (η συντριπτική πλειοψηφία ότι ακούς, αν κλείσεις ερμητικά τα αυτιά σου)...
Και δυστυχώς αυτό που "ακούει" ο εγκέφαλος με αυτό το τρόπο, από το μαστοειδές οστούν (ακριβώς πίσω απο το αυτί) εξαρτάται απο τη μετάδοση της δόνησης στο διαμετρητικά αντίθετο μέρος... δηλαδή στο άλλο αυτί... δηλαδή να μη λειτουργεί καλά το αριστερό μέρος και το δεξί να μεταφέρει περισσότερα db και πληροφορίες απο το αριστερό που πιθανόν δουλεύει καλύτερα...
Και το επίπεδο ακρόασης με οστέινη δεν είναι καθόλου αμελητέο (είπαμε κλείστε τα αυτιά σας στη διάρκεια της ακρόασης και θα καταλάβετε)... άσε που το διάγραμμά της δεν είναι το ίδιο κοντά σε αυτό της οστέινης για κάθε άνθρωπο...

Αλλά ξεφύγουμε πολύ από το θέμα...

Ακριβώς, η μητέρα φύση και η Ιατρική δεν μας φταίνε σε τίποτα..

διόρθωση γιατί έγραψα πάλι κοτσάνα!:grandpa:
άσε που το διάγραμμά της δεν είναι το ίδιο κοντά σε αυτό της οστέινης για κάθε άνθρωπο...

Αλλά ξεφύγουμε πολύ από το θέμα...

της αέρινης.............

Πέτρο, η μητέρα φύση έχει σοφά φροντίσει για όλα... και η ιατρική μπορεί πλέον εύκολα να μας δείξει το δρόμο...

Αλλά μερικοί επιμένουμε στη ματαιότητα.

Last edited:
αν μπεις σε ενα σκοτεινο δωματιο και ακουσεις ενα κομματι να παιζει τοτε πολυ δυσκολα θα αναφωνησεις οτι ειναι σε φορματ 32/375 .

The compression works by reducing accuracy of certain parts of sound that are considered to be beyond the auditory resolution ability of most people. This method is commonly referred to as perceptual coding.It uses psychoacoustic models to discard or reduce precision of components less audible to human hearing, and then records the remaining information in an efficient manner.

εγω ανηκω στους most people:ears:

Μαστα...
Μια ερωτηση συνφορουμιτη για μια (εστω βλακωδη) απορια, απανταται με αφ υψηλου θεωρηση.
Συγγνωμη για την ενοχληση!.

Αντε να δηλωσω κι εγω συμμετοχη στο νημα,
μιας και ειμαι απ τους πρωτους που πιστευω στην ψυχοακουστικη ή στο placebo οταν προκειται για δοκιμες καλωδιων usb ή χρυσες ασφαλειες π.χ.
θα κανω την παρακατω βαρυσημαντη δηλωση :)
επειδη λοιπον ειμαι τυχερος ιδιοκτητης εκδοσεων φλακ των ιδιων κομματιων σε διαφορες αναλυσεις,υπαρχουν σαφως διαφορες υπερ των υψηλοτερων αναλυσεων,
τωρα πως το εκλαμβανει αυτο το αυτι μου....
θα ελεγα περισσοτερη αναλυση (ακουστη),τρισδιαστατη απεικονιση περισσοτερη απο τα 44αρια, καλυτερος διαχωρισμος οργανων,περισσοτερος αερας,οχι μποφωρ βεβαια αλλα υπαρχει.
Μιλαμε παντα για native αναπαραγωγη kai oxi upsampling και τετοια μακρυα απο μενα.

Μαστα...
Μια ερωτηση συνφορουμιτη για μια (εστω βλακωδη) απορια, απανταται με αφ υψηλου θεωρηση.
Συγγνωμη για την ενοχληση!.

μια χαρά ήταν η ερώτηση και η διαπίστωσή σου.
Επίσης δεν χρειάζεται να πειράξεις τα πτερύγιά σου. Μιά ή δυό μοίρες στροφή του κεφαλιού αλλάζει επίσης δραματικά. Όπως επίσης αν κάθεσαι σε καρέκλα ή υψηλή πολυθρόνα και το κεφάλι σου ακουμπάει ή έχει πίσω πλάτη πολυθρόνας....

Πάντως έχουμε πανσέληνο οσονούπω...
Αλλιώς δεν εξηγείται.

Βασικά σε 10 σελίδες αναζήτησης του ιερού δισκοπότητρου κανείς ιππότης δεν αναφέρει τα μέσα, τον τρόπο και το υλικό που δοκίμασε.

θα ήθελα να αναφέρω μερικά πράγματα, αλλά απ ό,τι φαίνεται δεν διαθέτω εμπειρία, εξοπλισμό και γνώσεις-bye-

Παιδιά, ξαναγράφω: το αρχικό άρθρο και η αντίστοιχη μανούρα γίνεται για δειγματοληψίες που ξεπερνούν τα 96ΚΗz.

Κανείς δεν λέει (και πάντως σίγουρα όχι ο Lavry) ότι τα 44.1 ΚΗz "τερματίζουν" τον ψηφιακό ήχο.

Απολύτως κανείς δεν λέει (και σίγουρα όχι ο Lavry, που λέει ρητά το αντίθετο) ότι τα 16 bits είναι το ίδιο και το αυτό (ή καλύτερο) από τα 24.

οι διαφορες 96 με 192 εως μη ακουστες (δεν ειμαι ο batman)για να συμπληρωσω το παραπανω ποστ μου και επειδη το εγραψε ο φιλος eyebee μιας και δεν τοχω διαβασει ολο το νημα απ την αρχη.

Παιδιά, ξαναγράφω: το αρχικό άρθρο και η αντίστοιχη μανούρα γίνεται για δειγματοληψίες που ξεπερνούν τα 96ΚΗz.

Κανείς δεν λέει (και πάντως σίγουρα όχι ο Lavry) ότι τα 44.1 ΚΗz "τερματίζουν" τον ψηφιακό ήχο.

Απολύτως κανείς δεν λέει (και σίγουρα όχι ο Lavry, που λέει ρητά το αντίθετο) ότι τα 16 bits είναι το ίδιο και το αυτό (ή καλύτερο) από τα 24.

Από ότι κατάλαβα ο Lavry βάζει στο ίδιο καλάθι όλα τα HD φορμα, 24/96 και 24/192 είναι το ίδιο γι αυτόν.

Απάντηση: Re: Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

Κι εγώ αυτό πιστεύω πως συζητάμε όλοι μας.
Εννοείται πως μεταξύ 16 και 24 υπάρχει κάποια διαφορά που σε ορισμένα είδη μουσικής και με τις απαραίτητες συνθήκες είναι ακουστή.
Πάντως τα όρια βρίσκονται εκεί που είπε και ο DIPΙE σε παραπάνω post κι εκεί συμφωνούν όλοι οι ειδικοί.
Για την σωστή αναπαραγωγή τέτοιων αρχείων,είναι αναγκαίο όλη η αλυσίδα να διαθέτει την ικανότητα να αναπαράγει την συγκεκριμένη δυναμική περιοχή και να έχει ανάλογο SNR.
Δηλαδή μάλλον το 99% υποψιαζόμαστε το τι θα μπορούσαμε να ακούμε εφόσον ακόμα και οι πιο ακριβοί ενισχυτές και ηχεία δεν πλησιάζουν καν αυτές τις περιοχές.
Και είναι λογικό φυσικά,κανείς στα τόσα χρόνια εξέλιξης του audio δεν περίμενε να φτάσει εκεί το εύρος ούτε πως θα υπήρχε η ανάγκη αυτού του εύρους στα 'οικιακά' τουλάχιστον συστήματα.

Τώρ