Ζήτημα τιμονιέρας!!!

R3E – Win Fanatec Gear! (διαγωνισμός RaceRoom Racing & Fanatec)

Prizes
1st Place – Grand Prize

x1 Fanatec ClubSport BMW M3 GT2 Steering Wheel
x1 Fanatec ClubSport Wheel Base v2
x1 Fanatec ClubSport Pedals v2
x1 RaceRoom Game Seat RR3055 Voucher

2nd Place

x1 Fanatec ClubSport Steering Wheel Rim
x1 Fanatec ClubSport Wheel Base v1.5

Top 50 Finishers

x1 ADAC GT Masters 2014 RaceRoom Redeem Code

Απάντηση: Re: Ζήτημα τιμονιέρας!!!

Με τη διαφορά τιμής στα.. 5 , γιατί να πάρει κάποιος την T300 RS και όχι την 500;

Γιατί η Τ300 είναι ποιο καινούργια κατασκευή - με ότι αυτό συνεπάγεται - πχ. PS4 συμβατότητα νέα "σωθικά" (ίσως και μοτέρ - δεν είμαι σίγουρος) drivers κτλ.
Πάντως οι testers την βάζουν πάνω από την Τ500 και την CSW V1 όσων αφορά το FF!

Τα παιδιά εδώ (Γάλλοι - αν και η αρχική ιδέα είναι ενός Γερμανού νομίζω) φτιάχνουν θαύματα και μεταξύ άλλων και μια καταπληκτική τιμονιέρα τις κατηγορίας "High End" χωρίς γρανάζια και ιμάντες (direct drive)!!!

714869957699schmaensemble.png

Η κατασκευή αυτή, λογικά, είναι εμπνευσμένη από τις πανάκριβες (επαγγελματικές) υλοποιήσεις όπως η Leo Bodnar SimSteering

https://www.youtube.com/watch?v=ofutOu98WVU

και Accuforce Wheel by SimXperience

https://www.youtube.com/watch?v=b63BHDjqg8g

που ανήκουν στη High End κατηγορία και χρησιμοποιούνται από Racing Teams για την προπόνησή τους - με πολύ μικρότερο φυσικά κόστος αφού πρόκειται για DiY με πολύ φτηνότερα (αλλά όχι χειρότερα) υλικά!

Το βασικό πρόβλημα είναι το μοτέρ, το οποίο προέρχεται από Κίνα και ενώ δεν είναι καθόλου ακριβό γι' αυτά που μπορεί να προσφέρει (κοστίζει γύρο στα 230 μαζί με τα καλώδιά του) μαζί με τα έξοδα αποστολής και εκτελωνισμό πρέπει να ξεπερνάει 500 !!! Είναι το μόνο μου εμπόδιο (φοβάμαι να μπλέξω με τα τελωνεία) αλλιώς θα το είχα ξεκινήσει κιόλας. Το ψάχνω όμως...

Last edited:
Πολύ καλό ακούγεται!
Αν αποδειχτεί αξιόπιστο, δεν το θεωρώ απίθανο να το φέρει κάποιο κατάστημα, μειώνοντας το κόστος αγοράς του στην Ευρώπη.
(Βρήκα έναν λόγο να ελπίζω, γιατί 500+ λίγο δύσκολο αυτή την στιγμή!)

Πολύ καλό ακούγεται!
Αν αποδειχτεί αξιόπιστο, δεν το θεωρώ απίθανο να το φέρει κάποιο κατάστημα, μειώνοντας το κόστος αγοράς του στην Ευρώπη.
(Βρήκα έναν λόγο να ελπίζω, γιατί 500+ λίγο δύσκολο αυτή την στιγμή!)

Ο Άκης το έφτιαξε με λιγότερα από 1000 και απ' ότι μου είπε, τώρα, γνωρίζοντας καλύτερα την αγορά και τα υλικά που χρειάζονται θα του έβγαινε κάτω από 800 !
Το θέμα είναι όμως ότι αυτοί είχαν μαζευτεί καμιά 10ριά και τους είχε βγει πολύ φτηνά το μοτέρ (power buy).
Εγώ που ρώτησα στην Κινέζικη εταιρεία μου απάντησαν για 350 με τα μεταφορικά αλλά τα τελωνεία (και οι φόροι) δεν μπορώ καν να φανταστώ πόσο θα ανέβαζαν την τιμή!!!

Είναι ένα τιμόνι όμως που θα γεράσεις μαζί του...!:grandpa:

Κανονικά δεν είναι συν 23%; Ή όχι;
Δηλαδή 430 ;

Είναι κι' άλλα, από τα λίγα που έμαθα (Google is your friend) θέλει και ο εκτελωνιστής τουλάχιστον μια 70άρα (εκτός αν το κάνεις μόνος σου :rip:) συν διάφορα άλλα έξοδα (πχ που στο μεταφέρουν λέει από το αεροπλάνο στην αποθήκη και άλλα τέτοια...) πάμε στα 500+ :slapface:

Re: Απάντηση: Re: Ζήτημα τιμονιέρας!!!

Είναι κι' άλλα, από τα λίγα που έμαθα (Google is your friend) θέλει και ο εκτελωνιστής τουλάχιστον μια 70άρα (εκτός αν το κάνεις μόνος σου :rip:) συν διάφορα άλλα έξοδα (πχ που στο μεταφέρουν λέει από το αεροπλάνο στην αποθήκη και άλλα τέτοια...) πάμε στα 500+ :slapface:

Εχω παραγγειλει απο ebay και amazon (αμερικανικο). Μου υπολογισαν και πληρωσα εκ των προτερων για τελωνειο. Οταν ηρθε Ελλαδα ουτε που με ενοχλησαν για εκτελωνισμο...Ολα αυτα τα "εξοδα" ειναι εφευρεσεις ελληνικες και τις κανουν μονο τα κουριερ. Μαλιστα προσφατα ειχα παραγγειλει κατι απο Τουρκια (ξεχαστηκα) ευτυχως οχι πολυ ακριβο, αλλα ανω των 22 και προβλεπεται τελωνειο. 100 μου ελεγε η DHL θελει μονο ο εκτελωνιστης...συν τα ΦΠΑ, και ανω των 150 εχει και δασμους. Επισης για καθε βραδια που καθεται τελωνειο πληρωνεις κομιστρα αποθηκης...Ωραια τους λεω, μην μου το δινετε, κρατηστε το, μεγεια σας! Ψαχτειτε λοιπον πριν την αγορα, μην τους κανετε την χαρη, ειμαι σιγουρος οτι αφου το εχουν εφαρμοσει αυτο με τα ηλεκτρονικα τελη το ebay και amazon, σιγουρα θα υπαρχει τροπος να γινεται και σε αλλες περιπτωσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ζήτημα τιμονιέρας!!!

Εχω παραγγειλει απο ebay και amazon (αμερικανικο). Μου υπολογισαν και πληρωσα εκ των προτερων για τελωνειο. Οταν ηρθε Ελλαδα ουτε που με ενοχλησαν για εκτελωνισμο...Ολα αυτα τα "εξοδα" ειναι εφευρεσεις ελληνικες και τις κανουν μονο τα κουριερ. Μαλιστα προσφατα ειχα παραγγειλει κατι απο Τουρκια (ξεχαστηκα) ευτυχως οχι πολυ ακριβο, αλλα ανω των 22 και προβλεπεται τελωνειο. 100 μου ελεγε η DHL θελει μονο ο εκτελωνιστης...συν τα ΦΠΑ, και ανω των 150 εχει και δασμους. Επισης για καθε βραδια που καθεται τελωνειο πληρωνεις κομιστρα αποθηκης...Ωραια τους λεω, μην μου το δινετε, κρατηστε το, μεγεια σας! Ψαχτειτε λοιπον πριν την αγορα, μην τους κανετε την χαρη, ειμαι σιγουρος οτι αφου το εχουν εφαρμοσει αυτο με τα ηλεκτρονικα τελη το ebay και amazon, σιγουρα θα υπαρχει τροπος να γινεται και σε αλλες περιπτωσεις.

Έχεις δίκιο σ' αυτά που γράφεις αλλά η συγκεκριμένη εταιρία δέχεται να στείλει μόνο με κούριερ...:furious3:

Ωραιος Αρη! Αν και ετσι όπως το πας , σε λιγο νομιζω πως θα αρχισεις να ψάχνεις σασι και λάστιχα και μετα να χτιζεις καμια πιστα. Δεν εχεις το Θεο σου!!!

In Aris we trust!!!
Χαιρετω την παρεα,φοβερο το τιμονι,να μην ξερω καλα γαλλικα....
Αν γινει κατι σε ομαδικη παραγγελια ειμαι μεσα!

In Aris we trust!!!
Χαιρετω την παρεα,φοβερο το τιμονι,να μην ξερω καλα γαλλικα....
Αν γινει κατι σε ομαδικη παραγγελια ειμαι μεσα!

Γεια σου Jim! Αν αποφασίσω να προχωρήσω, θα σε ειδοποιήσω (απ' ότι κατάλαβα τα μεταφορικά παραμένουν ίδια για 2 μοτέρ, οπότε μοιράζονται τα έξοδα!).
Διάβασε εδώ τον πλήρη οδηγό του "πρωτομάστορα"

Καλά νέα για κατόχους Fanatec αφού ανακοινώθηκε η συμβατότητα με το Project CARS στις Playstation 4 και Xbox One.

Playstation 4

Porsche 911 Turbo S
Porsche 911 GT2
Porsche 911 GT3 RS V2
CSR
CSR Elite
ClubSport Wheel Base
ClubSport Wheel Base v2

Xbox One

ClubSport Wheel Base
ClubSport Wheel Base v2

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Αυτή είναι η κορυφή σήμερα στα τιμόνια :worshippy: (μια πολύ λεπτομερή παρουσίαση):

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλησπέρα σε όλους, πολύ ωραία η κοινότητά σας! Μπαίνω στο ψητό!

Αγόρασα την Thrustmaster T100FFB, έβαλα τους drivers ακριβώς όπως ζητείται και ο υπολογιστής την βλέπει κομπλέ.

Όλα τα κουμπιά και τα πετάλια λειτουργούν κανονικά.

Όμως είναι η δεύτερη τιμονιέρα που χρησιμοποιώ στη ζωή μου και η πρώτη με Force Feedback. Κι έχω την εξής απορία: Είναι φυσιολογικό όταν στρίβω το τιμόνι να νιώθω ότι "τρίβεται" και ότι περνάει από "σκάλες"? Είναι σα να είναι τραχιά η επιφάνεια που γυρίζει.

Δοκίμασα να απενεργοποιήσω και το αυτόματο κεντράρισμα αλλά και με κλειστό το PC το τιμόνι το νιώθω λες και βρίσκει κάπου... Δηλαδή καμία σχέση και με τη προηγούμενη τιμονιέρα μου που δεν είχε FFB και καμία σχέση και με το πραγματικό αυτοκίνητο...

Έτσι πρέπει να είναι ή μου έφεραν ελαττωματική τιμονιέρα?