Ζώα και άνθρωπος

To ξέρετε το concept "play her/him off keyboard cat" έτσι?

Η ιδέα είναι ότι όταν οι άνθρωποι αποτυγχάνουν οι γάτες τους κοροϊδεύουν. (γιατί είναι ανώτερα όντα φυσικά)

Μερικά χαρακτηριστικά βίντεο:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η ικανοποίηση που δείχνει η γάτα στο τέλος όταν κλείνει τα μάτια είναι όλα τα λεφτά! :flipout:

Α γειά σου!
Γι αυτό λοιπόν το ήθος είναι φύση. Όπως είναι και η επιθετικότητα, ο φόβος, η αγωνία, η ορμή για αναπαραγωγή, η στοργή και πλείστα άλλα.
Είναι μια συν-αίσθηση που υπάρχει μέσα μας (στους ανθρώπους και τα ζώα) ούτως ή άλλως. Το σε ποιό βαθμό υπάρχει ή εκφράζεται είναι άλλο ζήτημα.
Τα λογής όμετρα (ηθικόμετρα, φοβόμετρα, σεξουαλικόμετρα και οτιδήποτε άλλο) είναι απλά το αποτέλεσμα των επιδράσεων που ασκούνται στον άνθρωπο (παιδεία, περιβάλλον, πολιτισμός και άλλα) και η προσπάθεια να τα ελέγξει/τιθασεύσει (νόμοι, θρησκείες, ιδεολογίες, ενοχικά σύνδρομα, εξιδανίκευση προτύπων) ή να τα απογειώσει (καλιέργεια ταλέντου, ανάπτυξη κριτικής σκέψης κ.λ.π.) επειδή ακριβώς έχει επίγνωση αυτών των επιρροών και των αποτελεσμάτων τους.

Και, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, δεν έχουν να κάνουν όλα μόνο με το ήθος ή μόνο με το φόβο ή κάποιο άλλο φυσικό χαρακτηριστικό.
Το ότι η γάτα κυνηγά ποντίκια ή η όρκα ευχαριστιέται να σκοτώνει δεν σημαίνει οτι δεν έχουν ήθος. Επειδή το αρσενικό λιοντάρι είναι ξάπλα όλη μέρα και τρώει από τα έτοιμα δεν σημαίνει οτι είναι φαλλοκράτης και ανήθικο.
Το αρσενικό λιοντάρι σκοτώνει τα μικρά του. Και πάλι δεν είναι ανήθικο.
Η γάτα κυνηγάει φίδια χωρίς να τα τρώει. Το ίδιο και ο σκύλος τη γάτα. Είναι η φύση τους (μας) τέτοια που τα ωθεί να εξυπηρετούν κι άλλα συναισθήματα τους. Δεν σημαίνει οτι είναι για φτύσιμο.
Γιατί δεν είναι ανήθικα ενώ κάνουν όλες αυτές τις βδελυρές για εμάς πράξεις;
Γιατί δεν το κάνουν κατόπιν σκέψεως και ζυγίσματος συνεπειών και επιπτώσεων.
Γιατί το κάνουν ανεξαιρέτως καταστάσεων. Το μόνο κριτήριο είναι το μπορώ ή δεν μπορώ, όχι το αν βρέχει ή έχει πολύ κόσμο τριγύρω ή επειδή σήμερα είναι αργία.
Γιατί το κάνουν τόσο όσο. Κανένα λιοντάρι δεν θα πάει να σκοτώσει σκίμνους που είναι έξω από την περιοχή του καμμία όρκα δεν θα σκοτώσει εκατοντάδες ψάρια ενώ είναι χορτάτη, καμμία νυφίτσα δεν θα ξεκληρήσει ένα κοτέτσι για να κάνει επίδειξη. Κι αν ποτέ γίνει είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Το ξέρω οτι θα διαφωνήσετε αλλά επιμένω οτι τα ζώα τρώνε, σκοτώνουν, φακαμάνε ΤΟΣΟ ΟΣΟ τους λέει η φύση τους κι όχι ο περίγυρος, η τηλεόραση, η γυναίκα τους, το παρελθόν τους ή οτιδήποτε άλλο. ΤΟΣΟ ΟΣΟ είναι απαραίτητο για την επιβίωσή τους (οριοθέτηση χώρου, εκδίωξη σφετεριστών, εξουδετέρωση απειλητικών καταστάσεων).
Το αν μια νυφίτσα σκοτώσει δέκα κότες και ένα λιοντάρι μία αντιλόπη δεν έχει καμμία σχέση.

Φυσικά σε όλα αυτά εξαιρούνται ζώα που έχουν εκπαιδευθεί - αλλοιωθεί από τον άνθρωπο.

Συγγνώμη αν σας κούρασα κι αν εκτροχιάζω το νήμα αλλά βρίσκω το όλο θέμα αρκετά ενδιαφέρον.
Και συγγνώμη αν παρεξήγησα κάποιον ή με παρεξήγησε. Ανταλλαγή απόψεων κάνουμε.

Το Ηθος ΔΕΝ ειναι Φυση.
Η Φυση δρα περα απο Ηθη και Ηθικες. Το Ηθος ουτε καν το ξερει.
Τοτε εμεις ως μερος της Φυσης πως συλλαβαμε την εννοια του Ηθους ? Ζωα δεν ειμαστε ?
Ο homo sapiens βρισκεται σε μεταβατικο σταδιο (μπορει να διαρκεσει και χιλιαδες χρονια)
απο το φυσικο (σωμα) στο υπερφυσικο (σωμα), οποτε συμβαινουν ανατριχιαστικα πραγματα
που ουτε ως φυσικα μπορεις να τα χαρακτηρισεις, ουτε ως υπερφυσικα. Βρισκομαστε
εδω και αιωνες (και θα συνεχισουμε για αιωνες) να περπαταμε σε μια γκριζα περιοχη,
ενα twilight zone.

Τι θα γινει οταν ξεφυγουμε απο το οργανικο σωμα ? .... Δεν ξερω !
Δεν ειναι στανταρακι οτι θα ειναι για καλυτερα (ουτε για χειροτερα).

Τα ζωα δεν νιωθουν καμια αναγκη να ξεφυγουν απο το σωμα (δεν εχουν φτασει ακομα
να το θεωρουν ως κυρια πηγη των δεινων τους). Οποτε παρολο το κατακλυσμικο αγχος
και τρομο του να φανε χωρις να φαγωθουν (καθε δευτερολεπτο της ζωης τους) ζουν ...
σε συνειδησιακη ηρεμια η εστω ΔΕΝ εχουν φιλοσοφικες ανυσηχιες (και παρανοιες).
Απο αυτην την αποψη, το μονο που μπορω να πω ειναι οτι τα φθονω αφορητα.
Ομως αυτος ο φθονος ερχεται πολυ φευγαλεα, βασταει πολυ λιγο και για καποιον
αγνωστο (για μενα) λογο μετατρεπεται σε θαυμασμο και κατανοηση. ΑΚΑΡΙΑΙΑ !

Πολλα πραγματα, μεσα μου ακομη, δεν ξερω πως λειτουργουν ... τα περισσοτερα ! -bye-

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Είναι κάτι γκουρού λέει στην Ινδία που ζουν μόνο με νεράκι... εκτός αν και αυτό πονάει όταν το καταπίνουμε

Μα φυσικά και είναι ζωντανοί οργανισμοί.
Δεν έχει δει κανείς δηλαδή μιμόζα;

Εξανθρωπισμός και των φυτών ακόμη.

Πότε θα καταλάβουν κάποιοι ότι η ζωή, η αντίληψη, οι αισθήσεις ΔΕΝ είναι σαν τις ανθρώπινες.

ΔΕΝ είναι καν σαν των θηλαστικών.

Δεν είναι καν σαν των ερπετών.

Χρησιμοποιούνε όμως λέξεις όπως "κραυγή" και "πόνος" σαν να είναι παντού τα ίδια.

Δεν ξέρω τελικά για τι πρόκειται για sensual journalism ή για good ole idiocy?

Για παράδειγμα σς μας εξηγήσει κάποιος πως στον π**τσ* αισθάνεται "πόνο" μια τσούχτρα τη στιγμή που δεν διαθέτει εγκέφαλο και κέντρα πόνου.

Χρήστο, new age το λένε..

Ξέρω φίλε...

...αλλά δεν παίζεται πλέον η βλακεία που κυκλοφορεί παγκοσμίως.

Και το κακό είναι πως δεν περιορίζεται σε τέτοια ανώδυνα θέματα, αλλά και σε εντελώς θανατηφόρα όπως οι εμβολιασμοί και η ομοιοπαθητική. :bang:

Το κλασικό "πως ζούσαν πριν βγουν τα εμβόλια"...
Ε δεν ζούσαν! Πέθαιναν κατά χιλιάδες!
Έκαναν πολλά παιδιά μήπως και επιζήσουν 2-3!
Για την ομοιοπαθητική, ας πρόσεχαν.
Δεν επηρεάζουν τον περίγυρό τους, μόνοι τους ψοφάνε.
Ας το πούμε "φυσική επιλογή".
Μόνο τα παιδιά να τους πάρουν μη τα σκοτώσουν από τη βλακεία τους.

Ξέρω φίλε...

...αλλά δεν παίζεται πλέον η βλακεία που κυκλοφορεί παγκοσμίως.

Και το κακό είναι πως δεν περιορίζεται σε τέτοια ανώδυνα θέματα, αλλά και σε εντελώς θανατηφόρα όπως οι εμβολιασμοί και η ομοιοπαθητική. :bang:

Eγω απο την ομοιοπαθητικη ... ειδα ΚΑΛΟ.
ΟΧΙ σημερα (που ολοι το σκεπτονται).
24 χρονια πριν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εκοψα τον καφε ... ΜΑΧΑΙΡΙ ! Πιο πριν .... επινα 8 nescafe την ημερα !!!!
Τρομακτικα νευρα και ελαχιστος υπνος. Εως την στιγμη που πηγα σε ενα παρτυ,
πηρα ενα ποτηρι και μου φυγε απο τα χερια .... ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΜΟΥΛΟ !

Ειπα "δεν παει αλλο, εχω γινει ρομπα και δεν προκειται να ζω ετσι μεχρι τα 80 μου".
Πηρα μια αγωγη για εναν μηνα (σε χαπακια), ανεβασα πυρετο 40, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
και μου φυγε και ο παραμικρος εθισμος. Οπως το λεω ... ο ΠΑΡΑΜΙΚΡΟΣ εθισμος.
Ακομα και αν (μετα απο 20 χρονια) τυχει καπου σε παραλια να μην εχουν τσικολατα
και πρεπει να παρω καφε ... με μια φορα δεν ξαναεθιζομαι ... ουτε με δυο, ουτε τρεις.

Αντιθετα,
πηρε παλια μου φιλη (που δεν επινε 8 nescafe την ημερα) για τον ιδιο λογο.
ΔΕΝ απεξαρτηθηκε (μετα την αγωγη). Ιδια αγωγη με μενα. Συνεχισε να πινει.

Η ομοιοπαθητικη (ακομα και ως placebo) ... δεν ειναι 100% applicable εις απαντες.
Sorry folks :rolleyes: ....

Sorry Μάνο αλλά η ομοιοπαθητική, ένα placebo είναι.

Η διαφορά είναι ότι τα placebo χορηγούνται δωρεάν ενώ τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα τα πληρώνεις.

Placebo η οχι ... εγω απεξαρτηθηκα.
Αν απεξαρτηθηκα μονος μου αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.
Ομως, κατι λειτουργησε ως "σκανδαλη".
Και δεν ξεκινησε απο μενα !

Μάνο, δεν χρειάζεται να πληρώσεις κάποιον ειδικό, ή ''ειδικό'', για να σου πει ότι πρέπει να κόψεις 8 καφέδες την ημέρα. Το υπαγορεύει η κοινή λογική, βοηθούμενη φυσικά από την συσσωρευμένη γνώση δεκαετιών.

Εγώ πήγα από τους 12 - 14 φραπέδες στον έναν μέσα σε μία μέρα.
Που αν θέλαμε να πάμε κάπου και έβλεπα τη γυναίκα να μπαίνει στο μπάνιο έφτιαχνα εσπρεσάκι.
Απλά έπαιρνα ένα μπουκάλι νερό δίπλα μου και όταν ήθελα να πιω κάτι αντί για καφέ έπινα νεράκι.
Τη συνήθεια την έχω ακόμη (και μια συχνοουρία) αλλά για να κάνω δεύτερο καφέ θα είναι για την παρέα κάποιο απόγευμα Σαββατοκύριακου.

Αν δεις τι περιέχουν τα ομοιοπαθητικά χάπια, παίζει το νεράκι που πίνω να είναι πιο πλούσιο. :D

Εγώ πήγα από τους 12 - 14 φραπέδες στον έναν μέσα σε μία μέρα.
Που αν θέλαμε να πάμε κάπου και έβλεπα τη γυναίκα να μπαίνει στο μπάνιο έφτιαχνα εσπρεσάκι.
Απλά έπαιρνα ένα μπουκάλι νερό δίπλα μου και όταν ήθελα να πιω κάτι αντί για καφέ έπινα νεράκι.
Τη συνήθεια την έχω ακόμη (και μια συχνοουρία) αλλά για να κάνω δεύτερο καφέ θα είναι για την παρέα κάποιο απόγευμα Σαββατοκύριακου.

Αν δεις τι περιέχουν τα ομοιοπαθητικά χάπια, παίζει το νεράκι που πίνω να είναι πιο πλούσιο. :D

Δεν νομίζω Μιχάλη .
Αν και προσωπικά δεν έχω επισκεφθεί ομοιοπαθητικό ,υπάρχουν φίλοι που έχουν βρεί <λύσεις> στην ομοιοπαθητική .Και κάποιοι άνθρωποι έχουν αφιερώσει χιλιάδες ώρες πάνω στην επίδραση φυτικών ουσιών γιά να υπάρξουν αποτελέσματα .
Και όσοι είναι σοβαροί επαγγελματίες σου λένε ,μέχρι που μπορούν να βοηθήσουν .
Θα ανέφερα ονόματα ,αλλά δεν το θεωρώ σωστό .
Το ότι υπάρχουν απατεώνες που λυμαίνονται το χώρο είναι δεδομένο .

H δικη μου ομοιοπαθητικος ηταν πνευμονολογος πριν γινει ομοιοπαθητικος.
ΤΕΡΑΣΤΙΑ (λεει) η εμπειρια που αποκομισε απο τα μικρα παιδια (και τα προβληματα τους).
Ιδιως τα αλλεργικα τους συμπτωματα.