Ζω ένα «δράμα»... ΗΧΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!

swter

New member
23 February 2008
96
αθήνα
Έχουμε και λέμε: Τα αγαπημένα μου (15 χρόνια είναι αυτά) Audio Spectrum S-37 παρέδωσαν πνεύμα (δηλαδή το ένα από τα 2 διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη τις προάλλες λόγω πτώσης σε πάρτι) μόλις λίγες μέρες μάλιστα αφού το Μarantz CD 67 αρχισε να αρνείται πεισματικά να γυρίζει τα σιντί. To υπόλοιπο σύστημα είναι Rotel RA-02, Project RPM 5 / Sumiko Pearl / phono Project και εναπομείνασα ψηφιακή πηγή ένα Pioneer DV-400V (ψάχνομαι και για οικονομικό DAC για αναβάθμιση αλλά και για να «παίξω» με το λάπτοπ και flac). Kαι επειδή τα όνειρα για πέρασμα συνολικά σε κάτι καλύτερο εξανεμίστηκαν με το οικονομικό στένεμα που βιώνουμε εσχάτως οι περισσότεροι, αλλά χωρίς μουσική δεν αντέχεται... επειγόμαστε ηχεία! Το ανώτατο ποσό (ψάχνουμε και DAC, είπαμε) είναι τα 800 ευρώ (και πολλά είναι δεδομένων των συνθηκών). Για να πω την αλήθεια, τουλάχιστον με τα δικά μου αυτιά και ελπίζω να μην ακουστεί ακραίο, μέχρι αυτό το ποσό δεν έχω ακούσει, σε εκθέσεις και καταστήματα, κάποιο ηχείο που να μου άρεσε περισσότερο από τα δικά μου σε σχέση με την ηχητική τους πληρότητα, ίσως όμως αυτό να είναι και βαθιά υποκειμενικό. Σε καθαρά αφαιρετικό επίπεδο, τα ηχεία που έχω ακούσει και μου άρεσαν (το ξέρω, έχω ακριβά γούστα) είναι τα ATC, Audio Physic και Μeridian (και όχι τα πιο πρόσφατα Αudio Spectrum, και σε καμία περίπτωση κάτι σε Τriangle, Klipsch - όσο τουλάχιστον έχω ακούσει). Ελπίζω να έδωσα μια εικόνα για το τι μου αρέσει ηχητικά. Βέβαια, με αυτό το ποσό, μάλλον δεν θα ήταν σώφρον να κοιτάξω για ηχεία δαπέδου. Ο χώρος μου είναι περίπου 37 τετ.μ. Δεδομένων των παραπάνω, πιθανότατα να προτιμήσω να στερηθώ μερικές οκτάβες χαμηλού και λίγο σώμα, εκτός κι αν μπορείτε να μου προτείνετε κάτι καλό σε δπέδου. Αυτά τα οποία «βλέπω» μέχρι στιγμής:
- ΑΤC SCM-7 (σε μαύρο), γνωρίζοντας ότι ο Rotel θα είναι πολύ «λίγος, όπως και το υπόλοιπο set-up, και σύντομα πάλι θα ψάχνομαι για αλλαγές, αλλά από την άλλη αποτελούν μια καλή αφορμή για μελλοντική αναβάθμιση
- Chario Delphinus. Δεν τα έχω ακούσει, διαβάζω όμως καλά λόγια.
Aπό δαπέδου, βάσει όσων έχω διαβάσει, θα ήθελα να ακούσω τα Εpos Epic 5 (φαίνονται ενδιαφέροντα, 750 λίρες, δεν μπορώ να βρω τιμή Ελλάδας, αν αξίζουν ας δώσω και κάτι παραπάνω, αφού είναι και μεγάλα) και Q-Acoustics 2050 (όμορφα, φθηνότερα, υψηλο WAF, μάλλον λιγότερο audiophile, αλλά πιθανώς πιο συμβατά με τη μουσική που ακούω και η οποία δεν είναι απαραίτητα υψηλής ποιότητας εγγραφές). Θα ήθελα τις προτάσεις σας και τη συμβουλή σας, και σε σχέση με τη συμβατότητα των επιλογών με το υπόλοιπο σετ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ακουσε αυτά, μάλλον αποτελούν λύση στο πρόβλημά σου.
http://www.avmentor.gr/reviews/roister_status_8_2_0.htm
Αν δεν σου κάνουν αυτά πέρασε μια βόλτα απο την location sound, εκεί ο Θέμης ο Ζαφειρόπουλος έχει να σου προτείνει εκτός απο ATC και ΧΤΖ.
Και μετά μόνο θα ακούς δράματα, δεν θα τα ζείς κιόλας!!!
Καλό κουράγιο για την επιλογή.

Τα XTZ δαπέδου τα είχα ακούσει προ διετίας στην έκθεση και ομολογώ ότι μου έκαναν καλή εντύπωση, ειδικά σε σχέση με τα λεφτά, έλεγα «να κάτι προσιτό και πιο καλό από αυτά που έχω» αλλά τότε κοίταζα λίγο πιο «πάνω»... βέβαια λόγω ΔΝΤ, πάει αυτή η δυνατότητα. Οπότε, ναι, θα ήθελα να τα ξανακούσω. ΑTC SCM-11 + βάσεις= εκτός μπάτζετ, δυστυχώς.

βλέπω ότι μας αρέσουν και δεν μας αρέσουν τα ίδια πράγματα

σχετικά με τα ATC όπως είπες και εσύ, δεν θα πουν όχι σε κάτι καλύτερο από τον Rotel. Παρόλα αυτά και τα audio spectrum που είχες δεν ήταν και από το ευκολοοδήγητα ηχεία που υπάρχουν. Δεν χάνεις κάτι να τον πάρεις παραμάσχαλα και να περάσεις από τον κ. Θέμη για να ακούσεις. Οπως ο ίδιος είπε υπάρχουν προς επίδειξη και κάτι καλύτερο μπορεί να γίνει σε demo κομμάτια. ΑΝ κάτσει και αποκτήσεις κάποιο ATC (στο εύχομαο) θα ξετρελαθείς με τον καιρό.

Για epos πάρε ένα τηλέφωνο τον αγαπητό Xρήστο Kοψιά (http://www.studiohi-fi.gr/) να ρωτήσεις ότι θες. Εξαιρετικός επαγγελματίας και πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει.

Τα XTZ δεν τα ξέρω ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά προπερσι αν θυμάμαι καλά, είχα ακούσει στην εκθεση ένα σύστημα ηχεία-ενισχυτή-cd player της XTZ (όλα άσπρα αν θυμάμαι) και είχα ψαρώσει με τον ήχο τους σε σχέση με τα λεφτά που έκανε. Μπορεί και να θυμάμαι άλλα ντι άλλον, αλλά μάλλον καλά τα θυμάμαι. Πάντως μια φορά που άκουσα τα ATC με έναν XTZ ενισχυτή δεν μου άρεσε καθόλου ο ενισχυτής.

Chario είχα τα T100 Reference για καμιά δεκαετία. Καμία σχέση με ATC. Δεν μετάνιωσα που τα είχα πάρει τότε, όμως δεν τα συγκρίνω καν με τα ATC.

Α ναι, αν πάρεις τον Χρήστο ρώτα αν έχει και κανένα usher ηχείο για να ακούσεις. Λένε καλά λόγια και πριν καιρό είχε πάρει ένα το μάτι μου στο μαγαζί. Made in China όμως αν δεν σε πειράζει (όπως πολλά πολλά άλλα).

Αμάν αυτό ειναι το 666 post μου στο forum. Ελπίζω να μην σε κάψω

Last edited:
Φίλε Kostas, το μόνο μόνο που φοβάμαι με τα ΑΤC είναι μην που εξαρχής ''όχι'' στον Rotel, και βγάλω και λάθος συμπεράσματα για την αγορά μου, γιατί ο ενισχυτής δεν μπορεί να αλλάξει πριν περάσει ένας χρόνος τουλάχιστον. Δυστυχώς, ακόμα και τα 7άρια, πόσω μάλλον τα 11άρια, μαζί με βάσεις και νέα καλώδια είναι οριακά εκτός μπάτζετ. Και μόνο σε μαύρο, εννοείται, γιατί αυτό το κιτρινοκάτι είναι απαράδεκτο. Αυτός είναι και ο λόγος που κάνω δεύτερες σκέψεις για δαπέδου, που οκ, δεν θα παίζουν το ίδιο, αλλά μου γλιτώνουν 200 ευρώ από τις βάσεις. Ειδικά για τα Εpos, αν η τιμή τους δεν είναι τετραψήφια, «ψήνομαι» αρκετά. Τα chario τα αναφέρω ως κάτι που δεν θα εκθέσει ενισχυτή και πηγές όσο μάλλον θα κάνουν τα ATC. Τα q-acoustics μόνο ως κάτι απολύτως αντίστοιχο του υπόλοιπου συστήματος.

αν είναι για Τannoy, θα σκεφτόμουν πιο πολύ αυτά εδώ:
http://www.skroutz.gr/s/347425/Tannoy-Revolution-DC4T.html
που είναι εντός ορίου. Δεν τα έχω ακούσει, δείχνουν όμορφα και ευκολοδήγητα, αλλά νομίζω ότι ηχητικά θα είναι πιο κάτω και από τα παλιά μου S-37. ''Πολύ'' ηχείο για να παίζουν όσο καλά δείχνουν, δεν νομίζετε; Εντάξει, freestyle electro, soul και παλιά τζαζ ακούω, όχι μουσική δωματίου, αλλά ψάχνω κάτι πιο κοντά στη ρεαλιστική απεικόνιση, πιο ''μόνιτορ'' καταστάσεις

..το μόνο μόνο που φοβάμαι με τα ΑΤC είναι μην πουn εξαρχής ''όχι'' στον Rotel, και βγάλω και λάθος συμπεράσματα για την αγορά μου...
ότι ακριβώς έπαθα με τον προκάτοχο του ASR. Μια που χάρηκα που ήρθαν τα ATC, μια που ξενέρωσα που έπρεπε άμεσα να κάνω κάτι με τον ενισχυτή μου.
Για αυτό σου είπα πάρε παραμάσχαλα τον ενισχυτή και πήγαινε να τα ακούσεις. Λάθος συμπεράσματα για την αγορά μπορείς να βγάλεις μόνο αν πάρεις κάτι χωρίς να το ακούσεις.

...Δυστυχώς, ακόμα και τα 7άρια, πόσο μάλλον τα 11άρια, μαζί με βάσεις και νέα καλώδια είναι οριακά εκτός μπάτζετ...
Δεν ξέρω τι κάνει ο κ. Θέμης ή ο Χρήστος ή ο οποιοσδήποτε. Ομως αυτη η περίοδος είναι νεκρή ούτως η άλλως για τους εμπόρους λόγω καλοκαιριού. Αν συνυπολογίσεις και την γενικότερη κρίση πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια για καλύτερες τιμές από αυτές του τιμοκαταλόγου.

...Και μόνο σε μαύρο, εννοείται, γιατί αυτό το κιτρινοκάτι είναι απαράδεκτο....
Συμφωνώ τα μέγιστα.

αν είναι για Τannoy, θα σκεφτόμουν πιο πολύ αυτά εδώ:
http://www.skroutz.gr/s/347425/Tannoy-Revolution-DC4T.html
που είναι εντός ορίου. Δεν τα έχω ακούσει, δείχνουν όμορφα και ευκολοδήγητα, αλλά νομίζω ότι ηχητικά θα είναι πιο κάτω και από τα παλιά μου S-37. ''Πολύ'' ηχείο για να παίζουν όσο καλά δείχνουν, δεν νομίζετε; Εντάξει, freestyle electro, soul και παλιά τζαζ ακούω, όχι μουσική δωματίου, αλλά ψάχνω κάτι πιο κοντά στη ρεαλιστική απεικόνιση, πιο ''μόνιτορ'' καταστάσεις

Αυτά είναι πολύ μικρά. Τα μοντέλα με το 6άρι μεγάφωνο να κοιτάς σε Dual Concentric, αυτά έχουν 4άρι και μικρή καμπίνα. Τα μοντέλα με το 6αρι ανεβαίνουν λίγο πιο πάνω από το budget σου.

Τα Mercury V4 που προτάθηκαν παραπάνω είναι πολύ ηχείο για τα λεφτά του πάντως.
Για μένα ή θα πας στο Mercury V4 ή στο Revolution DC6T. Tα Revolution Signature ξεφεύγουν πολύ.... . ;)

Last edited:
Ακουσε αυτά, μάλλον αποτελούν λύση στο πρόβλημά σου.
http://www.avmentor.gr/reviews/roister_status_8_2_0.htm
Αν δεν σου κάνουν αυτά πέρασε μια βόλτα απο την location sound, εκεί ο Θέμης ο Ζαφειρόπουλος έχει να σου προτείνει εκτός απο ATC και ΧΤΖ.
Και μετά μόνο θα ακούς δράματα, δεν θα τα ζείς κιόλας!!!
Καλό κουράγιο για την επιλογή.

και εγω αυτο θα σου προτείνω βάση μπατζετ και χωρου, σιγουρα βάλτο στην λιστα ακροασης. Γενικα θα σου προτεινα να περασεις μια βολτα απ την roister, μπορει να εχει τελειωσει και το καινουργιο μοντέλο.

τα ProAc ξεχάσαμε αλλα δεν ξέρω τι υπάρχει σε αυτά τα λεφτά που ψάχνεις.

Όντως, ωραία και τα Proac και πιο πασπαρτού, αλλά δύσκολα πέφτουν κάτω από το χιλιάρικο, απ' όσο έχω υπόψη

Δυστυχώς, όσο έχω κοιτάξει αυτές τις μέρες, τα Proac, ακόμα και τα πιο μικρά βάσης, είναι πάνω από χιλιάρικο. Κρίμα, και παίζουν πολύ κοντά σε αυτό που ψάχνω...

Το Leema πόσο έχει;
Αν πάω για βάσης, θα πάω μάλλον σε ATC.
Α, και η Stepcom έχει στις προσφορές ProAc D15.
Το μπάτζετ παραμένει κάτω από τα 1.000 ευρώ, δυστυχώς.

Τα Epos Epic 5 τα έχει ακούσει κανείς; Έχω διαβάσει μόνο κριτικές στον ξένο Τύπο, αλλά δεν δίνω πολλή σημασία. Είναι από τα λίγα δαπέδου που μου φαίνονται ότι μέχρι αυτό το ποσό ότι μπορούν να παίξουν αρκετά καλά.

Να μαι και εγώωωω για να σου προτείνω.. τι άλλο; B&W CM Series.

Ήχος για τουλάχιστον τα διπλά λεφτά, δεν ξεβρακώνουν τα συνοδά, δεν έχουν τίποτα ιδιαίτερες απαιτήσεις σε οδήγηση και κερασάκι στην τουρτα μια σαγηνευτική μεσουψηλή περιοχή πολύ "ανοικτή" "μουσική" "αποκαλυπτική" και εύπεπτη με την καλή ένοια χωρίς να υστερουν και στις χαμηλές (ειδικά σε βάσης που κοιτάς εσύ είναι εκπληκτικά κοντά και στο μπάσο με την -παν- ακριβότερη σειρα..).

Πρίν μερικούς μήνες έμεινα έκπληκτος όταν με φίλο που έψαχνε για ηχεία βάσης ακούσαμε σαφώς καλύτερο και .."μεγαλύτερο" ήχο απο τις μινιατούρες CM1 απο τα γαιδουράκια M22 της Epos με τον ίδιο ενισχυτή CREEK EVO2.

Mέχρι πρόσφατα σαν ψωνισμένος κάτοχος των 803S σνόμπαρα την σειρά CM της B&W σαν απλά ένα γέμισμα στην κατηγορία τιμής χωρίς να έχουν τίποτα το ιδιαίτερο να πούν, πόσο λάθος ήμουν τελικά..

Τέλος να μην ξεχάσω να αναφέρω οτι απο πείρα γνωρίζω οτι τα B&W συμπαθούν ιδιαίτερα τους απω ανατολίτες για παρέα όπως ο Rotel που έχεις...

Εγώ αν κινούμουν στην κατηγορία σου θα ήταν απο τα πρώτα στην λίστα..

Ελπίζω να βοήθησα χεχε...:devil-smiley-029:

Χαζεύω τον ενισχυτή σου στο web http://www.johnniefromtheblog.com/wp-content/uploads/2010/12/IMG_0713.jpg πολύ τίμιο μηχανάκι όμως τα εξαιρετικά ΑΤC μάλλον βλέπω να του πέφτουν λίγο "βαριά".:devil-smiley-029:

Τέλος πάντων ποτέ δεν ξέρεις (αν και πολύ το αμφιβάλλω) πάρτον παραμάσχαλα αφού κουβαλιέται και βούρ για ακρόαση.

Πάντως η άποψη μου για την καλύτερη επιλογή για τον Rotel παραμένει σταθερή.. Αυτή http://www.bowers-wilkins.co.uk/Speakers/Home_Audio/CM_Series/CM5.html :lehrer:

Last edited: