Έχουμε και λέμε: Τα αγαπημένα μου (15 χρόνια είναι αυτά) Audio Spectrum S-37 παρέδωσαν πνεύμα (δηλαδή το ένα από τα 2 διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη τις προάλλες λόγω πτώσης σε πάρτι) μόλις λίγες μέρες μάλιστα αφού το Μarantz CD 67 αρχισε να αρνείται πεισματικά να γυρίζει τα σιντί. To υπόλοιπο σύστημα είναι Rotel RA-02, Project RPM 5 / Sumiko Pearl / phono Project και εναπομείνασα ψηφιακή πηγή ένα Pioneer DV-400V (ψάχνομαι και για οικονομικό DAC για αναβάθμιση αλλά και για να «παίξω» με το λάπτοπ και flac). Kαι επειδή τα όνειρα για πέρασμα συνολικά σε κάτι καλύτερο εξανεμίστηκαν με το οικονομικό στένεμα που βιώνουμε εσχάτως οι περισσότεροι, αλλά χωρίς μουσική δεν αντέχεται... επειγόμαστε ηχεία! Το ανώτατο ποσό (ψάχνουμε και DAC, είπαμε) είναι τα 800 ευρώ (και πολλά είναι δεδομένων των συνθηκών). Για να πω την αλήθεια, τουλάχιστον με τα δικά μου αυτιά και ελπίζω να μην ακουστεί ακραίο, μέχρι αυτό το ποσό δεν έχω ακούσει, σε εκθέσεις και καταστήματα, κάποιο ηχείο που να μου άρεσε περισσότερο από τα δικά μου σε σχέση με την ηχητική τους πληρότητα, ίσως όμως αυτό να είναι και βαθιά υποκειμενικό. Σε καθαρά αφαιρετικό επίπεδο, τα ηχεία που έχω ακούσει και μου άρεσαν (το ξέρω, έχω ακριβά γούστα) είναι τα ATC, Audio Physic και Μeridian (και όχι τα πιο πρόσφατα Αudio Spectrum, και σε καμία περίπτωση κάτι σε Τriangle, Klipsch - όσο τουλάχιστον έχω ακούσει). Ελπίζω να έδωσα μια εικόνα για το τι μου αρέσει ηχητικά. Βέβαια, με αυτό το ποσό, μάλλον δεν θα ήταν σώφρον να κοιτάξω για ηχεία δαπέδου. Ο χώρος μου είναι περίπου 37 τετ.μ. Δεδομένων των παραπάνω, πιθανότατα να προτιμήσω να στερηθώ μερικές οκτάβες χαμηλού και λίγο σώμα, εκτός κι αν μπορείτε να μου προτείνετε κάτι καλό σε δπέδου. Αυτά τα οποία «βλέπω» μέχρι στιγμής:
- ΑΤC SCM-7 (σε μαύρο), γνωρίζοντας ότι ο Rotel θα είναι πολύ «λίγος, όπως και το υπόλοιπο set-up, και σύντομα πάλι θα ψάχνομαι για αλλαγές, αλλά από την άλλη αποτελούν μια καλή αφορμή για μελλοντική αναβάθμιση
- Chario Delphinus. Δεν τα έχω ακούσει, διαβάζω όμως καλά λόγια.
Aπό δαπέδου, βάσει όσων έχω διαβάσει, θα ήθελα να ακούσω τα Εpos Epic 5 (φαίνονται ενδιαφέροντα, 750 λίρες, δεν μπορώ να βρω τιμή Ελλάδας, αν αξίζουν ας δώσω και κάτι παραπάνω, αφού είναι και μεγάλα) και Q-Acoustics 2050 (όμορφα, φθηνότερα, υψηλο WAF, μάλλον λιγότερο audiophile, αλλά πιθανώς πιο συμβατά με τη μουσική που ακούω και η οποία δεν είναι απαραίτητα υψηλής ποιότητας εγγραφές). Θα ήθελα τις προτάσεις σας και τη συμβουλή σας, και σε σχέση με τη συμβατότητα των επιλογών με το υπόλοιπο σετ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
- ΑΤC SCM-7 (σε μαύρο), γνωρίζοντας ότι ο Rotel θα είναι πολύ «λίγος, όπως και το υπόλοιπο set-up, και σύντομα πάλι θα ψάχνομαι για αλλαγές, αλλά από την άλλη αποτελούν μια καλή αφορμή για μελλοντική αναβάθμιση
- Chario Delphinus. Δεν τα έχω ακούσει, διαβάζω όμως καλά λόγια.
Aπό δαπέδου, βάσει όσων έχω διαβάσει, θα ήθελα να ακούσω τα Εpos Epic 5 (φαίνονται ενδιαφέροντα, 750 λίρες, δεν μπορώ να βρω τιμή Ελλάδας, αν αξίζουν ας δώσω και κάτι παραπάνω, αφού είναι και μεγάλα) και Q-Acoustics 2050 (όμορφα, φθηνότερα, υψηλο WAF, μάλλον λιγότερο audiophile, αλλά πιθανώς πιο συμβατά με τη μουσική που ακούω και η οποία δεν είναι απαραίτητα υψηλής ποιότητας εγγραφές). Θα ήθελα τις προτάσεις σας και τη συμβουλή σας, και σε σχέση με τη συμβατότητα των επιλογών με το υπόλοιπο σετ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.