Ζώα και άνθρωπος

Το θέμα είναι, αν εγώ βγω για τρέξιμο στο πάρκο και με βρει ένα τέτοιο και μου κόψει το λαιμό (στην κυριολεξία), μου αρκεί το συμπέρασμα ότι "είναι στόκος ο ιδιοκτήτης";
Εσένα θα σου αρκούσε αν κατασπάραζε το παιδί σου στο πάρκο;

Μήπως κάτι πρέπει να γίνει με όλα αυτά;

Αυτό αφορά τους ιδιοκτήτες του.
Ζώο με τόσο απρόβλεπτη συμπεριφορά ώστε να αντιδρά έτσι απέναντι και σε ένα μωρό που είναι ο ορισμός του ακίνδυνου, δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να περιφέρεται μέσα στον αστικό ιστό δίχως φίμωτρο και αλυσίδα. Εγώ δεν είμαι ούτε ιδιοκτήτης του ούτε έχω καμία υποχρέωση να ψυχανεμίζομαι τα ένστικτα ενός άγριου ζώου. Έχω μάθει τα χούγια του σκύλου της μητέρας μου και τέλος.

υπαρχουν σκυλια διασωστες ,σκυλια ναυαγοσωστες,σκυλια της διωξης ,σκυλια που ψαχνουν για ναρκες ,σκυλια που ειναι οδηγοι σε τυφλους ,που κανουν ψυχοθεραπεια σε παιδια με καρκινο που κανουν την δουλεια τοτς τελεια επαιδη ειναι αριστα εκπαιδευμενα και μεις βρισκουμε τα ανισοροπα για να τα διαμονοποησουμε ολα..
για τα σκυλια τα ανισοροπα μου ζητατε να απολογηθω?ελεος
δεν ειναι αγρια ζωα τα οικοσιτα απ οσο γνωριζω..

υπαρχουν σκυλια διασωστες ,σκυλια ναυαγοσωστες,σκυλια της διωξης ,σκυλια που ψαχνουν για ναρκες ,σκυλια που ειναι οδηγοι σε τυφλους ,που κανουν ψυχοθεραπεια σε παιδια με καρκινο που κανουν την δουλεια τοτς τελεια επαιδη ειναι αριστα εκπαιδευμενα και μεις βρισκουμε τα ανισοροπα για να τα διαμονοποησουμε ολα..

Ποιο απο αυτά που ανέφερες είναι ράτσας ροτβάιλερ; Ή πιτ μπουλ;

Λογικά θα υπάρχουν και τέτοια. Το κακό είναι ότι πρόκειται για απρόβλεπτες άρα και δυνάμει προβληματικές ράτσες τις οποίες συνήθως επιλέγουν και προβληματικοί άνθρωποι.

Αυτό δεν αποκλείει και το να υπάρχουν ψυχούλες pitbull και άριστοι διοκτήτες τους. πάντως για σύνοδο τυφλού μάλλον δεν πρέπει να είναι και η πρώτη επιλογή.

Το τελευταίο μου θύμισε ένα Αστερίξ, όπου υπήρχε μία ταβέρνα "ο μετανοημένος βάρβαρος". Ε θα υπάρχουν και τέτοιοι.

Δυστυχώς πολλοί, πάρα πολλοί, θεωρούν το σκυλί τους όπλο!
Το βλέπεις στη φάτσα τους, άτομα με κόμπλεξ έχουν σκυλιά τα οποία κανονικά απαιτούν "άδεια οπλοφορίας", κάγκουρες που επιδεικνύουν την μαγκιά τους..
Άτομο στην περιοχή που μένω, που άμα τον δεις θα θες να τον δείρεις, κυκλοφορεί με cane corso χωρίς λουρί. Στην παρατήρησή μου γιατί δεν το κρατά δεμένο η αφοπλιστική του απάντηση "Αυτό δεν είναι σκυλί, είναι όπλο"!!
Ρε φίλε κυκλοφορούν παιδιά, κόσμος και άλλα σκυλάκια ήρεμα, άμα αρπάξει κανένα τι θα γίνει;
Ας προσέξουν, μου απάντησε!!

Είναι θέμα ανθρώπων και κατόχων, η συνείδηση σπανίζει.
Ως κάτοχος γερμανικού ποιμενικού, κοινωνικοποιημένου από μικρό, ποτέ μου δεν εμπιστεύτηκα τον εαυτό μου να το κυκλοφορήσω χωρίς λουρί, ποτέ δεν επέτρεψα να το χαϊδέψουν άγνωστοί του στο δρόμο, άσχετα αν δεν επιδεικνύει επιθετική συμπεριφορά.
Μέσα στο σπίτι και περισσότερο στην μεγάλη αυλή που διαμένει είναι φύλακας και δεν αφήνει κανέναν να μπεί και να πλησιάσει ( δεν είναι και εύκολο αυτό αρκεί να ακούσεις το βαθύ γρύλισμα του, σου κόβονται τα γόνατα).

Μεγαλόσωμα σκυλιά όπως ροτβάϊλερ, ντόμπερμαν, πίτμπουλ, ελληνικά ποιμενικά και γενικά ράτσες φύλακες έπρεπε να απαγορεύονται σε διαμερίσματα. Δεν μπορούν να ζήσουν εκεί, δεν έχουν ζωτικό χώρο.
Και προπάντων ζηλεύουν την περιποίηση και την δεδομένη αγάπη των γονιών στα μικρά παιδιά.

Οι παραπανω γονεις του μωρου στο βιντεο, μπορει να ακουσαν κι αυτοι πως ο σκυλος πρεπει να κοινωνικοποιηθει.
Οποτε ειχαν το μωρο να περιφερεται κοντα του ωστε ο σκυλος να το μαθει, να το συνηθισει και να μην αντιδρα κοινωνικοποιημενος πλεον.

Ακουγεται η λεξη κοινωνικοποιηση που σημαινει ο σκυλος να συχνωτιζεται με διαφορους ανθρωπους και ζωα και να μην ειναι αποκομμενος απο αυτα.

Πως ξεκινας την κοινωνικοποιηση του σκυλου σου με το μωρο σου ωστε να το αντιληφθει ως μελος της οικογενειας. ? Τα γνωριζει αυτα ο κοσμος. ? Μηπως ατυχηματα μεσα στην ιδια την οικογενεια συμβαινουν ακριβως επειδη η οικογενεια δεν καταλαβε πως ακριβως πρεπει να γινουν τα οποια βηματα κοινωνικοποιησης. ?

Για να θεωρησει το μωρο ως μελος και να μην του επιτιθεται, πρεπει να το συνηθισει. Για να το συνηθισει πρεπει να το βλεπει και να αλληλεπιδρα μαζι του. Ομως στην αρχη που δεν το εχει συνηθισει του επιτιθεται. Πως θα εχεις το μωρο σου μαζι με το σκυλο για να το συνηθισει αφου θα εχει την ταση να του επιτεθει. ?

Οι λεπτομερειες μερικες φορες ειναι δυσδιακριτες με αποτελεσμα του συμβαντος στο παραπανω βιντεο. Μην θεωρειτε απολυτο το γεγονος,μια οικογενεια να θελει να κοινωνικοποιησει το σκυλο και ΝΑ ΞΕΡΕΙ πως να το κανει.

Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

Οι παραπανω γονεις του μωρου στο βιντεο, μπορει να ακουσαν κι αυτοι πως ο σκυλος πρεπει να κοινωνικοποιηθει.
Οποτε ειχαν το μωρο να περιφερεται κοντα του ωστε ο σκυλος να το μαθει, να το συνηθισει και να μην αντιδρα κοινωνικοποιημενος πλεον.

Ακουγεται η λεξη κοινωνικοποιηση που σημαινει ο σκυλος να συχνωτιζεται με διαφορους ανθρωπους και ζωα και να μην ειναι αποκομμενος απο αυτα.

Πως ξεκινας την κοινωνικοποιηση του σκυλου σου με το μωρο σου ωστε να το αντιληφθει ως μελος της οικογενειας. ? Τα γνωριζει αυτα ο κοσμος. ? Μηπως ατυχηματα μεσα στην ιδια την οικογενεια συμβαινουν ακριβως επειδη η οικογενεια δεν καταλαβε πως ακριβως πρεπει να γινουν τα οποια βηματα κοινωνικοποιησης. ?

Για να θεωρησει το μωρο ως μελος και να μην του επιτιθεται, πρεπει να το συνηθισει. Για να το συνηθισει πρεπει να το βλεπει και να αλληλεπιδρα μαζι του. Ομως στην αρχη που δεν το εχει συνηθισει του επιτιθεται. Πως θα εχεις το μωρο σου μαζι με το σκυλο για να το συνηθισει αφου θα εχει την ταση να του επιτεθει. ?

Οι λεπτομερειες μερικες φορες ειναι δυσδιακριτες με αποτελεσμα του συμβαντος στο παραπανω βιντεο. Μην θεωρειτε απολυτο το γεγονος,μια οικογενεια να θελει να κοινωνικοποιησει το σκυλο και ΝΑ ΞΕΡΕΙ πως να το κανει.

Ακριβως
και κατι αλλο τα σκυλια δεν ζηλευουν ουτε ερωτευουνται ,δεν εχουν εχουν ολα τα ανθρωπινα συναισθηματατα αυτες ειναι ανθρωπινες ερμηνειες..
απλα ειναι συμπεριφορες επειδη τα σκυλια δεν ειναι ισσοροπημενα η δεν ξερουν την θεση τους στην οικογενεια αγελη...

Υπάρχουν και τα μαλαμουτ που είναι ακόμη πιο δυνατά σκυλιά από τα πιτμπουλ και τα ροτι και νομίζω τα έχει η αστυνομία

Το θέμα είναι, αν εγώ βγω για τρέξιμο στο πάρκο και με βρει ένα τέτοιο και μου κόψει το λαιμό (στην κυριολεξία), μου αρκεί το συμπέρασμα ότι "είναι στόκος ο ιδιοκτήτης";
Εσένα θα σου αρκούσε αν κατασπάραζε το παιδί σου στο πάρκο;

Μήπως κάτι πρέπει να γίνει με όλα αυτά;

Μιας και ανέφερες το τρέξιμο.
Έχω τρέξει χιλιάδες χιλιόμετρα σε ''καθώς πρέπει'' περιοχές (Παλ. Ψυχικό, Φιλοθέη) και δεν είναι λίγες οι φορές που συνάντησα σκυλιά με τους ιδιοκτήτες τους, κάποια από αυτά μεγάλες ράτσες, εννοείται χωρίς λουρί. Πολλές φορές, ενώ αναγκαζόμουν να σταματήσω να τρέχω επειδή παρατηρούσα κάποια κινητικότητα εκ μέρους των σκυλιών, στην ευγενική μου παράκληση προς τους ιδιοκτήτες να το κρατήσουν μέχρι να απομακρυνθώ, η απάντησή τους ήταν σταθερή: ''μη φοβάσαι, δεν δαγκώνει''. Τη στιγμή που το έβλεπα το ζώο ότι είχε αναστατωθεί από την παρουσία μου, το αφεντικό με διαβεβαίωνε ότι όλα καλά, προχώρα. Ένα από αυτά τα σκυλιά που δεν δαγκώνουν, δάγκωσε έναν φίλο συναθλητή ο οποίος είχε την όρεξη να κυνηγήσει το θέμα στα δικαστήρια. Δεν ξέρω τι έκβαση είχε η δικαστική διαμάχη γιατί χαθήκαμε με τον φίλο.
Θέλω να καταλήξω ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη παιδεία από τους ιδιοκτήτες των σκύλων σε δημόσιους χώρους. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο (μάλλον όχι) ότι από τις, ας πούμε, επικίνδυνες ράτσες που έχω δει να βγάζουν βόλτα χωρίς λουρί, οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν pit bull.

YΠΑΡΧΟΥΝ .... επικινδυνες ρατσες σκυλων .... και αναφερθηκαν !

Οποτε δεν ξερω τι νοημα εχουν προτασεις του ειδους
"ολο τουμπιτσες παιρνει και χαδακια ζηταει ... " ... ο ΛΕΟΝΤΑΣ :icon15: ο κακομοιρος :nounder:

Οσον αφορα το αν ο Λεοντας ζηλευε (το μωρο) και τι εκαναν οι γονεις γιαυτο ...
ΔΕΝ μπορω να γνωματευσω για ροτβαιλερ (ουτε για ντομπερμαν, ουτε για πιτμπουλ)
ομως η συντριπτικη πλειοψηφια των σκυλων (ρατσες) αντιλαμβανονται πολυ καλα
οτι ειναι γονος των κυριων του και το αγαπουν ... παθολογικα. Το υπεραγαπουν !
Σε σημειο που το μωρο να δαγκωνει τα αυτια τους και αυτα ... απλα να σκουζουν.
Μερικες φορες (οχι παντα) δεν αφηνουν ουτε τους γονεις να το πλησιασουν
εαν προηγουμενως εχουν μαλωσει η μιλησει με εντονο υφος (μου εχει τυχει).

Οποτε ΟΧΙ ... δεν λειτουργουν ανταγωνιστικα με το νεογνο των κυριων τους.
Αυτα που γραφουν στα μηντια ειναι γιατι ΔΕΝ ξερουν απο σκυλους (ισως μονο
απο γατες). Ο σκυλος (μεσω φερορμονων) κανει γονιδιακη ταξινομησαρα που
μας στελνει ολους αδιαβαστους στον καμπο. Και ΔΕΝ ειναι γατα ο σκυλος ....

ΟΜΩΣ ...

κραταω καποιες επιφυλαξεις για 3 ρατσες σκυλων :nounder: (τις εγραψα) .... !

Διάβασα ότι ο σκύλος δεν το δάγκωσε και το σκότωσε αλλά το έπιανε και το πετούσε μέσα στο σπίτι σε έπιπλα και τοίχους και είχε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις...
Μήπως τελικά το πέρασε περισσότερο για παιχνίδι παρά να του κάνει κακό από ζήλια ή αν το θεωρούσε απειλή?
Πολύ περίεργο

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Διάβασα ότι ο σκύλος δεν το δάγκωσε και το σκότωσε αλλά το έπιανε και το πετούσε μέσα στο σπίτι σε έπιπλα και τοίχους και είχε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις...
Μήπως τελικά το πέρασε περισσότερο για παιχνίδι παρά να του κάνει κακό από ζήλια ή αν το θεωρούσε απειλή?
Πολύ περίεργο

Τώρα θα έχουν μια ολόκληρη ζωή μπροστά τους οι γονείς, να το λύσουν το μυστήριο αυτό...

Fixxxer

Μαλλον βγαινουν ολα τα σεναρια υπερασπιστικης γραμμης (για τους γονεις).
Το ενα μετα το αλλο ...

Οι ρεπορτερ πισω απο τα μηντια να ειναι καλα ... και θα φαμε πολυ λαπαδακι.

Πολύ περίεργο

Μη φοβάστε, να παίξει θέλει.

Αντιθέτως, καρα-γουστατουμε σκύλους. Την εμμονή κάποιων συνανθρώπων μας με δεδομένες ράτσες -οι οποίες όλως τυχαίως δημιουργήθηκαν, δεν εξελιχθηκαν- δεν πολυ-γουσταρουμε.