Υψηλή ανάλυση....υπάρχει τελικά ?

Κατέβασα (ευχαριστώ),άκουσα και ευπειθώς αναφέρω.
Οι διαφορές που εντόπισα υπέρ του 24/96 ήταν στα πολύ χαμηλά τα οποία ένιωσα να έχουν πιο πολύ σώμα και πιο συγκεκριμένα και στα πολύ ψηλά στα οποία μπορούσα να διακρίνω λίγη παραπάνω καθαρότητα στην μουσική γραμμή του πνευστού.
Επίσης ακουγόταν ένα τι πιο φυσικό.
Παρατηρήσεις περί μουσικού είδους,προτιμήσεων,κλπ θα ήταν ανώφελες (κάποιου του χαρίζανε γάιδαρο...) κι απλώς το αναφέρω γιατί θα μου ήταν πιο εύκολο να διακρίνω όργανα που έχω συνηθίσει να ακούω.
Και πάλι ευχαριστώ.

Edit:
Χρησιμοποίησα το ABX Comperator φυσικά.

Λοιπόν και οι δικές μου εντυπώσεις γρήγορα γρήγορα πρίν πάω για "μπάνιο"

Σε σχέση με το upsmpled 44/16 υπήρχε μία αισθητή διαφορά στην χωρική πληροφορία και στο ξεδιάλυμα των μουσικών ήχων ομάδες (οργάνων όργανα της ορχήστρας, περάσματα κλπ) μεταξύ τους, ιδιαίτερα εκεί στα δύο τρίτα του προγράμματος η διαφορά έκανε μπάμ και το αποτέλεσμα ήταν πολύ πιό "συγκλονιστικό" μουσικά (όχι οτι πρίν δεν ήταν..) Επίσης ακούστηκε πολύ πιό απαλό και "αναλογικό" το 96/24 με αισθητά καλύτερη ροή ήταν αισθητά πιό πλύσιο σε αρμονικές ενώ είχε και λίγο καλύτερα δυναμικά αν και το τελευταίο δεν ήταν τόσο προφανές λόγω του οτι ακουγόταν λιγότρο απότομο.

Σε σχέση με το 44/16 χωρίς upsampling η διαφορά ήταν πολύ πιό έντονη με το redbook αυτήν την φορά να ακούγεται ξεκάθαρα πιό φτωχό απο κάθε άποψη. Σ´τενεμα της στεροφωνικής σκηνής (όχι τραγικό αλλα ξεκάθαρο και αρκετό) απουσία χωρικής πληροφορίας ή αέρα η οποία σε σχέση με πρίν ήταν σαν να άνοιξε η γή και την κατάπιε σκληρότερος και πιό συγκεγχυμένος ήχος με τα διάφορα όργανα που ξεπηδούν και δίνουν το στίγματους μετά την μέση του προγράμματος να αναμειγνύονται και να χάνονται στο σύνολο, αισθητά λιγότερη αρμονική πληροφορία και φυσικά σκληρότερος η αν θέλετε πιό απότομος ήχος με αρκετά μειωμένα δυναμικά.

Συμπέρασμα οτι το 44/16 με καλό upsampling πλησίασε το 96/24 κατα 80% και ακούστηκε εξαιρετικά σε κάθε περίπτωση και με οποιοδήποτε κριτήριο αν και οι διαφορές με το hi res ήταν προφανείς. Με το "σκέτο" 44/16 δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για την υπεροχή του 96/24 αφου η διαφορά έβγαζε μάτι με το απλό redbook να χάνει κατα κράτος σε κάθε τομέα της ηχητικής απόδωσης.

Αυτά τα λίγα απο τα αυτιά μου, το Mytek/Firewire/Audirvanna και το σύστημα της σπηλιάς το οποίο κρύβει κιόλας..

Ας σημειωθεί οτι στον Παρνασσό έχω πάει αρκετές φορές και ξέρω κάπως και τον χώρο και την ακουστική του.

Ευχαριστώ τον κύριο Θέμη για αυτό το εργαλείο το οποίο απέδειξε οτι οι είναι διαφορές ακόμα πιο εμφανείς απο ότι πίστευα οτι ήταν..
Επίσης δηλώνω ενδιαέρον για την επίσημη έκδοση αυτού του έργου που μουσικά μου κίνησε το ενδιαφέρον.

Last edited:
Καταρχήν υπέροχη μουσική !!! Κε Θέμη θα υπάρξει εμπορική κυκλοφορία ;

Κατά δεύτερον οι διαφορές είναι μικρές αλλά σημαντικές στο δικό μου σύστημα και εύκολα εντοπίζονται στο τέλος του κομματιού με την ταυτόχρονη παρουσία όλων των οργάνων και κυρίως στις υψηλές συχνότητες ... χαρακτηριστικά, στο 1:50 το φλάουτο και καπάκι το πίκολο έχουν πιο ''ευγενική'', ήτοι λιγότερο επιθετική παρουσία και σαφέστερη απόληξη νότας στο 24αρι ... από το 2:45 το ίδιο φαινόμενο (σαφέστερη απόληξη νότας) και πλέον ευδιάκριτη 'ανάγνωση' των οργάνων και των κινήσεων του snare drum στο 24άρι ... τέλος ακούστε πόσο καλύτερα απολήγει η τελευταία νότα (εννοώ το τελευταίο τσίμπημα της χορδής, μάλλον κάποιου τσέλο ) ...

Ακριβώς στα σημεία που λές Σπύρο είναι που οι διαφορές κάνουν εντονότατη την παρουσία τους.
Όντως πολύ ενδιαφέρον έργο με εξαιρετική εκτέλεση και ηχογράφηση!..

Ευχριστούμε πολύ το Θέμη για την υπέροχη μουσική και την καταπληκτική ηχογράφηση. Ειλικρινά, μάλλον η καλλίτερη, πιο "άμεση" ηχογράφηση ορχηστρικής μουσικής που έχω ακούσει. Το HD απλά υπέροχο, αλλά ομολογουμένως πολύ καλό και το redbook.

Σε σχέση με το upsmpled 44/16 υπήρχε μία αισθητή διαφορά στην χωρική πληροφορία και στο ξεδιάλυμα των μουσικών ήχων ομάδες (οργάνων όργανα της ορχήστρας, περάσματα κλπ) μεταξύ τους, ιδιαίτερα εκεί στα δύο τρίτα του προγράμματος η διαφορά έκανε μπάμ και το αποτέλεσμα ήταν πολύ πιό "συγκλονιστικό" μουσικά (όχι οτι πρίν δεν ήταν..)

Σε σχέση με το 44/16 χωρίς upsampling η διαφορά ήταν

εγώ γιατί κατάλαβα από την περιγραφή του Θέμη ότι το 24/96 ήταν η κανονική ηχογράφηση και το 16/44 downsampled?:grandpa:
Ας μας εξηγήσει ακριβώς ο Θέμης....

Για την ώρα αυτό που έχω να πω είναι ότι η μουσική ήταν εξαιρετική, όπως και η εκτέλεση και η ηχογράφηση.
Με δυό βιαστικά ακούσματα δεν μπορώ να πώ περισσότερα.
Θα επανέλθω.

εννοει μαλλον οτι το 44/16 το ακουγε upsampled sto dac του και το συνεκρινε με 24/96,τωρα γιατι αλλη ιστορια,μαλλον γιατι ετσι τ'αρεσει.

εγώ γιατί κατάλαβα από την περιγραφή του Θέμη ότι το 24/96 ήταν η κανονική ηχογράφηση και το 16/44 downsampled?:grandpa:
Ας μας εξηγήσει ακριβώς ο Θέμης....

Για την ώρα αυτό που έχω να πω είναι ότι η μουσική ήταν εξαιρετική, όπως και η εκτέλεση και η ηχογράφηση.
Με δυό βιαστικά ακούσματα δεν μπορώ να πώ περισσότερα.
Θα επανέλθω.

Αυτό που κατάλαβα από τις εντυπώσεις του ASTOBOY είναι οτι άκουσε το 16/44.1 σε δύο εκδοχές oversampled and NOS συγκριτικά με το 24/96 και βρήκε το πρώτο πολύ πιο κοντά στο HD.
Η ηχογράφηση έγινε στα 24/96 και κατέβηκε με τον τρόπο που σας είπα στα 16/44.1, χωρίς ουδεμία άλλη επέμβαση, κάτι που δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι για άλλες παραγωγές. Όσον αφορά στην έκδοση ηχογραφημένων Ελληνικών έργων, ίσως σύντομα υπάρξει ενδιαφέρον από μεγάλη εταιρία.

Μακάρι, το έργο είναι εξαιρετικό και η ηχογράφηση σας άψογη ... έχω αγοράσει σχεδόν το σύνολο της χαι-ρες παραγωγής της channel classics (εκπληκτικές ηχογραφήσεις) και τολμώ να πω πως η δουλειά σας δεν έχει τίποτε να ζηλέψει... Εύγε κε Θέμη !!!

Αυτό που κατάλαβα από τις εντυπώσεις του ASTOBOY είναι οτι άκουσε το 16/44.1 σε δύο εκδοχές oversampled and NOS συγκριτικά με το 24/96 και βρήκε το πρώτο πολύ πιο κοντά στο HD.
Η ηχογράφηση έγινε στα 24/96 και κατέβηκε με τον τρόπο που σας είπα στα 16/44.1, χωρίς ουδεμία άλλη επέμβαση, κάτι που δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι για άλλες παραγωγές. Όσον αφορά στην έκδοση ηχογραφημένων Ελληνικών έργων, ίσως σύντομα υπάρξει ενδιαφέρον από μεγάλη εταιρία.

Aυτό ακριβώς είναι το συμπέρασμα που είχα απο τις εντυπώσεις μου που σημειωτέον είναι απλά οι εντυπώσεις μου και όχι το ιερό κοράνιον.
Σε κάθε περίπτωση το 44/16 μου ακούστηκε αξιοπρεπές με την upsampled έκδοση να πλησιάζει "ενοχλητικά" το HIRES χωρίς όμως να το φτάνει.

Εντύπωση μου έκανε που η διαφορά μεταξύ upsampled 44/16 και 96/24 ήταν λίγο μεγαλύτερη απο ότι περίμενα αλλα πάλι ως πιό ροκ ποπ τζάζ στα γούστα έυκολο ήταν να ξεχελαστώ με τις παραγωγές που συνήθως ακουώ οπου τις πιό πολλές φορές γίνεται χαμός..

Ας σημειωθεί οτι γενικά δεν συμπαθούσα το upsampling μέχρι πρόσφατα αν και κατάλαβα στην πορεία οτι το αποτέλεσμα δεν είνι πάντα το ίδιο απο κάθε συσκευή και όταν εφαρμόζεται ποιοτικά τα ωφέλη του είναι ξεκάθαρα και άκρως επιθυμητά..

Πολύ καλά τα δισκογραφικά νέα! Αν και δεν θα με χαλάσουν σε σιντάκια καιρός θα ήταν να γίνει μια αρχή με κάποιο Ελληνικό διαδικτυακό μουσικό κατάστημα με HD Downloads και τι πιό καλή αρχή η έκδοση "παρθένου" υλικού χωρίς διάφορα βαρίδια των πνευματικών δικαιωμάτων..

Last edited:
Για όσους φιλους παρακολουθούν το νήμα ενημερώνω οτι μόλις άλλαξα ριζικά "εμφάνιση"..

Μουσικά ήταν υ π ε ρ ο χ ο!! Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο...
Μαγευτικό! Πραγματικά με ενδιαφέρει να μάθω ποτε και αν θα κυκλοφορήσει!
Και το ακουσα στο γραφειο απο το ηχειακια του λαπτοπ...
Θελω να παω σπιτι ΤΩΡΑΑΑΑΑΑ

Τελικά κυριε Θέμη μήπως θα έπρεπε να κανονίσετε μια ακρόαση στην εταιρεία σας με δείγματα
απο όλες αυτες τις ηχογραφήσεις;;; Όπως καλη ωρα έγινε και στην Athens Pro Audio;;
Νομίζω οτι αξίζει να παρουμε μια γευση!

Μουσικά ήταν υ π ε ρ ο χ ο!! Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο...
Μαγευτικό! Πραγματικά με ενδιαφέρει να μάθω ποτε και αν θα κυκλοφορήσει!
Και το ακουσα στο γραφειο απο το ηχειακια του λαπτοπ...
Θελω να παω σπιτι ΤΩΡΑΑΑΑΑΑ

εμένα προσωπικά μου θύμισε πάρα πολύ Rimsky Korsakov, και ιδιαίτερα το αγαπημένο μου Capriccio Espagnol

Ελέγχθηκαν οι στάθμες στα δύο κομμάτια απο κανέναν ακροατή? Εμένα (στα ακουστικά) μου φαίνεται πιο δυνατό το 24/96...

Ρύθμισα την ένταση με το 16άρι και όταν δοκίμασα με την ίδια ρύθμιση το 24άρι η ένταση ενοχλούσε στα αυτιά. Σίγουρα!

Kατά τα άλλα αυτά που διέκρινα ως διαφορές στο σύστημα που άκουσα (-> med600 to wolfson8740 to nad 326 to Superlux HD-681 Evo) ήταν καλύτερα σώματα μεσοχαμηλά (επιθυμητό), ελαφρώς καλύτερο διαχωρισμό στα όργανα (επιθυμητό) υψηλότερα δυναμικά (μη επιθυμητό για μένα).
Όταν αύξησα την ένταση στο 16άρι, ώστε να ισοσταθμίσω το άκουσμα οι διαφορές σε όλα, πλην τον αλαφρώς καλύτερο διαχωρισμό στα όργανα έγιναν σχεδόν μη διακριτές (τουλάχιστον προσωπικά δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω τα δύο κομμάτια τυφλά, τα ποσοστά μου δεν ήταν αποδεκτά). επίσης το 16άρι συμπεριφέρθηκε καλύτερα στην υψηλότερη ένταση (τσίριζε και κούραζε λιγότερο από το 24άρι που μάλιστα έπαιζε με μικρότερη ένταση απο το ποντεσιόμετρο)

Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να τσεκάρω τα κομμάτια στο "καλό" σύστημα ή τουλάχιστον δεν θα ήθελα να την κάνω χωρίς το dac μου, αλλά πιστεύω ότι θα γίνει και αυτό σύντομα.
Αν έχει κάποια σημασία δοκίμασα πολύ λίγο στο: oppo 93 to densen B110 to chario lynx και δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω τα κομμάτια, πέραν κάποιων εξάρσεων στα δυναμικά. Όλα αυτά στις εντάσεις που ακούω συνήθως (κάτω απο 85db περίπου) μιας και σε υψηλότερες εντάσεις και τα δύο κομμάτια τσιρίζουν (πιθανότατα λόγω στρεσαρίσματος του ενισχυτή / χώρου και προσωπικής ευαισθησίας)

Αν κάποιος μπορεί ας τσεκάρει τις στάθμες, παρακαλώ.

Ευχαριστούμε τον κο Θέμη για τα δείγματα και την πολύ ωραία μουσική.

Last edited: